FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 juni 2010

Dunga: "Iedereen heeft een hekel aan Jabulani"

De Jabulani lijkt met de dag minder populair te worden. De officiële bal van het WK in Zuid-Afrika heeft vooralsnog tot weinig positieve reacties geleid en in het Braziliaanse kamp is dat niet anders.

Op hoogte haalt de bal volgens bondscoach Dunga de gekste capriolen uit. "Iedereen heeft een hekel aan deze WK-bal", zei de Braziliaanse bondscoach Dunga op een persconferentie. Eerder deed doelman Julio César ook al een duit in het zakje. "Het is een goedkope supermarktbal."

Dunga is bovendien boos op FIFA-bestuurder Jerome Valcke, die eerder deze week stelde dat de Brazilianen met de kritiek op de bal een excuus zoeken voor het geval ze slecht presteren op het WK. "Hij (Valcke red.) heeft nog nooit op een veld gestaan. Hij weet vooral goed hoe hij moet praten. Ik nodig hem uit eens met ons mee te trainen en te zien wat de bal doet. Dan praten we daarna wel verder."

Balkenende hoopt op minstens dertig zetels

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende hoopt bij de komende verkiezingen minstens dertig zetels binnen te slepen. In het televisieprogramma Netwerk zei hij donderdag dat hij hoopt 'dat het getal met een drie begint'.

Het CDA staat in de peiling van Maurice de Hond op 24 zetels, op een flinke afstand van de VVD. De partij van Mark Rutte staat op 36 zetels in de peiling. Ook de PvdA, die op 29 zetels staat, heeft in de peiling meer zetels dan het CDA. Het CDA telt nu nog 41 Kamerleden.

Balkenende is sinds 2002 premier van Nederland en zag in die tijd meerdere van zijn kabinetten sneuvelen. De CDA-leider zei tijdens de uitzending dat er sinds de oorlog maar weinig kabinetten 'de hele rit' wisten uit te zitten.

T-Mobile biedt klanten compensatie aan

Klanten van T-Mobile die aantoonbaar hinder ondervinden aan problemen met het netwerk van het telecombedrijf hoeven twee maanden geen kosten voor mobiel internet te betalen. Dat heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt. Een maand is voor het ongemak, de tweede is een bonus.

Vanwege capaciteitsproblemen op het mobiele datanetwerk 3G kunnen sommige klanten soms geen gebruik maken van mobiel internet. De capaciteitsproblemen komen volgens het bedrijf door het grote succes van smartphones en vooral van de iPhone.

Eind mei stelde T-Mobile te verwachten dat klanten nog hooguit twee tot drie weken af en toe kunnen worden geconfronteerd met de problemen. Het bedrijf zegt hard te werken aan uitbreiding van de capaciteit van het netwerk.

Woensdag meldde de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht, die klachten inzamelt, dat honderden klanten van T-Mobile de provider voor de rechter slepen. Ze zijn de problemen met het telefoonnetwerk door overbelasting zat en eisen een schadevergoeding, lagere abonnementskosten of ontbinding van hun contract.

SMCO meldt donderdag volgende week woensdag een gesprek met T-Mobile te hebben om over een oplossing te praten. De stichting vindt het voorstel van de provider erg mager, omdat de problemen al langere tijd zouden spelen. Ook plaatst de stichting vraagtekens bij de toezegging dat de problemen binnen enkele weken zijn opgelost.

Verder stelt SMCO dat er niet alleen problemen zijn met mobiel internet, maar ook met gewone telefonie. "Mensen die T-Mobile klanten bellen gaan bijvoorbeeld direct naar de voice-mail, terwijl de betreffende klant niet in gesprek is en gewoon bereik heeft. Daarnaast worden gesprekken verbroken zonder dat een van de bellers ophangt."

Jongeren mishandelen conducteur in Limburg

Een treinconducteur is donderdag aan het begin van de avond gewond geraakt bij een mishandeling door een groepje jongeren op het station Meerssen. De conducteur werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ernstig letsel aan zijn enkel werd geconstateerd. Twee jongens van 17 en 18 jaar zijn aangehouden en zitten vast.

De politie is nog op zoek naar een derde jongen. De conducteur had het om nog onduidelijke redenen aan de stok gekregen met het groepje. De jongeren gingen er na de mishandeling te voet vandoor en lieten de conducteur gewond achter.

Een getuige fietste achter de jongeren aan en belde de politie. Die kon de twee jongens en een 18-jarig meisje in de buurt van de Herkenberg in de Limburgse plaats aanhouden. Het meisje bleek niets met de mishandeling te maken te hebben en is weer vrijgelaten. Bij het zoeken naar de derde verdachte werd tevergeefs een politiehond ingezet.

Armstrong tevreden over eerste test

Lance Armstrong heeft deze week in Luxemburg zijn rentree in het wielerpeloton gemaakt na zijn val in de Ronde van Californië waarbij hij een oogwond en letsel aan zijn elleboog opliep. De Amerikaan kwam in het peloton over de streep.

"De benen waren verrassend goed. Het was een nerveuze dag: klimmen, dalen, veel bochten en meer wind dan was verwacht. In de finale, met name op het klimmetje, voelde ik me sterk," zei Armstrong na de rit.

De zevenvoudig Tourwinnaar mist na de valpartij en een ziekte eerder dit jaar veel wedstrijdritme, maar hij lijkt toch op tijd fit voor de Ronde van Frankrijk. "De bedoeling is progressie te boeken, problemen uit de weg te gaan en op koers te blijven richting Tour. Dit is een lastige wedstrijd. Enkele jongens maakten er een harde finale van, maar ik bleef relatief eenvoudig in hun spoor. Het is lang geleden dat ik dat kon."

Pauper verruilt miljoenenlot voor goedkopere

Haar gierigheid heeft een Canadese vrouw maar liefst dertig miljoen Canadese dollars gekost. De vrouw kocht bij een tabakszaakje een lot. Omdat ze deze te duur vond, besloot ze een goedkoper lot mee te nemen. Pech voor de vrouw, het duurdere lot bleek goed voor een jackpot van dertig miljoen.

De vrouw vroeg vorige maand in een winkeltje in Goulds om een lot voor de Atlantic Lottery. De verkoper printte zonder na te denken het duurste lot uit, met een prijskaartje van 27 dollar. Veel te duur, oordeelde de vrouw. Ze gaf het lot terug en besloot eentje van een tientje mee te nemen.

De trieste zaak is onlangs aan het licht gekomen toen men de winnende getallen vergeleek met de teruggebrachte loten, zo heeft een woordvoerster van de loterij vandaag laten weten. De zegsvrouw zegt de zaak zeer sneu te vinden voor de vrouw, maar goed nieuws voor de rest van Canada. De jackpot zit er nog altijd in, en staat nu zelfs op vijftig miljoen dollar.

VS stuurt BP eerste rekening voor olieramp

De Amerikaanse regering heeft oliemaatschappij BP donderdag de eerste rekening voor de olieramp in de Golf van Mexico gestuurd. De overheid verlangt 69 miljoen dollar voor schoonmaakwerkzaamheden na het ongeluk met de door BP gehuurde boortoren Deepwater Horizon op 20 april.

Door het ongeluk is de grootste olieramp uit de Amerikaanse geschiedenis ontstaan. Het Witte Huis zegt dat BP uiteindelijk voor alle kosten moet opdraaien.

Messi houdt Argentijnen uit hun slaap

Lionel Messi moet voor Argentinië de ster worden op het komende WK voetbal. De vleugelaanvaller van FC Barcelona toont wekelijks dat hij niet af te stoppen is en vele verdedigers slapeloze nachten bezorgt.

Niet bekend was dat Messi ook ploeggenoten uit hun slaap houdt. "Hij is een goede kamergenoot maar hij snurkt veel, gelukkig kan dat worden opgelost door een kussen," zo meldt de Argentijnse middenvelder Juan Sebastian Veron.

Fietsster zwaargewond bij straatrace in Leeuwarden

Bij een straatrace midden in de spits in Leeuwarden is woensdagmiddag een fietsster zwaargewond geraakt. De 50-jarige vrouw werd aangereden op de Snekertrekweg toen de twee racers een auto inhaalden. De auto's reden volgens de politie zo hard dat de vrouw ze niet heeft kunnen zien aankomen.

De automobilisten waren elkaar volgens een woordvoerder tegengekomen op de Zwettestraat, waar ze begonnen met racen. Het gaat om een 33-jarige man in een zwarte Jaguar en een 22-jarige man in een grijze Kia Rio, allebei uit Leeuwarden.

Na het nodige gevaarlijke rijgedrag werd de fietsster rond 17.00 uur geraakt door de 33-jarige man. Hij is ter plekke aangehouden. De 22-jarige man reed na het ongeluk door, maar is later in zijn woning aangehouden.

Arrestaties na mishandeling Amsterdamse portier

Drie mannen zijn woensdag en donderdag opgepakt in verband met de zware mishandeling van een portier van een Amsterdamse club in februari. Naar een vierde verdachte wordt nog gezocht, meldt de politie. De politie kan niet bevestigen dat dit de K1-vechter Badr Hari is, die eerder in verband werd gebracht met de mishandeling.

De mishandeling vond in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari plaats bij de entree van club Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen. Vier mannen mochten van de 33-jarige beveiliger niet naar binnen, omdat ze niet zouden voldoen aan de kledingvoorschriften. De portier kreeg daarop flinke klappen en raakte zwaargewond. De vier daders vluchtten.

Twee verdachten werden woensdagochtend in hun woning aangehouden, een derde meldde zich donderdagochtend op het politiebureau. De drie Amsterdammers, van tussen de 22 en 47 jaar oud, zijn na verhoor heengezonden. Ze blijven wel verdacht.

Een 25-jarige verdachte zou zich volgens zijn advocaat woensdagmiddag vrijwillig melden, maar kwam niet opdagen. Hij staat inmiddels gesignaleerd en volgens de politie is zijn aanhouding een kwestie van tijd. Daags na de mishandeling maakte de politie bekend dat een bekende K1-vechter betrokken was bij de mishandeling. Het zou gaan om de 25-jarige oud-wereldkampioen Badr Hari. Zijn advocaat Bénédicte Ficq ontkende dat hij iets te maken had met het incident.

Verhagen: paspoort langer geldig

Een paspoort moet tien jaar geldig blijven, in plaats van de huidige vijf jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) donderdag gezegd tegen de Wereldomroep.

Volgens Verhagen is een langere geldigheidsduur mogelijk door de komst van het biometrische paspoort. Daarin staan vingerafdrukken en een gezichtsscan opgeslagen. Deze gegevens verouderen niet. Ook is het nieuwe paspoort veel moeilijker na te maken.

Een paspoort dat langer geldig blijft, is vooral handig voor Nederlanders die in het buitenland wonen. Zij moeten nu vaak verre reizen maken voor een nieuw paspoort, omdat niet elk consulaat de apparatuur heeft om de biometrische gegevens op te nemen.

Man komt om bij bedrijfsongeval

Een 47-jarige man uit Halsteren is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval bij een metaalbedrijf in Bergen op Zoom. Dat meldt de politie. Het slachtoffer kwam tussen een machine en liep hierbij fatale verwondingen op.

Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. De politie en de Arbeidsinspectie hebben een onderzoek ingesteld bij het bedrijf aan de Wouwsestraatweg om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Enkelblessure Amerikaan Altidore

De Amerikaanse international Jozy Altidore moest vandaag de training overslaan omdat hij een enkelblessure heeft. Dit meldde de Amerikaanse voetbalbond.

Morgen zal Altidore nader worden onderzocht en daarna wordt beslist of hij aankomende zondag mee kan spelen in een oefenwedstrijd tegen Australië.

Op 12 juni spelen de Verenigde State hun eerste wedstrijd op het WK in groep C tegen Engeland.

Mensenrechtenactivist in Congo dood

De bekende Congolese mensenrechtenactivist Floribert Chebeya Bahizire is woensdag dood in zijn auto in een voorstad van Kinshasa aangetroffen. Hij was hoofd van de groep Voix des Sans Voix, of Stem van de Stemlozen, en werd vele jaren lang regelmatig bedreigd.

Chebeya klaagde vaak dat hij door de veiligheidsdiensten werd gevolgd. Het laatste wat van hem werd vernomen was dinsdagavond een sms-bericht, waarin hij aan zijn familie liet weten dat hij net een gesprek met een hooggeplaatste politieman had gehad en naar huis kwam. Voorbijgangers vonden hem woensdag dood in zijn auto, volgens Voix des Sans Voix was hij gewurgd.

Voix des Sans Voix sprak het vermoeden uit dat John Numbi, de inspecteur-generaal van de nationale politie met wie Chebeya had gesproken, achter de moord zit. De groep kondigde aan een aanklacht bij de rechtbank te zullen indienen. Numbi noch een van diens medewerkers reageerde donderdag op verzoeken om een reactie.

Minister van binnenlandse zaken Adolphe Lumanu betuigde woensdagavond zijn medeleven met de nabestaanden en liet weten opdracht te hebben gegeven tot een onderzoek. Human Rights Watch zei daar weinig vertrouwen in te hebben en merkte op dat de familie en vertegenwoordigers van de VN aanvankelijk geen, en later zeer beperkt toegang kregen tot het stoffelijk overschot. "Deze onregelmatigheden geven aan dat er al een poging gaande kan zijn om de waarheid toe te dekken", zei Anne van Woudenberg van HRW.

Amnesty International toonde zich onthutst en ontsteld over de verdachte dood van Chebeya. "Floribert is in het verleden gearresteerd en door de autoriteiten lastiggevallen. Het lijkt alsof hij voor zijn waardevolle werk de ultieme prijs heeft moeten betalen", zei Veronique Aubert, plaatsvervangend directeur van het Afrika Programma van Amnesty.

VN-Hoge commissaris voor de mensenrechten Navi Pillay zei dat Chebeya voor zijn inzet voor de mensenrechten gedurende meer dan twintig jaar doodsdreigementen, arrestaties en slechte behandeling heeft moeten verduren. Amnesty en de VN toonden zich bezorgd over een toenemende tendens tot intimidatie van mensenrechtenactivisten in Congo. In 2005 werd een mensenrechtenactivist vernoord in zijn huis in het oosten van het land en nadien zijn zeker drie journalisten vermoord. In geen van deze gevallen verliep het onderzoek bevredigend, zei HRW.

Voix des Sans Voix zet zich in om mensenrechtenschendingen in Congo te documenteren. De groep richt zich daarbij vooral op corruptie in het leger en buitenlandse steun voor milities.

Kelly Brook poseert voor Playboy

Kelly Brook heeft een deal met Playboy in de wacht gesleept. Dat heeft haar manager bevestigd aan de Britse Daily Mail. De Britse actrice zou maar liefst vijfhonderdduizend dollar voor haar klus krijgen, ruim vier ton in euro's.

Het 30-jarige model krijgt een 'artistieke en smaakvolle shoot' aan de Middellandse Zee. "Ze heeft er erg veel zin in. Het is zo'n grote eer voor haar", vertelt haar woordvoerder. "Helemaal als je bedenkt welke iconen haar voorgingen op de covers door de jaren heen." Zo poseerde Marilyn Monroe ooit voor het blad.

Brook was onder meer te zien in 'The Italian Job' en 'Deuce Bigalow: European Gigolo'. De Britse is naast actrice ook model en presentatrice.

Kelly Brook
Kelly Brook (Foto: Novum)

Merendeel slachtoffers vliegramp geïdentificeerd

Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) heeft negenenvijftig Nederlandse slachtoffers en twaalf buitenlandse slachtoffers van de vliegramp in Tripoli geïdentificeerd. Een deel van het team komt dit weekeinde terug naar Nederland, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag.

Het beschrijven van de lichamen van de slachtoffers is beëindigd. De resterende LTFO-teamleden in Tripoli werken verder aan de afronding van het identificatieproces. Het is onduidelijk hoe lang dit nog gaat duren.

De helft van de Nederlandse doden bij de vliegramp in Libië is teruggehaald naar Nederland. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale, die de repatriëring regelt.

Bij de crash bij het vliegveld van de Libische hoofdstad Tripoli kwamen 103 inzittenden om, onder wie zeventig Nederlanders. Een Nederlandse jongen van 9 jaar was de enige overlevende. Hij is al eerder terug naar Nederland gebracht.

Man mogelijk maanden dood in tuinhuisje

Een man heeft vermoedelijk weken tot maanden dood in een tuinhuisje op een volkstuinencomplex in Rotterdam gelegen. Het lichaam van de man werd donderdag gevonden in het huisje op het complex aan de Scherpendrechtsekade. Een voorbijganger had het lijk zien liggen en schakelde de politie in, meldt een politiewoordvoerder.

Het lichaam is overgebracht naar een rouwcentrum. Vrijdag wordt sectie verricht. De doodsoorzaak is nog onbekend. Ook de identiteit van de man is nog niet bekend.

Italië onderuit tegen Mexico

Het Italiaanse voetbalelftal is in de aanloop naar het WK voetbal in Zuid-Afrika tegen een oefennederlaag aangelopen. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel wist Mexico de ploeg van Marcello Lippi met 1-2 te kloppen.

Met PSV'ers Carlos Salcido en Francisco Rodriguez in de basis begon Mexico voortvarend aan het duel tegen Italië. Arsenal-speler Carlos Vela opende al na een kwartier spelen na een pass van Giovani dos Santos de score: 0-1. Zes minuten later verdubbelde Alberto Madina al de score. AZ-speler Hector Moreno kwam twintig minuten voor tijd in het veld. In de harde wedstrijd (8 keer geel) wist Leonardo Bonucci de Italiaanse eer zes minuten voor tijd nog te redden.

[RG] Gemengd dubbeltitel voor Srebotnik/Zimonjic

De Sloveense tennisster Katarina Srebotnik en haar dubbelpartner Nenad Zimonjic uit Servië hebben bij de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs het gemengd dubbel gewonnen. Srebotnik en Zimonjic versloegen in de finale de Kazachstaanse Jaroslava Sjvedova en de Oostenrijker Julian Knowle met 4-6 7-6 (5) en 11-9 in de supertiebreak.

Het winnende koppel was als zesde geplaatst op Roland Garros, In 2006 pakten ze de titel ook al. Zimonjic komt, samen met de Canadees Daniel Nestor, ook nog uit in de finale van het mannendubbel.

[UPD] Joran van der Sloot opgepakt

Zojuist is bekendgemaakt dat Joran van der Sloot is opgepakt. Dit werd medegedeeld in Hart van Nederland.

Verslaggeefster Ilse van Wingerden is momenteel ter plaatse. Zij wist zojuist te melden dat Joran is aangehouden. Verdere details zijn nog niet bekend.

Volgens haar hebben de Chileense autoriteiten een persbericht de deur uitgedaan dat Joran is opgepakt. Hij zal zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Peru.

Update 19.30 uur:
RTL Nieuws weet te melden dat Joran is aangehouden terwijl hij in een taxi zat in Vina Del Mar, vlakbij de Chileense hoofdstad Santiago. Het ministerie van Justitie is bezig informatie in te winnen over de aanhouding van Joran, maar kan de arrestatie nog niet bevestigen.

Update 20.30 uur:
Chileense media hebben inmiddels de eerste beelden van Jorans arrestatie vrijgegeven. De aanhouding is inmiddels wereldnieuws geworden.

Update 21.30 uur:
Het kan nog wel even duren voor Joran aan Peru wordt uitgeleverd. Volgens de Telegraaf blijft hij mogelijk nog wel drie tot vijf dagen in Chili. Joran, die zich niet verzette bij zijn arrestatie, is inmiddels overgebracht naar Santiago. Hij bevindt zich in de vreemdelingenafdeling van de Chileense onderzoekspolitie in de hoofdstedelijke gemeente Independencia. Zijn paspoort is ingenomen en hij moet een verklaring afleggen. Vervolgens is het wachten op zijn uitlevering.


Jorans arrestatie, hij leeft nog!

Pimp je scheten met een snoepje

Vergeet het op hete kolen zitten. Wacht nog even met het bestellen van de schetendeken. Het nieuwste wapen in de strijd tegen stinkende winden is een simpel snoepje. Een Oekraïense vinding moet ervoor zorgen dat jouw broekhoest voortaan naar parfum ruikt.

