Bungie niet blij met Halo: Combat Evolved

Redactie

Microsoft heeft er voor gezorgd dat het originele Halo met de subtitel Combat Evolved in de winkel kwam te liggen. Dit leidde volgens een designer bij gamestudio Bungie tot groot ongenoegen binnen de studio.

"Het marketingteam van Microsoft vond Halo geen goede naam voor een game," begint de designer van Bungie in gesprek met Edge Magazine. "Het was te vaag en men dacht dat consumenten niet zouden begrijpen dat het een first-person-shooter was."

Volgens de designer wilde Bungie de Halo-naam per se behouden en besloot men tot een compromis over te gaan. "We hebben uiteindelijk gezegd dat Halo de naam zou worden, maar dat Microsoft wel een subtitel mocht toevoegen. Dit werd Combat Evolved. We vonden het afschuwelijk en hadden er meteen een hekel aan."

Gelukkig kwam alles toch nog goed. "Combat Evolved bleef bij veel mensen hangen. Er verschenen zelfs artikelen in bladen als 'Skateboarding Evolved' die niks met Halo te maken hadden. Het is uiteindelijk dus een goede zet van Microsoft geweest," aldus de designer van Bungie.

Bungies laatste Halo-game, Halo: Reach verschijnt op 14 september voor de Xbox 360.

Bungie niet blij met 'Halo: Combat Evolved'
Bungie niet blij met Halo: Combat Evolved