Positie routinier Nakamura onzeker bij Japan

Het is voor de bondscoach van Japan nog niet duidelijk met welke spelers hij in de basis wil spelen op het WK. Keisuke Honda lijkt routinier Shunsuke Nakamura uit de basis te spelen. Nakamura speelde, mede door een blessure, geen minuut tegen Engeland en lijkt vrijdag in het oefenduel met Ivoorkust ook genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank.

"Ik hou me niet bezig met of ik in de basis sta. Ik doe alles wat ik kan voor Japan", zegt Nakamura over de situatie. De middenvelder speelde lange tijd in Europa voor Celtic en stapte daarna over naar Espanyol. In Spanje werd hij geen succes en na een half jaar vertrok hij naar Yokohama Marinos in de Japanse competitie.

Of de routinier van Japan op WK aan spelen toekomt is nog maar de vraag. Er lijkt echter nog wel wat mogelijk voor hem. Bondscoach Okada heeft in overleg met het Ivoorkust van trainer Sven-Göran Eriksson een derde helft aan de onderlinge ontmoeting vastgeplakt. In die laatste 45 minuten wil Okada zoveel mogelijk spelers testen.