Volgens de parfumfabrikant is hun jelly bean het ei van Columbus. De snoepjes worden in diverse geuren geleverd, variërend van een fris kantoor tot parfums van bekende merken. Na het eten van het snoepje produceert de jelly bean 'uitgangaroma's', zoals de fabrikant het zelf noemt.

"Wij maken scheten met de geur van Calvin Klein", verklaart een woordvoerster van de fabrikant. "Ik heb er eentje gegeten met het uitgangarome 'fris kantoor'. Het heeft hetzelfde effect als luchtverfrisser, veroorzaakt geen maagproblemen en werkt maar liefst twee uur." De firma probeert nu patent op de vinding aan te vragen.

Een pakje van deze scheetsnoepjes kost omgerekend zo'n 2,65 euro. Voorlopig zijn de geuren Sensation, Clara, en Calvin Klein leverbaar. Maar er wordt gewerkt aan een assortiment van maar liefst 35 geuren. Het is nog niet bekend wanneer de snoepjes ook hier in de winkel liggen.

Spanje wint nipt van Zuid-Korea

Spanje kan de favoriete rol nog niet echt waarmaken. De regerend Europees kampioen won met 1-0 van Zuid-Korea door een doelpunt van Jesús Navas. De ploeg legde geen goed spel op de mat en kon ternauwernood voorkomen dat ze gelijkspeelde tegen de Koreanen.

De beste kans van de wedstrijd was niet besteed aan FC Barcelona-doelwit Cesc Fàbregas. De middenvelder schoot op aangegeven van Juan Mata de bal tegen de lat waardoor keeper Woon-Jae opgelucht adem kon halen. Zuid-Korea had zelf ook een grote kans gekregen, maar Jung-Woo Kim kon na een kwartier doelman Pepe Reina niet passeren.

Jesús Navas bracht vijf minuten voor tijd redding voor de Spanjaarden. Hij haalde vanaf twintig meter hard uit op het doel van Zuid-Korea en zag de bal in de rechterkruising vliegen. Het was voor de middenvelder van Sevilla zijn eerste doelpunt in een interland.

Vincente Del Bosque gebruikte de wedstrijd om te experimenteren met spelers. Doelpuntmaker Navas mocht vanaf het begin meedoen en ook Reina vond zichzelf terug in de basisopstelling. Na rust kwam Victor Valdés voor hem in de plaats. Hij maakte zijn debuut voor La Furia Roja. Op het WK zal Iker Casillas waarschijnlijk eerste keus zijn onder de lat.

Op het WK in Zuid-Afrika speelt Spanje in de eerste wedstrijd op 16 juni tegen Zwitserland. Later volgen op 21 juni Honduras en op 25 juni Chili.

V6-motor doet intrede in IndyCars

De IndyCar Series zal vanaf 2012 gebruik gaan maken van nieuwe motoren. Het nieuwe motorreglement laat de fabrikanten de keuze om te bepalen welke krachtbron ze in gaan zetten. Er geldt een maximum van zes cilinders en een maximum cilinderinhoud van 2,4 liter.

De motoren mogen voor het eerst sinds 1996 weer worden voorzien van turbo's en zullen net als nu lopen op ethanol. Het geschatte aantal pk's varieert tussen de 550 en 700. De nieuwe regels moeten meerdere fabrikanten aan gaan trekken. Momenteel worden de motoren nog geleverd nog door Honda.

IndyCar-baas Brian Barnhart wil wel dat de motoren gelijkwaardig gaan presteren. Daarom zal één motor verkozen worden tot de benchmark waar de anderen zich aan moeten spiegelen. Zo kan bepaald worden in hoeverre een aanpassing van de luchtinlaat of benzinedruk noodzakelijk is.

Het chassis waar de nieuwe motoren in gehangen zullen worden is nog niet bekend. Verschillende fabrikanten hebben hun voorstellen enkele maanden geleden ingediend voor de auto van de toekomst. De organisatie van de IndyCars bekijkt nog welk voorstel het beste is.

Toplessverbod geldt niet voor shemales

Een paar hermafrodiete mannen hebben heel wat opschudding veroorzaakt in Rehoboth Beach, een plaats in de Amerikaanse staat Delaware. Ondanks dat het stuk strand geen naakstrand is, gingen de heren toch met hun borsten bloot.

De politie van de plaats kreeg het afgelopen weekend een aantal klachten over mannen die er met hun operatief vergrote borsten rondliepen. Een strandwacht vroeg aan hen of ze hun bovenstukjes wilden aantrekken. Dit weigerden de heren in eerste instantie, maar toen de politie arriveerde, kozen ze eieren voor hun geld en trokken toch het topje weer aan.

De shemales hadden echter gewoon hun bovenstukjes mogen uitlaten, laat politiechef Keith Banks weten. De mannen deden namelijk niets illegaals. Omdat zij over een penis beschikken, kunnen ze niet worden aangeklaagd wegens het tonen van hun borsten. Een wet om dit probleem aan te pakken bestaat er dan ook niet.

Commissaris Kathy McGuiness is daar echter niet zo zeker van. Zij meldt dat de kwestie volgende week zal worden besproken tijdens een overleg in het gemeentehuis.

Meisje (3) dood na val in diepe put

Een 3-jarig meisje is om het leven gekomen in Dheera in India nadat ze in een pas geboorde put van vijftien meter diep was gevallen. Het leger had na de val een enorme operatie op touw gezet om de dreumes te redden.

Soldaten slaagden erin om het kind uit de put te halen en brachten haar naar het ziekenhuis. Daar verklaarden artsen haar dood. Vermoedelijk leefde het meisje al niet meer toen ze uit de put werd gehaald. Het meisje was aan het spelen bij het huis van haar grootouders toen ze in het diepe gat viel.

PvdA loopt iets in op VVD

De PvdA wint een zetel, terwijl de VVD er één verliest. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond donderdag heeft gepubliceerd. Ook het CDA krijgt er een zetel bij.

Woensdag stond de VVD op 37 zetels, nu zijn dat er 36. De PvdA gaat van 28 naar 29. Het CDA klimt van 23 naar 24 zetels, GroenLinks daalt van elf naar tien zetels. De overige partijen blijven gelijk: de PVV op achttien zetels, de SP op twaalf, D66 op elf, de ChristenUnie op zeven, de SGP op twee en de Partij voor de Dieren op één.

Verder blijkt uit de peiling dat VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Job Cohen even populair zijn als kandidaat-premier. Beiden krijgen de steun van 46 procent van de ondervraagden. Daarbij kon alleen tussen deze twee lijsttrekkers worden gekozen.

De Hond publiceert in de periode tot de verkiezingen dagelijks een peiling.

'Grote kans op astma door hamburgers'

Personen die meer dan drie hamburgers per week eten hebben een grote kans om astma te krijgen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder 50.000 kinderen. Onderzoekers verzamelden tien jaar lang de gegevens van twaalfjarigen.

Ouders werden ondervraagd over het eetpatroon en de gezondheid van hun kinderen. Koters die veel fruit, groenten en vis eten in zowel rijke als arme landen hebben veel minder vaak astma. De Thoracale Vereniging van Australië en Nieuw-Zeeland meent dat er steeds meer bewijs komt dat ongezond eten tot allerlei ziektes leidt, zoals overgewicht, astma en diabetes.

Vernieuwing Silverstone ligt op schema

De vernieuwing van het circuit van Silverstone ligt nog steeds op schema. Eerder dit jaar werd al het nieuwe Arena-gedeelte opgeleverd en nu zijn ook de vorderingen aan het nieuwe pitgedeelte tussen Club en Abbey zichtbaar. Zo is de nieuwe pitmuur al geplaatst.

Onderdeel van de vernieuwing was ook het aanpassen van het Stowe-circuit dat vandaag heropend werd. Op dit binnencircuit testen voornamelijk personenauto's, maar afgelopen winter gaf het Formule 1-team van Williams de FW32 hier ook de shakedown. Het Stowe-circuit is voorzien van verschillende soorten asfalt, waardoor verschillende gripniveau's aanwezig zijn.

"De nieuwe faciliteiten en de ontwikkeling van Silverstone in het geheel, zullen ervoor zorgen dat er een plek is waar zowel de autosport als de gewone automobilist een plaats hebben," zei directeur Richard Phillips.

Peuter dankt leven aan Crocs

Een peuter uit Groot-Brittannië dankt zijn leven aan zijn Crocs. Het jochie wilde een haardroger pakken van de drijfnatte grond van een kleedkamer in het zwembad. Toen hij het kapotte apparaat in zijn handen hield kreeg hij een enorme stroomschok.

Artsen menen dat de plastic Crocs het leven van de jongen hebben gered doordat ze werkten als een soort isolator, waardoor de jongen overleefde. De schok trok door het armpje van de peuter en ging er via zijn flank uit. Dankzij de Crocs bleven zijn voeten gespaard, waardoor de elektrische lading niet zijn hele lichaam bereikte.

Petitie tegen halalvlees op schoolreis

Ouders van kleuterschool De Kleine Kunstenaar in het Belgische Houthalen zijn een handtekeningenactie gestart, omdat ze het er niet mee eens zijn dat hun kinderen tijdens een schoolreisje verplicht zijn om halalvlees te nuttigen.

De ouders vinden het prima dat moslims halalvlees consumeren, maar ze willen niet dat het hun kinderen wordt opgedrongen. Daarom willen ze dat hun kleuters tijdens het uitstapje iets anders te eten krijgen. Dat zou volgens de kleuterschool onmogelijk zijn, omdat het praktisch onuitvoerbaar is. Tientallen ouders hebben hun krabbel gezet op de petitie.

Vrede tussen Webber en Vettel getekend

Mark Webber en Sebastian Vettel hebben het incident dat beide Red Bull-rijders in Turkije hadden uitgesproken. Webber ging aan de leiding in de race op Istanbul Park toen Vettel bij het inhalen van de Australiër hem raakte en uit de race crashte. Webber kon verder, maar verloor de leiding.

Red Bull heeft een persbericht naar buiten gebracht waarin beide rijders er een streep onder zetten. "Red Bull bracht ons in een geweldige positie aan de kop van het veld. Wat er vervolgens gebeurde was niet goed. Het spijt me voor het team dat we de leiding in de race verloren. Mark en ik waren met elkaar aan het racen, want dat is wat we doen. We zijn professionals, en dit verandert onze verhouding dan ook niet," zei Vettel die in Canada revanche wil nemen. "We hebben een geweldig team en de teamgeest is erg sterk. Ik kijk vooruit naar Canada."

Teamgenoot Webber reageert op eenzelfde manier. "Het is erg jammer voor het team, want we verloren een goede kans om de race te winnen. Het is een sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren, ook al mag het eigenlijk niet. Ik leef mee met iedereen bij Red Bull. Sebastian en ik zullen ervoor zorgen dat dit zich niet nog een keer voordoet. We blijven ook gewoon samenwerken, dat is geen probleem." De Australiër wil nu alleen maar vooruitkijken. "We hebben het er nu genoeg over gehad. Het is klaar. We kijken weer vooruit en ik ga me op Canada richten."

8-jarige slachtoffer groepsverkrachting

Een 15-jarige jongen is voor deelname aan de groepsverkrachting van een 8-jarig meisje veroordeeld tot het meewerken aan een therapeutische behandeling in een speciaal centrum. Dat heeft de rechter in de Amerikaanse staat Arizona bepaald.

De jonge Liberiaanse asielzoeker was ten tijde van de groepsverkrachting veertien jaar oud. Hij werd aanvankelijk berecht als een volwassene, maar werd later naar de jeugdgevangenis gestuurd toen hij bekende schuldig te zijn aan seksueel misbruik van een minderjarige. Wanneer de tiener was veroordeeld als volwassene had hij 21 jaar celstraf kunnen krijgen.

Het slachtoffertje werd op 16 juli vorig jaar naar een appartement in Phoenix gelokt met een smoes. De 15-jarige jongen had haar kauwgom beloofd wanneer ze zou komen. De drie andere verkrachters waren ten tijde van het misbruik 9, 10 en 13 jaar oud. De twee jongste deelnemers aan het misdrijf worden niet vervolgd vanwege hun leeftijd.

De 13-jarige staat later nog terecht. Het meisje verblijft in de pleegzorg. De vader van het kind wil niets meer met haar te maken hebben, omdat ze de familie-eer zou hebben bezoedeld. Zowel de verkrachters als het slachtoffertje zijn van Liberiaanse komaf.

Scans Sonic Colors uitgelekt

Enkele dagen geleden is de nieuwe game Sonic Colors exclusief voor de Wii en DS aangekondigd. Inmiddels zijn de eerste scans uit een tijdschrift uitgelekt. Erg scherp zijn de foto's niet, maar wel is te zien dat Sonic Colors gebruik zal gaan maken van 3D én 2D elementen.

Samen met de aankondiging van Sonic the Hedgehog 4 lijkt het erop dat SEGA terug naar de basis gaat. Onlangs verschenen games werden niet door iedereen positief ontvangen.

Wat denken jullie? Herstelt SEGA met deze nieuwe game het imago van Sonic?

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

    

    

 

 

 

Eriksen jongste WK-deelnemer

Christian Eriksen is de jongste deelnemer aan het WK voetbal. De speler van Ajax is enkele dagen jonger dan Vincent Aboubakar uit Kameroen. Beide spelers zijn op dit moment 18 jaar en schelen dertien dagen.

Eriksen kwam al drie keer uit voor de nationale ploeg van Denemarken, waar Aboubakar nog op zijn debuut moet wachten. Ter vergelijking; David James is de oudste deelnemer op het WK. Bij de aftrap van het mondiale voetbaltoernooi is de keeper van Portsmouth 39 jaar. Ook Sander Boschker heeft deze leeftijd, maar is drie maanden jonger.

Domenech: "Het zijn kinderen, geen hooligans"

Raymond Domenech heeft met afschuw kennisgenomen van het feit dat 200 kinderen bij een training van het Franse nationale elftal weggestuurd zijn.

Domenechs woorden lieten weinig ruimte voor twijfel. "Schandalig." De kinderen werden vandaag weggestuurd door de beveiliging, omdat er meer dan drieduizend mensen, waarop gerekend was, bij de training toeschouwer waren.

Volgens Domenech was het wegsturen van de kinderen onacceptabel. "Het zijn kinderen, geen hooligans", aldus de terugtredende bondscoach. "De spelers wilden veel kinderen zien tijdens de training en er waren plaatsen over in het stadion."

Frankrijk bereidt zich op het eiland Réunion in de Indische Oceaan voor op het WK in Zuid-Afrika. Dat verliep tot nog toe niet zonder incidenten. Zo crashte William Gallas met zijn 'dune buggy' en liet Nicolas Anelka de Fransen schrikken door een flinke smak te maken met zijn mountainbike.

Voorbeschouwing: Poule A

Op 11 juni gaat het wereldkampioenschap voetbal van start. In voorbereiding op de start van het toernooi zal FOK!sport vooruitblikken op alle acht poules van vier teams die zullen acteren op het WK in Zuid-Afrika. Vandaag is poule A aan de beurt.

Poule A

Poule A bestaat uit Zuid-Afrika, Mexico, Uruguay en Frankrijk

Zuid-Afrika

Bondscoach: Carlos Alberto Parreira
Captain: Aaron Moekoena
Sterspeler: Steven Pienaar
Aantal WK deelnames: 2
Beste resultaat op een WK: eerste ronde (1998 en 2002)
FIFA ranking: 83e

Zuid-Afrika neemt als organisator automatisch plaats in Groep A. Het land had zich samen met Libië, Egypte, Marokko en Tunesië aangemeld om als eerste Afrikaanse land het wereldkampioenschap voetbal te organiseren. De FIFA koos Zuid-Afrika uiteindelijk als gastheer voor het WK van 2010. De voorbereiding van Zuid-Afrika op het WK kende wisselend succes. De ploeg zette een beschamende prestatie neer door zich niet te kunnen plaatsen voor de Afrika cup. Tijdens de Confederations Cup, die in eigen land werd gehouden, werd wel lang stand gehouden tegen Brazilie en Spanje. Wie weet kan het elftal tijdens het WK toch voor een stuntje zorgen.

De openingswedstrijd mag Zuid-Afrika op 11 juni 2010 spelen in het Soccer City Stadion te Johannesburg. Bekende spelers uit de selectie van Bafana Bafana zijn de oud-Ajacieden Steven Pienaar en Aaron Moekoena. Hans Vonk, ook voormalig speler van Ajax, leek door de afwezigheid van keeper Emile Baron, waarschijnlijk als eerste keeper fugneren tijdens het WK. Vonk werd echter niet geselecteerd door de bondscoach. Ook oud-Ajacied Benni McCarthey viel buiten de boot.

Resultaten

Het land plaatste zich automatisch, omdat men het toernooi organiseert.

Mexico

Bondscoach: Javier Aguirre
Captain: Cuauhtemoc Blanco
Sterspeler: Rafael Marquez
Aantal WK deelnames: 13
Beste resultaat op een WK: kwartfinale (1970 en 1986)
FIFA ranking: 17e

Mexico kende in aanloop naar het WK een vreemde tijd. Drie verschillende trainers stonden de afgelopen jaren aan het roer en riepen in totaal maar liefst zestig spelers op voor het Mexicaanse elftal. Sven Goran Eriksson wist het land slechts op doelsaldo naar de laatste kwalificatieronde te brengen. Het land begon daarin matig en na het 3-1 verlies tegen Honduras greep de Mexicaanse voetbalbond. Dit betekende het einde voor Eriksson als bondscoach van Mexico.

Javier Aguirre werd vervolgens door de Mexicaanse voetbalbond aangesteld en werd meteen de redder van Mexico genoemd. Onder zijn leiding sloeg de stemming in het team meteen om. Mexico won vervolgens van alle tegenstanders in de poule en bleef maar liefst twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. El Vasco wist zijn land uiteindelijk achter de Verenigde Staten naar het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika te leiden. Dit betekent tevens dat de Mexicanen voor de vijfde maal op rij deelnemen aan het WK. De wederopstanding van Mexico is ook mede te danken aan de 36-jarige Cuauhtémoc Blanco. De routinier werd overgehaald door bondscoach Aguirre en mede door zijn inspanningen wist het jonge Mexicaanse team het Wereldkampioenschap te halen. Andere bekende spelers uit de Mexicaanse selectie zijn Barcelona-verdediger Rafael Márquez en de jonge aanvaller van Arsenal, Carlos Vela.

Resultaten

Verenigde Staten Mexico 2-0
Mexico Costa Rica 2-0
Honduras Mexico 2-1
El Salvador Mexico 2-1
Mexico Trinidad & Tobago 2-1
Mexico Verenigde Staten 2-1
Costa Rica Mexico 0-3
Mexico Honduras 1-0
Mexico El Salvador 4-1
Trinidad&Tobago Mexico 2-2

Uruguay

Bondscoach: Oscar Tabarez
Captain: Diego Lugano
Sterspeler: Luis Suárez
Aantal WK deelnames: 10
Beste resultaat op een WK: Winnaar (1930 en 1950)
FIFA ranking: 16e

Het Uruguyaanse elftal wist zich als laatste land te plaatsen voor het WK. Het land had in totaal maar liefst twintig wedstrijden nodig om plaatsing te bewerkstelligen. Het is inmiddels een bekend iets voor Uruguay; een moeilijke kwalificatie, die uiteindelijk beslist moet worden door middel van een beslissingswedstrijd. In 2005 moest Uruguay nog zijn meerdere erkennen in Australie, maar afgelopen kwalificatie wist het land ten koste van Costa Rica toch het WK te halen.

Uruguay, dat in 1930 en 1950 wereldkampioen wist te worden, stond elf keer eerder op een WK. Na 1970 kwam het land echter niet verder dan de laatste zestien. Sterspelers van de Uruguyaanse selectie zijn zonder twijfel het spitsenduo Diego Forlán en Luis Suárez. Forlán won tweemaal de Gouden Schoen, was tweemaal topscorer van de Primera Division en speelde voor topclubs als Manchester United, Atlético Madrid en Villarreal. Suárez is aanvoerder van Ajax en op dit moment topscorer van de Nederlandse Eredivisie.

