FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 maart 2010

Lancering ruimteveer op 5 april

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft 5 april als datum gesteld voor de lancering van het ruimteveer Discovery. Dat heeft NASA vandaag bekendgemaakt.

Discovery brengt reserveonderdelen en extra voorraden naar het internationale ruimtestation ISS. De missie is een van de laatste vier met de spaceshuttles. Tijdens de missie, die twee weken gaat duren, reist president Barack Obama naar Florida om daar plannen te bespreken voor het tijdperk na het ruimteveer.

Obama is een voorstander van verkenningsvluchten in de ruimte, maar heeft nog geen bestemming noch een tijdschema bepaald voor de astronauten. Het maanprogramma van zijn voorganger George Bush heeft hij naar de prullenbak verwezen.

Onder de bemanningsleden van de komende shuttlevlucht bevindt zich ook een Japanner.

Generaal VS: homo's krijgen eigen kamer

De bevelhebber van het Amerikaanse marinierskorps wil zijn manschappen niet dwingen met homo's in dezelfde kamer te slapen wanneer zij op de basis verblijven. Als het Congres besluit openlijke homoseksualiteit in het leger toe te staan, wil de generaal, James Conway, zijn mannen aparte kamers geven. Dat heeft hij vandaag gezegd.

De opmerkingen van Conway zijn een nieuw teken van verzet van voornamelijk oudgedienden en legerleiders tegen homoseksualiteit in het Amerikaanse leger. President Barack Obama wil openlijke homoseksualiteit in het leger toestaan, terwijl zijn minister van defensie Robert Gates laat onderzoeken hoe dat in de praktijk kan zonder de effectiviteit van het leger teniet te doen.

Een van de vragen waarop een antwoord wordt gezocht, is of door eventuele veranderingen ook een nieuw beleid moet worden ontworpen met het oog op onderdak voor de manschappen.

In een interview met Military.com zei Conway dat hij zijn mariniers niet met homo's op een kamer laat slapen als hij dat kan voorkomen. Op de basis slapen mariniers doorgaans met zijn tweeën op een kamer. "Dat zou betekenen (...) dat we eenpersoonskamers moeten bouwen."

Eerder deze maand riep een generaal militairen en hun familieleden op 'zich uit te spreken' tegen openlijke homoseksualiteit in het leger.

Ruim vier op tien kent reden zomertijd niet

Ruim vier op de tien Nederlanders weet niet waarom de zomertijd, die in de nacht van morgen op overmorgen weer ingaat, is ingevoerd. Ook kan ruim een op de vijf niet vertellen of op de laatste zondag van maart de klok nu een uur voor- of achteruit gaat. Dat meldt beddenbedrijf Auping, dat onderzoek hiernaar heeft laten uitvoeren onder 819 Nederlanders.

De zomertijd werd in 1977 ingevoerd om energie te besparen tijdens de oliecrisis. Slechts 59 procent van de Nederlanders weet dat dit de daadwerkelijke reden voor de invoering van de zomertijd is. Vooral 50-plussers weten de juiste reden vaak te noemen. Van hen kent 71 procent die. Van de Nederlanders tot 35 jaar weet 61 procent juist niet de werkelijke reden.

Bijna een kwart van de Nederlanders wil dat de zomertijd wordt afgeschaft. Bij een kwart van de vrouwen leidt het ingaan van de zomertijd tot een verstoord ritme en 26 procent heeft last van vermoeidheid in de week dat de klok vooruit wordt gezet. Dertig procent van de mannen vindt dit overigens maar aanstellerij.

De meeste Nederlanders passen hun slaapgedrag niet aan vanwege het ingaan van de zomertijd. Veertien procent geeft aan iets langer op bed te blijven liggen, acht procent geeft er de voorkeur aan iets vroeger naar bed te gaan.

Sydney wil Australische Grand Prix organiseren

Sydney wil vanaf 2015 de Grand Prix van Australië gaan organiseren. Nu wordt de Formule 1-race nog gehouden in Melbourne, maar dat circuit heeft een aflopend contract. In Sydney zal gereden gaan worden op het Olympic Park Homebush Track.

Evenementen-minister Ian Macdonald van New South Wales vindt dat Sydney een betere locatie voor de races is dan Melbourne. "We moeten nog een paar hindernissen overwinnen, maar ik ben ervan overtuigd dat we deze uitdagingen aan kunnen."

De Australische coureur Mark Webber ziet zo'n overstap niet zitten. "Iedereen uit Europa komt graag naar Melbourne. Niet alleen voor het circuit, maar ook omdat ze van de stad kunnen genieten. Melbourne is de thuishaven van de Australische sport, dus de Grand Prix hoort hier thuis."

Ook de organisator van de race op Albert Park Ron Walker, die onlangs een hersenoperatie onderging na een fietsongeluk, is van mening dat de huidige locatie beter dan Sydney is. "Sinds de Olympische Spelen van 2000 geniet de regering van een winterslaap. In plaats van munt te slaan uit de Spelen hebben ze niets gedaan."

Uitslag NAC Breda - ADO Den Haag

Vanavond stond in de Eredivisie het duel tussen NAC Breda en ADO Den Haag op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

NAC Breda

3 - 0

ADO Den Haag

 34' Lurling
 80' Kwakman
 87' Amoah
 
 
 Gele kaart: Gilissen (NAC Breda), Ammi (ADO Den Haag)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Zwaanswijk
Schilder
De Graaf
Gilissen
Kwakman
Kolkka (Reuser/73)
Amoah
Lurling (Bayram/89)
  Zwinkels
Ammi
Derijck
Luijckx
Van Hese
Buijs
Immers (Milic/77)
Toornstra
Van den Bergh (Oper/64)
Knopper
Verhoek (Soltani/69)

Journalist CNN Birma uitgezet

Een verslaggever van de Amerikaanse nieuwszender CNN is voor de tweede keer in twee jaar tijd Birma uitgezet. De journalist, Dan Rivers, stond op een zwarte lijst omdat hij in mei 2008 illegaal verslag had gedaan vanuit het Aziatische land. Dat heeft het Birmese ministerie van informatie vandaag gezegd.

Rivers was een van de weinige westerse journalisten die openlijk verslag deed van de naweeën van de cycloon Nargis, waarbij 138 duizend mensen het leven verloren of vermist raakten. Enkele dagen later werd hij gedeporteerd.

Deze maand werd hij door de Birmese autoriteiten per ongeluk weer tot het land toegelaten. Rivers reisde deze keer naar Birma om verslag te doen van de Dag van de Gewapende Troepen, een van de weinige gebeurtenissen in Birma waarvoor de militaire junta buitenlandse journalisten uitnodigt.

Everse en Grindheim ruziën bij Heerenveen

Interim-trainer van sc Heerenveen Jan Everse lijkt Christian Grindheim morgen voor het duel tegen Roda JC buiten de basis te laten. De oefenmeester van de Friese club had deze week diverse aanvaringen met de Noorse middenvelder, waarbij volgens de Leeuwarder Courant de training van vanmiddag de druppel was.

"Christian moet zich gewoon aan de afspraken houden, hij doet niet wat ik wil," zei Everse die vandaag Grindheim uit het basisteam haalde en Filip Djuricic het hesje gaf. De Friezen kunnen morgen voor het duel in Kerkrade weer beschikken over de Zweed Viktor Elm en diens van een blessure herstelde landgenoot Philip Haglund.

Inbrekers blootgesteld aan asbest

Inbrekers hebben zichzelf blootgesteld aan een behoorlijk gezondheidsrisico door in te breken in een fabriek in Tilburg waarin momenteel een asbestsanering plaatsvindt. De inbraak in het gebouw aan de Fatimastraat werd gisterochtend ontdekt, meldt de politie vandaag.

De inbrekers zijn in een deel van het pand geweest waar sprake is van sterke asbestvervuiling. De dieven sleepten tijdens hun bezoek met nog niet afgesloten zakken met asbesthoudend materiaal. "Vanuit gezondheidsoogpunt is dit niet erg slim geweest, omdat het gaat om een zware asbestverontreiniging", aldus de politie. Als gevolg van blootstelling aan asbest kunnen mensen onder meer longkanker krijgen.

Een speciaal bedrijf moet gaan meten of buiten het verontreinigde gedeelte nu ook sprake is van besmetting. Vanuit het pand werd niets gestolen. Wel werden er vernielingen aangericht.

Vriendin Jan Smit aan de slag voor muziekblad

Liza Plat gaat aan de slag als redacteur voor het 100% NL Magazine, een blad over Nederlandse artiesten. De vriendin van Jan Smit liep de uitgever van het blad tegen het lijf in hun gezamenlijke woonplaats Volendam en liet haar interesse blijken.

"Ze vroeg me aan haar te denken als we nog eens iemand zochten voor ons blad", vertelt de uitgever. Het verzoekje van Liza kwam als geroepen. "We waren net van plan om een vaste medewerker voor onze rubrieken Wonen en Kinderen te zoeken." Zodoende neemt Plat, die een dochtertje heeft uit haar vorige relatie, die pagina's voortaan voor haar rekening.

Plat heeft geen ervaring op journalistiek gebied, maar de uitgever heeft een groot vertrouwen in zijn nieuwste aanwinst. "Met wat ik tot nu toe van haar heb gezien, ben ik zeer blij." Van een column van Smits vriendin is voorlopig nog geen sprake. Plats eerste bijdrage aan het blad is vanaf mei te lezen.

Vriendin Jan Smit aan de slag voor muziekblad
Vriendin Jan Smit aan de slag voor muziekblad (Foto: Novum)

Sauber racet niet met F-duct in Australië

Sauber zal tijdens de Grand Prix van Australië geen gebruik gaan maken van de eigen versie van de F-duct die het vandaag geïntroduceerd heeft. McLaren rijdt er al sinds de wintertests mee rond, maar voor Sauber is het onderdeel zo nieuw dat er niet genoeg mee getest is.

Bij de F-duct loopt een opening door de cockpit naar de achtervleugel van de auto. De coureur kan op het rechte stuk deze opening met zijn knie of elleboog afsluiten, waardoor de bolide tot tien kilometer per uur sneller gaat. Dat Sauber het principe niet in Melbourne toepast komt omdat in de eerste trainingssessie Kamui Kobayashi tweemaal zijn voorvleugel verloor en Pedro de la Rosa met problemen stil kwam te staan. In de tweede sessie kregen de rijders te maken met regen.

Spaanse koning verdedigt stierengevecht

Koning Juan Carlos van Spanje heeft het vandaag opgenomen voor het stierengevecht. Die oeroude traditie heeft vruchtbare artistieke en culturele uitingen voortgebracht, zei hij volgens de Spaanse media bij een ceremonie in de arena van de Zuid-Spaanse stad Sevilla.

In de Spaanse koninklijke familie gelden vooral de vorst en zijn oudste dochter Elena als fans van stierengevechten. Beiden laten zich vaak zien bij belangrijke corridas, zoals de gevechten in het Spaans heten.

De afgelopen weken is de discussie tussen voor- en tegenstanders van de stierengevechten feller geworden. Terwijl het parlement van de regio Catalonië, in het noordoosten van Spanje, over een verbod debatteert, willen volksvertegenwoordigers in andere gebieden de stierengevechten tot Spaans erfgoed verheffen.

In Sevilla heeft Juan Carlos gisteren stierenvechters onderscheiden die in het afgelopen seizoen in de arena van de Zuid-Spaanse stad bijzonder veel succes hebben gehad.

