Cissé: "We willen criticasters de mond snoeren"

Peterselieman

Djibril Cissé hoopt met Frankrijk op het WK in Zuid-Afrika wereldkampioen te worden. De tegenvallende resultaten van Les Bleus moeten geen invloed hebben op de ambities vindt de ambitieuze Cissé.

"We willen het toernooi winnen," vertelt de spits van Panathinaikos op de website van de FIFA. "We beseffen dat we hard moeten werken, maar we willen ontzettend graag en willen de criticasters de mond snoeren en de mening van de mensen over het Franse team veranderen."

"Dat begint met goed trainen," vindt de 28-jarige aanvaller, die hoopt dat Frankrijk, in tegenstelling tot in 2006, wel de finale winnend kan afsluiten. "Een succesvol WK is het voor Frankrijk pas als we wereldkampioen worden," aldus Cissé, die dit seizoen opbloeide in Griekenland.

De aanvaller vindt dat de Franse ploeg met niets minder dat de wereldtitel genoegen moet nemen. "Als je het aan een mindere ploeg dan Frankrijk vraagt, is het misschien al een succesvol toernooi als de kwartfinale bereikt wordt. Maar wij willen het toernooi winnen."