Resultaten

Kwalificatie Zuid-Amerika
Uruguay Bolivia 5-0
Paraguay Uruguay 1-0
Uruguay Chili 2-2
Brazilië Uruguay 2-1
Uruguay Venezuela 1-1
Uruguay Peru 6-0
Colombia Uruguay 0-1
Uruguay Ecuador 0-0
Argentinië Uruguay 2-1
Bolivia Uruguay 2-2
Uruguay Paraguay 2-0
Chili Uruguay 0-0
Uruguay Brazilië 0-4
Venezuela Uruguay 2-2
Peru Uruguay 1-0
Uruguay Colombia 3-1
Ecuador Uruguay 1-2
Uruguay Argentinië 0-1

Play-offs

Costa Rica Uruguay 0-1
Uruguay Costa Rica 1-1


Frankrijk

Bondscoach: Raymond Domenech
Captain: Thierry Henry
Sterspeler: Franck Ribéry
Aantal WK deelnames: 11
Beste resultaat op een WK: Winnaar (1998)
FIFA ranking: 9e

De kwalificatie van Frankrijk voor het WK zal niet iedereen snel vergeten. Thierry Henry maakte tijdens het beslissingsduel met Ierland opzichtig hands in het strafschopgebied van de Ieren, maar dit werd niet gezien door de arbitrage. Henry mocht door, bediende Gallas, die op zijn beurt ver in blessuretijd de winnende goal maakte. Daardoor staat daardoor voor de vierde maal achter elkaar op een eindtoernooi, iets wat niet eerder in de historie van het Franse voetbal is gebeurd.

Of de Franse ploeg op het komende WK potten kan breken, is maar de vraag. Bondscoach Domenech heeft niet meer de beschikking over de generatie van de jaren negentig en heeft bewust gekozen voor jonge spelers. Tijdens het afgelopen EK eindigde de Franse ploeg, in een poule met Nederland, Italië en Roemenië, stijf onderaan en maakte maar één doelpunt. De topspeler van het Franse elftal is op dit moment zonder twijfel Franck Ribéry, al raakte hij wel in april in opspraak wegens een seksschandaal. Ook Florent Malouda, Nicolas Anelka en Thierry Henry zijn spelers waar diverse verdedigers liever niet tegen staan.

Resultaten

Kwalificatie Europa Groep 7

Oostenrijk Frankrijk 3-1
Frankrijk Servië 2-1
Roemenië Frankrijk 2-2
Litouwen Frankrijk 0-1
Frankrijk Litouwen 1-0
Faeroër Eilanden Frankrijk 0-1
Frankrijk Roemenië 1-1
Servië Frankrijk 1-1
Frankrijk Faeroër Eilanden 5-0
Frankrijk Oostenrijk 3-1

Play-offs

Ierland Frankrijk 0-1
Frankrijk Ierland 1-1 (n.v.)


FOK!sport-voorspelling

Frankrijk is vanzelfsprekend dé grote favoriet om eerste te eindigen in deze Poule A, maar zal het erg lastig krijgen. Verder zullen de ogen gericht moeten worden op Mexico en vooral Uruguay. De Mexicaanse ploeg plaatste zich knap voor het eindtoernooi, terwijl Uruguay over het ijzersterke spitsenduo Forlan en Suárez beschikt. Forlan won met Atlético Madrid de Europa League en Suárez heeft een sterk seizoen achter de rug bij Ajax. Aan vertrouwen zal het dus niet ontbreken bij de Zuid-Amerikanen. Zuid-Afrika zal de kwaliteit missen om het deze drie landen echt lastig te maken. Ik voorspel Uruguay als eerste en Frankrijk nipt voor de Mexicaanse ploeg als tweede.

Priester doodgestoken in Turkije

Luigi Padovese, een rooms-katholieke priester en de apostolische vicaris in Anatolië, is donderdag in Iskenderun, in het zuiden van Turkije, voor zijn huis doodgestoken. Dat zei de gouverneur van de provincie Hatay, Mehmet Celalettin Lekesiz. De vermoedelijke dader is direct gearresteerd.

Volgens Lekesiz was de dader, Murat A., de afgelopen vier jaar de chauffeur van Padovese. De man zou kampen met geestelijke problemen. "Uit het eerste onderzoek blijkt dat het incident niet politiek gemotiveerd is", zei de gouverneur. "We hebben begrepen dat de verdachte psychische problemen had en dat hij daarvoor werd behandeld."

De woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, zei dat het Vaticaan 'enorme pijn, verslagenheid, verbijstering en verdoving' voelt door de dood van Padovese. Lombardi merkte op dat de steekpartij laat zien in wat voor 'moeilijke situatie' de katholieke kerk in de regio zit.

Padovese zou vrijdag naar Cyprus vertrekken voor een bespreking met paus Benedictus en andere bisschoppen uit de regio ter voorbereiding op een synode die in oktober moet plaatsvinden.

Bungie niet blij met Halo: Combat Evolved

Microsoft heeft er voor gezorgd dat het originele Halo met de subtitel Combat Evolved in de winkel kwam te liggen. Dit leidde volgens een designer bij gamestudio Bungie tot groot ongenoegen binnen de studio.

"Het marketingteam van Microsoft vond Halo geen goede naam voor een game," begint de designer van Bungie in gesprek met Edge Magazine. "Het was te vaag en men dacht dat consumenten niet zouden begrijpen dat het een first-person-shooter was."

Volgens de designer wilde Bungie de Halo-naam per se behouden en besloot men tot een compromis over te gaan. "We hebben uiteindelijk gezegd dat Halo de naam zou worden, maar dat Microsoft wel een subtitel mocht toevoegen. Dit werd Combat Evolved. We vonden het afschuwelijk en hadden er meteen een hekel aan."

Gelukkig kwam alles toch nog goed. "Combat Evolved bleef bij veel mensen hangen. Er verschenen zelfs artikelen in bladen als 'Skateboarding Evolved' die niks met Halo te maken hadden. Het is uiteindelijk dus een goede zet van Microsoft geweest," aldus de designer van Bungie.

Bungies laatste Halo-game, Halo: Reach verschijnt op 14 september voor de Xbox 360.

Bungie niet blij met 'Halo: Combat Evolved'
Bungie niet blij met Halo: Combat Evolved

Schade Schipholbrand niet te verhalen

De schade die de Schipholbrand aan personen en gebouwen heeft veroorzaakt, kan niet worden verhaald op de aannemer. Dat heeft demissionair minister voor Wonen Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) geschreven aan de Tweede Kamer.

Bij de brand in het cellencomplex op Schiphol kwamen in oktober 2005 elf mensen om het leven. Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid bleek dat onder meer de rook- en warmteafvoerinstallatie niet naar behoren werkte. Ook ontbraken brandwerende middelen.

Hiervoor zou de aannemer aansprakelijk kunnen worden gesteld en het rijk startte een procedure tegen hem. Uit aanvullend onderzoek blijkt nu dat de kans op succes gering is. "Een causale relatie tussen de bouwgebreken en de opgetreden schade aan personen en gebouwen valt op basis van de onderzoeksgegevens niet te bewijzen."

Op advies van de landsadvocaat is de procedure tegen de aannemer daarom beëindigd, schrijft de bewindsman.

Michael 'Air' Jordan komt nog één keer terug

Michael 'Air' Jordan komt de cover te staan van de basketbal-game NBA 2K11. De plaatsing van de gepensioneerde basketballer op de hoes is voor 2K Sports een eerbetoon aan Air Jordan.

Michael Jordan is erg vereerd met zijn verkiezing tot 'cover-atleet'. "Ik twijfel er niet over dat NBA 2K11 weer een hit zal worden onder gamers en basketbal-fans. Ik heb er zin in om virtueel weer over het veld te rennen. Het is wel te hopen dat ze mijn dunk vanaf de vrijeworplijn goed in het spel verwerken", grapt de legendarische basketbalster.

Jordan is veertien keer NBA All-star, vijf maal meest waardevolle speler van het jaar en zes keer NBA wereldkampioen geworden. Recentelijk werd hij in de 'Hall of Fame' opgenomen. Zijn gloriedagen beleefde hij bij de Chicago Bulls, al speelde hij ook nog bij de Washington Wizards en ging hij er even tussenuit om het als professioneel honkballer te proberen.

NBA 2K11 verschijnt dit najaar voor onder andere de Xbox 360 en Playstation 3.

Michael 'Air' Jordan komt nog één keer terug
Michael 'Air' Jordan komt nog één keer terug (Foto: Novum)

'Trafigura plaatste misleidende advertentie'

Trafigura is door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt over een advertentie die de oliehandelaar in september in een aantal kranten plaatste. Hierin stond ten onrechte dat het bedrijf 'altijd streeft naar een goede invulling van haar economische en maatschappelijke betrokkenheid bij de West-Afrikaanse regio'. Greenpeace had bezwaar gemaakt tegen deze advertentie.

De RCC oordeelde dat Greenpeace er terecht op heeft gewezen dat van deze maatschappelijke betrokkenheid geen sprake is. Dit mocht het bedrijf dan ook niet schrijven in de advertentie, die onder meer in de Volkskrant, De Telegraaf en het Parool stond. Andere klachten over misleiding in de advertentie achtte de RCC niet terecht.

Trafigura liet in 2006 het schip Probo Koala uit de Amsterdamse haven vertrekken met een giftige lading aan boord. De lading werd na een omzwerving uiteindelijk gedumpt in en om de Ivoriaanse stad Abidjan. Zeker vijftien mensen kwamen vervolgens om en zo'n tienduizend mensen werden ziek.

Dinsdag is het proces begonnen tegen Trafigura, dat het gifschip huurde.

El Kabir keert alleen terug voor Ajax

De 22-jarige Moestapha El Kabir verruilde begin maart NEC voor Mjällby en heeft het daar naar zijn zin. El Kabir speelde al twaalf duels voor zijn nieuwe werkgever en scoorde daarin vijf keer. "Het is een heel kleine club, het Excelsior van Zweden", zegt de spits in Voetbal International.

Mjällby promoveerde eind vorig seizoen naar de hoogste Zweedse afdeling, de Allsvenskan. El Kabir heeft zich bij de kleine club opgewerkt tot clubtopscorer. "Het gaat verschrikkelijk goed", zegt de aanvaller. "Voor het eerst sinds 24 jaar speelt deze club op het hoogste niveau en vierde heeft Mjällby nog nooit gestaan. Zoals het nu gaat kan ik alleen maar tevreden zijn."

El Kabir zit voorlopig nog wel goed in Zweden, maar is wel van plan weer hogerop te geraken. "Mijn doel is om na Mjällby naar een betere club te gaan. Er is interesse, maar naar Nederland zie ik mezelf niet terugkeren. Alleen terugkeren bij Ajax zou een optie zijn voor mij, maar daar ga ik niet vanuit voorlopig", aldus El Kabir.

El Kabir stond eerder onder contract bij NEC, FC Utrecht en Ajax.

Dementieva onzeker voor Wimbledon

Elena Dementieva moet mogelijk afzeggen voor Wimbledon nadat ze vandaag met een blessure moest opgeven in de halve finale tegen de Italiaanse Francesca Schiavone op Roland Garros. De Russische tennisster bleek te veel last te ondervinden van een kuitblessure.

"Ik weet nog niet of ik kan deelnemen aan Wimbledon", verklaarde Dementieva in Parijs. "Ik laat in ieder geval het grastoernooi van Eastbourne schieten vanwege deze blessure." De Russische ondervond voor het eerst problemen met haar linkerkuit in haar partij in de tweede ronde tegen de Spaanse Anabel Medina Garrigues. "Zelfs gewoon lopen doet pijn. Ik heb alles geprobeerd: pijnstillers, ontstekingsremmers, tape. Het werd me vandaag te veel."

F1-teams willen snelle beslissing over banden

De Formule 1-teams hopen nu voor Canada een bandenleverancier gekozen te hebben voor 2011. Een overeenkomst met het Italiaanse Pirelli leek in de maak, maar Michelin zette in Turkije met een goedkoper voorstel een offensief in, waardoor er daar geen contracten konden worden getekend.

Voor de teams begint de tijd inmiddels te dringen, omdat ze bij het ontwerp van de bolides rekening moeten houden met de eigenschappen van de banden. Mercedes-teambaas Ross Brawn is het om het even welke fabrikant het wordt. "Welk merk het ook wordt, we zullen er een keer mee moeten testen. We moeten verder met het ontwerp voor onze nieuwe auto’s." Een vergroting van de velgmaat naar 18 inch zoals Michelin wilde zit er evenwel niet in. "We willen banden die grotendeels hetzelfde zijn als die we nu hebben. Dat hebben we de betrokken partijen ook voorgelegd."

Het vergroten van de velgmaat zorgt voor allerlei problemen en drijft de kosten op. "We hebben allemaal onze testteams ontbonden. Dus we willen graag een keer testen voor het eind van het jaar, maar dan wel in een periode dat we dat met onze raceteams kunnen doen. We laten ons niet op kosten jagen door weer speciale testteams op te moeten zetten."

Ook Peter Sauber is duidelijk in zijn standpunt en wil daarom een snelle beslissing. "Dat zou het best zijn. We willen opnieuw een monopolist, want op een bandenoorlog zit niemand te wachten."

Huis Oostenrijk verwoest door gasexplosie

Door een gasexplosie is een huis in Sankt Pölten, ten westen van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, compleet verwoest. Onder het puin liggen mogelijk vijf mensen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Na de explosie brak er brand in de bungalow uit.

Vier van de mogelijke slachtoffers zijn bewoners en de vijfde was een bezoeker. Eerder zei de politie nog dat er zes mensen in het huis waren ten tijde van de explosie. Later bleek echter dat deze persoon het huis al had verlaten voor de explosie.

Dagzege Visconti in Luxemburg

De eerste etappe in de Ronde van Luxemburg is gewonnen door Giovanni Visconti. De Italiaan van ISD was in de rit, van Luxemburg naar Hesperange, de snelste van het eerste gedeelte van het peloton.

Cyril Lemoine van Saur Sojasun is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij neemt de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Jimmy Engoulvent die gisteren de proloog won.

Uitslag eerste etappe:

Pos. Renner Team Tijd
1 Giovanni Visconti (Ita) ISD 4.29,55
2 Yauheni Hutarovich (WRu) Francaise des Jeux z.t.
3 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil z.t.
4 Sebastien Siedler (Dui) Vorarlberg z.t.
5 Aitor Galdos (Spa) Euskaltel z.t.

Algemeen klassement:

Pos. Renner Team Tijd
1 Cyril Lemoine (Fra) Saur-SojaSun 4.33,45
2 Grégory Rast (Zwi) Radioshack z.t.
3 Lance Armstrong (VSt) Radioshack + 0,01
4 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil + 0,02
5 Aitor Galdos (Spa) Euskaltel z.t.

EA denkt dat Spanje kampioen wordt

Aan de hand van allerlei statistieken en een mooie simulator heeft Electronic Arts bepaald dat Spanje wereldkampioen voetbal wordt. Dit heeft de uitgever donderdag bekendgemaakt. In de finale zou Spanje de Brazilianen met 3-1 verslaan.

Electronic Arts heeft de simulatie van het wereldkampioenschap voetbal gebaseerd op de data van 2010 FIFA World Cup South Africa voor de Playstation 3. De simulatie van Electronic Arts voorspelt dat Cesc Fabregas in de 88e minuut de bevrijdende treffer zal maken voor Spanje in een finale tegen Brazilië.

De poulewedstrijden van Nederland zijn volgens uitgever Electronic Arts overtuigend. Nederland verslaat Denemarken met 3-1, is lief voor Japan door slechts met 2-0 te winnen en zet Kameroen met 2-3 opzij. Na Slovenië met 2-0 te hebben verslagen, zal Brazilië in de kwartfinale met 3-2 te sterk blijken te zijn.

Tevens denkt Electronic Arts dat Zuid-Afrika als eerste uit het toernooi wordt geknikkerd. De Gouden Schoen gaat naar David Villa (Spanje) met zeven doelpunten, terwijl de Gouden Bal naar Kaka (Brazilië) gaat.

EA denkt dat Spanje kampioen wordt
EA denkt dat Spanje kampioen wordt (Foto: Novum)

ProRail-baas is vuile ProFiteur!

Stel je voor, dat je op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht niet meer van rijbaan kan wisselen. Iedereen zou daar schande van spreken, want als er iemand autopech krijgt, dan staat die stil midden op de weg, met daarachter een enorme file van auto’s die er niet omheen kunnen omdat je nu eenmaal niet van rijbaan kan wisselen. Bespottelijk. Maar dat is precies de kant die ProRail met het spoornet nu dus op wil gaan.

'Joran bekende moord aan pokervriend'

Joran van der Sloot heeft dinsdag aan een Nederlandse pokervriend bekend dat hij de 21-jarige dochter van een zakenman en autocoureur heeft vermoord in de Peruaanse hoofdstad Lima. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van bronnen in de vriendenkring van Van der Sloot.

Het meisje, Stephany Tatiana Flores Ramirez, werd woensdag dood in een hotelkamer gevonden die door Van der Sloot zou zijn gehuurd. Ze is waarschijnlijk zondag om het leven gebracht. Precies vijf jaar eerder, op 30 mei 2005, verdween de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba. Ook in die zaak is Van der Sloot verdachte.

Van der Sloot heeft Peru inmiddels verlaten. Hij zou een taxichauffeur omgerekend ongeveer vijfhonderd euro hebben betaald om hem Peru uit te krijgen. Maandag zou hij rond 16.00 uur zijn aangekomen in de Chileense stad Arica. De politie in Chili probeert hem op te sporen.

In een gesprek over de telefoon zou Van der Sloot aan zijn pokervriend hebben toevertrouwd het meisje met messteken te hebben omgebracht. Aanleiding zou de 'ziekelijke behoefte' aan media-aandacht van Van der Sloot zijn geweest.

Enkele weken geleden zou Van der Sloot ook nog contact hebben gehad met Jaap Amesz, ook wel bekend als Terror Jaap uit 'De Gouden Kooi'. Een ingewijde stelt dat hij Amesz zou hebben verteld dat hij rondliep met plannen om zichzelf van het leven te beroven. Amesz zelf wil niets kwijt over zijn vermeende recente contact met Van der Sloot, omdat hij het politieonderzoek niet in gevaar zou willen brengen.

'Van der Sloot bekende moord aan pokervriend'
'Van der Sloot bekende moord aan pokervriend' (Foto: Novum)

[Upd] Benítez vertrekt bij Liverpool

Liverpool heeft Rafael Benítez volgens The Mirror ontslagen. The Reds hebben de Spaanse manager drieënhalf miljoen euro meegegeven als vergoeding.

Benítez kon niet meer op steun rekenen binnen de spelersgroep. Aanvoerder Steven Gerrard en sterkhouders Fernando Torres, Jamie Carragher en Javier Mascherano zouden volgens The Mirror het vertrouwen hebben opgezegd in de Spaanse manager, die Liverpool niet naar successen wist te leiden dit seizoen. Het bestuur trok vervolgens haar conclusies.

De clubleiding van The Reds koos voor de zijde van de spelers en gaf Benítez in een laatste gesprek aan dat hij kon vertrekken. Onbekend is overigens of de Spanjaard de ontslagpremie heeft aangenomen. Liverpool was aanvankelijk huiverig voor een ontslag door de enorme vergoeding. Benítez en de clubleiding van Liverpool botsten eerder over de geplande investeringen van de Spanjaard, die niet realiseerbaar bleken door de bezuinigen van de Engelse club.

Louis van Gaal (Bayern Munchen), Roy Hodgson (Fulham) en Jorge Jesus (Benfica) worden genoemd als opvolger van Benítez.

Update @ 17:15 uur

Liverpool zelf heeft nu ook het vertrek van Rafael Benítez als trainer van Liverpool bevestigd. De club en de Spanjaard kwamen tot dit besluit na een tegenvallend seizoen.  Benítez was sinds medio 2004 manager van de Engelse club. In zijn eerste jaar won hij met Liverpool de titel in de Champions League. Een jaar later won Liverpool de Super Cup en de Engelse beker.

De naam van Benítez wordt nu in verband gebracht als opvolger van Jose Mourinho bij Internazionale.

