Vrede tussen Webber en Vettel getekend

Peterselieman

Mark Webber en Sebastian Vettel hebben het incident dat beide Red Bull-rijders in Turkije hadden uitgesproken. Webber ging aan de leiding in de race op Istanbul Park toen Vettel bij het inhalen van de Australiër hem raakte en uit de race crashte. Webber kon verder, maar verloor de leiding.

Red Bull heeft een persbericht naar buiten gebracht waarin beide rijders er een streep onder zetten. "Red Bull bracht ons in een geweldige positie aan de kop van het veld. Wat er vervolgens gebeurde was niet goed. Het spijt me voor het team dat we de leiding in de race verloren. Mark en ik waren met elkaar aan het racen, want dat is wat we doen. We zijn professionals, en dit verandert onze verhouding dan ook niet," zei Vettel die in Canada revanche wil nemen. "We hebben een geweldig team en de teamgeest is erg sterk. Ik kijk vooruit naar Canada."

Teamgenoot Webber reageert op eenzelfde manier. "Het is erg jammer voor het team, want we verloren een goede kans om de race te winnen. Het is een sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren, ook al mag het eigenlijk niet. Ik leef mee met iedereen bij Red Bull. Sebastian en ik zullen ervoor zorgen dat dit zich niet nog een keer voordoet. We blijven ook gewoon samenwerken, dat is geen probleem." De Australiër wil nu alleen maar vooruitkijken. "We hebben het er nu genoeg over gehad. Het is klaar. We kijken weer vooruit en ik ga me op Canada richten."