Koning Juan Carlos verdedigt stierengevecht

Notoire benzinedief in kraag gevat

De politie heeft gisteren een notoire benzinedief in de kraag gevat. De 21-jarige man uit Bergschenhoek werd omstreeks 15.00 uur aangehouden voor tanken zonder te betalen bij een tankstation langs de A12, meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

Personeel van het tankstation had de man mee naar binnen genomen. Ze herkenden hem, omdat hij vaker getankt had zonder te betalen. Ook dit keer had hij de tank van zijn auto gevuld om vervolgens aan te geven dat hij geen geld had. Hij beweerde dat hij zijn vader zou bellen om het geld over te maken.

Het personeel geloofde hem niet en belde daarom de politie. Nader onderzoek wees uit dat er nog vijf aangiftes tegen de man waren gedaan voor tanken zonder te betalen. De man gaf toe dat hij wel vaker brandstof stal, maar alleen als hij echt in geldnood zat. De man heeft zijn auto aan de politie moeten afstaan.

Warhammer Online gratis te downloaden

Electronic Arts stelt de game Warhammer Online voortaan gratis beschikbaar, zodat nieuwe spelers de game niet langer in de winkel hoeven te kopen om te kunnen spelen, schrijft de website Computerandvideogames. Door enkel abonnementsgeld te vragen, hoopt de uitgever meer leden te kunnen werven.

Door de cliënt van Warhammer Online te downloaden, kunnen spelers het spel op hun computer installeren. Om de game daadwerkelijk te spelen, dient een abonnement te worden afgesloten van zo'n 13 euro per maand.

Momenteel spelen zo'n 300 duizend spelers in de online wereld van Warhammer Online. Het spel werd groots gelanceerd, en dat resulteerde in een initiële 750 duizend actieve spelers. Ondanks de drastische daling in het aantal spelers heeft Jeff Hickman, uitvoerend producent bij Mythic Entertainment, gezegd 'trots' te zijn op datgene wat men bereikt heeft.

Mythic Entertainment probeert al maanden allerlei manieren te verzinnen om de hoeveelheid spelers te laten toenemen. Het hele design van 'Warhammer Online' is al op de schop gegaan en diverse promoties zijn gelanceerd om de online game nieuw leven in te blazen.

'Warhammer Online' gratis te downloaden
EA biedt Warhammer online aan.

ProRail snoeit te rigoureus

Een onderaannemer van ProRail heeft bij het jaarlijkse onderhoud van bermen langs spoorlijnen in de Achterhoek bomen en planten gesnoeid. Dit deden ze echter ook op het terrein van ongeveer 45 particulieren.

"De hovenier is wat al te rigoureus aan het snoeien geslagen", bevestigde een woordvoerder van de spoorwegbeheerder vandaag naar aanleiding van een bericht op de website van de Gelderlander. De werkzaamheden zijn vorige week onmiddellijk stilgelegd toen de vergissing aan het licht kwam.

ProRail gaat de particulieren compenseren voor de geleden schade. "Financieel of door herplanten", aldus de woordvoerder. Het is nog onduidelijk hoe groot de schadepost is.

Kiplagat werkt aan rentree

Lornah Kiplagat zal zondag na een jaar blessureleed haar rentree maken in de atletiekwereld. De Nederlandse van Keniase komaf kampte lang met knieproblemen en zal nu vijf kilometer gaan lopen in de Runner's World Zandvoort Circuit Run.

Sinds 1 maart vorig jaar heeft de 35-jarige Kiplagat geen wedstrijden meer gelopen. Ze eindigde destijds als tweede in een wedstrijd in Puerto Rico. Onder medische begeleiding is ze weer in training gegaan. De wedstrijd in Zandvoort beschouwt ze zelf als test.

[WK baan] Mulder: ik reed de race van mijn leven

Eerder op de avond wist Teun Mulder de gouden medaille te behalen op het wereldkampioenschap baanwielrennen. De Nederlander was op de kilometer tijdrit de sterkste en reageerde dolgelukkig op zijn prestatie.
 
"Dit was de race van mijn leven," stamelde de sprinter, die in 2005 de wereldtitel veroverde op het onderdeel keirin en twee jaar geleden ook al de titel op de kilometertijdrit won in Manchester. "Ik finishte zag mijn tijd en dacht: waar haal ik dit vandaan? Ik wist dat er nog een paar renners moesten komen die onder die tijd konden duiken. Maar ik wist ook dat ik een wereldrecord op zeeniveau had gereden en dat ze van goeden huize moesten komen. Dit is een moment om in te lijsten."

Strijd samen met Snake in Peace Walker-trailer

Met Metal Gear Solid: Peace Walker probeert Hideo Kojima nieuwe gameplay-elementen toe te passen in de Meta Gear-franchise. Natuurlijk wil hij deze elementen ook met ons delen, dus wordt aan het publiek de nieuwe Co-Ed Co-Ops gameplay getoond. In deze nieuwe modus zal je samen met andere mensen kunnen strijden in een boss battle. Hoe dit zal uitpakken, komen wij in Europa op 17 juni achter. Hideo Kojima en zijn team zijn momenteel druk bezig met Peace Walker. Een ander team is bezig met Metal Gear Solid: Rising, waar Hideo Kojima niet veel input in zal steken.

 

Kovalainen: "De auto voelde erg goed aan"

Lotus Racing lijkt de boel van de nieuwe teams in de Formule 1 het beste voor elkaar te hebben. De Maleisische renstal plaatste zich vandaag in Melbourne op Albert Park in de middagtraining zelfs voor de Toro Rosso van Jaime Alguersuari.

"Het was wat een lastige dag, omdat we vanochtend wat tijd verloren," zei Jarno Trulli. "In de middag was de baan wat nat, dus we konden geen goede set-up vinden. Toen ik naar buiten ging had ik wat problemen met onderstuur, waardoor het morgen wat lastiger gaat worden. We zien wel wat we in de laatste training kunnen leren voordat de kwalificatie begint."

Teamgenoot Heikki Kovalainen kende een aanmerkelijk betere dag met de achttiende tijd in de middagtraining. "De tweede sessie was een stuk beter voor mij, want de auto functioneerde zeer goed en het differentieel werkte voor de volle 100%. De auto voelde erg goed aan en we waren erg blij over het weggedrag. De regen verstoorde wel wat zaken, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje. We staan er goed voor en we gaan proberen de betrouwbaarheid die we getoond hebben te behouden."

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 10

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. 

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6
Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4
Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9

 

Geheugensteuntje Formule 1-manager: Australië

De tweede Formule 1-race komt eraan. Tijd om weer een geheugensteuntje te geven voor alle deelnemers aan de FOK! Formule 1-manager! De Grand Prix van Australië wordt in Melbourne verreden op zondag 28 maart vanaf 8:00 uur in de ochtend (let op: de zomertijd gaat in!) De kwalificatie is op zaterdag 27 maart vanaf 7:00 uur. De herhalingen op tv zijn onder voorbehoud om 14:00 uur (beide dagen, op RTL GP en BBC One.)

Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie, als de race. De FOK! Formule 1-manager gaat zijn tweede ronde in, altijd goed voor een extra dimensie als je voor de tv zit!

Aanstaande vrijdag, 26 maart 2010 om 23:59 uur zal de F1-manager dichtgaan, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd! Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst.

Veel succes en plezier gewenst met de FOK! Formule 1-manager!

Denk eraan dat op vrijdag 26 maart 2010 om 23:59 uur de teams vastgezet worden, waarna je niet meer kunt wijzigen!

Ouders Milly: kritiek op politie kwetsend

De ouders van de vermoorde Milly Boele vinden kritiek op het opereren van de politie in de zaak onterecht en kwetsend. "Negatieve opmerkingen en beledigingen aan het adres van de politie komen niet alleen hard aan bij de politieagenten, maar ook bij ons als familie en vrienden."

"Wij zijn van mening dat deze opmerkingen volkomen onterecht zijn en kwetsend ten opzichte van onze dochter", schrijven zij vandaag in een korte verklaring. "Verder spreken wij de wens uit dat de media ons de tijd en rust gunnen om te proberen het verlies van onze dochter Milly een plaats te geven."

Sijsling naar halve finale Jersey

Igor Sijsling staat in de halve finale van het challengertoernooi op Jersey. Op het Britse Kanaaleiland was de Amsterdamse tennisser met 7-5 en 7-5 Sergei Bubka uit Oekraïne de baas. In de halve eindstrijd moet Sijsling het opnemen tegen Jan Minar uit Tsjechië. Die won met 7-5 en 6-1 van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut.

Sijsling is goed bezig in Groot-Brittannië. Vorige week stond de nummer 187 van de wereld al in de finale van het futuretoernooi in Bath, maar verloor die. Bij de vrouwen werd op Jersey de laatste Nederlandse in de kwartfinale uitgeschakeld. Richel Hogenkamp was niet opgewassen tegen de Française Severine Beltrame: 5-7, 6-4 en 6-3.

[WK Kunstrijden] Gijsman naar finale

Manouk Gijsman heeft zicht als laatste weten te plaatsen voor de afsluitende lange kür bij het WK kunstrijden. De 17-jarige kunstschaatster uit Alphen aan de Rijn. Zaterdag zal de lange kür worden afgewerkt.

Na de kort kühr leidt vooralsnog de Amerikaanse Mirai Nagasu met 70,4 punten. De Japanse Mao Adada volgt op 68,08 en heeft daarmee ook nog alle kansen op de eindoverwinning. De derde plek is voor de Finse Laura Lepisto. De Finse heeft na de korte kühr 64.30 punten. Kim Yu-Na, de Olympisch kampioene, kwam door een voetblessure niet verder dan een zevende plaats. 

'Job Cohen-effect' nog niet uitgewerkt

De opmars van de PvdA in de peiling is nog niet ten einde. De partij komt deze week in de peiling van Maurice de Hond uit op 34 zetels, twee meer dan vorige week. Het CDA daalt 23 zetels, de laagste score ooit. Ook de PVV, D66 en GroenLinks leveren een zetel in ten opzichte van vorige week.

Sinds Wouter Bos opstapte en Job Cohen als kandidaat-lijsttrekker van de PvdA werd gepresenteerd is de PvdA spectaculair gestegen. Medio april waren de sociaal-democraten goed voor slechts veertien zetels, inmiddels zijn dit er twintig meer. Hiermee is de PvdA verreweg de grootste partij.

De PVV staat tweede met 24 zetels, CDA en VVD komen uit op 23. Voor Mark Rutte betekent dit een winst van twee zetels ten opzichte van vorige week. D66 staat op vijftien zetels, GroenLinks op tien en de SP op negen.

'Job Cohen-effect' nog niet uitgewerkt

Flipje uit Tiel is jarig

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Flipje! Het mannetje met een framboos als lichaam viert zijn vijfenzeventigste verjaardag. Hij werd in 1935 geboren in het Amsterdamse reclamebedrijf Van Alfen. Nog steeds kent vrijwel iedereen zijn naam.

Peter Schipper, verbonden aan het Flipje & Streekmuseum in Tiel, zegt: "Dat Flipje na 75 jaar nog een ijzersterk merk zou zijn, hadden ze zelf niet kunnen bedenken." Flipje vierde vooral in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw triomfen als hét boegbeeld van de jamfabriek uit de Betuwe. Volgens Schipper waren er destijds tienduizenden mensen op de been toen Flipje een tournee per helikopter maakte en daarbij drie grote steden aandeed.

In totaal zijn er 46 stripboeken verschenen van Flipje, waarin hij allerlei avonturen beleefde. In de jubileumuitgave die afgelopen vrijdag verschenen is, is beschreven wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is met het fruitige ventje. In oktober, als Flipje daadwerkelijk jarig is, wordt er groots uitgepakt met onder meer een wedstrijd jam maken.