Vier doden door ontploffing vuurwerkfabriek Spanje

Vier medewerkers van een vuurwerkfabriek in Benacazon, vlakbij Sevilla in het zuiden van Spanje, zijn donderdag om het leven gekomen door een explosie. Een persoon raakte zwaargewond. Dat heeft de Spaanse politie bekendgemaakt.

De politie heeft het gebied rondom de fabriek afgezet uit vrees voor meer explosies en brandweerlieden zijn in de fabriek op zoek naar eventuele andere slachtoffers. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Premier League hofleverancier van WK

Er zijn 736 voetballers opgenomen in de definitieve selecties voor het WK 2010. Daarvan speelt een groot deel in de Engelse Premier League. Maar liefst 118 spelers levert de Engelse competitie. De Engelse kampioen Chelsea is, samen met de Spaanse kampioen Barcelona, hofleverancier van het WK.

Chelsea en Barcelona leveren dit WK allebei 13 spelers. Ook Liverpool (twaalf spelers) en Arsenal (tien) leveren namens Engeland een flinke bijdrage aan het toernooi in Zuid-Afrika, telde voetbal international na. Engeland dankt zijn koppositie allereerst aan de WK-selectie van bondscoach Fabio Capello, die alleen maar spelers uit de Engelse competitie heeft opgenomen.

Achter Engeland leveren Duitsland en Italië met respectievelijk 84 en 80 spelers eveneens meer dan tien procent van de ruim zevenhonderd potentiële WK-sterren. De kampioenen van beide landen, Bayern München (elf spelers) en Internazionale (tien), zijn ook daar hofleveranciers.

Nederland moet met 33 Eredivisie-spelers plaatsnemen achter de Primera Divisíon (58) en de Franse Ligue 1 (44) op een zesde plaats. De toptien wordt afgemaakt met Japan (25 spelers), Griekenland (22), Mexico (21) en Portugal/Noord-Korea (beide 20).

[RG] Stosur veel te sterk voor Jankovic

Samantha Stosur heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de finale van Roland Garros. De Australische, die gisteren Serena Williams al uitschakelde, versloeg Jelena Jankovic met 6-1 en 6-2.

De eerste set hengelde Stosur vrij eenvoudig binnen. Aan het begin van de tweede set leek Jankovic terug te komen toen Stosur een break achter kwam te staan. Stosur stelde echter snel orde op zaken en stond in het vervolg van de partij geen game meer af.

Stosur treft in de finale zaterdag de Italiaanse Francesca Schiavone.

Aerts eerste doelman bij Hertha BSC

Doelman Maikel Aerts komt de komende twee seizoenen uit voor de Duitse grootmacht Hertha BSC. "Een stap van Willem II naar zo'n enorme club wordt normaal gesproken niet snel gemaakt,'' zegt zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr tegenover het Algemeen Dagblad. Ploegsma is momenteel met Aerts bij de club uit Berlijn die afgelopen seizoen degradeerde.

"Hertha wil binnen één jaar terug naar de Bundesliga en daarvoor wordt veel geïnvesteerd. Maikel wordt de eerste doelman", liet Ploegsma jr. weten.

Studente vecht voor recht op naakt fietsen

Een twintigjarige studente is van plan volgende week zaterdag met een groep naakt door de Amerikaanse stad San Diego te fietsen. Een plan dat iedereen van harte toejuicht, behalve de gemeente. Deze verbiedt het initiatiefneemster Sarah Bush en haar metgezellen om naakt op een fiets te zitten. Sarah is echter naar de rechter gestapt omdat dit verbod volgens haar in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

Zaterdag 12 juni is het weer tijd voor de World Naked Bike Ride. Dit jaarlijkse evenement trekt sinds de eerste keer in 2004 steeds meer deelnemers en wordt in tal van wereldsteden verreden. Doel van het evenement is mensen meer op de fiets te krijgen en bewust te laten worden van de afhankelijkheid van aardolie.

Het leek Sarah een goed idee om dit ook in haar woonplaats te rijden. Helaas is zij de lokale overheid op haar weg tegengekomen. Volgens de gemeente valt naakt fietsen namelijk onder exhibitionisme, en is het dus verboden. Wie zich toch hieraan schuldig maakt, loopt kans voor een halfjaar de cel in te moeten.

Ondanks dat zich al meer dan zestig mensen hebben opgegeven voor de naakte fietstocht door San Diego, verwacht de politie dat maar een handjevol fietsers zich echt durft bloot te geven. Hoewel vrouwen met een slipje aan mogen meedoen, lopen zij ook kans op een boete of gevangenisstraf. Sarah wil de zaak echter aanvechten bij de rechtbank, de uitslag is nog niet bekend.


De tocht trekt ieder jaar weer veel bekijks.
Voor foto's van de studente, check de bron

[Video] 'Bergkamp maakte mooiste WK-doelpunt ooit'

Het doelpunt van Dennis Bergkamp, tijdens de kwartfinale van het WK voetbal van 1998 in Frankrijk, tegen Argentinië is de mooiste treffer ooit op een WK. Dat is althans de uitkomst van een internetverkiezing van de NOS.

Van de circa 5.000 stemmers koos 26 procent voor de treffer van Bergkamp. Diego Maradona's dribbel in de kwartfinale tegen Engeland (op het WK van 1986) eindigde als tweede met 17 procent van de stemmen. Twaalf procent van de stemmen ging naar het doelpunt van de Argentijn Maxi Rodriguez op het WK van 2006 in de wedstrijd tegen Mexico.

Hieronder de drie doelpunten.

 

 

 

Door politie aangereden bromfietser overleden

De 20-jarige bromfietser die ruim twee weken geleden zwaargewond raakte toen hij werd aangereden door een politiewagen, is overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De man bezweek donderdagochtend aan zijn verwondingen.

De Alkmaarder werd verdacht van het plegen van vernielingen. Een agent zag de man 's nachts rijden op de Honthorstlaan en wilde hem aanhouden. Hierbij kwam het echter tot de aanrijding. De 20-jarige werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De Rijksrecherche onderzoekt het ongeval.

'Milan wil Huntelaar ruilen bij Benfica'

Volgens Tuttosport wordt de Hunter als pion gebruikt om enkele zwakkere posities binnen het elftal van Milan te versterken. Zo wordt Huntelaar in verband gebracht met een Portugees-Italiaanse ruil en een Engels-Italiaanse ruil.

Mocht de ruil met de Portugezen doorgang vinden dan speelt Klaas-Jan Huntelaar na de zomer bij Benfica. AC Milan wil maar al te graag de Braziliaans international Ramires naar Milaan halen. Hij zou de Rossoneri op het middenveld moeten versterken. In ruil daarvoor zouden de Portugezen Huntelaar krijgen.

Eenzelfde soort ruil zou gemaakt kunnen worden met Tottenham Hotspur. Bij de Engelse ploeg zijn de Italianen gecharmeerd van linksback Gareth Bale. De Spurs hebben echter al te kennen gegeven dat ze Bale niet kwijt willen. Of Huntelaar daar verandering in kan brengen is de vraag.

Herstel Gallas stelt Frankrijk een beetje gerust

Morgen spelen de Fransen het laatste oefenduel voor het WK, tegen China, en dan is Girondins de Bordeaux-verdediger Marc Planus niet inzetbaar. Daarentegen lijkt William Gallas wel aan de beterende hand.

Planus heeft volgens de Franse voetbalbond een blessure aan zijn enkel. De stopper van Bordeaux was al een twijfelgeval in de voorselectie van de Franse bondscoach Raymond Domenech. Uitgerekend de fitheid van Gallas was een van de redenen voor de bondscoach om Planus toch op te nemen in de definitieve selectie. Gallas is nu echter aan de beterende hand.

Morgen zullen waarschijnlijk Sebastien Squillaci en Eric Abidal als centraal duo fungeren. De Franse bondscoach Raymond Domenech verklaarde vandaag dat de ervaren Gallas het WK zal gaan halen: "Hij voelt zich weer goed. Al moeten we wel rekening houden met het feit dat hij ook nog even ziek is geweest."

Maicon: "Ik wil naar Real Madrid"

Maicon wil volgend seizoen bij Real Madrid spelen. Dat verklaarde de Braziliaanse verdediger vandaag in de Spaanse sportkrant AS.

Maicon is vastbesloten zijn trainer José Mourinho te volgen naar Real. De 28-jarige speler werd eerder in verband gebracht met Manchester City, maar spreekt duidelijk zijn voorkeur uit. "Ik ga het duidelijk zeggen zodat er geen misverstanden bestaan: ik wil voor Madrid spelen en niet voor City", aldus de international. "Ik heb een goede relatie met Mourinho. We hebben samen veel gewonnen en hopelijk kunnen we dat herhalen."

Maicon won afgelopen seizoen met Inter de landstitel, de beker en de Champions League. Hij maakt deel uit van de Braziliaanse selectie die meedoet aan het WK voetbal.

Eerste zeehondenbaby binnen bij Pieterburen

De zeehondencrèche in Pieterburen heeft de eerste zeehondenbaby van het jaar binnengekregen. Het gaat om een mannetje van een paar dagen oud van negen kilo. De 'huiler' is moederloos gevonden op het strand van Ameland. Zonder hulp zou het dier sterven door ondervoeding.

Vorig jaar kwam de eerste gestrande pup al op 11 mei binnen. Hoewel de datum volgens de opvang niet veel zegt, kwam er na de vroege vondst van dat jaar een ware stortvloed aan zeehondjes binnen. De crèche heeft officieel plaats voor tachtig zeehonden per jaar, maar huisveste er vorig jaar 468.

Volgens de zeehondencrèche maakt de nieuwe zeehond het goed en leek hij slechts honger te hebben. Het dier wordt de komende maanden bijgevoerd en dan uitgezet.

Met de populatie van de gewone zeehonden gaat het volgens de crèche niet goed. Er stranden opvallend veel van deze soort zeehonden met longproblemen. De oorzaak daarvan wordt onderzocht. Met de grijze zeehond, een andere soort in de Waddenzee, gaat het overigens wel goed.

De donzige pup is door bezoekers te bekijken in de zeehondencrèche. Het dier heeft nog geen naam. Oprichtster Lenie 't Hart van de zeehondencrèche gunt de eer om de zeehond een naam te geven aan radio-dj Edwin Evers, die zich vorig jaar heeft ingezet voor het zeehondenopvanghuis.

[Upd] Rechter en griffier doodgeschoten

Bij het Justitiepaleis in Brussel heeft een man donderdag een rechter en een griffier doodgeschoten. Dat heeft de Vlaamse omroep VRT gemeld.

De precieze omstandigheden van de schietpartij zijn nog onbekend. De dader zou te voet zijn weggevlucht.

Update 15:00
De Vlaamse zender VRT meldt dat het zou gaan om een man van Albanese afkomst. Deze zou rond 11:15 uur gericht op beide mensen geschoten hebben. Volgens nog onbevestigde berichten zou de man gewond de rechbank uitgevlucht zijn.

Schaatscoach Poltavets op weg naar Rusland

Kosta Poltavets, wiens contract bij TVM niet werd verlengd, zal zo goed als zeker de nieuwe bondscoach worden van de Russische schaatsers. De onderhandelingen met de Russische schaatsbond bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Een akkoord zal nog wel even op zich laten wachten en dat komt mede door een zware enkeloperatie die hij moest ondergaan. Tot begin juli zit het gewricht van de Oekraïner nog in het gips. Daarna begint de revalidatie.

Poltavets wil pas een contract ondertekenen als hij weer helemaal gezond is.

Capello geeft voorkeur aan doelman James

David James lijkt op het WK voetbal de doelman te worden van de Engelse nationale ploeg. Die conclusie kan tenminste worden getrokken, sinds bondscoach Fabio Capello de rugnummers heeft vrijgegeven. De Italiaan gaf James nummer 1.

Capello weigerde eerder James zijn eerste keuze te noemen en gaf in de voorbereidingsduels ook Robert Green en Joe Hart speeltijd. James, de sluitpost van Portsmouth, stond zondag voor het eerst in dertien maanden in de basis bij Engeland, tijdens de vriendschappelijke interland tegen Japan (2-1).

De afgelopen tijd was Green vaak de doelman bij de nationale ploeg, maar de West Ham-keeper lijkt dus voorbij te zijn gestreefd door James. Opvallend genoeg kreeg ook Peter Crouch een laag nummer. De lange Tottenham-aanvaller speelt in Zuid-Afrika met nummer 9 en lijkt daarmee Emile Heskey uit de basis te hebben gespeeld.

FIFA verplicht spits Noord-Korea te keepen

Noord-Korea dacht gebruik te kunnen maken van de relatieve onbekendheid van de nationale ploeg. Het is er echter niet in geslaagd de FIFA te misleiden. Gevolg: spits Kim Myong-Won mag tijdens het toernooi alleen als doelman worden gebruikt.

De officiële regels van de FIFA stellen dat een selectie dient te bestaan uit 23 spelers. Noord-Korea dacht dat op eigen manier in te kunnen vullen zonder dat iemand het op zou merken.

Normaalgesproken worden de 23 spelers verdeeld over 20 veldspelers en drie keepers, maar de Noord-Koreanen dachten dat eens anders te gaan doen. Zij schreven Kim in als keeper om zo een extra veldspeler tot hun beschikking te hebben.

Daar heeft de FIFA nu een stokje voor gestoken. Het wijst het deelnemende land op de reglementen waarin staat dat de selectie verplicht uit drie keepers dient te bestaan. Het heeft de bond van Noord-Korea laten weten dat Kim daardoor alleen als doelman in actie zal mogen komen. Alleen in noodgevallen zou hij als spits mogen worden ingezet.

Forum-Admin Biogarde bij Nederland - Ghana

Biogarde, FA op het forum van FOK!, was afgelopen dinsdag bij de vriendschappelijke interland Nederland - Ghana in de Kuip. Hij maakte er onderstaand verslag over:

Nadat we eindelijk Rotterdam Feyenoord in konden rijden, een parkeerplek hadden gevonden en een tent om te eten, waren we dan eindelijk op terrein van het stadion. Kruidvat deelde opblaas 14.gifs uit, aquafresh kapsels in de vorm van een klodder tandpasta en Bio was druk met het zoeken naar onze poorten waar we konden aansluiten om te horen dat je je flesje water niet mee naar binnen mocht nemen. Straks snap je waarom.

Moest eerst zoeken naar vak W4. Wij de hoofdingang in, moesten we er omheen van een beveiliger door de gewone mensen poorten. Ben je daar na dertig minuten wachten doorheen, sta je alsnog achter de hoofdingang .

Goed, ben je binnen. Ja, je wil immers ook wat drinken, dus wat doe je, je kijkt wat de rest van de supporters doet. Oooh, die kopen munten bij een machine. Munten kopen dus! Eindelijk aan de beurt, krijg je vier muntjes voor 12 euro. Met één muntje koop je dus een bak koffie of frisdrank. Reken maar uit.

Hmm, vak W2. Hey, een dranktent en toiletten. Vak W3, W4. W4! Gevonden! Vriendin weg! Vrouwen plassen 22 keer per dag geloof ik. Ik bestel een bak koffie en een cola, loop dat vak W4 in nadat we werden gecontroleerd door een steward, staat die hele tribune vol met hossende mensen die staan te springen op hits van het Piratenfestival ofzo. En dan 'moet' je nog naar je eigen rij en stoelen ergens tussen de menigte.

Mensen waren verkleed, alles en iedereen was oranje, men maakte herrie en stond te schreeuwen alsof hun leven er vanaf hing. Ben zelf overigens niet helemaal nieuw in het bezoeken van interlands, dus voor mij was het redelijk routine, maar m'n vriendin stond: en . Even over half 9, spelers komen het veld op en het stadion ontploft!  HOLLAND HOLLAND Stadionspeaker brabbelde het een en ander (wat ik niet heb verstaan) en de scheids begon aan de wedstrijd.

Voor de mensen die het gezien hebben, de eerste helft was redelijk kalm. Hoopte al dat ze de tweede helft veel zouden scoren, want dan hadden we Nederland richting onze tribune. En dat gebeurde ook. We zaten dus in W4, dat is rechts wanneer je op het veld voor de hoofdtribune staat. Mocht je De Kuip kennen, dan weet je dat er voor iedere tribune een uitbouw staat en ze de capaciteit dus ergens lang geleden hebben vergroot (staat me iets van bij). Ik noem ze zelf altijd de houten tribunes, al valt er bar weinig hout te bekennen.

Het was wel leuk om te zien dat er toch nog een paar duizend Ghanezen in het stadion zaten. Gewoon, dansend en doen tussen de Oranje supporters. Ze maakte dan ook meer herrie dan het Oranje legioen toen ze scoorde. Het is gewoon leuk om te zien hoe die mensen uit hun dak gaan. Wij hossen wat, roepen HOLLAND , maar die Ghanezen maakten er een heel feest van. Soort mini Rio carnaval.

We kennen denk ik allemaal de uitslag, de wissels en het spelen van Oranje. Op de tribunes beleef je dergelijke wedstrijden heel anders. Maar wil je echt sfeer proeven en echt iets moois meemaken, dan moet je naar een wedstrijd van Oranje. En het maakt dan niets uit voor welke club je doorgaans bent of waar je vandaan komt. Alles en iedereen staat door elkaar en de één doet nog gekker dan de ander en je voelt je echt een groep.

Ik heb zelf een enorme toffe avond gehad en mijn vriendin wist niet wat ze meemaakte. Ik heb haar eigenlijk ook de hele wedstrijd niet gehoord, behalve wanneer het legioen de wave startte of HOLLAND HOLLAND schreeuwde. Want dan deed ze mee

Rotterdam weer uit was net zo'n drama als Rotterdam in komen. Duurde ook echt 1,5 uur ofzo voor we op de rondweg zaten en we de snelweg op konden.
Gisterochtend was ze hees en deed ze heel stilletjes bij het zien van een samenvatting: HOLLAND HOLLAND

FOK!/RowanF1 Bedankt!

Ravage op A27 door verloren houtcontainer

De A27 richting het zuiden is tussen knooppunt Eemnes en Bilthoven afgesloten doordat een vrachtwagen een container met hout heeft verloren. De ANWB spreekt van een 'enorme ravage'. Het ongeluk gebeurde rond 13.15 uur.

De ANWB raadt verkeer richting het zuiden aan om te reizen via de A1 en de A28. Hoe lang het duurt voordat de A27 weer begaanbaar wordt, is niet bekend. Het verkeer staat helemaal vast. Richting het noorden staat al een kijkersfile van vijf kilometer.

Het was al druk door vakantieverkeer uit Duitsland. Op de A12 van Oberhausen naar Arnhem stond heel de ochtend een flinke file. Rond 13.30 uur stond daar nog steeds een file van twaalf kilometer.

Geen vrijdagtraining in Canada voor Di Resta

Ook tijdens het Grand Prix-weekend in Canada zal Paul di Resta niet in actie komen op de vrijdag. Andy Stevenson, de teammanager van Force India, liet dit weten. Di Resta zal tijdens de Grand Prix van Europa wel weer in actie komen op de vrijdag.

"In Turkije reden we met een nieuwe achtervleugel, waardoor het ons beter leek om de twee racerijders beide trainingen te geven, en in Canada zal hij ook niet rijden, omdat we daar de coureurs alle tijd willen geven om weer bekend te raken met de baan. Paul zal in Valencia weer in de auto zitten en we hebben besloten hem nu ook op Silverstone te laten rijden. Ik denk dat het goed voor hem zal zijn om met een Formule 1-wagen over een baan te rijden die hij al kent," aldus Stevenson in een reactie.

Positie routinier Nakamura onzeker bij Japan

Het is voor de bondscoach van Japan nog niet duidelijk met welke spelers hij in de basis wil spelen op het WK. Keisuke Honda lijkt routinier Shunsuke Nakamura uit de basis te spelen. Nakamura speelde, mede door een blessure, geen minuut tegen Engeland en lijkt vrijdag in het oefenduel met Ivoorkust ook genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank.

"Ik hou me niet bezig met of ik in de basis sta. Ik doe alles wat ik kan voor Japan", zegt Nakamura over de situatie. De middenvelder speelde lange tijd in Europa voor Celtic en stapte daarna over naar Espanyol. In Spanje werd hij geen succes en na een half jaar vertrok hij naar Yokohama Marinos in de Japanse competitie.

