F1-teams willen snelle beslissing over banden

De Formule 1-teams hopen nu voor Canada een bandenleverancier gekozen te hebben voor 2011. Een overeenkomst met het Italiaanse Pirelli leek in de maak, maar Michelin zette in Turkije met een goedkoper voorstel een offensief in, waardoor er daar geen contracten konden worden getekend.

Voor de teams begint de tijd inmiddels te dringen, omdat ze bij het ontwerp van de bolides rekening moeten houden met de eigenschappen van de banden. Mercedes-teambaas Ross Brawn is het om het even welke fabrikant het wordt. "Welk merk het ook wordt, we zullen er een keer mee moeten testen. We moeten verder met het ontwerp voor onze nieuwe auto’s." Een vergroting van de velgmaat naar 18 inch zoals Michelin wilde zit er evenwel niet in. "We willen banden die grotendeels hetzelfde zijn als die we nu hebben. Dat hebben we de betrokken partijen ook voorgelegd."

Het vergroten van de velgmaat zorgt voor allerlei problemen en drijft de kosten op. "We hebben allemaal onze testteams ontbonden. Dus we willen graag een keer testen voor het eind van het jaar, maar dan wel in een periode dat we dat met onze raceteams kunnen doen. We laten ons niet op kosten jagen door weer speciale testteams op te moeten zetten."

Ook Peter Sauber is duidelijk in zijn standpunt en wil daarom een snelle beslissing. "Dat zou het best zijn. We willen opnieuw een monopolist, want op een bandenoorlog zit niemand te wachten."