Wat Flipje tegenwoordig doet? Ook stripfiguren worden oud en gaan het rustiger aandoen, Flipje is nu voornamelijk ambassadeur van zijn woonplaats Tiel.

[WK baan] Mulder wereldkampioen op kilometer

Teun Mulder heeft voor de derde keer in zijn carriere een gouden medaille veroverd op het WK baanwielrennen. Op de kilometer tijdrit reed de renner uit Zuuk al vrij vroeg in het programma een 1.00,342 en was daarmee een stuk sneller dan de concurrentie.

Zilver was er voor de Fransman Michaël D'Almeida die met 1.00,884 een halve seconde trager was dan Mulder. Brons was er voor Francois Pervis, die met zijn 1.01,024 de Duitse titelverdediger Stefan Nimke 0,06 voorbleef.

Politie neemt auto van Hamilton in beslag

Lewis Hamilton zal zijn gang naar het circuit Albert Park in Melbourne dit weekend zonder eigen auto moeten doen. De Brit werd door de politie aangehouden omdat hij op Lakeside Drive een burnout en een fishtail maakte. Hierop nam de Australische politie de auto in beslag.

De auto van Hamilton zal 48 uur bij het bureau blijven staan. De Brit kan een bekeuring verwachten vanwege ongepast gebruik van een voertuig. Agent Scott Woodford zei dat de McLaren-coureur goed meewerkte aan het onderzoek, waarbij hij ook een blaastest moest ondergaan. "De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat hij behoorlijk met het incident in de maag zit," zei de politiebeambte.

De Brit heeft spijt van zijn daden. "Wat ik heb gedaan is dwaas. Ik wil hiervoor mijn verontschuldigingen aanbieden," zei de wereldkampioen van 2008 die eerder in 2007 al eens gepakt werd toen hij met 200 kilometer per uur over een Franse snelweg raasde.

PVV definitief niet in Haags college

Na veelvuldig overleg tussen de verschillende fracties in Den Haag, heeft de informateur Boele Staal vandaag de verschillende fractieleiders laten weten dat de PVV definitief wegloopt van regeerverantwoordelijkheid in de stad.

In de gesprekken met de vier grootste partijen in de gemeente, was het voornaamste onderwerp uiteraard het speerpunt van de PVV het hoofddoekjesverbod. De partij gaf aan dat er weinig ruimte is om te onderhandelen over dit punt. De PVV laat weten dat er alleen "mogelijk ruimte was om het verbod te beperken tot medewerkers en niet tot bezoekers". Volgens Staal "ontneemt de PVV zichzelf de mogelijkheid tot vorming van een college waar zij mogelijk aan deelneemt."

Staal heeft nog geprobeerd om de PVV tot een compromis te verleiden. Zijn voorstel om eerst te kijken of een verbod op hoofddoekjes überhaupt enige juridische haalbaarheid heeft liet de PVV koud. "Zij verlangen invoering totdat de rechter dat ongedaan maakt", zegt Boele. "Ook bij een negatief oordeel over aanvaardbaarheid van dit voorstel eist de PVV de invoering hiervan in Den Haag."

Gezien de houding van de PVV heeft de informateur voorgesteld om de onderhandelingen maar voort te zetten zonder deze partij. Alle partijen in Den Haag hadden al aangegeven de leiding van Staal te volgen. Dit hebben de partijen besloten nadat de onderhandelingen tussen de PvdA en de PVV, de twee grootste partijen in Den Haag, ook al stuk liepen op dit onderwerp.

[WK baan] Kanis en Hijgenaar stellen teleur op sprint

Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar hebben niet weten te imponeren tijdens de sprint op het WK baanwielrennen in Kopenhagen. Beide dames wisten zich niet te kwalificeren voor de kwartfinales. Hijgenaar werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Duitse Kristina Vogel.

Kanis werd vorig jaar nog tweede in Polen en werd nog vijfde tijdens de kwalificatie.en won in de eerste ronde van de Francaise Sandie Clair. Later werd ze echter in de tweede ronde uitgeschakeld door de Australische Kaarle McCulloch. In de herkansingen werd ze tweede, waardoor een plaats in de kwartfinale ongrijpbaar was.

Cruijff erevoorzitter FC Barcelona

De Raad van Bestuur van FC Barcelona heeft Johan Cruijff benoemd tot erevoorzitter, zo meldt de Catalaanse club op haar website. Volgens woordvoerder Joan Oliver was de benoeming van Cruijff een logische. "Dit is een eretitel die Johan toekomt."

Volgens de directie van Barcelona voldoet Cruijff door zijn verleden als speler en trainer bij de club aan alle eisen om erevoorzitter te worden. "Hij is een inspirerende persoonlijkheid en grondlegger van een model waar de club in de afgelopen jaren veel succes mee heeft behaald." Zo werden er onder leiding van Cruijff vier landstitels gepakt en de Champions League in 1992. Als speler bracht Het orakel van Betondorp de trots terug in Catalonië door in Santiago Bernabéu Real Madrid met 0-5 te kloppen.

Di Resta blij na vrije training

Paul di Resta reed in Melbourne vandaag zijn eerste meters tijdens een Formule 1-weekend. De Schot kwam bij Force India als vervanger van Adrian Sutil alleen in de eerste vrije training in actie, maar deed het met een elfde tijd vlak achter Vitantonio Liuzzi niet onverdienstelijk.

"Ik was best nerveus," zei Di Resta. "Albert Park is een van de lastigste circuits op de kalender. Het is half straat, half circuit, dus ik moest helemaal vanaf nul beginnen. Ik moest even wennen aan de auto, omdat ik nooit de kans heb gehad om in het droog te rijden na de natte testen in de winter. Het was nieuw voor mij en nadat er wat rubber op de baan lag kon ik pushen tot over de limieten waarbij ik me goed voelde."

"In Melbourne is niet veel ruimte, dus ik moest in bepaalde sectoren oppassen omdat de muren dichtbij komen. Het was belangrijk om kilometers te maken en de baan te leren kennen, maar het belangrijkste was om een basisset-up voor de coureurs in de race te bepalen. Het was een goed startpunt voor mij en hopelijk ook voor het team dit weekend."

WK-stadions doorstaan laatste keuring

Alle stadions, die komende zomer voor het WK voetbal worden gebruikt, hebben de laatste keuring van de wereldvoetbalbond doorstaan. Dit heeft de Zuid-Afrikaanse organisatie vandaag laten weten.

"De laatste ronde is gemaakt en we kunnen nu met een gerust hart zeggen dat we, zoals beloofd, tien stadions van wereldklasse hebben neergezet", aldus Danny Jordaan, voorzitter van de organisatie van de mondiale eindstrijd.

Zuid-Afrika heeft voor het WK vijf nieuwe stadions uit de grond gestampt en heeft vijf complexen laten renoveren. Dat kostte in totaal één miljard euro. Bovendien is het werk op tijd klaar, ondanks verscheidene budgetoverschrijdingen en werkonderbrekingen van de arbeiders.

"Wat ons nu nog rest is bepalen waar de teambussen moeten parkeren, de bordjes die supporters de weg wijzen neerzetten en de veiligheidsvoorzieningen afronden. Echt de allerlaatste details," besloot Jordaan.

NAC Breda vergroot capaciteit stadion

NAC Breda kan tijdens een Avondje NAC volgend seizoen meer toeschouwers op de tribunes verwachten. De gemeente heeft de club namelijk toestemming gegeven om de capaciteit van het Rat Verlegh-stadion te verhogen.

De thuishaven van de Brabanders biedt nu plaats aan 17.750 toeschouwers. Komende zomer worden de grachten achter beide doelen dichtgebouwd, waarmee er 1.250 extra zitplaatsen ontstaan. NAC Breda hoopt de werkzaamheden voor 1 augustus te hebben afgerond.

Aangezien de werkzaamheden op 3 mei beginnen, bestaat de kans dat NAC Breda moet uitwijken naar een ander stadion. Mogelijk speelt de ploeg van Robert Maaskant die maand nog play-offs om Europees voetbal.

De investeringen in het Rat Verlegh-stadion worden gefinancierd door de gemeente, dat eigenaar is van het complex. NAC Breda heeft op de clubwebsite echter laten weten dat de totale kosten (ca. 1,4 miljoen euro) helemaal worden doorberekend in de huurprijs.

Gebiedsverbod voor straatterroristen

Vandalen die straatmeubilair vernielen, winkelruiten ingooien, betrokken zijn bij vechtpartijen of openlijk drank en drugs consumeren, kunnen voortaan door de rechter een gebiedsverbod opgelegd krijgen. Dat staat in een wetsvoorstel van demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) waarmee het kabinet vandaag heeft ingestemd.

Het gebiedsverbod duurt maximaal twee jaar en zorgt ervoor dat veroordeelden niet bij bepaalde gebouwen mogen komen, een bepaald gedeelte van een wijk of bepaalde straten op bepaalde tijdstippen. Ook een contactverbod met bepaalde personen behoort tot de mogelijkheden.

De maatregel kan worden opgelegd in plaats van of naast een geldstraf, taakstraf of gevangenisstraf. Wie zich niet houdt aan het gebiedsverbod, kan echter alsnog in de gevangenis verdwijnen. De maatregel past in de 'persoonsgerichte aanpak' van criminaliteit, aldus Hirsch Ballin.

Tientallen doden bij aanslagen Irak

Bij een dubbele aanslag op een restaurant in Khalis, een stad ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn vandaag zeker veertig mensen om het leven gekomen. Tientallen personen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

Volgens de politie ging het om een aanslag met een autobom en een zelfmoordaanslag.

In Irak worden vandaag de uitslagen van de parlementsverkiezingen van 7 maart verwacht. De aanslagen waren de ergste sinds die verkiezingen.

PSV verlengt contract met Roorda niet

Bas Roorda vertrekt na dit seizoen bij PSV. De Eindhovense formatie heeft besloten het contract van de doelman, dat na dit seizoen afloopt, niet te verlengen.

"In overleg zijn we tot dit besluit gekomen. Ik ben ook toe aan een nieuwe uitdaging", liet Roorda in een reactie weten. Hij houdt er tevens rekening mee dat er een einde komt aan negentien jaar betaald voetbal. "PSV is het toetje op mijn carrière geweest. Ik ben de club ook heel dankbaar voor de kans die me is geboden. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik er rekening mee houd dat ik stop. Ik ga nu eerst alles op een rijtje zetten."

"Bas is een doelman voor wie we destijds heel bewust hebben gekozen", aldus Jan Reker, algemeen directeur van PSV. "Een keeper die erin komt op het moment dat je hem nodig hebt en hij er meteen moet staan. Dat is één keer gebeurd en toen stond hij er."

Hiermee doelde Reker op het uitduel van PSV tegen Fiorentina. In die bewuste confrontatie moest toenmalig keeper Heurelho da Silva Gomes het veld ruimen, vanwege een blessure. Roorda wist in het resterende deel van de wedstrijd schoon te houden.

Roorda keepte in het verleden ook bij FC Groningen, N.E.C. Nijmegen en Roda JC. De doelman begon zijn actieve carriére in het seizoen 1992/1993. Op 3 april 2008 beleefde de sluitpost zijn debuut bij PSV.

Belastingdienst haalt miljoen op bij verkeersactie

Bij een verkeerscontrole bij Brielle heeft de Belastingdienst voor meer dan een miljoen euro beslag laten leggen wegens belastingachterstanden. Zesduizend euro werd contant afgerekend. Bijna drieduizend auto's werden donderdag gescand, 87 werden aangehouden, zo laat de politie weten.