Of de routinier van Japan op WK aan spelen toekomt is nog maar de vraag. Er lijkt echter nog wel wat mogelijk voor hem. Bondscoach Okada heeft in overleg met het Ivoorkust van trainer Sven-Göran Eriksson een derde helft aan de onderlinge ontmoeting vastgeplakt. In die laatste 45 minuten wil Okada zoveel mogelijk spelers testen.

Agressieve roofvogel teistert Waspik

De gemeente Waalwijk waarschuwt voor een agressieve buizerd die fietsers, joggers en wandelaars teistert in Waspik. De vogel zorgde vorig jaar tijdens de broedperiode ook al voor overlast in het dorp in de gemeente Waalwijk en is nu weer gesignaleerd. De gemeente adviseert de Lageweg te mijden of hoofdbescherming te dragen.

Om het advies kracht bij te zetten zijn waarschuwingsborden geplaatst. De vogel kan namelijk flink uithalen. De buizerd is een middelgrote roofvogel (spanwijdte tot 1,28 meter) die jaagt met zijn klauwen en niet met zijn snavel. Hij valt voorbijgangers vooral aan op het hoofd.

Het verwijderen van de vogel is geen optie, omdat de buizerd een beschermde diersoort is. De gemeente laat weten dat de overlast waarschijnlijk duurt tot in juli of augustus, wanneer de jongen het nest verlaten hebben.

Zevende kind voor Kevin Costner

Kevin Costner is voor de zevende keer vader geworden. Zijn 36-jarige vrouw Christine Baumgartner beviel woensdagavond in Los Angeles van een meisje. Haar naam is Grace Avery Costner. Volgens de woordvoerder van de 55-jarige acteur maken moeder en dochter het goed.

Het stel heeft al twee kinderen, de 1-jarige Hayes en de 3-jarige Cayden. De acteur heeft ook al drie volwassen kinderen uit zijn huwelijk met Cindy Silka - de twee scheidden in 1994 - en een zoon met Bridget Rooney. Costner stapte in september 2004 in het huwelijksbootje met Baumgartner.

Mass Effect 3 moet luchtiger worden

Mass Effect 2 was, zoals de meeste tweede aktes in een trilogie, erg duister qua sfeer en verhaallijn, maar dat gaat met het aankomende derde deel veranderen. Dit heeft de project director van Mass Effect 3 in een interview met Official Xbox Magazine aangegeven.

"In Mass Effect 3 zal Joker [een ruimtepiloot ingesproken door acteur Seth Green -red.] samen met boordcomputer EDI voor de nodige komische momenten zorgen. Daarnaast krijgen fans de epische conclusie voorgeschoteld waar ze al jaren op wachten," aldus de project director van gamestudio BioWare.

Mass Effect 2 wist zowel bij critici als fans hoge ogen te gooien. Het derde deel in dit ruimte-epos voor de Xbox 360 en PC moet volgend jaar uitkomen. Tot die tijd belooft ontwikkelaar BioWare een 'constante stroom' aan downloadbare missies te leveren om het verhaal tussen deel twee en drie te overbruggen.

'Mass Effect 3' moet luchtiger worden
Mass Effect 3 moet luchtiger worden (Foto: Novum)

Nintendo DSi en Lite zakken ook in Nederland in prijs

Met ingang van 18 juni gaat de prijs van de Nintendo DSi en Nintendo DS Lite omlaag. Op die manier hoopt Nintendo twijfelende consumenten over de streep te trekken ook een draagbare spelcomputer aan te schaffen. Dit heeft Nintendo Benelux bevestigd tegenover Novum Nieuws.

Waarschijnlijk laat Nintendo de prijs van de Nintendo DS Lite en Nintendo DSi met een paar tientjes zakken. Het gaat hier om de verkoopprijs aan winkelketens. Het is vervolgens aan de winkelketens om de uiteindelijke winkelprijs te bepalen.

De datum die Nintendo voor de prijsverlaging heeft gekozen is opvallend. Slechts een dag na afloop van de E3-beurs gooit men de prijs van de draagbare spelcomputer omlaag. Het is echter al langer bekend dat Nintendo op de E3 in Los Angeles een nieuwe draagbare 3D-spelcomputer zal onthullen, de Nintendo 3DS.

Nintendo DSi en Lite zakken in prijs
Nintendo DSi en Lite zakken in prijs (Foto: Novum)

Maassen: "Sterke Gesink in Zwitserland afremmen"

Eerder vandaag werd de selectie van Rabobank voor de Tour de France, die op 3 juli in Rotterdam start, bekend. De wielerploeg verwacht veel van de strategie om met twee kopmannen de Tour te rijden. Ploegleiders Adri van Houwelingen en Frans Maassen spreken van een "sterke combinatie" met Denis Menchov en Robert Gesink als kopmannen van de bankploeg.

"Er zijn niet veel ploegen met twee renners van dat niveau voor het klassement. In de Giro heeft Liquigas met Basso en Nibali laten zien waar het toe kan leiden”, aldus Van Houwelingen.

"Vooral de verdeling van de druk zal goed werken voor de twee”, aldus Maassen die zegt dat hij nu al een zeer sterke Gesink ziet. "Ik denk dat hij heel goed in orde is. Misschien zal hij in de komende Ronde van Zwitserland eerder afgeremd moeten worden dan gemotiveerd."

Festival of Games 2010 van start

Vanaf donderdag is Utrecht voor twee dagen het centrum van de Europese game-industrie. Festival of Games 2010 is een evenement waarbij deze creatieve sector ideeën uitwisselt, kennis deelt en samenwerkingen opzet. Deze carrièrebeurs wordt sinds 2005 georganiseerd.

Naast diverse workshops zijn er ook enkele beroemde sprekers aanwezig. Zo krijgt de bedenker van Pac-Man, Toru Iwatani, een prijs voor zijn bijdrage aan de industrie. Het gamepersonage werd recentelijk 30 jaar oud. Daarnaast praat David Perry over games on-demand aanbieden via Gaikai en komt de Life President van Eidos, Ian Livingstone, over zijn leven in de game-industrie vertellen.

Festival of Games 2010 wordt op 3 en 4 juni gehouden in het centrum van Utrecht.

Festival of Games 2010 van start
Festival of Games 2010 van start (Foto: Novum)

Pubers rammen politie met gejatte auto

Twee Australische jongens hebben vanochtend een flinke ravage veroorzaakt in een plaats even ten zuiden van Melbourne. Het tweetal ramde met een gestolen auto een politieauto en crashte vervolgens in een gezondheidscentrum.

De politie zetten even na half tien plaatselijke tijd de achtervolging in toen de jongens in een gestolen Holden Commodore met hoge snelheid door Mornington raasde. Op een kruispunt wist de politie de jongens in het nauw te drijven, maar zij slaagden er via een rotonde in om te ontkomen. Het duo ramde hierbij de politieauto zo hard, dat de agenten de achtervolging moesten staken.

Vervolgens gingen de jongens al spookrijdend er vandoor. Op hun weg probeerden ze nog een onopvallende politieauto te rammen, botsten ze op een personenauto en kwamen ze uiteindelijk in een medisch centrum in Rosebud tot stilstand.

Tijdens de crash is niemand gewond geraakt. De twee jongens, van vijftien en achttien jaar oud, worden beide aangeklaagd voor autodiefstal en roekeloos rijgedrag. De jongste moet op een later tijdstip voor de kinderrechter verschijnen, de oudste moet morgen al voorkomen bij de rechtbank.

Nederland levert EK-bid voor EK vrouwen in

Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor het EK voor vrouwen, dat in 2013 zal worden gehouden. De KNVB leverde donderdag het EK-bid in en maakte daarna bekend dat, mocht het EK aan Nederland worden toegewezen, er in zes steden zal worden gespeeld.

Het bidboek werd donderdag door de KNVB bij de Europese voetbalbond UEFA ingeleverd. De Nederlandse voetbalbond stelt drie speelcentra voor: Rotterdam en Den Haag, Leeuwarden en Emmen, plus Nijmegen en Waalwijk.

In Rotterdam zal het stadion van Sparta Rotterdam als onderkomen moeten dienen. Verder zullen de stadions van ADO Den Haag, sc Cambuur Leeuwarden, FC Emmen, NEC en RKC Waalwijk in gebruik worden genomen.

Het EK bestaat uit drie poules en één van die drie poules wordt in één van de speelcentra afgewerkt. Hongarije, Polen, Zweden en Zwitserland zijn ook in de race voor de organisatie. Op 4 oktober besluit de UEFA.

Begroting Willem II bijna 10 miljoen euro

Willem II heeft voor komend seizoen een begroting van 9,7 miljoen euro ingediend bij de KNVB. Dat maakte de noodlijdende Tilburgse voetbalclub vandaag bekend.

Willem II werkte afgelopen seizoen met een begroting van 13 miljoen euro. Deze week schoot de gemeente Willem II te hulp waarmee de helft van de schuld van 4,8 miljoen werd gedekt. De club voert voor komend seizoen forse bezuinigingen door. De salarissen van spelers worden verlaagd en een aantal van hen zal vertrekken. De rest van het personeelsbestand wordt bovendien flink ingekrompen.

Clijsters en Malisse dubbelen op Wimbledon

Kim Clijsters en Xavier Malisse zullen samen spelen in het gemengd dubbelspel op Wimbledon. Clijsters maakte het nieuws bekend via Twitter.

Tussen 2002 en 2004 speelden de twee samen voor België op de Hopman Cup. Clijsters is momenteel aan het herstellen van een blessure die ze opliep tijdens de Fed Cup in Hasselt. Bij het toernooi in Eastbourne, dat op 14 juni begint, maakt Clijsters haar rentree.

VVD: minder Antillianen toelaten

Het volgende kabinet moet van VVD-kamerlid Paul de Krom alleen nog Antillianen toelaten als zij een baan hebben of een opleiding volgen. Dat zei hij donderdag op een campagnebijeenkomst.

Op de Antillen en Aruba worden Nederlanders alleen toegelaten als ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Bij baanverlies of een misdrijf moeten Nederlanders van de Antillen vertrekken. Antillianen mogen daarentegen onbeperkt naar Nederland komen en kunnen niet worden uitgezet.

De Krom vindt dat oneerlijk en wil dezelfde toelatingsregeling van de Antillianen ook omgekeerd laten gelden. Hij verwijt het huidige kabinet hier geen werk van te hebben gemaakt. Dit had volgens de VVD kunnen gebeuren bij onderhandelingen over de nieuwe verhoudingen tussen Nederland en de Antillen, die tien oktober dit jaar van kracht moeten worden. De Krom wil de onderhandelingen heropenen.

Nederland mag onlinekansspel verbieden

Nederland mag bedrijven verbieden kansspelen via het internet aan te bieden. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag bepaald. De Nederlandse Hoge Raad en de Raad van State hadden het hof gevraagd of de Nederlandse wetten in overeenstemming zijn met het Europese recht.

Volgens het hof kan een verbod van een land op de exploitatie van kansspelen via het internet gerechtvaardigd zijn door de doelstelling om fraude en criminaliteit te bestrijden. De Lotto verweet het Britse Ladbrokes in Nederland kansspelen aan te bieden zonder daarvoor een vergunning te hebben en stapte naar de Nederlandse rechter. Ladbrokes voerde aan dat het een vergunning heeft in Engeland en dus niet opnieuw gecontroleerd zou moeten worden in een ander land.

Het hof oordeelde donderdag dat enkel het rechtmatige aanbieden van kansspelen in een ander land niet voldoende garantie biedt dat de nationale consument wordt beschermd.

Rechter FTD zaak bevriend met advocaat Eyeworks

De rechter in de zaak tegen FTD, welke was aangespannen door Eyeworks, blijkt nauwe banden te hebben met de advocaat van Eyeworks, zo meldt FTD. De rechter en de advocaat geven samen cursussen op het gebied van piraterijbestrijding en intellectueel eigendom.  Er zou sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling.

Eyeworks spande een ex-parte zaak aan tegen FTD.  In een ex-parte zaak wordt slechts één partij gehoord.  De uitspraak van de rechter was dat het noemen van de bestandsnaam van illegaal materiaal valt onder openbaarmaking van het beschermde werk en sommeerde FTD de bestandsnamen naar de film 'Komt een vrouw bij de dokter' te verwijderen.

Die uitspraak was op 19 mei.  Naar nu blijkt gaven de rechter in kwestie (Mr. C.A.J.F.M. Hensen) en de advocaat van Eyeworks (Prof. mr D.J.G Visser) op 20 en 27 mei samen een lezing "Procederen en Contracteren in IE (Intellectueel Eigendom - red.)-zaken".

FTD spande een kort geding aan om alsnog haar gelijk te halen, maar verloor gisteren ook die zaak, waarin dezelfde rechter uitspraak deed.  FTD overweegt hoger beroep.

Erdogan kondigt vervolging Israëli's aan

Recep Tayyip Erdogan, de premier van Turkije, heeft donderdag aangekondigd dat de verantwoordelijken voor de Israëlische aanval op het hulpkonvooi voor de Gazastrook strafrechtelijk zullen worden vervolgd. Hij zei dat in gesprek met verslaggevers.

Erdogan sprak zijn waardering uit voor de in grote meerderheid uiterst kritische internationale reacties op de actie van het Israëlische leger op de Middellandse Zee, waarbij maandag negen Turkse pro-Palestijnse activisten om het leven kwamen. Het persbureau Anatolia meldde op basis van de bevindingen van forensische experts dat de activisten zijn doodgeschoten.

Pantelic bedankt Ajax voor afgelopen jaar

Marko Pantelic vindt het jammer dat hij niet langer bij Ajax kan blijven. De Servische spits moet nu 'goodbye' tegen de Amsterdammers zeggen.

Graag was Pantelic nog langer gebleven bij Ajax, maar dat zat er niet in. De spits moet voor zijn familie zorgen en vindt dat het loon in Nederland te laag ligt. "Ik moet een verzekering vinden voor mijn familie", geeft hij dan ook aan in Voetbal International.

"Het is jammer dat Ajax en ik niet hetzelfde over de toekomst denken. Ik zeg thanks voor het afgelopen jaar. Maar jammer dat ze een politiek hebben van alleen maar jonge spelers. Daarom moet ik nu goodbye zeggen tegen Ajax", aldus de hoofdpersoon.

Pantelic bereidt zich momenteel met de selectie van Servië voor op het WK in Zuid-Afrika. Hij speelt tegen Ghana, Duitsland en Australië. Afgelopen seizoen maakte de spits zestien treffers voor Ajax in de competitie.

Guns N' Roses naar Arnhem

De Amerikaanse band Guns N' Roses treedt op zondag 3 oktober op in de GelreDome in Arnhem. Dat meldde concertorganisator Mojo donderdag. Frontman Axl Rose stond in 2006 voor het laatst in Nederland op de planken.

Guns N' Roses werd eind jaren tachtig en begin jaren negentig bekend met hits als Sweet Child o' Mine, Paradise City, Knockin' on Heavens Door, Live and Let Die en November Rain.

Kaarten voor de show gaan zaterdag om 10.00 uur in de verkoop.


Knockin' on Heaven's Door op het Freddie Mercury Tribute concert

Blikseminslag verwondt negen mensen

In het Amerikaanse Yellowstone Park zijn negen mensen geraakt door de bliksem toen ze stonden te wachten op een uitbarsting van de geiser ‘Old Faithful'. De bezoekers stonden met z'n allen te wachten op omringende wandelpaden toen de bliksem insloeg.

Eén van de getroffenen werd naar het ziekenhuis afgevoerd, zeven anderen werden behandeld voor tintelingen, verdoving en kortademigheid. Honderden andere bezoekers zagen het incident al wachtende op een nieuwe uitbarsting van de geiser gebeuren.

De kans dat je wordt getroffen door de bliksem is ongeveer één op de twee miljoen. Opvallend is dat een aanzienlijk deel van de getroffenen een inslag overleeft. In Nederland worden jaarlijks ongeveer vijf mensen dodelijk getroffen door een blikseminslag.

Boom en Tjallingii maken debuut in Tour

Rabobank neemt vijf Nederlanders mee naar de Tour de France, die op 3 juli van start gaat in Rotterdam. Lars Boom en Maarten Tjallingii maken hun debuut.

De ploeg voor de Tour bestaat daarnaast uit Robert Gesink, Koos Moerenhout, Laurens ten Dam, de Rus Denis Menchov, de Spanjaarden Oscar Freire en Manuel Gárate en de Duitser Grischa Niermann. Pieter Weening en Bram Tankink zijn reserve.

Strachan slaat terug naar Verbeek

Volgens de Australische bondscoach Pim Verbeek kon Rhys Williams niet deelnemen aan het WK vanwege de handelswijze van Gordon Strachan, die de speler met injecties liet spelen. Laatstgenoemde liet het er niet bij zitten.

De trainer van Middlesbrough, waar de 21-jarige Williams zijn wedstrijden speelt, is niet te spreken over de uitlatingen van Verbeek. "Ik snap dat hij door een stressvolle periode gaat, maar hij vertelt onwaarheden", aldus de manager van Boro.

Strachan weerlegde de kritiek. "Wij, als club en ik persoonlijk, willen nadrukkelijk ontkennen dat wij de oorzaak van zijn blessure zijn", zegt de trainer. "Het is onzin om te stellen dat Rhys iedere wedstrijd een injectie kreeg."

"Wij hebben alleen maar uit het belang van de speler gehandeld. Het is zelfs zo dat Rhys volgens de oorspronkelijke diagnose maar vijf tot zes weken rust moest houden, wij hielden hem tien weken aan de kant", besluit Strachan.

Sociale diensten vrezen bezuinigingen

Het wordt steeds drukker aan het bijstandsloket. Er komen meer klanten voor minder banen, blijkt uit de jaarlijkse monitor van Divosa, de organisatie van sociale diensten in ons land.

Divosa-voorzitter René Paas maakt zich zorgen. Het kost geld om de bijstandsgerechtigden aan een baan te helpen, maar die budgetten staan onder druk nu de meeste politieke partijen flink willen bezuinigen. Het aantal mensen in de bijstand steeg vorig jaar met 9 procent oftewel 22.000 personen, aldus Divosa.

Van het aantal mensen dat een uitkering aanvraagt ziet ongeveer de helft die toegekend. In de eerste negen maanden van vorig jaar kenden de gemeenten 79.000 nieuwe uitkeringen toe en in diezelfde periode werden 60.000 uitkeringen beëindigd.

Tourploegen 1 juli gepresenteerd

Ras-Rotterdammer Wilfried de Jong en de Belgische wielerverslaggever Michel Wuyts verzorgen op donderdag 1 juli op het Willemsplein de presentatie van de Tourploegen.

Het wordt die dag geen klassieke presentatie met het enkel voorstellen van de renners, maar het geheel wordt omlijst met een groots showprogramma. DJ Ronald Molendijk zal voor de muzikale omlijsting zorgen en na de presentatie van de Tourploegen is er een live optreden van de bekende Zeeuwse band BLØF.

Projectcoördinator Wim Hendriks is verheugd met deze grote namen die Le Grand Départ Rotterdam 2010 heeft kunnen strikken voor een optreden in een wonderbaarlijke entourage met op de achtergrond de Erasmusbrug. "We vonden de ploegenpresentaties die we de afgelopen jaren zelf bezochten vaak niet zo flitsend en willen het anders doen. De voertaal zal ook Nederlands zijn al gaat Michel Wuyts natuurlijk wel buitenlandse renners in andere talen interviewen. Met hem en Wilfried de Jong hebben we in elk geval twee grote namen, die in de wielerwereld gerespecteerd worden."

Wilfried de Jong is humorist, columnist, theatermaker, tv-presentator, journalist en schrijver. Zijn televisieprogramma Holland Sport won verschillende prijzen en zijn boek De man en zijn fiets is een groot succes. Michel Wuyts is publicist en schrijver over de wielersport, maar vooral bekend als de wielercommentator van de Vlaamse openbare omroep VRT, vaak samen met José de Cauwer of Karl Vannieuwkerke.

