Premier League hofleverancier van WK

Jeffrey

Er zijn 736 voetballers opgenomen in de definitieve selecties voor het WK 2010. Daarvan speelt een groot deel in de Engelse Premier League. Maar liefst 118 spelers levert de Engelse competitie. De Engelse kampioen Chelsea is, samen met de Spaanse kampioen Barcelona, hofleverancier van het WK.

Chelsea en Barcelona leveren dit WK allebei 13 spelers. Ook Liverpool (twaalf spelers) en Arsenal (tien) leveren namens Engeland een flinke bijdrage aan het toernooi in Zuid-Afrika, telde voetbal international na. Engeland dankt zijn koppositie allereerst aan de WK-selectie van bondscoach Fabio Capello, die alleen maar spelers uit de Engelse competitie heeft opgenomen.

Achter Engeland leveren Duitsland en Italië met respectievelijk 84 en 80 spelers eveneens meer dan tien procent van de ruim zevenhonderd potentiële WK-sterren. De kampioenen van beide landen, Bayern München (elf spelers) en Internazionale (tien), zijn ook daar hofleveranciers.

Nederland moet met 33 Eredivisie-spelers plaatsnemen achter de Primera Divisíon (58) en de Franse Ligue 1 (44) op een zesde plaats. De toptien wordt afgemaakt met Japan (25 spelers), Griekenland (22), Mexico (21) en Portugal/Noord-Korea (beide 20).