In totaal werden 46 automobilisten bekeurd voor onder meer niet-handsfree bellen, geen gordel dragen en het rijden met getinte ramen. Ook werd er nog een bedrag van 840 euro aan openstaande boetes geïnd.

Malacarne bekroont vlucht met dagzege

Davide Malacarne heeft zijn strijdlust vrijdag beloond zien worden met de dagzege in de vijfde rit van de Ronde van Catalonië. De Italiaan van Quick-Step reed vrijwel de hele dag van voren. Eerst met drie medevluchters, maar op twintig kilometer van de streep ging hij er alleen vandoor. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) behoudt de leiderstrui.

Op 36 seconden van Malacarne werd Andreas Klöden (Team Radioshack) tweede. Hij bleef het kleine peloton, dat aangevoerd werd door Luis Leon Sanchez (Caisse d'Épargne), één seconde voor.

Michel Kreder werd vierde. Voor de 22-jarige Hagenaar van Team Garmin-Transitions is het de vierde opeenvolgende dag dat hij bij de eerste vijf eindigt.

'Beveiliging EPD deugt niet'

Het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) is onveilig. Dit concludeert informaticus aan de Universiteit van Amsterdam Guido van 't Noordende. Uit zijn studie komt naar voren dat de privacy van de patiënten allerminst gewaarborgd is en dat het eenvoudig is om in te breken in het systeem.

Hackers en andere kwaadwillenden kunnen volgens Van 't Noordende toegang krijgen tot gegevens van patiënten. Ook laakt de onderzoeker de mogelijkheid dat een arts zijn medewerkers bevoegdheden kan geven om in het dossier van patiënten te komen. Bovendien kunnen patiënten weliswaar zelf bepalen welke informatie uit hun dossier geschrapt wordt, maar deze gegevens blijven toch nog een bepaalde tijd bewaard.

De discussie rond de privacy van het EPD speelt al jaren. Wanneer het EPD wordt ingevoerd is onbekend. De Eerste Kamer moet zich nog over het plan buigen.

Zalm hoeft geen bonus

ABN Amro-topman Gerrit Zalm zal zijn eventuele bonus terugstorten in de staatskas. Dat heeft hij vandaag gezegd tegen de NOS.

Zalm heeft recht op een bonus als ABN Amro, dat nu in overheidshanden is, met winst wordt doorverkocht. "Die bestem ik voor mijn favoriete goede doel", zegt Zalm daarover. Hij doelt daarmee op de schatkist.

ABN leed vorig jaar een verlies van 117 miljoen euro, bleek vrijdag. Zalm zei in 2011 weer winst te zullen maken. Privatisering van de bank volgt op zijn vroegst in 2013.

Nachtritten: sexy lading (31)

‘Ja, ik haat hem. Ja, helemaal, met heel mijn hart’, zei Vicky rillerig.
‘En ik ben al bang, ik bedoel ik sterf al in duizend dromen omdat ik het nu tegen jou zeg. En wat kun jij doen? Jij moet gewoon oppassen dat je eigen collega’s je niet voor de kop schieten.’
Vicky pakte zijn schouders om wat beter bij zijn oor te kunnen. Hij pakte de bovenkant van haar rug en drukte haar licht tegen zich aan. Het voelde goed en ook weer niet.

Geen schadevergoeding voor Nomads

De Hells Angels die in juni 2007 werden vrijgesproken van de moord op drie clubgenoten in 2004 krijgen geen schadevergoeding. Het Amsterdamse gerechtshof wees vandaag het verzoek dat de Nomads, een afdeling van de Hells Angels, hiervoor hadden ingediend af. De Nomads wilden geld voor de tijd die ze in voorarrest doorbrachten.

De leden van de motorclub beriepen zich tijdens hun verhoren op hun zwijgrecht. Het hof oordeelde dat hierdoor hun voorlopige hechtenis langer duurde dan wanneer de Hells Angels hadden gesproken. De rechter was niet onder de indruk van de zwijgcode die geldt bij de Angels en ziet geen reden om tot schadevergoeding over te gaan.

Geen schadevergoeding voor Nomads
Geen schadevergoeding voor Nomads (Foto: Novum)

Zestien doden bij busongeluk Egypte

Bij een frontale botsing tussen een touringcar en een minibus op een snelweg in het zuiden van Egypte zijn vandaag zestien personen om het leven gekomen. Vijf personen raakten gewond. Dat heeft een anonieme bron binnen de regering gezegd.

Volgens een reddingswerker zijn op een na alle inzittenden van de minibus om het leven gekomen. De inzittende die het ongeluk overleefde is er slecht aan toe. Vier inzittenden van de touringcar raakten gewond.

Verkeersongevallen komen veel voor in Egypte door slechte wegen en een gebrekkige naleving van de verkeersregels. Jaarlijks komen ongeveer zesduizend personen om het leven bij verkeersongelukken.

Stoner verwacht sterke rentree Hayden

Na de tests in Maleisië en Qatar verwacht Casey Stoner sterke rentree van Nicky Hayden. Hij denkt zelfs dat hij het tegen zijn teamgenoot moet opnemen voor podiumplaatsen en misschien zelfs overwinningen.

Tijdens de wintertests bleek dat Hayden nog steeds zeer snel kan rijden. De Amerikaan liet op de nieuwe Ducati Desmosedici GP10 een zeer sterke indruk achter. Stoner verwacht dat het voor hem zelf, als voor een ander op de baan, niet gemakkelijk wordt.

"Het waren productieve tests voor hem. Hij was erg snel in Maleisië en daarna ook in Qatar. Dat is psychologisch gezien een goede zaak en zal hem genoeg zelfvertrouwen geven," vertelde Stoner. "Het nieuwe motorblok is minder gevoelig en de andere rijders kunnen het vermogen makkelijker beheersen. Ik hoop echt dat Nicky altijd voor het podium zal kunnen vechten en misschien wel voor de overwinning, wie weet."

Agenten moeten op rijles

De korpsbeheerders van de politie hebben besloten om alle agenten die vaak achter het stuur zitten op rijles te sturen. Deze lessen worden eens in de drie jaar herhaald. De lessen dienen om de vaardigheden van de agenten bij te spijkeren, en zo het aantal ongevallen waarbij politiewagens betrokken zijn terug te dringen. 

Dankzij deze beslissing van de korpsbeheerders ziet minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin geen aanleiding meer om de agenten op extra rijlessen te sturen. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. De vorige minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst, had eerder aangekondigd agenten op rijles te sturen als de korpsen dat zelf niet zouden doen.

Het afgelopen jaar is het aantal ongevallen waarbij politiewagens betrokken waren weer toegenomen. In 2008 was er juist een afname te zien, waarbij ook het aantal gewonden onder burgers afnam. Volgens Hirsch Ballin kan extra rijles voor de agenten dus geen kwaad. Binnen twee jaar moeten alle rijdende agenten een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd.

Onderzoek naar grootschalige dranksmokkel

De Nederlandse Staat loopt vermoedelijk veel geld mis door grootschalige fraude met accijnzen op bier, wijn en sterke dranken. Het is niet bekend om wat voor bedragen het gaat. De FIOD en de douane zijn daarom begonnen met een grootschalig onderzoek naar fraude. Gisteren werden verschillende invallen gedaan bij bedrijven en woningen.

Volgens een woordvoerder van de douane moet nog worden uitgezocht hoeveel geld de Nederlandse schatkist misloopt door de fraude met accijnzen. Gisteren werden twee bedrijfspanden in Heeze en Valkenswaard grondig onderzocht. Ook twee woningen in Valkenswaard kwamen niet onder een onderzoek uit. Vorige week heeft de FIOD ook al onderzoek verricht bij een bedrijfspand in Asperen en verschillende woningen in Den Haag en Alphen aan de Rijn.

CDA blijft bij hypotheekrenteaftrek

Het CDA blijft voorstander van de hypotheekrenteaftrek. Ook in het nieuwe verkiezingsprogramma blijven de christen-democraten de politiek gevoelige regeling verdedigen.

"Wij komen niet aan de hypotheekrenteaftrek", zei Tweede Kamerlid Hein Pieper vandaag voor BNR Nieuwsradio. Dat principe komt opnieuw in het verkiezingsprogramma, dat maandag wordt gepresenteerd. Pieper reageerde hiermee op de aantijging van VVD'er Stef Blok, die vreest voor de 'standvastigheid' van het CDA op dit punt.

Volgens Pieper is het 'zeker op dit moment' niet verstandig om aan de renteaftrek voor huizenbezitters te gaan morrelen. "Wij zullen als CDA zeker niet nu nog eens een keer de markt en de samenleving ongerust maken."

Abba sluit reünie niet uit

Het is goed mogelijk dat Abba binnenkort weer op de bühne is te bewonderen. De mannelijke helft van de groep sluit een hereniging in ieder geval niet uit. De Zweedse popgroep trad dertig jaar geleden voor het laatst op.

Twee jaar geleden was de groep nog heel stellig in de ontkenning van een reünie. Vandaag leek hun pet heel anders te staan. "Ja, waarom niet? Ik weet niet of de meiden nog iets met muziek doen. Ik weet dat Frida laatst in de studio was", zei Benny Andersson tegen het Britse persbureau Reuters. "Het is geen slecht idee eigenlijk."

Ook bandlid Björn Alvaeus ziet het al helemaal voor zich. "We zouden 'The Way Old Folks Do' kunnen zingen", grapt hij. Twee jaar geleden was de zanger nog heel stellig. "We zullen nooit meer op het podium verschijnen." Het is nog onbekend wat Agnetha en Frida van het idee van de heren vinden.

Abba sluit reünie niet uit (foto: Novum) 

Uitleveren PKK-kopstuk aan Turkije verboden

Een vermeend kopstuk van de PKK mag niet worden uitgeleverd aan Turkije. Dat heeft de rechtbank in Roermond vandaag besloten. De rechtbank heeft de 48-jarige Hasan Adir per direct op vrije voeten gesteld.

Adir werd op 19 januari op de A76 bij Venlo gearresteerd toen hij vanuit Duitsland de grens overstak. Turkije, dat een internationaal opsporingsbevel had uitgevaardigd, vroeg vervolgens om zijn uitlevering, onder meer omdat hij wordt verdacht van deelname aan de PKK. Turkije jaagt al jaren op leden van de gewelddadige Koerdische afscheidingsbeweging.

Volgens de rechtbank is het uitleveringsverzoek van Turkije echter ontoelaatbaar, omdat het gevaar bestaat dat Adir daar voor de tweede keer wordt berecht voor een strafbaar feit waarvoor hij eerder al in Duitsland onherroepelijk is veroordeeld. En dat mag niet.

Ook bestaat het gevaar dat het vermeende PKK-kopstuk in Turkije wordt gemarteld. De rechter gelooft dat Adir eerder is gemarteld, nadat hij was gearresteerd op verdenking van dezelfde feiten als waarvoor Turkije nu om uitlevering heeft gevraagd. Hiermee is sprake van schending van het VN-Folteringsverdrag, stelt de rechtbank.

Ferrari-coureurs richten zich op raceafstelling

Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa konden geen potten breken in de vrijdagtrainingen op het circuit van Albert Park. De twee hadden zich voornamelijk gericht op het uitzoeken van de juiste raceafstelling van hun Ferrari F60.

"Ik ben blij om weer in Melbourne te zijn, dit is één van de leukste races op de kalender", vertelde Alonso. "Ik ben redelijk tevreden met het werk wat we vandaag hebben verzet, ondanks het feit dat de regen de boel verstoorde in de tweede training. Ik had graag nog wat meer over de banden geleerd, maar dit was voor iedereen gelijk. We hebben ons alleen maar gericht op de race van zondag en veel zal afhangen van de hoeveelheid grip op de baan."