Kooivechter rukt hart uit levende man

De Amerikaanse kooivechter Jarrod Wyatt (26) heeft een man op gruwelijke wijze om het leven gebracht, omdat hij dacht dat de man door de duivel bezeten was. Wyatt rukte het hart uit de nog levende Taylor Powell (21) en sneed zijn tong af. Ook bleef hij op het gezicht van de nog levende Powell inslaan en verwijderde hij zijn ogen.

De politie pakte Wyatt op toen ze een telefoontje kregen van een andere man, die 911 had gebeld. Hij had de MMA-vechter naakt en druipend van het bloed boven het mishandelde lichaam van Powell zien staan, maar had nog meer te vertellen. Wyatt zou ‘paddestoelenthee' hebben gedronken en zich onder invloed daarvan al eerder raar hebben gedragen. De kooiworstelaar bevestigde dat ook tegen de politie.

De vechter zal terecht staan in Noord-Californië voor moord, verminking en marteling. De rechtbank stelt dat er genoeg bewijs is om de zaak voor te laten komen. De MMA-carrière van Wyatt staat nog in de kinderschoenen, hij zou in oktober zijn eerste gevecht hebben gewonnen.

Einde strippenkaart in april 2011 gepland

Vanaf april volgend jaar kan in Nederland nergens meer met de strippenkaart worden gereisd. Dat is een streven van TransLink Systems (TLS), bevestigt het ministerie van Verkeer. TLS coördineert de invoering van de OV-chipkaart.

De invoering van de chipkaart wordt per regio geregeld. Het ministerie geeft pas toestemming voor de overstap als aan een aantal voorwaarden is voldaan, zoals het op niveau blijven van het reizigersgemak. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, kan de invoering worden uitgesteld.

Het ministerie wijst erop dat het gemak voor iedereen groter is als de overstap in de rest van Nederland overal tegelijk wordt gemaakt. "Dan hoef je niet meer met strippenkaart en chipkaart op zak te reizen."

In Rotterdam en enkele omliggende plaatsen is de strippenkaart al sinds februari niet meer bruikbaar. In Amsterdam is de strippenkaart donderdag afgeschaft.

De bedoeling was dat de strippenkaart in de hoofdstad in april al zou worden afgeschaft. Maar minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) stelde dat uit omdat er nog een onderzoek liep naar de kosten voor de reiziger. De Kamer eiste dat reizigers niet duurder uit zijn.

Nederlanders vragen massaal vrij voor wedstrijd Oranje

De Nederlandse beroepsbevolking heeft massaal vrij gevraagd voor de eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Zuid-Afrika. Het eerste duel, tegen Denemarken, staat gepland op maandag 14 juni om 13.30 uur. Voor die dag hebben zeker al 1,2 miljoen Nederlanders vrij gevraagd van hun werk. De verwachting is dat het aantal nog zeker flink zal stijgen.

Men beseft nu pas dat het treffen onder werktijd wordt afgewerkt. De mensen die gewoon gaan werken, verwachten dat er op het werk iets geregeld wordt inzake de wedstrijd van het Nederlands elftal. Dit blijkt uit een NRIT Onderzoek.

In het onderzoek werden Nederlanders vanaf 15 jaar meegerekend die aan het werk zijn. Eén miljoen Nederlanders zouden hun vakantieplannen hebben afgestemd op het WK. Veertien procent (1,9 miljoen mensen) verwacht dat Oranje het WK wint.

Profesor Layton maker LEVEL-5 vestigt zich ook in Amerika

Professor Layton is een serie die perfect geschikt is voor de DS. Het is dan ook een enorm succes. LEVEL-5 vond het dan ook een goed idee om hun bedrijf uit te breiden en dat midden in een crisis!

De formatie van LEVEL-5 International America Inc. zal rond september zijn deuren openen. LEVEL-5 liet ook gelijk weten dat ze in 2011 ook richting Europa gaan trekken. De officiële aankondiging is dan nu, echt een verrassing is het niet. De directeur van LEVEL-5 zei deze februari namelijk al het volgende: "For the sake of our releases overseas, we are planning to set-up a new company in America." 

Jongste Duitse WK-selectie sinds 1934

Bondscoach Joachim Löw riep slechts drie dertigers op en selecteerde onder meer de 20-jarige Thomas Müller. De gemiddelde leeftijd van alle selectiespelers samen komt te liggen op 24,96 jaar.

Hans-Jörg Butt, Miroslav Klose en Arne Friedrich zijn de enige dertigers. Het kan een nadeel zijn, omdat de ervaring dan ontbreekt. "We hebben veel jonge spelers van wie men nog niet weet hoe zij gaan reageren bij extreme omstandigheden", geeft Löw dan ook aan in Bild.

"Maar ik zie het positief in, omdat we jonge spelers hebben die op een WK ineens kunnen gaan vlammen", zegt de coach, die Philipp Lahm (26) als aanvoerder aanstelde. Lahm: "We hebben genoeg kwaliteit om een zeer succesvol toernooi te spelen."

Nog een DLC pack voor Alan Wake

Er was al een eerste (The Signal) en een tweede (The Writer) DLC-deel aangekondigd voor Alan Wake maar er zal later dit jaar ook nog een derde komen heeft Remedy-baas Matias Myllyrinne gezegd.


Helaas is er verder nog niks te melden over de derde DLC maar er de baas heeft wel een klein beetje info gegeven over het eerste deel, dat 28 juli uitkomt.

*******************************************************************************
*****ONDERSTAANDE KAN SPOILERS BEVATTEN VAN ALAN WAKE*****
*************************************************************
******************

The Signal zal zich niet afspelen in Bright Falls maar in de rare wereld die Alan tegenkomt aan het einde van het origineel. Myllyrinne geeft aan dat ze een interessante manier hebben gevonden om het verhaal verder te laten gaan zonder dat het raar wordt. Je moet eenmaal als je een thriller maakt wel verbonden blijven met de realiteit, anders gelden de regels niet.

The Signal zal ook een scene bevatten die lijkt op de New York City dream sequence, waar alles echt lijkt maar het niet lijkt te kloppen.

Alan

 

 

Koolhof: "Oranje mist klassiek breekijzer"

Het Nederlands elftal had in 2006 Jan Vennegoor of Hesselink, in 1998 was het Pierre van Hooijdonk en veel verder terug, bij het WK van 1978, had Oranje bijvoorbeeld Dick Nanninga. Klassieke pinch-hitters die als invaller met fysieke kracht een omslag kunnen forceren.

In de huidige selectie van Oranje ontbreekt zo'n type. Ryan Babel en Eljero Elia moeten het hebben van hun actie en snelheid en reservespits Klaas-Jan Huntelaar is ook geen authentiek breekijzer. Dat is een gemis, zo vindt Huntelaar's oude coach Jurrie Koolhof.

"Klaas-Jan is niet iemand die oorlog maakt. Zo'n speler kan je wel nodig hebben", aldus de scout van FC Groningen tegen Goal.com. "Huntelaar heeft spelers om zich heen nodig die hem moeten bedienen. Als we achter komen zou je met Klaas-Jan bijvoorbeeld 4-4-2 kunnen spelen met echte diepe buitenspelers of 3-2-3-2."

"Hij heeft natuurlijk wel een goede handelingssnelheid in de zestien en kan goed koppen", weet Koolhof. Als trainer van AGOVV had Koolhof Huntelaar in het seizoen 2003/2004 onder zijn hoede en daarnaast was Koolhof hoofd opleidingen bij De Graafschap toen de spits daar nog in de jeugd speelde.

Ondanks die connectie had Koolhof zijn oude pupil buiten de WK-selectie gelaten. "Hij was niet mijn eerste keus. Ik heb niks tegen Klaas Jan, maar had Ruud van Nistelrooy meegenomen. Vanwege zijn ervaring, vanwege zijn constante dreiging, hij brengt wat extra's en kan iets forceren. Je hebt in ieder geval iemand nodig die iets extra's kan brengen."

Ook Dirk Kuyt is in de ogen van Koolhof niet de man om een duel te kantelen. "Daar is hij niet geschikt voor. Die moet je laten beginnen of in de rust laten invallen als iemand geblesseerd is of zo." Toch kan het volgens Koolhof ook zonder klassiek breekijzer goed komen met Oranje. "Maar het gaat er wel om hoe ze met tegenslag omgaan. Tegen Denemarken zou het zomaar mis kunnen gaan." Koolhof hoopt Huntelaar weinig te zien. "Dan is er wat aan de hand. Dan gaat het niet goed."

UCI onderzoekt 'gemotoriseerde doping'

De afgelopen tijd wordt er veel gesproken over 'gemotoriseerde doping'. De internationale wielerunie UCI neemt de geruchten serieus en zal op de eerstkomende vergadering het onderwerp bespreken.

"We willen zeker weten dat de UCI het oneerlijke gebruik van mogelijke batterijen aan de fietsen volledig in de gaten kan houden", aldus de voorzitter van de UCI, Pat McQuaid.

Oorzaak van alle ophef in de wielerwereld is een filmpje dat oud-wielrenner Davide Cassani maakte voor de Italiaanse zender RAI. Renners zouden fietsen met een motortje in het frame. Fabian Cancellara is na zijn indrukwekkende zeges in De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een van de 'verdachten'. De Zwitser ontkent echter de beschuldigingen met klem.

Pechtold ziet kansen 'Nieuw Paars'

Pechtold heeft donderdagochtend in het programma Goedemorgen Nederland gezegd dat de VVD moet ophouden met het 'koketteren' met de PVV. In plaats van te flirten met de beweging rond Wilders, zou de VVD openlijk moeten kiezen voor een nieuw Paars kabinet.

De houding van de VVD ten opzichte van de PVV ervaart de D66-voorman als 'gevaarlijk'. Volgens hem zou Nederland een slechte indruk maken in het buitenland met een PVV kabinet. Ook vindt Pechtold dat de PVV discrimineert.

'Nieuw-Paars'
De D66-lijsttrekker denkt dat de mogelijkheden voor een 'Nieuw-Paars' aanwezig zijn. Zo zou de PvdA niet star willen vasthouden aan het toptarief van 62 procent en zou de VVD bereid zijn om te praten over het hervormen van de huizenmarkt.

Wijers
Mocht het komen tot een nieuw paars kabinet met D66, VVD, PvdA en Groen Links, dan is Pechtold van plan om oud-minister Hans Wijers te benaderen voor een nieuwe functie. Wijers was in Paars I minister van Economische Zaken en is nu topman bij Akzo Nobel.

Kamerlid
Pechtold zelf zal geen zitting nemen in een regering met D66. Hij is namelijk van mening dat er een sterk geluid in de Tweede Kamer tegen de SP en PVV nodig is. Hiervoor zouden de politiek leiders van de PvdA (Cohen) en Groen Links (Halsema) als Kamerlid aan moeten blijven. Rutte (VVD) zal, volgens hem, wel zitting mogen nemen als premier.

NEC stomverbaasd over nieuws rondom Amieux

Technisch directeur Carlos Aalbers reageerde stomverbaasd op het nieuws dat Amieux verspreidde dat hij naar NEC komt. "Ik weet nergens iets van af", zegt Aalbers in De Gelderlander.

Amieux liet zich eerder in het Eindhovens Dagblad uit over de 'aanstaande' transfer. "Voor mij is dit een geweldige kans. Ik praat nog met NEC over het contract en hoop dat we eruit komen."

De hoofdpersoon nam zelfs al een beetje afscheid van zijn oude club. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Eindhoven, maar ik ben ambiteus en wil zo hoog mogelijk spelen."

UEFA onder de indruk van EK-organisator Oekraïne

Het ziet er naar uit dat de vrees van de UEFA, dat de voorbereidingen op het EK 2012 niet op schema lagen, ongegrond is.

Oekraïne en Polen organiseren samen het eindtoernooi om de Europese titel en de vorderingen lieten even op zich wachten. Oekraïne, dat als speelsteden Kiev, Donetsk, Kharkiv en Lviv heeft aangewezen, heeft de UEFA nu echter wel tevreden gesteld.

Aanvankelijk moest de UEFA wellicht nog op zoek naar een ander organiserend land, maar die vrees is weggenomen. "Er is geen reden voor de UEFA om op zoek te gaan naar alternatieven als dit plan wordt uitgevoerd volgens schema", luidde een persbericht van de Europese voetbalbond.

Momenteel wordt het plan uitgevoerd volgens schema en kan de UEFA rustig achterover leunen. De Oekraïense voetbalbond: "Er zijn totaal geen tekenen dat Kiev niet in staat zou zijn om als gastheer te fungeren voor Euro 2012."

[E3'10]Guild Wars 2 slaat E3 over

ArenaNet , de ontwikkelaar van de CORPG (competitive online role-playing game) Guild Wars heeft aangegeven niet aanwezig te zijn bij de E3, ze zullen wel aanwezig zijn op conventies later dit jaar.


Chris Lye van marketing geeft aan dat de E3 een anti-fan conventie is, Chris is van mening dat als ze veel geld gaan uitgeven aan een standplaats met alles erop en eraan dat ze dit moeten delen met de fans en dat kan niet op de E3. Hij geeft wel aan dat de E3 goed is voor het ontmoeten van pers en verschillende winkelketens maar de fans zijn het belangrijkst.

Chris geeft aan dat Guild Wars 2 wel te spelen is op de Gamescom (19-22 augustus, Duitsland, FOK!games zal aanwezig zijn) en op de PAX Prime (3-5 September, Amerika).

Er is nog geen releasedatum bekend.

Guild Wars is een CORPG waar je geen maandelijkse kosten voor betaalt, je koopt de game in de winkel en door de enige uitbreiding of de drie standalone episodes te kopen ondersteun je de ontwikkelaar. Guild Wars kwam uit in 2005.

GW2
Kom je niet graag tegen

Sonic Free Riders mogelijk naar XBLA

Voor Project Natal schijnt het gratis spel Sonic Free Riders van Sega in ontwikkeling te zijn, dat ter download beschikbaar wordt gesteld via Xbox LIVE Arcade. Dit gerucht doet nu de ronde.

Spelers zouden voor de camera van Natal moeten staan en hun lichaam naar links moeten bewegen om naar links te gaan en voor rechts idem dito. Wanneer naar voren geleund wordt, pakt de speler een item en om die af te vuren moet je dicht bij een tegenstander komen.

Of dit waar is weten we over ongeveer twee weken, rond de E3.

Sonic

[Video] IKEA tapet invalide vast aan kast

IKEA is in ernstige verlegenheid gebracht door een filmpje dat is geschoten in een vestiging in Berlijn. Op het filmpje is te zien hoe een medewerker een aangeschafte kast met plakband vastplakt aan een vrouw in een rolstoel.

De invalide vrouw kocht onlangs een metalen kast bij de IKEA in de Duitse hoofdstad. Omdat zo'n ding nu eenmaal lastig te vervoeren is met een rolstoel, vraagt de vrouw om hulp. Een medewerker heeft een goede oplossing. Hij pakt een plakbandapparaat en bindt hiermee vrouw, doos en rolstoel aan elkaar.

Hoewel de rolstoelster nu niets meer kan zien, rijdt ze gewoon de winkel uit. Een pijnlijk incident voor IKEA. "De werknemer had de vrouw nooit zo moeten laten gaan", reageert de veertigjarige bedrijfsleider Siegfried Donner.


Het schokkende filmpje van het voorval

Schuster nieuwe trainer Besiktas

Bild meldt vandaag dat Bernd Schuster de nieuwe trainer wordt van het Turkse Besiktas. De 50-jarig voormalig Duits international tekent een tweejarige verbintenis.

Real Madrid was de laatste club waar Schuster coach was. Daar werd hij in december 2008 de laan uitgestuurd. Schuster moet Besiktas weer kampioen maken. Afgelopen seizoen eindigde de club in de Turkse competitie op de vierde plaats.

Tas met examens gestolen uit school

Enkele havisten van het St. Odulphuslyceum in Tilburg zullen hun eindexamen aardrijkskunde opnieuw moeten maken. De eerder gemaakte examens zijn namelijk gestolen uit de personeelskamer van de school. Het St. Odulphuslyceum heeft dit zelf bekend gemaakt op hun website.

De examens zaten in een tas die in de personeelskamer lag. Uit beelden van beveiligingscamera's is gebleken dat de tas door twee mannen is meegenomen. De school denkt dat de mannen in de veronderstelling waren dat er een laptop in de tas zat.

De school heeft uitgebreid contact gehad met de onderwijsinspectie. De inspectie heeft besloten dat het gemaakte werk ongeldig moet worden verklaard en dat de 36 leerlingen een herexamen moeten maken. De leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het voorval.

Er wordt donderdag een extra informatieavond ingelast voor de leerlingen. Om de leerlingen alsnog enigzins tegemoet te komen heeft de school gezorgd voor een extra ondersteuningstraject voor het vak aardrijkskunde. De leerlingen moeten het nieuwe examen maken op 23 juni.

"We betreuren de gang van zaken zeer en leven mee met onze gedupeerde leerlingen en hun ouders. We zullen er alles aan doen om de pijn te verzachten, maar snappen dat dit slechts een pleister op de wond is. We hopen op een positieve afloop en rekenen op brede steun van de hele Odulphusgemeenschap voor deze 36 onfortuinlijke havo-leerlingen", aldus een verklaring van de school. 

Ahold boekt hogere nettowinst

Koninklijke Ahold nv heeft in het eerste kwartaal van 2009 een licht hoger dan verwachte nettowinst geboekt bij toegenomen volumes en vergroting van marktaandeel in de VS en Nederland. Dit maakt het retailconcern donderdag voorbeurs bekend.

De nettowinst kwam 45,7 procent hoger uit op 274 miljoen euro tegen 188 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2009. De kwartaalomzet kwam 1 procent hoger uit op 8,73 miljard euro van 8,65 miljard euro als gevolg van acquisities.

Elf door Factset geraadpleegde analisten hadden vooraf gemiddeld een nettowinst van 270 miljoen euro en een omzet van 8,65 miljard euro verwacht. Ahold presenteert voor het eerst cijfers geconsolideerd per regio en niet meer per individuele winkelketen.

De retailactiviteiten van Ahold in de Verenigde Staten, met onder meer de winkelketens Stop&Shop/Giant Landover en Giant Carlisle boekte als gevolg van hogere kosten en prijsacties een licht lager bedrijfsresultaat van 295 miljoen dollar op een 4,2 procent hogere omzet van 7,1 miljard dollar.

Ahold behaalde met de Nederlandse winkelketens Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, een 25 miljoen euro hoger bedrijfsresultaat van 214 miljoen euro bij een 3,7 procent hogere omzet van 3,1 miljard euro.

De retailactiviteiten in overig Europa leverden een break-even bedrijfsresultaat op van een verlies van 14 miljoen euro een jaar eerder. De omzet was 0,2 procent lager op 490 miljoen euro.



Nog meer omzet met Beesies!

Olievlek bedreigt kust Florida

Het olieconcern BP doet donderdag een nieuwe poging om het olielek in de Golf van Mexico te dichten. De operatie moest woensdag worden stilgelegd omdat een zaagblad vast kwam te zitten. Technici zijn twaalf uur bezig geweest om het zaagblad los te krijgen. Inmiddels bedreigt de steeds groter wordende olievlek nu ook de kust van Florida. Eerder bereikte de vlek al de kusten van Louisiana, Mississippi en Alabama.

Het is de bedoeling om met behulp van onderwaterrobots de zwaar beschadigde pijpleiding in te korten, zodat een kap kan worden geplaatst over het overgebleven stuk pijp, waarna de olie via een nieuw aan te brengen leiding in tankschepen kan worden gepompt.

Het olielek ontstond nadat het olieplatform Deepwater Horizon op 20 april was geëxplodeerd en gezonken. Bij de ramp kwamen elf mensen die op het platform aan het werk waren om het leven. Het gaat om de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.

Olievlek bedreigt kust Florida
Olievlek bedreigt kust Florida (Foto: Novum)

Reina zou direct tekenen voor finale tegen Engeland

Liverpool FC-doelman Pepe Reina wil met Spanje graag tegen Engeland spelen in de finale op het WK. "Ik zou er gelijk voor tekenen."

