Forum-Admin Biogarde bij Nederland - Ghana

Olga Kroeders

Biogarde, FA op het forum van FOK!, was afgelopen dinsdag bij de vriendschappelijke interland Nederland - Ghana in de Kuip. Hij maakte er onderstaand verslag over:

Nadat we eindelijk Rotterdam Feyenoord in konden rijden, een parkeerplek hadden gevonden en een tent om te eten, waren we dan eindelijk op terrein van het stadion. Kruidvat deelde opblaas 14.gifs uit, aquafresh kapsels in de vorm van een klodder tandpasta en Bio was druk met het zoeken naar onze poorten waar we konden aansluiten om te horen dat je je flesje water niet mee naar binnen mocht nemen. Straks snap je waarom.

Moest eerst zoeken naar vak W4. Wij de hoofdingang in, moesten we er omheen van een beveiliger door de gewone mensen poorten. Ben je daar na dertig minuten wachten doorheen, sta je alsnog achter de hoofdingang .

Goed, ben je binnen. Ja, je wil immers ook wat drinken, dus wat doe je, je kijkt wat de rest van de supporters doet. Oooh, die kopen munten bij een machine. Munten kopen dus! Eindelijk aan de beurt, krijg je vier muntjes voor 12 euro. Met één muntje koop je dus een bak koffie of frisdrank. Reken maar uit.

Hmm, vak W2. Hey, een dranktent en toiletten. Vak W3, W4. W4! Gevonden! Vriendin weg! Vrouwen plassen 22 keer per dag geloof ik. Ik bestel een bak koffie en een cola, loop dat vak W4 in nadat we werden gecontroleerd door een steward, staat die hele tribune vol met hossende mensen die staan te springen op hits van het Piratenfestival ofzo. En dan 'moet' je nog naar je eigen rij en stoelen ergens tussen de menigte.

Mensen waren verkleed, alles en iedereen was oranje, men maakte herrie en stond te schreeuwen alsof hun leven er vanaf hing. Ben zelf overigens niet helemaal nieuw in het bezoeken van interlands, dus voor mij was het redelijk routine, maar m'n vriendin stond: en . Even over half 9, spelers komen het veld op en het stadion ontploft!  HOLLAND HOLLAND Stadionspeaker brabbelde het een en ander (wat ik niet heb verstaan) en de scheids begon aan de wedstrijd.

Voor de mensen die het gezien hebben, de eerste helft was redelijk kalm. Hoopte al dat ze de tweede helft veel zouden scoren, want dan hadden we Nederland richting onze tribune. En dat gebeurde ook. We zaten dus in W4, dat is rechts wanneer je op het veld voor de hoofdtribune staat. Mocht je De Kuip kennen, dan weet je dat er voor iedere tribune een uitbouw staat en ze de capaciteit dus ergens lang geleden hebben vergroot (staat me iets van bij). Ik noem ze zelf altijd de houten tribunes, al valt er bar weinig hout te bekennen.

Het was wel leuk om te zien dat er toch nog een paar duizend Ghanezen in het stadion zaten. Gewoon, dansend en doen tussen de Oranje supporters. Ze maakte dan ook meer herrie dan het Oranje legioen toen ze scoorde. Het is gewoon leuk om te zien hoe die mensen uit hun dak gaan. Wij hossen wat, roepen HOLLAND , maar die Ghanezen maakten er een heel feest van. Soort mini Rio carnaval.

We kennen denk ik allemaal de uitslag, de wissels en het spelen van Oranje. Op de tribunes beleef je dergelijke wedstrijden heel anders. Maar wil je echt sfeer proeven en echt iets moois meemaken, dan moet je naar een wedstrijd van Oranje. En het maakt dan niets uit voor welke club je doorgaans bent of waar je vandaan komt. Alles en iedereen staat door elkaar en de één doet nog gekker dan de ander en je voelt je echt een groep.

Ik heb zelf een enorme toffe avond gehad en mijn vriendin wist niet wat ze meemaakte. Ik heb haar eigenlijk ook de hele wedstrijd niet gehoord, behalve wanneer het legioen de wave startte of HOLLAND HOLLAND schreeuwde. Want dan deed ze mee

Rotterdam weer uit was net zo'n drama als Rotterdam in komen. Duurde ook echt 1,5 uur ofzo voor we op de rondweg zaten en we de snelweg op konden.
Gisterochtend was ze hees en deed ze heel stilletjes bij het zien van een samenvatting: HOLLAND HOLLAND

FOK!/RowanF1 Bedankt!