Massa: "Het was een moeilijke vrijdag, zeker in de tweede training. We konden door de regen niet echt doen wat we wilden. We richtten ons op de raceafstelling en omdat anderen misschien een ander programma hebben, heeft het geen zin om de verhoudingen te bepalen aan de hand van de tijdenlijst. Ons doel voor morgen is om klaar te zijn voor de kwalificatie. Ik ben altijd snel geweest in Melbourne, maar afgezien van 2007 heb ik de finish hier nooit gehaald. Hopelijk gaat dat dit keer beter."

P. Szczepaniak: "Mijn leven is verwoest"

Pawel Szczepaniak voelt zich, naar aanleiding van de positieve dopingtest, enorm schuldig. Hij en zijn broer Kacper werden op het WK veldrijden in Tabor eerste en tweede. Achteraf bleek echter dat het duo gebruik had gemaakt van verboden middelen.

Na de bekendmaking van het dopinggebruik probeerde Kacper zich van het leven te beroven. Zijn vader voorkwam echter dat zijn zoon zichzelf om het leven bracht. "Ik voel me ontzettend slecht," aldus Pawel in een reactie. "Ik kan u verzekeren dat ik tot drie weken voor het WK zuiver reed. Maar het ging bergaf en ik raakte in paniek. Ik kwam iemand tegen die zei dat hij me wereldkampioen kon maken. Van epo of doping was geen sprake, de persoon in kwestie sprak over vitamines. Ik vond het goed en overtuigde mijn broer."

"We wilden een beter leven voor onze ouders en de andere kinderen. Mijn vader is buschauffeur en verdient 250 euro per maand, mijn moeder werkt in een kapsalon. Toen die brief van het UCI kwam, geloofde ik het niet. Mijn vader begon te huilen en mijn broer Kacper was zo in shock, dat hij niet meer wist wat hij deed."

"Mijn leven is verwoest en dat van mijn broer ook. Eten doet Kacper bijna niet meer. Het enige dat hij doet is slapen en voor zich uit staren. We gaan allebei naar een psycholoog."

FA dreigt Mancini te schorsen

Roberto Mancini, manager van Manchester City, wordt mogelijk door de Engelse voetbalbond geschorst. De Italiaan dreigde dinsdag tijdens het thuisduel met Everton (0-2) op de vuist te gaan met David Moyes van The Toffees.

De FA vindt dat Moyes weinig verkeerd heeft gedaan en de Everton-manager ontsnapt daarom aan een straf. Mancini kan echter nog wel op een schorsing van de bond rekenen. De oud-trainer van Inter heeft tot 6 april om te reageren, meldt de website van Everton.

Mancini en Moyes gingen langs de zijlijn hoogstpersoonlijk in duel toen Moyes een uitgeschoten bal ving. Volgens Mancini duurde het vervolgens te lang voordat zijn collega de bal teruggaf aan één van de spelers. Everton stond op dat moment al met 0-2 voor in het City of Manchester Stadium.

Scheidsrechter Howard Webb moest daarna voorkomen dat de worsteling tussen beide managers niet verder uit de hand liep. Zowel Moyes als Mancini werd naar de tribune gestuurd. De manager van Manchester City bood na afloop zijn excuses aan.

Weer verlies voor Spyker

Spyker Cars heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar een verlies van 22,9 miljoen euro heeft geleden. De omzet is met 1,2 miljoen euro gedaald naar 6,6 miljoen euro. In 2008 bedroeg het verlies van de sportwagenfabrikant nog 23,8 miljoen euro.

Het bedrijf verkocht afgelopen jaar 36 auto's. Een jaar eerder waren dat er 37. Bestuursvoorzitter Victor Muller verwacht dit jaar een beter resultaat te behalen. Het nieuwe model C8-Aileron en een uitbreiding van het dealernetwerk moeten hiervoor zorgen.

Saab
Eerder dit jaar heeft Spyker de Zweedse autofabrikant Saab overgenomen van General Motors (GM). Muller verwacht dat het noodlijdende Zweedse merk in 2012 weer winstgevend is. Met de overname is een bedrag gemoeid van 326 miljoen dollar in preferente aandelen en 74 miljoen dollar in contanten.

Saab verkocht het afgelopen jaar slechts 40.000 auto's, waar een aantal van meer 75.000 volgens analisten nodig is om winstgevend te zijn. Muller verwacht dit jaar een verkoop van 50.000 tot 60.000 exemplaren. Uiteindelijk moet de productie groeien naar 120.000 auto's op jaarbasis.

Muller meent dat het beeld dat Saab al jaren verliesgevend is niet klopt. "Saab verloor niet in al die jaren geld. Integendeel, veel winstgevende delen waren ondergebracht bij GM." Het verkeerde beeld van Saab werd volgens Muller veroorzaakt door het afwentelen van kosten op Saab.

Vacansoleil klaar voor wielerweekend

Na een succesvolle week met een overwinning in het Groene Hart en een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen wachten 27 en 28 maart nieuwe uitdagingen voor de formatie van Vacansoleil. Op zaterdag en zondag rijdt het team Critérium International op Corsica.

De 79e editie van het Critérium International vindt voor de eerste keer in haar historie plaats op het eiland Corsica. Zaterdag wacht de renners een 175,5 kilometer lange etappe met aankomst bergop. Zondag volgt een vlakke ochtendrit met een lengte van van 75 kilometer rond Porto-Vecchio en in de middag een 7,7 kilometer lange tijdrit.

Matteo Carrara, die een succesvolle Ronde van Murcia kende, kan niet wachten. "Met het Critérium International, de Settimana Lombarda en de Amstel Gold Race komen er mooie wedstrijden voor mij aan. Ik heb naar deze wedstrijden toegeleefd en ga zaterdag voor mijn eerste examen", aldus de Italiaan.

Lieuwe Westra zal samen met zijn landgenoten Rob Ruijgh en Wout Poels naar Corsica afreizen. "Het gevoel is goed en zaterdag wil ik zo lang mogelijk meegaan, in Murcia won ik de bergtrui en dat geeft vertrouwen. Daarnaast wil ik net als in Murcia een goede tijdrit rijden en de laatste puntjes op de i zetten richting de Driedaagse van de Panne. In 2009 liet ik me verrassen in de finale van de eerste rit in de Panne, nu mag ik tot de tijdrit geen tijd verliezen. Mijn tweede plek in de tijdrit wil ik in 2010 minimaal evenaren."

In Vlaanderen wacht de renners twee mooie klassiekers. Zaterdag is de E3 Prijs Harelbeke, de klassieke start van de Vlaamse wielerweek. Wouter Mol werd woensdag zevende en is klaar voor de E3: "Doel is voor mezelf en als ploeg weer zo een koers neer te zetten als afgelopen woensdag. We hadden woensdag drie man mee in finale en als we dat kunnen evenaren dan kunnen we een mooie prestatie neerzetten. Wat ik bedoel met een mooie prestatie? Gaan voor de winst!"

Zondag volgt de ProTour klassieker Gent-Wevelgem. Scherprechter is traditioneel de Kemmelberg en in de 72e editie is Bobbie Traksel (winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne) één van de rappe Vacansoleil-mannen:  "We gaan als team voor een goede prijs, mijn conditie is goed en ook voor mij moet een goed uitslag erin zitten. Dit is de eerste ProTour klassieker voor ons in 2010 en het niveau zal erg hoog zijn. We moeten zondag meteen laten zien uit welk hout we gesneden zijn."


De ploegen voor komend weekend:

Critérium International
Matteo Carrara (Italië), Brice Feillu, Stéphane Rossetto (Frankrijk), Michel Golas (Polen), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Wout Poels, Lieuwe Westra en Rob Ruygh (Nederland)

E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke
Gorik Gardeyn, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen (België), Marco Marcato (Italië), Martin Mortensen (Denemarken), Wouter Mol,  Jens Mouris en Johnny Hoogerland (Nederland)

Gent-Wevelgem
Romain Feillu (Frankrijk), Marco Marcato, Alberto Ongarato (Italië), Matthé Pronk, Arnoud van Groen, Joost van Leijen, Johnny Hoogerland en Bobbie Traksel (Nederland)

 

Kamer achter akkoord Griekenland

De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met het EU-reddingsplan voor Griekenland. Het plan houdt in grote lijnen in dat Griekenland eerst aan moet kloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en pas daarna bij individuele EU-leden.

De steun voor het plan vanuit de Tweede Kamer is over het algemeen wat twijfelachtig. Het plan voorziet momenteel namelijk nog niet in duidelijke afspraken, maar behelst enkel algemene afspraken. De details moeten nog uitgewerkt worden.

Overwegend positief
Uiteraard prijst het CDA de rol van demissionair premier Balkenende. Vooral de 'leidende rol' van Balkenende wordt als positief ervaren. Volgens het CDA heeft de demissionair minister president er, samen met bondskanselier Merkel, voor gezorgd dat de stap naar het IMF als eerste gezet moet worden door Griekenland. Dit is iets waar Frankrijk altijd fel op tegen was.

De SP uit zich wat voorzichtiger, maar is toch tevreden over de uitkomst van de top van gisteravond. Hoewel de PvdA nog vragen heeft over de voorwaarden en rentes van eventuele leningen, is ook deze partij tevreden met het feit dat het IMF als eerste aanspreekpunt zal dienen.

De VVD is vooral blij dat het stabiliteits- en groeipact versterkt zal worden. Griekenland heeft deze afspraken namelijk veelvuldig overtreden. Vanuit de VVD is er vooral opluchting over het feit dat het EU-akkoord de afspraken tussen de Kamer en Balkenende volgt.

Vrijwillige leningen
Het VVD-kamerlid Hans ten Broeke vindt het van groot belang dat de bilaterale leningen op basis van vrijwilligheid zullen zijn. Ook is hij blij dat alle zestien eurolanden een veto uit kunnen spreken over gemeenschappelijke leningen aan Griekenland. Wat er ook gebeurt, Ten Broeke zal geen enkele lening aan Griekenland goedkeuren wanneer die 'voor een vriendenprijsje' wordt verstrekt.

Balkenende
Alle partijen binnen de kamer zijn positief over het feit dat Balkenende niet is gezwicht voor de druk van Frankrijk. "Premier Jan Peter Balkenende was een van de eersten die daar voor pleitte en na een bezoek aan Balkenende ging ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel op de Balkenende-lijn zitten. Dat die lijn het gewonnen heeft van de inzet van de Franse president Nicolas Sarkozy is een prestatie", zegt CDA-kamerlid Jan Ormel.

Dinsdag aanstaande zal Balkenende in debat gaan met de Tweede Kamer over het EU-reddingsplan. Aangezien het kabinet is gevallen, kan de demissionair premier geen handtekening zetten zonder goedkeuring van het parlement. Hij heeft het plan dan ook 'onder voorbehoud' getekend.

'Henry in beeld bij New York Red Bulls'

Thierry Henry is volgens The Daily Telegraph klaar voor een vertrek naar Amerika. De Fransman, die ongelukkig zou zijn bij FC Barcelona, kan rekenen op belangstelling van New York Red Bulls.

De 32-jarige aanvaller zou de MLS-club na het WK in Zuid-Afrika al kunnen versterken, maar hij kan ook een half jaar langer wachten. Bij de start van het nieuwe seizoen (2011) wordt Henry dan degene die een ongelimiteerd salaris kan ontvangen.