"Het zou geweldig zijn voor Engeland en Spanje om de finale te bereiken, dus laten we maar eens kijken of dat lukt", zei Reina op de website van Liverpool. Spanje won het EK van 2008. "En ik heb er ook nu vertrouwen in, maar het gaat er niet om wat ik denk, maar wat we op het veld laten zien."

"Wil je de trofee winnen, dan moet alles perfect volgens plan verlopen. We weten dat we één van de favorieten zijn, maar dat moeten we ook laten zien op het veld", meent de keeper, die de kanshebbers op een wereldtitel aanwees: "Die zullen altijd hetzelfde zijn met landen als Brazilië, Engeland, Duitsland en Argentinië."

Reina, die concurrent Iker Casillas voor zich zal moeten dulden, benadrukt het belangrijkste aspect tijdens het aankomende eindtoernooi in Zuid-Afrika. "Zoals ik al zei, één slechte wedstrijd kan je de kop kosten, dus alles móet perfect zijn."

Marianne Thieme te gast op FOK!

In navolging van VVD-politicus Fred Teeven gaat ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren live op het FOK!forum de discussie aan met FOK!users. En wel op donderdag 3 juni, tussen 17.30 en 18.30 uur. Wat zijn de standpunten van de Partij voor de Dieren? Heeft de partij naast het dierenwelzijn nog andere speerpunten?

Zorg dat je er bij bent!
Wil je Marianne Thieme het vuur aan de schenen leggen? Zorg dan dat je op 3 juni tussen 17.30 en 18.30 aanwezig bent op het FOK!forum! We adviseren je om nu alvast de vragen die je haar wil voorleggen te formuleren en hier te plaatsen. Doe dat zo kernachtig mogelijk. Dat kan je doen in het vragentopic op het forum.
En laten we het wel netjes houden: zij waagt zich in het hol van de leeuw om het zo maar even te noemen, iets waar een aantal andere politici het lef niet voor hadden cq de tijd niet voor wilden nemen. En dat verdient respect, wat je onder andere kunt uiten door normaal te reageren en geen zinloze beledigende oneliners te gaan spammen.

Doe je dat wel, zit er een team van moderators klaar om daar snel op te reageren. Want het bederven van een discussie dupeert de velen die wel inhoudelijk op dit onderwerp in willen gaan.

We hopen op een verhelderende, kritische en pittige discussie!

Wie is Marianne Thieme?
Marianne Thieme (1972) heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studietijd vond ze de aandacht die aan dierenrechten besteed werd bedroevend laag, terwijl ze zich al jaren het lot van dieren in onze maatschappij aantrok. Ze richtte daarom in 2002 de Partij voor de Dieren op, samen met enkele gelijkgestemden. Sinds 2006 is de partij vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Thieme is voorzitter van deze fractie en is bovendien bestuursvoorzitter van de partij.

Lees ook het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme
Marianne Thieme (Foto: PvdD)

Israël stuurt hulpgoederen uit boten naar Gaza

Israël heeft een deel van de lading hulpgoederen van het konvooi dat maandag door commando's werd aangevallen in vrachtwagens geladen en naar de Gazastrook gestuurd. Het konvooi bestond uit zes schepen.

In totaal werden twintig trucks met hulpgoederen richting Gaza gestuurd. De lading betrof onder andere rolstoelen, speeldgoed, kleding en medicijnen.

De Hamas-autoriteiten in de Gazastrook weigerden de spullen in eerste instantie, vergezeld van de eis dat Israël alle goederen die zich aan boord van de schepen bevonden diende over te dragen. Later werd gezegd dat de lading uit de vrachtwagens wel zou worden geaccepteerd.

Duitsers zorgen voor lange files

Door Duits vakantieverkeer staan donderdagochtend op ongebruikelijke tijdstippen en onverwachte plaatsen lange files. De langste is een file van 22 kilometer vanuit Oberhausen naar Arnhem op de A12, meldt de ANWB. De Duitse toeristen hebben een lang weekeinde vanwege Sacramentsdag.

"Door het mooie weer komen de vakantiegangers vroeger dan verwacht", zegt een woordvoerder. Ook op de A67 richting Eindhoven staat vanaf de Duitse grens een file van ruim twintig kilometer. Ook op lokale wegen staan al files, dat is bijvoorbeeld het geval bij Roermond. Al met al is de totale filelengte niet veel groter dan normaal, maar de files staan vooral op plaatsen waar ze normaal niet staan.

De verwachting is dat de files zich in de loop van de dag richting Zeeland, Groningen en Friesland verplaatsen. Bij de boot naar Texel worden lange wachttijden verwacht. Op de A16 richting het zuiden staan ook files, maar dat komt door een botsing waar drie vrachtwagens bij zijn betrokken in België.

Het komende weekeinde worden ook files verwacht. Dat komt door mooi strandweer, werkzaamheden en evenementen.

Doden door aardverschuivingen in Zuid-China

Aardverschuivingen als gevolg van zware neerslag hebben in het zuiden van China aan zeker 38 mensen het leven gekost. Veertien mensen worden vermist. Dit heeft het Chinese staatsperbureau Xinhua donderdag gemeld.

De regio Guangxi wordt sinds maandag geteisterd door aanhoudende stortregens, waardoor modderstromen op gang zijn gekomen. Duizenden huizen zijn verwoest of beschadigd en veel wegen zijn onbegaanbaar geworden.

In een gebied waarin zeven steden liggen moesten meer dan tachtigduizend mensen worden geëvacueerd.

Venray wil Oost-Europeanen lokken

Om de leegloop tegen te gaan wil Venray dat Polen en andere Oost-Europeanen zich definitief in de Limburgse gemeente vestigen. Om duidelijk te krijgen hoe de gemeente voor Polen aantrekkelijker kan worden, wordt een onderzoek onder duizenden Polsen werknemers in de regio gehouden, schrijft De Telegraaf.

"We willen graag dat ze blijven", zegt CDA-wethouder Patrick van der Broeck over de Polen die vaak als seizoensarbeider komen. Daarom onderzoekt de gemeente onder meer wat de woonwensen zijn en wat er op onderwijsgebied kan worden gedaan.

Over ongeveer vijftien jaar loopt het aantal inwoners van Venray, zoals het er nu naar uitziet, terug. Om te voorkomen dat supermarkten en andere voorzieningen door gebrek aan bewoners verdwijnen moet er dus iets veranderen.

De wethouder verwacht volgens de krant geen integratieproblemen, omdat de Poolse cultuur dichtbij de Nederlandse staat.

Joran betaalde ¤500 om Peru uit te komen

Joran van der Sloot betaalde een taxichauffeur omgerekend ongeveer vijfhonderd euro om hem Peru uit te krijgen. Dat heeft de chauffeur tegen het Peruaanse radiostation RPP Noticias gezegd. Van der Sloot wordt verdacht van de moord op de 21-jarige dochter van een zakenman en autocoureur in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Het meisje werd woensdag dood in een hotelkamer gevonden die door Van der Sloot zou zijn gehuurd. Ze is waarschijnlijk zondag omgebracht. Van der Sloot vertrok zondag rond het middaguur met een taxi vanuit de Peruaanse plaats Nazca. Maandag zou hij rond 16.00 uur zijn aangekomen in de Chileense stad Arica.

De verdachte droeg volgens de chauffeur een korte broek, witte sportschoenen en had twee koffers bij zich. Hij heeft nauwelijks met hem gepraat omdat hij de taal niet kent. Wel was hij heel zenuwachtig en rookte hij voortdurend sigaretten.

Het was al bekend dat Van der Sloot zich in Chili bevindt. De politie probeert hem op te sporen.

Van der Sloot zou het vermoorde meisje, Stephany Tatiana Flores Ramirez, in een casino in de wijk Miraflores hebben leren kennen. Hij was daar voor een pokertoernooi. De vrouw werd volgens de politie omgebracht met messteken. Stephany was sinds vrijdag vermist.

Joran van der Sloot wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de dood van de 18-jarige Natalee Holloway in 2005 in Aruba. Joran vertelde onder meer dat haar lichaam in zee is gedumpt nadat ze op het strand was overleden. Hij werd in deze zaak al meerdere keren aangehouden.

Zijn advocaat in New York, Joe Tacopina, zegt dat hij niet weet waar zijn client is. Hij zou nog geen contact met hem hebben gehad. Wel waarschuwt hij dat niet te snel over Van der Sloot moet worden geoordeeld. "Hij is al eerder onterecht beschuldigd."

'Joran betaalde 500 euro om Peru uit te komen'
'Joran betaalde 500 euro om Peru uit te komen' (Foto: Novum)

Nieuwe aanbieder op spaarmarkt

Bank of Scotland wil in Nederland per direct spaargeld ophalen zonder daarbij direct onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) te vallen.

Het is voor het eerst sinds het omvallen van Icesave dat een buitenlandse bank, buiten het Nederlandse depositogarantiestelsel om, de spaarmarkt in ons land op gaat. In plaats daarvan zal Bank of Scotland, al tien jaar in ons land actief als hypotheekverstrekker, met het spaarproduct onder de Britse garantieregeling vallen.

Dat betekent dat spaarders tot een bedrag van maximaal 50.000 euro krijgen vergoed bij een eventueel faillissement van de bank. Onder het Nederlandse depositogarantiestelsel kunnen spaarders tot 100.000 euro claimen. Bank of Scotland, niet te verwarren met Royal Bank of Scotland, biedt klanten een spaarrente van 2,4 procent.

Het bankbedrijf is een onderdeel van de Britse financiële instelling Lloyds Banking Group.

Boulahrouz: "Voor ons is de tijd gekomen toe te slaan"

Khalid Boulahrouz is helemaal klaar voor het WK. Na een seizoen bij VfB Stuttgart, waar hij niet veel aan de bak kwam, heeft hij zich afgesloten voor het negativisme vanuit Duitsland.

"Het is persoonlijk geworden. Ik heb wel een idee wat het is, maar dat houd ik voor mezelf. Dat ga ik nu niet zeggen, ooit breng ik het wel een keer naar buiten. Het is allemaal negatieve energie", zegt Boulahrouz, die nu positief is ingesteld en het negativisme is vergeten, in De Pers.

"Dit is Oranje en straks moeten wij wereldkampioen worden. De knop heb ik omgezet, daartoe ben ik goed in staat", vervolgde de spijkerharde verdediger zijn betoog. Boulahrouz kreeg in moeilijke tijden alle steun van de technische staf van het Nederlands elftal. Altijd was er een telefoontje met de vraag hoe het ging.

Boulahrouz is topfit, iets wat bleek uit verschillende testen, en kijkt vooruit naar het WK. "Misschien dat het voor de buitenwereld allemaal gemoedelijk overkomt, maar er zit een enorm fanatisme in onze groep. Kijk alleen al naar het niveau op de trainingen, dat is zó hoog. Voor mij is dat lekker, daar trek ik me ook weer aan op. Net als aan het plezier dat er bij iedereen vanaf straalt. Ik merk dat hier een groep bezig is die beseft dat wereldkampioen worden een unieke kans is. Die krijg je niet zo vaak in je leven. Voor ons is de tijd gekomen om toe te slaan."

Balkenende laakt 'ADHD-democratie'

In een interview met het Financieel Dagblad heeft demissionair premier Balkenende kritiek geuit op wat hij een 'ADHD-democratie' noemt. Onder deze definitie schuift de CDA-lijsttrekker onder andere de aanhoudende berichten dat de top van zijn partij al op zoek zou zijn naar een nieuwe leider.

Volgens de, nu nog, politiek leider heeft hij tot nu toe nog niets gemerkt van een teruglopend vertrouwen in een CDA-overwinning. Hij vindt dat de campagne tot nu toe teveel zou draaien om 'oneliners' en welke lijsttrekker de beste grappen kan maken. Volgens Balkenende komen onderwerpen zoals welke keuzes er moeten worden gemaakt de komende regeringsperiode te weinig aan bod.

VVD en Zalm
Balkenende richt in het interview zijn pijlen vooral op de VVD. Deze zou 'kil saneren'. Daarnaast heeft hij geen vertrouwen in de financiële deskundigheid binnen de VVD op dit moment. Balkenende vindt dat deze samen met Zalm en Linschoten is verdwenen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over gristelijke symboolpolitiek.

 
Homo. Dat mag je wel zijn, maar niet doen. En omdat hij plechtig heeft beloofd om zich van homoseks te onthouden, kreeg Jonathan van der Geer een plekje op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Kamerverkiezingen van komende week. Want de ChristenUnie is best wel soepel en vooruitstrevend, voor orthodox-gereformeerde principes. Hoewel…

Obama eert Paul McCartney

De Britse ex-Beatle Paul McCartney is onderscheiden door de Amerikaanse president Barack Obama. De veelzijdige artiest ontving in het Witte Huis in Washington de prestigieuze Gershwinprijs voor zijn levenswerk.

McCartney (67) trad ook op in de residentie van de president. Sir Paul zong onder meer het lied Michelle voor de gelijknamige echtgenote van Obama.

De Gershwinprijs, die vernoemd is naar de Amerikaanse componist George Gershwin (Porgy and Bess) en diens broer Ira, wordt toegekend door de grootste bibliotheek ter wereld, de Library of Congress in Washington. Vorig jaar ging de onderscheiding naar zanger Stevie Wonder. Hij was woensdagavond bij de prijsuitreiking aanwezig en zong samen met McCartney hun oude hit Ebony and Ivory.

Van der Westen dicht bij EK-limiet

Bij internationale wedstrijden in het Duitse Braunatal is hordeloper Marcel van der Westen tweede geworden. De 110 meter horden werd gewonnen door de Amerikaan Tyron Akins in 13,43.

Van der Westen liep een tijd van 13,73 en verbeterde daarmee zijn beste seizoenstijd. Afgelopen weekend, tijdens de FBK-Games in Hengelo, liep hij 13,80. Hij is inmiddels de limiet voor het EK in Barcelona tot 0,11 seconde genaderd.

Het persoonlijk record van Van der Westen is 13,35 en dat stamt uit 2008.

Gullit: "Van Persie wordt de ster van het WK"

Ruud Gullit denkt dat Robin van Persie dé ster van het aankomende WK in Zuid-Afrika gaat worden, ondanks het feit dat hij een groot deel van het jaar geblesseerd was.

Van Persie keerde in topvorm terug van de kwetsuur die hem vijf maanden aan de kant hield en Gullit denkt dan ook dat hij niet onder zal doen voor Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney op het aankomende WK. Gullit denkt dat Van Persie kan herhalen wat Marco van Basten deed op het EK 1988, toen Van Basten ook terugkeerde van een blessure.

"Ik denk dat Van Persie een grote ster voor ons zal zijn, omdat ik paralellen zie met Van Basten", aldus Gullit in Daily Star. "Hij was geblesseerd in 1988 en kwam terug in goede vorm. We wonnen uiteindelijk het toernooi en daarvan was hij de reden. Hij was erg goed op dat moment. Het kan een voordeel zijn voor Nederland dat Van Persie geblesseerd was en nu frisser, hongeriger en met de wil om iets te bereiken terugkeert", voegt de oud-international daaraan toe.

"Hij wil geen rust; hij wil spelen, doelpunten maken. Voor andere spelers die er al een heel seizoen op hebben zitten, is het nu juist moeilijk om op hoog niveau te presteren."

Honduras kan niet winnen van tien Azerbeidzjanen

Honduras heeft tegen Azerbeidzjan geen zelfvertrouwen getankt voor het WK voetbal aankomende zomer in Zuid-Afrika. De ploeg kwam zelfs tegen tien man niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Beide landen konden er geen aantrekkelijk duel van maken. Het duel werd vooral gekenmerkt door agressief spel. Sterspeler David Suazo had de grootste kans voor Honduras, maar hij kwam niet tot scoren. De aanvaller van Real Zaragoza is wel op tijd fit voor het WK.

Na de pauze moest Azerbeidzjan met tien man verder na een rode kaart voor Sasa Yunisoglu, na een grove tackle op tegenstander Edgar Álvarez. Wigan-speler Maynor Figueroa en Wilson Palacios van Tottenham Hotspur ontsnapten even later wel aan een rode kaart.

Honduras bereidt zich voor op het WK in Zuid-Afrika. In de groepsfase wachten ontmoetingen met Europees kampioen Spanje, Chili en Zwitserland. De Hondurezen starten het eindtoernooi in Zuid-Afrika met een wedstrijden tegen Chili op woensdag 16 juni.

Turkse activisten terug in Turkije

De honderden Turkse activisten die woensdag door Israël werden vrijgelaten zijn donderdagochtend bij hun aankomst in Turkije als helden onthaald. Zij werden verwelkomd door vicepremier Bulent Arinc en duizenden sympathisanten die luidkeels 'Allah is groot' scandeerden.

Het eerste toestel dat vanuit Israël in Istanbul arriveerde had ook de stoffelijke resten aan boord van de negen mensen die maandag bij de Israëlische aanval op het hulpkonvooi voor Gaza om het leven kwamen.

Vier van de slachtoffers zijn geïdentificeerd. De Turkse liefdadigheidsorganisatie IHH, de organisator van de hulpmissie naar Gaza, zei dat de lichamen zijn overgebracht naar een mortuarium en dat leden van de organisatie en verwanten doende zijn de overige vijf slachtoffers te identificeren. Dat proces verloopt zeer moeizaam, werd gezegd.

Servië niet voorbij Polen

Het voetbaleftal van Servië heeft ter voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika niet kunnen winnen van Polen. Het oefenduel in het stadionnetje van de Oostenrijkse wintersportoord Kufstein eindigde gisteravond teleurstellend in 0-0.

Door de vele regen was het veld moeilijk bespeelbaar. Voormalig PSV'er Danko Lazovic had een basisplaats. Hij stond voorin met Nikola Zigic. Deze aanwinst van Birmingham City maakte in de rust plaats voor Marko Pantelic. De Ajacied, die nog altijd niet weet of hij blijft of vertrekt, liet een grote kans onbenut. De Polen hadden meer balbezit en toonden ook de meeste aanvallende bedoelingen.

L. L. Sánchez aangereden op training

Wielrenner Luis León Sánchez is gisteren tijdens een trainingsritje aangereden door een auto. Dat meldt de website Cyclingnews.com. De Spanjaard werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar de schade bleek mee te vallen. Sánchez heeft niets gebroken en ziet zijn deelname aan de Tour de France waarschijnlijk niet in gevaar komen.

Sánchez, renner van Caisse d'Epargne, was in de buurt van Murcia aan het trainen met zijn ploeggenoten Alejandro Valverde en Francisco Perez toen de auto hem raakte. "Ik kon me aanvankelijk niet eens meer bewegen van de pijn, maar op röntgenfoto's in het ziekenhuis bleek er gelukkig niets aan de hand", zegt de voormalig winnaar van Parijs-Nice. "Het zal vooral de schrik zijn geweest."

Door de dopingschorsing van Valverde is Sánchez de beoogde kopman voor Caisse d'Epargne in de komende Tour de France. Zowel in 2008 als vorig jaar won hij een rit in 's werelds belangrijkste wielerronde.

Luis Leon Sanchez aangereden op training
Luis Leon Sanchez aangereden op training (Foto: Novum)

Natal op D8

Op de jaarlijkse Wall Street Journal D8: All Things Digital conferentie was er ook een korte presentatie van Natal, op het podium kwam Microsofts Molly O'Donnel het al bekende ballenspel tonen.

Opzich wordt er niets nieuws verteld in de demo, wat we wel zien is dat de Natal camera nu wit is en dat er op de E3 een hele hoop onthuld gaat worden voor project Natal volgens Molly. Molly heeft als extratje iedereen die aanwezig was tijdens de presentatie beloofd dat ze een eigen Natal thuis opgestuurd zullen krijgen zodra deze uit komt.

Wie geinterresseerd is in de presentatie kan hieronder het filmpje zien;

 

Twitterdebat RTL niet te volgen

Het eerste politieke debat op Twitter, woensdagavond georganiseerd door RTL Nieuws, viel vooral op door het razende tempo waarin de bijdragen in beeld verschenen. "Dit lijkt nog het meest op een fruitmachine", klaagde GroenLinks-leider Femke Halsema.

Politici en andere twitteraars konden reageren op stellingen van debatleider Frits Wester. Dat deden ze zo massaal dat de berichten elkaar in een extreem hoog tempo opvolgden op de speciale website die RTL voor het twitterdebat had gemaakt.

