[Upd] Benítez vertrekt bij Liverpool

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Liverpool heeft Rafael Benítez volgens The Mirror ontslagen. The Reds hebben de Spaanse manager drieënhalf miljoen euro meegegeven als vergoeding.

Benítez kon niet meer op steun rekenen binnen de spelersgroep. Aanvoerder Steven Gerrard en sterkhouders Fernando Torres, Jamie Carragher en Javier Mascherano zouden volgens The Mirror het vertrouwen hebben opgezegd in de Spaanse manager, die Liverpool niet naar successen wist te leiden dit seizoen. Het bestuur trok vervolgens haar conclusies.

De clubleiding van The Reds koos voor de zijde van de spelers en gaf Benítez in een laatste gesprek aan dat hij kon vertrekken. Onbekend is overigens of de Spanjaard de ontslagpremie heeft aangenomen. Liverpool was aanvankelijk huiverig voor een ontslag door de enorme vergoeding. Benítez en de clubleiding van Liverpool botsten eerder over de geplande investeringen van de Spanjaard, die niet realiseerbaar bleken door de bezuinigen van de Engelse club.

Louis van Gaal (Bayern Munchen), Roy Hodgson (Fulham) en Jorge Jesus (Benfica) worden genoemd als opvolger van Benítez.

Update @ 17:15 uur

Liverpool zelf heeft nu ook het vertrek van Rafael Benítez als trainer van Liverpool bevestigd. De club en de Spanjaard kwamen tot dit besluit na een tegenvallend seizoen.  Benítez was sinds medio 2004 manager van de Engelse club. In zijn eerste jaar won hij met Liverpool de titel in de Champions League. Een jaar later won Liverpool de Super Cup en de Engelse beker.

De naam van Benítez wordt nu in verband gebracht als opvolger van Jose Mourinho bij Internazionale.