Tourploegen 1 juli gepresenteerd

Olga Kroeders

Ras-Rotterdammer Wilfried de Jong en de Belgische wielerverslaggever Michel Wuyts verzorgen op donderdag 1 juli op het Willemsplein de presentatie van de Tourploegen.

Het wordt die dag geen klassieke presentatie met het enkel voorstellen van de renners, maar het geheel wordt omlijst met een groots showprogramma. DJ Ronald Molendijk zal voor de muzikale omlijsting zorgen en na de presentatie van de Tourploegen is er een live optreden van de bekende Zeeuwse band BLØF.

Projectcoördinator Wim Hendriks is verheugd met deze grote namen die Le Grand Départ Rotterdam 2010 heeft kunnen strikken voor een optreden in een wonderbaarlijke entourage met op de achtergrond de Erasmusbrug. "We vonden de ploegenpresentaties die we de afgelopen jaren zelf bezochten vaak niet zo flitsend en willen het anders doen. De voertaal zal ook Nederlands zijn al gaat Michel Wuyts natuurlijk wel buitenlandse renners in andere talen interviewen. Met hem en Wilfried de Jong hebben we in elk geval twee grote namen, die in de wielerwereld gerespecteerd worden."

Wilfried de Jong is humorist, columnist, theatermaker, tv-presentator, journalist en schrijver. Zijn televisieprogramma Holland Sport won verschillende prijzen en zijn boek De man en zijn fiets is een groot succes. Michel Wuyts is publicist en schrijver over de wielersport, maar vooral bekend als de wielercommentator van de Vlaamse openbare omroep VRT, vaak samen met José de Cauwer of Karl Vannieuwkerke.