EA denkt dat Spanje kampioen wordt

Aan de hand van allerlei statistieken en een mooie simulator heeft Electronic Arts bepaald dat Spanje wereldkampioen voetbal wordt. Dit heeft de uitgever donderdag bekendgemaakt. In de finale zou Spanje de Brazilianen met 3-1 verslaan.

Electronic Arts heeft de simulatie van het wereldkampioenschap voetbal gebaseerd op de data van 2010 FIFA World Cup South Africa voor de Playstation 3. De simulatie van Electronic Arts voorspelt dat Cesc Fabregas in de 88e minuut de bevrijdende treffer zal maken voor Spanje in een finale tegen Brazilië.

De poulewedstrijden van Nederland zijn volgens uitgever Electronic Arts overtuigend. Nederland verslaat Denemarken met 3-1, is lief voor Japan door slechts met 2-0 te winnen en zet Kameroen met 2-3 opzij. Na Slovenië met 2-0 te hebben verslagen, zal Brazilië in de kwartfinale met 3-2 te sterk blijken te zijn.

Tevens denkt Electronic Arts dat Zuid-Afrika als eerste uit het toernooi wordt geknikkerd. De Gouden Schoen gaat naar David Villa (Spanje) met zeven doelpunten, terwijl de Gouden Bal naar Kaka (Brazilië) gaat.

EA denkt dat Spanje kampioen wordt
EA denkt dat Spanje kampioen wordt (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum