Boulahrouz: "Voor ons is de tijd gekomen toe te slaan"

Khalid Boulahrouz is helemaal klaar voor het WK. Na een seizoen bij VfB Stuttgart, waar hij niet veel aan de bak kwam, heeft hij zich afgesloten voor het negativisme vanuit Duitsland.

"Het is persoonlijk geworden. Ik heb wel een idee wat het is, maar dat houd ik voor mezelf. Dat ga ik nu niet zeggen, ooit breng ik het wel een keer naar buiten. Het is allemaal negatieve energie", zegt Boulahrouz, die nu positief is ingesteld en het negativisme is vergeten, in De Pers.

"Dit is Oranje en straks moeten wij wereldkampioen worden. De knop heb ik omgezet, daartoe ben ik goed in staat", vervolgde de spijkerharde verdediger zijn betoog. Boulahrouz kreeg in moeilijke tijden alle steun van de technische staf van het Nederlands elftal. Altijd was er een telefoontje met de vraag hoe het ging.

Boulahrouz is topfit, iets wat bleek uit verschillende testen, en kijkt vooruit naar het WK. "Misschien dat het voor de buitenwereld allemaal gemoedelijk overkomt, maar er zit een enorm fanatisme in onze groep. Kijk alleen al naar het niveau op de trainingen, dat is zó hoog. Voor mij is dat lekker, daar trek ik me ook weer aan op. Net als aan het plezier dat er bij iedereen vanaf straalt. Ik merk dat hier een groep bezig is die beseft dat wereldkampioen worden een unieke kans is. Die krijg je niet zo vaak in je leven. Voor ons is de tijd gekomen om toe te slaan."