Behalve Halsema had ook D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold er moeite mee het debat te volgen. "Ik word zeeziek van dat beeldscherm, en heb pas een borrel op", twitterde hij. "Ik ben gewend snel te debatteren, maar dit gaat wel erg rap hier", schreef ook VVD-Kamerlid Ton Elias.

Halsema gaf er na zo'n twintig minuten de brui aan, omdat ze een tv-uitzending moest voorbereiden en haar computer vastliep. Ook de servers van RTL haperden af en toe. "Ik stel mij @fritswester voor met beide handen in het haar (bij wijze van spreken)", was de uitsmijter van Halsema.

Eerder woensdag organiseerde de netwerksite Hyves nog een chatdebat tussen zes lijsttrekkers. Dat 'debat' viel juist op door de traagheid. De deelnemende politici hadden veel tijd nodig om hun bijdragen in te typen. Anderen konden bovendien niet deelnemen.

Gratis games voor de PSP Go

Update

De titels van de spellen die wij Nederlanders gratis krijgen zijn wel bekend, namelijk:

* Assassins Creed: Bloodlines
* Grand Theft Auto: Vice City Stories
* Gran Turismo
* James Cameron's Avatar
* LittleBigPlanet
* MotorStorm Arctic Edge
* Need for Speed: Shift
* Pursuit Force: Extreme Justice
* 2010 Fifa World Cup: South Africa
* Wipeout Pure

Oorspronkelijk bericht

Goed nieuws voor de mensen die nog een handheld nodig hebben voor de vakantie. Sony is een promotie gestart voor de PSP Go, waardoor je wel heel voordelig tien games kan krijgen voor deze handheld. Het kost je namelijk niets, nada, noppes. En het gaat ook niet om slechte titels, dus Sony is serieus om deze handheld nog aan de man te krijgen.

Op de Europese blogsite is nog niets te vinden op dit document na. Daarin lezen we dat de actie start 6 juni, dus nog even geduld. Mensen die tussen 1 april en 1 oktober een PSP Go hebben aangeschaft komen in aanmerking voor deze actie. Het enige wat je moet doen is een PSN masteraccount aan maken met je PSP Go vanaf 6 juni.

Om welke titels het in Nederland gaat is ook nog niet bekend, maar om je een idee te geven, hieronder staan de titels die in Duitsland en Oostenrijk gratis gedownload kunnen worden met de speciale promotiecode die je krijgt bij het kopen van de PSP Go. Zo gauw bekend is wat er in Nederland aangeboden gaat worden laten we het jullie natuurlijk weten!

Duitsland:
Buzz!: Quiz World
Jak & Daxter: The Lost Frontier
Gran Turismo
James Cameron's AVATAR
LittleBigPlanet
MotorStorm Arctic Edge
Need for Speed SHIFT
Pursuit Force: Extreme Justice
2010 FIFA World Cup South Africa
WipEout Pure

Oostenrijk:
Assassin's Creed: Bloodlines
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Gran Turismo
James Cameron's AVATAR
LittleBigPlanet
MotorStorm Arctic Edge
Need for Speed SHIFT
Pursuit Force: Extreme Justice
2010 FIFA World Cup South Africa
WipEout Pure

 

Cissé: "We willen criticasters de mond snoeren"

Djibril Cissé hoopt met Frankrijk op het WK in Zuid-Afrika wereldkampioen te worden. De tegenvallende resultaten van Les Bleus moeten geen invloed hebben op de ambities vindt de ambitieuze Cissé.

"We willen het toernooi winnen," vertelt de spits van Panathinaikos op de website van de FIFA. "We beseffen dat we hard moeten werken, maar we willen ontzettend graag en willen de criticasters de mond snoeren en de mening van de mensen over het Franse team veranderen."

"Dat begint met goed trainen," vindt de 28-jarige aanvaller, die hoopt dat Frankrijk, in tegenstelling tot in 2006, wel de finale winnend kan afsluiten. "Een succesvol WK is het voor Frankrijk pas als we wereldkampioen worden," aldus Cissé, die dit seizoen opbloeide in Griekenland.

De aanvaller vindt dat de Franse ploeg met niets minder dat de wereldtitel genoegen moet nemen. "Als je het aan een mindere ploeg dan Frankrijk vraagt, is het misschien al een succesvol toernooi als de kwartfinale bereikt wordt. Maar wij willen het toernooi winnen."

 

Heers over Japan in Shogun 2: Total War

Ontwikkelaar Creative Assembly heeft Shogun 2: Total War officieel aangekondigd. "Met de ervaring tijdens en na het maken van Total War, hebben we Shogun 2 geperfectioneerd met een nieuwe AI, revolutionaire multiplayer modes, gloednieuwe campagnes en epische 3D real-time gevechten", zegt het persbericht.

Het spel speelt zich af in het midden van de zestiende eeuw in het middeleeuwse Japan. Het land, ooit bestuurd door een regering, is nu opgedeeld in vele strijdende clans. De speler neemt de rol van een Daimyo, een clanleider, en zal gebruik maken van zijn leger, economie en diplomatie om Japan te verenigen onder zijn opperbevel om zo Shogun te worden, de onbetwiste heerser van Japan.

Het spel wordt in 2011 op de PC verwacht.

 

Bouterse en Brunswijk vormen coalitie

Ex-legerleider en voorzitter van de Mega Combinatie, Desi Bouterse, en ex-rebellenleider tevens voorzitter van de A-Combinatie, Ronnie Brunswijk, hebben de intentie om de regering van Suriname te vormen.

Woensdagavond is overeenstemming bereikt over de samenwerking. Donderdag om 12 uur wordt de overeenkomst getekend. De twee combinaties hebben samen dertig zetels in het parlement, dat 51 zetels telt. De Mega Combinatie heeft er 23 en de A-Combinatie zeven. Om te kunnen regeren zijn minimaal 26 zetels nodig. Bouterse, die aangekondigd heeft president van Suriname te willen worden, heeft 34 stemmen in het parlement nodig om gekozen te worden. Als hij na twee stemronden deze meerderheid niet haalt, moet de verkiezing plaatsvinden in de Verenigde Volks Vergadering, waar ruim negenhonderd vertegenwoordigers deelnemen.

De Mega Combinatie heeft daar 57 procent van de stemmen en de partij van Brunswijk 15 procent. Ze hebben samen een ruime meerderheid. De Volks Alliantie van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo met zes zetels tekent nog geen overeenkomst. Somohardjo wil het vicepresidentschap, maar het schijnt dat Bouterse is teruggekomen op deze toezegging. Als Somohardjo zich bij de coalitie aansluit, kan Bouterse in de eerste ronde in het parlement tot president worden gekozen.

Er wordt nog onderhandeld tussen Bouterse en Somohardjo.

Gebrsalassie loopt marathon van New York

Haile Gebrsalassie zal deel gaan nemen aan de marathon van New York. De organisatie van de marathon in de Big Apple bevestigde gisteren de komst van de Ethiopische wereldrecordhouder.

"Hier hebben we letterlijk jaren op zitten wachten. Haile bij ons aan de start verwelkomen, was zo ongeveer de ultieme wens," zei de voorzitter van NY Road Runners Mary Wittenberg.

De 37-jarige Gebrsalassie wil er een speciale wedstrijd van maken. "Ik weet dat mijn goede vriend Tesfaye Jifar de houder van het parcoursrecord is. Met al die goede atleten in het deelnemersveld moeten we er iets van kunnen maken dat niet gauw vergeten zal worden," zei de Ethiopiër die de 42 kilometer en 195 meter al eens in 2:03,59 liep.

Le Guen: "Het wordt lastig om de poule door te komen"

Kameroen stelde dinsdagavond teleur met een oefennederlaag tegen Portugal (3-0). Bondscoach Paul le Guen was niet te spreken over zijn formatie en heeft zijn twijfels over een succesvol WK.

Le Guen oefende met Kameroen, tegenstander van Oranje in de groepsfase, tegen Georgië, Slowakije en Portugal. Maar de Afrikanen wisten geen enkel duel te winnen. De Franse bondscoach van Kameroen vindt dat zijn ploeg zich op korte termijn sterk moet verbeteren.

"Het gaat erg lastig worden om de groep door te komen. Het zal beter moeten, maar we hebben nog tien dagen ons te verbeteren," aldus Le Guen tegen de BBC. De Fransman zag sterspeler Samuel Eto'o zich misdragen tegen Portugal met twee gele kaarten binnen twee minuten.

Le Guen heeft kopzorgen over de spits van Internazionale. "Mijn grootste zorg is hem op tijd fit te krijgen voor het WK. Ik hoop dat hij zich daar op kan richten. We moeten de komende dagen flink aan de slag gaan en ik heb er vertrouwen in dat we daarna klaar zijn voor het WK."

Joran probeert zijn advocaat te bereiken

De Nederlander Joran van der Sloot, die wordt verdacht van moord op de Peruaanse Stephany Flores, probeert via derden contact te leggen met zijn Amerikaanse advocaat Joseph Tacopina.

Dat heeft Tacopina tegenover het Peruaanse radiostation RPP Noticias verklaard. Tacopina zei tegen het radiostation niet te weten waar zijn cliënt verblijft. Hij acht het "moeilijk" hem te verdedigen omdat hij de Peruaanse wetgeving niet kent, aldus RPP Noticias. Stephany Flores werd dood gevonden in het hotel in de Peruaanse hoofdstad Lima waar getuigen haar met Van der Sloot naar binnen hadden zien gaan.

De 21-jarige lag in een kamer die was geboekt op naam van Van der Sloot. Volgens de Peruaanse autoriteiten is de Nederlander naar het buurland Chili gevlucht.

Olievlek Golf van Mexico verdrievoudigd

De omvang van de olievlek voor de Amerikaanse kust in de Golf van Mexico is sinds begin mei bijna verdrievoudigd.

Met ruim 24.000 vierkante kilometer is de vervuiling inmiddels aanzienlijk groter dan de helft van de oppervlakte van Nederland. Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde resultaten van de jongste metingen door een onderzoekscentrum van de universiteit van Miami (Florida).

Op 1 mei was na bestudering van satellietbeelden een omvang van iets meer dan 9000 vierkante kilometer berekend.

Smit over Pasveer: "Ongelooflijk dom"

Remko Pasveer heeft zich niet populair gemaakt bij Heracles Almelo. De doelverdediger, die die komende zomer terugkeert naar Almelo, trekt de integriteit en betrouwbaarheid van het clubbestuur in twijfel.

Pasveer, die de plaats van de vertrokken Martin Pieckenhagen in het doel moet innemen, uitte zijn kritiek tegenover Voetbal International. De doelverdediger hekelt nog altijd de wijze waarop het bestuur van Heracles hem twee seizoenen geleden liet vertrekken.

"Bij het bestuur heb ik zo mijn bedenkingen. Het is niet netjes gegaan. In het pak genaaid worden. Van de mensen aan de andere kant van de tafel verwachtte ik een oprechte houding," aldus Pasveer, die vindt dat Heracles destijds zijn loopbaan blokkeerde. "Het blijkt dat je in de voetbalwereld niet iedereen zo maar kunt vertrouwen. Ze kijken altijd naar hun eigen straatje," vindt de terugkerende doelman.

Heracles-voorzitter Jan Smit is allesbehalve blij met de betoog van Pasveer. "Wat is die jongen dom," vertelt Smit tegen De Stentor. "Wat moet hij nog veel leren," aldus de clubbestuurder.

Het is nog niet duidelijk of Heracles maatregelen neemt na de uitspraken van Pasveer. De doelman keert terug naar een uitstap naar Go Ahead Eagles. De Enschedeër werd twee seizoenen verhuurd aan de Jupiler League-club.

Israël verwerpt kritiek aanval Gaza-konvooi

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek op de aanval van Israël op een hulpkonvooi voor Gaza verworpen. De blokkade van Palestijns gebied is volgens hem noodzakelijk om raketaanvallen op Tel Aviv en Jeruzalem te voorkomen.

Volgens Netanyahu was het doel van het konvooi niet om hulp naar Gaza te brengen, maar om de blokkade te doorbreken. "Israël heeft te maken met een aanval van internationale hypocrisie", zei de premier. "Als de blokkade doorbroken zou zijn, dan zouden er honderden boten gevolgd zijn", voegde hij toe. "Elke boot zou tientallen raketten kunnen hebben vervoerd."

Israël ligt wereldwijd onder vuur nadat commando's maandag in internationale wateren een konvooi schepen met hulpgoederen voor Gaza aanvielen. Bij de strijd die daarop ontstond kwamen negen activisten om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.

In een poging de diplomatieke schade enigszins te beperken besloot Israël woensdag alle pro-Palestijnse activisten het land uit te zetten in plaats van ze te vervolgen, zoals eerder de bedoeling was. Vooral de relatie met Turkije, de officieuze sponsor van het konvooi alsmede de belangrijkste moslimbondgenoot van de joodse staat, laat Israël liever niet op de klippen lopen.

Speciaal gezant voor het Midden-Oosten Tony Blair zei tegen persbureau The Associated Press dat Israël de blokkade zou moeten versoepelen en meer goederen binnen zou moeten laten. Volgens hem werkt de blokkade 'averechts'. Hij voegde echter toe dat het moeilijk zou de blokkade op te heffen vanwege Israëls bezwaren.

Vijf kinderen gered uit holen in Colombia

De Colombiaanse autoriteiten hebben vijf kinderen uit twee ondergrondse holen bevrijd bij een dorpje ten noordwesten van de hoofdstad Bogotá.

De kinderen zouden onder de grond geboren zijn en hebben nooit contact met de buitenwereld gehad. Dat maakte de burgemeester van het dorpje Turmequé bekend. De vijf waren ondervoed en verwaarloosd. De drie jongsten, van acht maanden, twee en zes jaar, zaten op een paar planken in een hol tegen elkaar aangedrukt vanwege de kou. De twee oudsten van acht en elf jaar zaten in een hol ernaast. De vader zou de holen gegraven hebben. Het is niet bekend waarom de ouders hun kinderen ondergronds hielden. De vader zou sinds een ongeval psychische problemen hebben gehad, aldus lokale media. De kinderen werden half mei ontdekt en zijn naar een kindertehuis gebracht.

Het was volgens een maatschappelijk werkster nog een heel karwei om de kinderen te wassen, omdat ze dat niet gewend zijn. Ook renden ze angstig weg toen de tv aanging, omdat ze dat nog nooit gezien hadden.

Tunnelboor Noord/Zuidlijn bijna bij Bijenkorf

De tunnelboor 'Gravin' van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam komt naar verwachting komend weekeinde aan bij de Bijenkorf op de Dam. Vanaf dat moment duurt het vermoedelijk anderhalve week voordat de boor, die zich 22 meter onder de grond bevindt, voorbij het warenhuis is. Dat meldt het projectbureau van de gemeente woensdag.

De Bijenkorf vroeg eerder dit jaar het boren uit te stellen om nader onderzoek te doen, uit vrees voor mogelijk schade aan het gebouw. Het warenhuis baseerde zich hierbij op berekeningen van een ingenieursbureau. De gemeente weigerde gehoor te geven aan de verzoeken.

Het ingenieursbureau had volgens de gemeente fouten gemaakt bij de technische interpretatie van de gegevens. Daarnaast was al voldoende onderzoek gedaan, zo vond de gemeente.

De tunnel moet ter hoogte van de Dam naar links afbuigen, waarbij Gravin vrij dicht langs het gebouw gaat. Projectmanager Paul Janssen zegt dat zodra dat stuk wordt aangeboord, zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden hoe het pand er op reageert.

Indien nodig wordt grout, een mengsel van cement, water en hulpstoffen, in de grond onder de fundering geïnjecteerd, wat het gebouw extra steun geeft en de effecten van het boren moet compenseren. "Tijdens het boren zal blijken of dit nodig is, maar op het werkterrein op de Dam staat alles paraat."

Gravin vertrok negen weken geleden vanuit een grote kuil op het Damrak bij het Centraal Station. De boor heeft inmiddels 377 meter afgelegd. Medio dit jaar moet de oostelijke buis van de tunnel tot aan het nieuwe station Rokin af zijn. Daarna wordt begonnen aan de westelijke buis, die aan het einde van het jaar klaar moet zijn.

CU-Kamerlid kwam niet op kieslijst met vriend

Jonathan van der Geer, kandidaat-Kamerlid voor de ChristenUnie, was niet op de kandidatenlijst terechtgekomen als hij een vriend had gehad. Demissionair vice-premier Andre Rouvoet zei dat woensdagavond in het programma Paul Rosenmöller en de Lijsttrekkers.

Van der Geer, die nu voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie is, staat nummer 41 op de lijst. Hij liet eerder weten voor de rest van zijn leven geen relaties aan te willen gaan. Hij deelt volgens Rouvoet hiermee de waarden van de ChristenUnie. Rouvoet maakt naar eigen zeggen een onderscheid tussen homo's die dit praktiseren of zij die dit niet doen. De partij is tegen het homohuwelijk.

Kanye West boycot Arizona wegens immigratiewet

Kanye West weigert op te treden in Arizona. De 32-jarige rapper protesteert op deze wijze tegen de onlangs gewijzigde immigratiewet in de Amerikaanse staat. Verschillende andere artiesten zijn ook tegen de wet en hebben zich verenigd in de groep The Sound Strike. Deze organisatie wordt geleid door de bandleden van Rage Against the Machine.

"Wij gaan niet spelen in Arizona. Wij boycotten Arizona", schrijft de groep op haar website. De lijst van 'moedige artiesten die staan voor burgerrechten en mensenrechten in deze collectieve beslissing om Arizona te boycotten' bestaat onder anderen uit Cypress Hill, Juanes en Massive Attack. Ook documentairemaker Michael Moore heeft zijn naam aan de lijst toegevoegd.

Met de wijzigingen in de wet mogen agenten iedereen van wie zij vermoeden dat hij of zij illegaal is, staande houden. Als ze niet kunnen aantonen dat ze in de Verenigde Staten zijn geboren, mogen ze worden opgepakt. The Sound Strike is bang dat dit racisme in de hand werkt.

Kanye West boycot Arizona wegens immigratiewet
Kanye West boycot Arizona wegens immigratiewet (Foto: Novum)

Engoulvent wint proloog in Luxemburg

Jimmy Engoulvent is de verrassende winnaar geworden van de proloog in de Ronde van Luxemburg. De 30-jarige Fransman van Saur-SojaSun reed de 2,66 kilometer lange proloog in 3:41 minuten. Hiermee was hij acht seconden sneller dan Cyril Lemoine en Grégory Rast.

Armstrong eindigde op negen seconden als vijfde, ruim voor Koen de Kort die als beste Nederlander op zestien seconden 24e werd. De Amerikaan is tevreden over zijn rit. "De conditie is niet slecht, maar echt top is nog wel iets anders. Ik ben geen echte proloogspecialist, dus ik mag best tevreden zijn met mijn tijd. Door allerlei tegenslagen heb ik een conditionele achterstand opgelopen, maar ik heb tijd om alles in orde te krijgen. Daarom ben ik hier ook. We werken rustig verder naar de maand juli. Hierna de Ronde van Zwitserland nog."

Uitslag proloog:

Pos. Renner Team Tijd
1 Jimmy Engoulvent (Fra) Saur-SojaSun 3:41
2 Cyril Lemoine (Fra) Saur-SojaSun + 0,08
3 Grégory Rast (Zwi) Radioshack z.t.
4 Jimmy Casper (Fra) Saur-SojaSun + 0,09
5 Lance Armstrong (VSt) Radioshack z.t.

Brad Pitt moet WK naar VS halen

De Verenigde Staten doen er alles aan om het WK voetbal van 2018 of 2022 naar Noord-Amerika te halen. Ze hebben acteur Brad Pitt in de strijd gegooid om het toernooi te krijgen.

Pitt is gevleid dat hij gevraagd is om samen met Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger en komiek Drew Carey het Amerikaanse bid vorm te geven. Op 2 december zal de wereldvoetbalbond FIFA beslissen waar de toernooien in 2018 en 2022 gehouden gaan worden. Dit jaar wordt er gespeeld in Zuid-Afrika, terwijl over vier jaar Brazilië aan de beurt is.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.