Gullit: "Van Persie wordt de ster van het WK"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Ruud Gullit denkt dat Robin van Persie dé ster van het aankomende WK in Zuid-Afrika gaat worden, ondanks het feit dat hij een groot deel van het jaar geblesseerd was.

Van Persie keerde in topvorm terug van de kwetsuur die hem vijf maanden aan de kant hield en Gullit denkt dan ook dat hij niet onder zal doen voor Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney op het aankomende WK. Gullit denkt dat Van Persie kan herhalen wat Marco van Basten deed op het EK 1988, toen Van Basten ook terugkeerde van een blessure.

"Ik denk dat Van Persie een grote ster voor ons zal zijn, omdat ik paralellen zie met Van Basten", aldus Gullit in Daily Star. "Hij was geblesseerd in 1988 en kwam terug in goede vorm. We wonnen uiteindelijk het toernooi en daarvan was hij de reden. Hij was erg goed op dat moment. Het kan een voordeel zijn voor Nederland dat Van Persie geblesseerd was en nu frisser, hongeriger en met de wil om iets te bereiken terugkeert", voegt de oud-international daaraan toe.

"Hij wil geen rust; hij wil spelen, doelpunten maken. Voor andere spelers die er al een heel seizoen op hebben zitten, is het nu juist moeilijk om op hoog niveau te presteren."