Spanje wint nipt van Zuid-Korea

Spanje kan de favoriete rol nog niet echt waarmaken. De regerend Europees kampioen won met 1-0 van Zuid-Korea door een doelpunt van Jesús Navas. De ploeg legde geen goed spel op de mat en kon ternauwernood voorkomen dat ze gelijkspeelde tegen de Koreanen.

De beste kans van de wedstrijd was niet besteed aan FC Barcelona-doelwit Cesc Fàbregas. De middenvelder schoot op aangegeven van Juan Mata de bal tegen de lat waardoor keeper Woon-Jae opgelucht adem kon halen. Zuid-Korea had zelf ook een grote kans gekregen, maar Jung-Woo Kim kon na een kwartier doelman Pepe Reina niet passeren.

Jesús Navas bracht vijf minuten voor tijd redding voor de Spanjaarden. Hij haalde vanaf twintig meter hard uit op het doel van Zuid-Korea en zag de bal in de rechterkruising vliegen. Het was voor de middenvelder van Sevilla zijn eerste doelpunt in een interland.

Vincente Del Bosque gebruikte de wedstrijd om te experimenteren met spelers. Doelpuntmaker Navas mocht vanaf het begin meedoen en ook Reina vond zichzelf terug in de basisopstelling. Na rust kwam Victor Valdés voor hem in de plaats. Hij maakte zijn debuut voor La Furia Roja. Op het WK zal Iker Casillas waarschijnlijk eerste keus zijn onder de lat.

Op het WK in Zuid-Afrika speelt Spanje in de eerste wedstrijd op 16 juni tegen Zwitserland. Later volgen op 21 juni Honduras en op 25 juni Chili.