"New York heeft een groot aanbod aan grote clubs, maar helaas niet in voetbal", reageert Dietmar Beiersdorfer, sporting director van Red Bull. "We willen onze club in New York blijven ontwikkelen en we willen een belangrijke rol gaan spelen in de sports scene va New York."

Of Henry überhaupt de overstap mag maken, is nog twijfelachtig. De MLS zou nieuwe regels willen gaan invoeren die een transfer van Europese spelers naar Amerika moeilijker zou maken.

'Staatssecretaris weigert lintje'

Oud-staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) heeft vorige week een koninklijke onderscheiding geweigerd. Dat heeft RTL Nieuws vandaag gemeld.

Koningin Beatrix nam vorige week afscheid van de afgetreden PvdA-bewindslieden, die daarbij een lintje kregen. Heemskerk zou hiervoor hebben bedankt, omdat hij zijn baan al eervol genoeg vond.

Het is gebruikelijk dat ministers en staatssecretarissen na hun vertrek een koninklijke onderscheiding krijgen. Eerder bedankte ook D66-leider Alexander Pechtold voor de eer.

Militairen aangehouden voor drugsbezit

Vier militairen van de Koninklijke Marine zijn op Aruba aangehouden voor het bezit van harddrugs. Ze zijn begin deze maand geschorst, laat het ministerie van Defensie vandaag weten.

De militairen worden terug naar Nederland gebracht, waar ze oneervol worden ontslagen. Het viertal kwam uit een onderzoek van de marechaussee naar voren. De commandant van de kazerne had de marechaussee gewaarschuwd nadat hij geruchten had opgevangen over drugsbezit onder zijn manschappen. Ze handelden volgens de woordvoerder niet in de verboden middelen.

Explosieve tieten nieuw wapen Al Qaida

Om zelfs door de nieuwste beveiligingstechnieken te komen, heeft terreurorganisatie Al Qaida een nieuw type zelfmoordterrorist ontwikkeld. De moslima met opgepompte tieten moet iedere luchthavenmedewerker doen sidderen van angst. Volgens Britse spionnen gaan islamitische vrouwen volgens de nieuwste technieken onder het mes, om een borstvergroting met explosieven te verkrijgen.

Naar verluidt hebben deze radicale chirurgen hun opleiding genoten aan de beste opleidingsziekenhuizen van het Verenigd Koninkrijk. Hierna keerden ze terug naar hun thuisland om daar voor Al Qaida aan de slag te gaan.

MI5, het Britse equivalent van onze AIVD, heeft uitgevonden dat islamitische vrouwen plastische chirurgie ondergaan en explosieven in hun borsten krijgen aangemeten. Op deze manier is het nagenoeg onmogelijk om er door de huidige vliegveldscanners te worden uitgepikt. Mannen kunnen eventueel hun kont laten opvullen met deze explosieven, zo laten de spionnen weten.

"Het is bekend dat vrouwelijke zelfmoordterroristen van Al Qaida explosieven in zichzelf hebben laten aanbrengen, met dezelfde technieken als een borstvergroting", beweert terrorisme-expert Joseph Farah. De dodelijke explosieven, met de naam PETN, worden tijdens de operatie in plastic gegoten. Hierna wordt het lichaam weer dichtgenaaid.

Tennisser Odesnik riskeert schorsing

Tennisser Wayne Odesnik kan mogelijk een schorsing van twee jaar tegemoet zien. De Amerikaan werd op 2 januari door Australisch douanebeambten aangehouden met acht spuiten van het prestatiebevorderende groeihormoon HGH in zijn koffer. Tegenover de rechter heeft hij inmiddels het dopingbezit toegegeven.

De 24-jarige Odesnik heeft voor het importeren van verboden middelen in Australië een boete van 8.000 Australische dollars opgelegd gekregen. Ook hangt hem een schorsing van twee jaar boven het hoofd. De Amerikaan is niet betrapt op het gebruik van doping, maar het bezit van verboden middelen is ook strafbaar.

Odesnik kwam in Australië nog wel op de tennisbaan in actie. De nummer 98 van de wereld bereikte in Brisbane de kwartfinale, terwijl hij bij de Australian Open in Melbourne niet verder kwam dan de tweede ronde.

Beelden en info Prince of Persia: The Forgotten Sands

Ubisoft werkt momenteel hard aan een nieuwe game rondom de Prince of Persia. De game moet ons terugbrengen naar de Sands of Time-trilogie en vertelt over de gebeurtenissen tussen The Sands of Time en Warrior Within. De prins heeft wederom een flinke make-over gekregen en de cell-shaded graphics uit het vorige deel zijn volledig verdwenen. In plaats daarvan maakt de game gebruik van dezelfde engine als Assassin's Creed II en gaan de developers voor een realistischere look.

De developers hebben goed nagedacht over wat ze willen met deze game. Men heeft geluisterd naar de kritieken op het vorige deel en willen daarom het vertrouwde gevoel van de Sands of Time-trilogie nieuw leven inblazen. De prins heeft wederom de terugspoel-optie, en kan nu ook spelen met de elementen van de natuur. Zo kan hij water bevriezen om te gebruiken als pilaar, muur en vlaggenstok. Over de andere elementen weten we nog niet heel erg veel, maar Ubisoft verzekert ons dat er leuke klim-puzzels in zullen zitten die goed gebruik maken van de elementen.

In het onderstaande video-interview vertelt Ubisoft meer over de game, en laat tevens meer beelden zien. Prince of Persia: The Forgotten Sands zal in mei uitkomen voor vrijwel elk platform. Bekijk je de video liever in HD? Klik dan hier.

Square Enix niet tevreden over Final Fantasy XIII

Mensen kunnen niet altijd even goed tegen kritiek en bedrijven die een product proberen te verkopen nog veel minder. Vandaar dat iedere ontwikkelaar hun game het beste vindt wat er ooit gemaakt is. Final Fantasy XIII is een goed spel, maar vrijwel iedere reviewer had een paar kanttekeningen. De makers geven nu officieel toe dat ze het wel eens zijn met het kritiek dat Final Fantasy te verduren krijgt.

Nogmaals, FFXIII is een goed spel, maar de COE en directeur van Square Enix Yoichi Wada geeft eerlijk toe dat het spel beter had kunnen zijn als er andere beslissingen waren genomen. Het meeste kritiek komt voort uit de grote mate van lineariteit die niet terug te vinden is in de andere delen van de succesvolle serie. Tijdens de lancering van de game in de Verenigde Staten zei Yoichi:” I believe this is a well done game, however there are points we could improve on. In order to realize those improvements we would have to incur more development costs. Therefore, I would rather not elaborate on that."

Het lijkt er dus op dat de beslissing is genomen op basis van budget en niet omdat de makers het de beste keuze voor de game vonden. Wat vinden jullie van de nieuwe structuur van de game?

Ajax-fans welkom bij bekerfinale

Supporters van Ajax zijn onder voorwaarden welkom bij de bekerfinale tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip eind april. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb vandaag besloten. Als voorwaarde stelt Aboutaleb wel dat de geplande aanvangstijd, 18.00 uur, van het duel wordt vervroegd.

Daarnaast wil Aboutaleb nog overleggen over het aantal supporters dat bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Beide clubs mogen evenveel supporters 'meenemen'. "De politie moet aangeven hoeveel supporters zij kan managen," aldus Aboutaleb. Het besluit van de Rotterdamse burgemeester komt er overigens na overleg met Lodewijk Asscher, waarnemend burgemeester in Amsterdam, en de Rotterdamse politie en justitie. De KNVB is vandaag op de hoogte gesteld.

Amsterdam en Rotterdam hebben na ongeregeldheden besloten dat de fans van uitpartij als Ajax en Feyenoord in de competitie tegen elkaar spelen de komende vijf jaar niet welkom zijn. Voor de bekerfinale wordt er nu een uitzondering gemaakt.

Spartak wil huurcontract Quincy afkopen

Spartak Moskou hoopt Quincy Owusu-Abeyie zo snel mogelijk terug te halen van Portsmouth. De Ghanese Nederlander speelt daar op huurbasis, maar de club mag buiten de transferperiode spelers verkopen.

Quincy werd in januari voor de rest van het Engelse seizoen verhuurd aan Portsmouth. De hekkensluiter van de Premier League kent ernstige financiële problemen en heeft daarom toestemming gekregen om per direct spelers te transfereren.

In Rusland is deze maand het nieuwe seizoen begonnen en Spartak Moskou pakte uit de eerste twee duels slechts één punt. De club wil mede om die reden Quincy meteen terughalen door zijn huurcontract bij Pompey af te kopen. Volgens The Daily Mail heeft Spartak daar 275.000 euro voor over.

Namens Portsmouth kwam Quincy Owusu-Abeyie (23) tien keer in actie en hij scoorde één keer. Eerder was de Ajax-jeugdspeler in Engeland actief voor Arsenal, Birmingham City en Cardiff City, terwijl hij in Spanje even onder contract stond bij Celta de Vigo.

Maleisische moslims verbranden Zweedse vlag

Meer dan tweehonderd moslims hebben vandaag in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur geprotesteerd tegen de Zweedse kranten die de karikatuur van de profeet Mohammed als hond opnieuw publiceerden. Ze vroegen Zweden actie te ondernemen.

De demonstranten verbrandden een Zweedse vlag voor de ambassade van Zweden terwijl ze leuzen voor de islam en tegen Zweden scandeerden en met borden liepen waarop onder meer te lezen stond 'Trek lessen uit 11-9!'. Ook werd een foto van de maker van de tekening, Lars Vilks, verbrand.

"We eisen van de Zweedse regering dat ze actie onderneemt tegen de kranten en tegen de maker van de tekening", zei Sabki Yusof, een van de leiders van het protest. "Het is onacceptabel wat ze met onze profeet hebben gedaan."

De Zweedse ambassadrice riep op tot een dialoog met moslims voor meer wederzijds begrip, maar zei ook dat er geen actie wordt ondernomen tegen de kranten. "Vrijheid van meningsuiting is vastgelegd in onze grondwet. Daarover valt niet te twisten." Ze zei 'erg teleurgesteld' te zijn toen de Zweedse vlag werd verbrand.

Verschillende Zweedse kranten publiceerden de tekening van Vilks deze maand opnieuw toen een complot om hem te vermoorden aan het licht kwam.

15.000 euro voor tip branden Veendam

Justitie in Groningen heeft een beloning van vijftienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip over de brandstichtingen in Veendam. In die plaats werd de afgelopen maand meerdere keren brand gesticht. Bij een van die branden kwam een brandweerman om het leven.

Het onderzoek naar de pyromaan van Veendam loopt volop, maar de brandstichter is nog niet gevonden. De politie hoopt dat de beloning mensen met informatie ertoe beweegt zich te melden. Tips die leiden tot de oplossing van de misdrijven komen in aanmerking voor de beloning.

De politie riep al eerder getuigen van de branden of andere verdachte situaties op om te bellen. Ook worden filmpjes en foto's van kort na het ontstaan van de branden op prijs gesteld.

De Bakker traint met Federer in Miami

Thiemo de Bakker begint steeds meer naam te maken in de tenniswereld. De Nederlander staat al geruime tijd in de top honderd en wist gisteren nog de eerste ronde van het Masters-toernooi in Miami te overleven.

De Bakker trainde onlangs bij een toernooi al eens met Andre Agassi en Andy Murray, maar in Miami trof hij zelfs de nummer één Roger Federer tegenover zich bij een training. "64 75 gewonnen, speelde goed, nu volgende ronde tegen berdych! Train met roger federer! Supervet!!," zo Twitterde de Nederlander.

RET-personeel ernstig mishandeld

Bij een vervoerscontrole in de Rotterdamse metro zijn gisteravond vijf medewerkers van vervoersbedrijf RET door een groep jongeren ernstig mishandeld.

In het ziekenhuis bleek dat een van de medewerkers een gebroken kaak heeft, een andere zware kneuzingen in het gezicht. De overige drie liepen verscheidene verwondingen en kneuzingen op.

Dat maakte de politie vandaag bekend. Rond half elf kregen de medewerkers het aan de stok met de jongeren, van wie een aantal geen vervoersbewijs had. Nadat drie jongeren waren bekeurd, keerde de groep zich tegen de controleurs. De medewerkers konden een 18-jarige Rotterdammer uit de groep aanhouden, die door de poltie is ingerekend.

Armin van Buuren 's werelds beste DJ

Armin van Buuren is tijdens de International Dance Music Awards verkozen tot beste dj ter wereld. De Nederlander ging vorig jaar nog naar huis met de prijs voor Beste Europese dj. Zijn platenmaatschappij Armada Music werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot 's werelds beste label.

Van Buuren ging met twee beeldjes naar huis. De 33-jarige dj kreeg ook een prijs voor zijn podcast 'A State of Trance'. Armada Music viel in totaal zes keer in de prijzen tijdens de belangrijkste prijzen in de dance-industrie, die gisteravond in Miami werden uitgereikt.

De Nederlandse dj/producer Dash Berlin kreeg de award voor Best Hi-NRG/Euro Track. De Australische tyDi, die eveneens onder Armada Music valt, werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer. Armada Music-directeur Maykel Piron ontving de prijs voor 'Best Record Label Executive'.

Armin van Buuren verkozen tot 's werelds beste dj
Armin van Buuren verkozen tot 's werelds beste dj (Foto: Novum)

 

'Beyoncé zwanger van eerste kind'

Beyoncé Knowles en haar man Jay-Z verwachten hun eerste kind. Dat beweren verschillende Amerikaanse showbizzsites, nadat de 28-jarige zangeres gefotografeerd werd met een klein buikje. Beyoncé trouwde in april 2008 met de rapper.

De zwangerschapsgeruchten zijn nog niet bevestigd of ontkent door woordvoerders van de artiesten. Beyoncé en Jay-Z laten doorgaans weinig los over hun privéleven. Dat de twee getrouwd waren werd pas weken na de huwelijksvoltrekking duidelijk toen de trouwpapieren uitlekten.

Als Beyoncé inderdaad in verwachting is, is haar kind niet de enige baby in de familie Knowles. Eergisteren wees een DNA-test uit dat Beyoncés vader vorig jaar een buitenechtelijk kind verwekte. Het kereltje kwam in februari ter wereld.

'Beyoncé zwanger van eerste kind'
'Beyoncé zwanger van eerste kind' (Foto: Novum)

 

Virgin kampt met betrouwbaarheidsproblemen

De problemen met de auto van Virgin Racing houden aan. De twee coureurs van Virgin, Timo Glock en Lucas Di Grassi, reden in totaal 42 ronden in de twee vrije trainingen op Albert Park. Eerder bleek al dat het Britse team een te kleine brandstoftank in de auto heeft gebouwd. Hierdoor wordt het naast de betrouwbaarheidsproblemen nog lastiger om aan de finish te komen.

In de vrije trainingen op Albert Park hadden de twee Virgin-coureurs problemen met de versnellingsbak. Ontwerper van Virgin Racing Nick Wirth: "Met Lucas maakten we een goede ochtendsessie mee. Het doel was om de auto te testen en Lucas veel ronden te laten rijden om te wennen, en dat is gelukt. Jammer genoeg verstoorden een probleem met een olieleiding en een probleem met een telemetriesensor zijn middagtraining."

"Timo reed zo weinig vanwege een probleem met het oliesysteem van de versnellingsbak. Tijdens de lunchpauze probeerden we dat te verhelpen, maar het kostte meer tijd en daarom kwam Timo pas laat in actie. Ondanks de weinige rondjes was hij tevreden met de auto. De dag verliep bepaald niet soepel voor ons, maar we zien wel progressie sinds Bahrein en aan dat lichtpuntje houden we ons vast."

Nani verlengt contract bij Manchester United

Manchester United heeft het contract met de Portugese buitenspeler Nani opengebroken en verlengd tot media 2014. De aanvallende middenvelder krijgt zodoende loon naar werken.

Nani verkaste in 2007 van Sporting Lissabon naar Manchester United, maar kon dit seizoen pas echt imponeren. "Ik ben blij met mijn nieuwe verbintenis. Het spelen voor Manchester United is als een droom voor mij", zegt de Portugees op de clubsite.

"De technische staf van United heeft me extreem veel bijgebracht over het spelletje en ik speel met de beste spelers ter wereld. Ik zie er naar uit om nog veel meer prijzen te pakken met deze club."

Ook manager Sir Alex Ferguson kon zijn geluk niet op. "Nani is een groot talent en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds zijn komst. We zijn erg blij dat hij een nieuw contract heeft getekend en ik ben ervan overtuigd dat hij erg succesvol gaat worden hier."

'Nintendo 3DS wordt beste handheld ooit'

In een interview met de Britse website Pocket Gamer laat Jools Watsham, creative director van gamestudio Renegade Kid, weten dat hij denkt dat de Nintendo 3DS de beste draagbare spelcomputer ooit wordt. Renegade Kid is vooral bekend van de horrorgame Dementium voor de Nintendo DS.

"Om eerlijk te zijn denk ik dat de 3D-eigenschappen van de spelcomputer slechts de slagroom op de taart zijn van een systeem dat hoe dan ook al zeer krachtig is. Ik verwacht dat de 3DS de grafische kracht van de Gamecube heeft, plus alle andere features waaronder de twee schermen, trilfunctie, bewegingsbesturing, wifi, en een analoge stick," vertelt Watsham.

De Nintendo 3DS werd dinsdag aangekondigd door Nintendo. De nieuwe draagbare spelcomputer moet voor eind maart 2011 uitkomen en biedt de mogelijkheid om driedimensionale games te ervaren zonder een speciale bril op te zetten. Tijdens de Electronic Entertainment Expo van 15 tot en met 17 juni worden meer details over de Nintendo 3DS onthuld.

Jools Watsham heeft zelf de Nintendo 3DS nog niet gezien en heeft dus geen idee of zijn vermoedens juist zijn. Wat wel zeker is, is dat de opvolger van de Nintendo DS beschikt over de mogelijkheid om games in 3D te spelen. "De mogelijkheid om 3D-games te spelen, is schitterend. Zeker. Maar het zal slechts geschikt zijn voor een beperkt aantal dingen", denkt Watsham.

"Nintendo produceert de beste draagbare spelcomputers, en ik weet zeker dat ze een platform zullen leveren dat een waardige opvolger kan zijn van de Nintendo DSi", stelt de creative director van Renegade Kid. "Ik ben zeer geïnteresseerd in iets maken voor de 3DS."

'Nintendo 3DS wordt beste handheld ooit'
'Nintendo 3DS wordt beste handheld ooit'

Heidfeld nieuwe GPDA-voorzitter

Nick Heidfeld is de nieuwe voorzitter van de rijdersvakbond Grand Prix Drivers’ Association, de GPDA. Heikki Kovalainen onthulde het nieuws tegenover het Finse Turun Sanomat. Heidfeld is de opvolger van Pedro de la Rosa.


De la Rosa heeft sinds zijn terugkeer als racecoureur minder tijd en wilde daarom graag dat iemand anders zijn taken over zou nemen. In Melbourne hebben de rijders voor Heidfeld gestemd. De Duitser staat sinds dit seizoen niet meer op de grid, waardoor hij wel de tijd heeft om de taken van GPDA-voorzitter te vervullen.

Fernando Alonso en Mark Webber hebben hun positie van GPDA-directeur afgestaan aan Sebastian Vettel en Felipe Massa.

Miyamoto vereerd door Move en Natal

Shigeru Miyamoto is vereerd door de komst van PlayStation Move en Project Natal. Volgens de legendarische ontwikkelaar borduren beide bewegingsgevoelige controllers voort op een technologie die bij Nintendo is begonnen.

"Je moet blij zijn als iemand verder gaat met iets dat jij hebt bedacht. Daarmee tonen ze in feite waardering voor de vernieuwing die jij bent begonnen," aldus de bedenker van Mario en Zelda in gesprek met computerandvideogames.

"De unieke besturing die wij hebben verzonnen, wordt door de komst van concurrerende apparaten alleen maar beter. We hebben onze technologie met Wii MotionPlus verbeterd, maar onze focus ligt op dit moment op het bedenken van spannende nieuwe entertainmentconcepten."

Miyamoto lijkt hiermee te doelen op de recente aankondiging van de Nintendo 3DS. De draagbare spelcomputer moet het mogelijk maken om te gamen in 3D zonder een speciale bril te gebruiken.

Miyamoto vereerd door Move en Natal
Miyamoto vereerd door Move en Natal

Nederlandse Moslim Omroep failliet

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) is failliet. Dat heeft secretaris Marc Visch van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vandaag gemeld.

Eind februari vroeg de NMO al surseance van betaling aan in een poging de boekhouding op orde te krijgen. De zendmachtiging van de NMO loopt tot 1 september. Na die datum heft de omroep zichzelf op, samen met de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO). De vrijkomende zendtijd voor de nieuwe periode tot december 2015 wordt toegewezen aan de nieuwe Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON).

Bij de NMO werken volgens Visch ongeveer dertig mensen.

EO-leden bidden voor hun omroep

Een groepje van zes bezorgde leden van de Evangelische Omroep (EO) is een gebedsactie op internet begonnen in de hoop dat de omroep zich gaat bezinnen op de huidige 'controversiële' koers. Een van de initiatiefnemers van de website ikbidenblijflid.nl bevestigt vandaag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad.

Volgens de initiatiefnemers van de site hebben tienduizenden leden hun lidmaatschap opgezegd door de 'controversiële invulling' van de EO-koers. Nu de omroep televisiepresentator en zanger Gordon als gastpresentator heeft aangenomen, zijn de bezorgde leden bang dat er nog meer mensen zullen weglopen.

"In de eerste plaats willen we bidden dat de EO de juiste keuzes maakt", aldus een woordvoerder van het initiatief. "En dat de mensen die hun lidmaatschap hebben opgezegd, hun keuze willen heroverwegen."

Rusland verbiedt Mein Kampf

Rusland heeft Mein Kampf van Adolf Hitler op de lijst met verboden boeken gezet vanwege de extremistische inhoud. Dat heeft de procureur-generaal vandaag bekendgemaakt.

Tot nu toe was het boek beschikbaar op verscheidene websites en boden sommige boekhandels het aan. Rusland kende al een wet die de boeken van alle leiders van nazi-Duitsland als extremistisch beschouwt en verbiedt. Maar omdat Mein Kampf niet specifiek werd genoemd, belandde het drukwerk in een juridisch grijs gebied en konden winkels het semilegaal verkopen.

Daaraan is nu een eind gemaakt. Adolf Hitler schreef het boek in 1925. Daarin zet hij zijn antisemitische ideeën uiteen. Ook in Nederland is het boek verboden. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is Mein Kampf echter vrij verkrijgbaar.

Red Dotnia in trailer 3D Dot Game Heroes

Dotnia wordt aangevallen door gemene pixels en jij moet de redder zijn van dit land. Wie jij bent? Dat bepaal je helemaal zelf in 3D Dot Game Heroes. In deze homage aan retro-games maak jij je eigen 'hero' bestaande uit pixel-blokjes om daarmee het land van Dotnia te redden. 

In deze nieuwe trailer is te zien hoe alles valt te bewerken en hoe de gameplay in elkaar steekt. Zo lijkt de gameplay in dit filmpje behoorlijk op dat van The Legend of Zelda en dat is ook de bedoeling. 3D Dot Game Heroes zal in elk level een retro-game 'naspelen', maar dan op een iets andere wijze.

3D Dot Game Heroes komt 14 mei exclusief voor de PlayStation 3 uit en het zal voor een vriendelijke prijs van 40 dollar over de toonbank gaan. Of dit in Nederland ook het geval is moet nog blijken.


Olympische vlag gehesen in Sochi

In het Russische Sochi is vrijdag de olympische vlag gehesen. De badplaats aan de Zwarte Zee is in 2014 gastheer van de winterspelen. De vlag voor de Olympische Spelen en die voor de Paralympics werden vanaf het vliegveld met een speciale trein naar het centrum van de stad vervoerd.

President Dmitry Medvedev was aanwezig bij de ceremonie. Hij zei dat er nog een hoop werk te verrichten is voor Sochi klaar is voor de Spelen. Medvedev is er echter zeker van dat Sochi de juiste keuze is geweest.

NAC, Willem II en RKC willen jeugdopleiding bundelen

NAC, Willem II en RKC Waalwijk willen de jeugdopleidingen gaan bundelen. De clubs spraken gisteren na een vergadering de intentie uit om een regionale jeugdopleiding te gaan beginnen. Over twee weken verwachten de clubs dat de plannen rond zijn," zo meldt BN/De Stem.

De jeugdopleiding moet één van de twaalf tot veertien jeudgopleidingen worden die de KNVB in wil gaan stellen. In 2012 wilde voetbalbond een competitie starten waarbij de verschillende fusieclubs tegen elkaar uitkomen. Hierdoor kunnen ze het beter opnemen tegen de andere jeugdopleidingen. Sinds 1 juli hadden RKC en Willem II al een gezamenlijke jeugdopleiding.

Militaire training voor gamers

Je hoort het oudere mensen weleens zeggen. De jeugd van tegenwoordig is veel te lui, kijkt te veel televisie en hangt te vaak achter hun console.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft hier maatregelen voor genomen. Zij hebben namelijk hun basistraining, die elke soldaat moet afleggen, aangepast voor 'gamers'. De laatste keer dat de basistraining werd aangepast is meer dan 30 jaar geleden. Volgens Luitenant Generaal Mark Hertling waren deze maatregelen nodig. In een interview met National Public Radio liet hij het volgende weten:

"This isn't a decline in our recruits; this is a decline in our American society in terms of their physical capacity. It's just a softer generation. They team differently; they have loyalty. But whereas they might have what they believe is a form of courage or discipline, it's not what we expect of a soldier in very tense and difficult situations."

Naast het concentreren op gevechten in landen als Irak en Afghanistan, zullen de militairen flink moeten trainen om hun conditie en spiermassa te vergroten. Volgens Mark Hertling zijn de militairen in een te slechte conditie en ontbreken ook de benodigde spieren. Dit ten gevolge van de 'game-cultuur'.

Heeft de Luitenant-Generaal gelijk of loopt hij volledig uit zijn nek te kletsen? Zouden wij ook onze basistraining moeten aanpassen aan gamende soldaten? Laat het ons weten!

Gamende militairen

Australische politicus wil graag een Mature-rating

Vorige week is de Australische politicus Michael Atkinson opgestapt uit de Australische politiek. Deze man zorgde ervoor dat er geen 18+ rating kwam voor videogames en dat er hierdoor veel games werden gecensureerd voor Australië. Zijn vervanger heet John Rau en hij is plan om de 18+ rating ook naar Australië te brengen.

De Australische website news.com.au had een interview en hij had het volgende te melden:

''
Just over a week ago, I had the pleasure of meeting him personally when I attended an election forum in his electorate. He indicated to me that the lack of an R18+ for games seemed absurd, and that it was really just common sense to introduce it, considering the vast majority of adult content is already available under the MA15+ classification."

Hoe snel deze verandering in de wet komt te staan moet nog blijken, maar het lijkt erop dat Australische gamers binnenkort ook 18+ spellen mogen spelen.

left 4 Dead 2
Binnenkort zonder censuur?

'Geert Wilders was de Neger van Venlo'

Geert Wilders werd vroeger de 'Neger van Venlo' genoemd op school. Dit melden verschillende bronnen uit het verleden van de politicus. De PVV-leider dankte zijn koosnaam aan zijn gedeeltelijk Indische afkomst.

"Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen 'neger' in zijn oor", aldus één van de bronnen.

Oud-klasgenoot Kas Verhoeff herinnert zich het nog goed: "Sjefke, een populaire jongen bij ons in de klas, begon ermee en al snel deed iedereen mee. Geert was gewoon het pispaaltje zoals iedere klas wel een pispaaltje heeft."

Een vroegere leraar van Wilders, Ludde Gubbels, probeert de zwarte term voor zijn oud-leerling uit verklaren: "Wij hadden op school, en überhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen."

De school deed er vervolgens alles aan om het pesten te stoppen, maar zonder succes. Gubbels: "Het was eigenlijk niet te doen." Of de voormalige pestkoppen nu PVV stemmen is onbekend.

Update 30-3-2010:
Dit bericht blijkt een hoax te zijn en onderdeel uit te maken van een project van groep 8 van basisschool de Caroussel in Gouda.  Met hun weblog 'De Verwarde Man' onderzochten zij de invloed van de nieuwe media. 


Geert Wilders aan het woord

Horner: "Tank Red Bull is niet te klein"

Afgelopen week zei voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis dat de problemen die Sebastian Vettel in de Grand Prix van Bahrein had te maken zouden kunnen hebben met een tekort aan brandstof. Hierdoor zou de controle-unit in de auto naar de beveiligde modus zijn overgegaan. Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent dit verhaal nu.

De Brit bleef bij het verhaal dat de Oostenrijkse renstal eerder naar buiten bracht over de problemen van Vettel. "Het bleek achteraf een kapotte bougie te zijn, verder helemaal niets. Tijdens de race meldde Sebastian dat hij vermogen verloor en we dachten in eerste instantie aan uitlaat-problemen. Onderzoek na de race heeft uitgewezen dat één bougie kapot was en er dus nog maar zeven van de acht cilinders werkten," zei Horner.

Hij haalde vanuit Melbourne hard uit naar Dennis. Deze had de problemen met de brandstoftank aan de kaak gesteld. "Dat is het probleem wanneer je wat op leeftijd raakt. Dan zie en hoor je het allemaal niet meer zo scherp. Blijkbaar is het Ron Dennis ontgaan dat de bolide van Mark Webber met dezelfde tankinhoud geen problemen had. En blijkbaar heeft hij als enige niet gehoord dat er met de motor van Vettel duidelijk hoorbaar iets mis was."

Virtueel geld voor Facebook-games te koop

Zynga, de maker van games als FarmVille en Mafia Wars voor het sociale netwerk Facebook, gaat volgens de website Edge Online prepaid-tegoed aanbieden in grote Amerikaanse winkels. Het virtuele geld kan binnenkort onder andere gekocht worden in winkels als GameStop, Best Buy, 7-Eleven en Target. Het is nog niet duidelijk of het Facebook-geld ook in Nederland verkrijgbaar wordt.

Het virtuele geld dat gekocht wordt middels de prepaid-kaartjes kan uitgegeven worden in een diversiteit aan Zynga-games, waaronder dus het immens populaire FarmVille. Het wordt mogelijk prepaid-kaarten te kopen van 10 en 25 dollar. De kaarten zijn niet persoonsgebonden.

Gamen op sociale netwerken als Facebook is een opkomende trend. Tientallen miljoenen mensen spelen dagelijks games van Zynga, en recentelijk stelde game-goeroe Peter Molyneux dat 'Facebook-gamen' wel eens het nieuwe gezicht van gamen op de PC zou kunnen worden.

Virtueel geld voor Facebook-games te koop
Virtueel geld voor Facebook-games te koop

Tackles en doelpunten in gameplaybeelden Pure Football

In mei komt Ubisoft met hun eerste voetbalspel, namelijk Pure Football. Dit spel zal niet het voetbalspel representeren zoals FIFA of Pro Evolution Soccer dat doet maar in plaats daarvan slaan ze een nieuwe weg in. Met Pure Football zal je vijf tegen vijf potjes spelen waarbij je kan kiezen uit de echte voetbalsterren.

Ubisoft heeft nu de eerste trailer met gameplaybeelden uitgegeven voor Pure Football, hierin is te zien dat ze voor een beetje een cartoony-look gaan en dat het spel veelal om behendigheid en tackles gaat.

Pure Football komt in mei uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC.

Van den Brom: "Dit is onacceptabel"

AGOVV Apeldoorn leed donderdag een 3-0 nederlaag op bezoek bij BV Veendam. Het inhaalduel leidde tot veel frustaties, vooral bij AGOVV-trainer John van den Brom.

Daardoor kan AGOVV alsnog de play-offs om promotie/degradatie mislopen. "Als we denken dat we het op deze manier wel even gaan doen die laatste vier wedstrijden, dan kunnen we wel eens bedrogen uitkomen."

De oefenmeester was woedend over het vertoonde spel en kookte over van woede toen hij Omroep Gelderland netjes te woord stond. "Dit is dramatisch. We zijn op alle fronten  afgetroefd. Dat is voor mij als coach onacceptabel", aldus de trainer van de Apeldoorners.

Al het harde werken van de Apeldoorners zou opeens voor niks kunnen zijn geweest. "Dat zou doodzonde zijn. Maar neem van mij aan dat we de play-offs niet zullen missen", besloot de oefenmeester.

Weer extra toezicht in Veenendaal

De politie houdt het komende weekeinde opnieuw extra toezicht in het centrum van Veenendaal. Het is het tweede weekeinde op rij dat extra agenten worden ingezet.

"We hebben geen aanwijzingen dat er iets staat te gebeuren en het is de afgelopen week rustig geweest, maar voorlopig nemen we het zekere voor het onzekere", zegt een politiewoordvoerder. "We gaan per week bekijken of extra inzet nodig is of niet." Bij drie grove straatovervallen werden twee weken geleden drie slachtoffers beroofd en mishandeld. Een van hen werd gestoken, twee slachtoffers werden ontkleed, waarvan er een halfnaakt op het spoor werd achtergelaten.

Jongen met stanleymes in gezicht gestoken

Een 15-jarige jongen is dinsdag in Den Haag meerdere keren met een stanleymes in zijn gezicht gestoken. De steekpartij vond rond 18.00 uur plaats bij een bouwplaats op het Buitenom. De dader is spoorloos, meldt de politie.

De jongen werd aangesproken door een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk tussen de 18 en 20 jaar. De man deelde direct een kopstoot uit en stak het slachtoffer daarna enkele malen in het gezicht. De jongen is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie is op zoek naar getuigen.

[NHL] Overzicht week 12

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

De playoffposities beginnen zich acht wedstrijden voor het einde van de competitie af te tekenen. In het oosten moeten vooral de Boston Bruins, de Philadelphia Flyers en de Montreal Canadiens nog flink aan de bak om hun plekjes te verdedigen, want de Atlanta Thrashers en de New York Rangers liggen op de loer. In het westen is het gat van de nummer 8 Detroit Red Wings naar de nummer 9 wat groter en lijkt een verrassing wat minder waarschijnlijk.

In het individuele klassement valt vooral de naam Steven Stamkos op. Hij staat inmiddels op gelijke hoogte met supersterren Sidney Crosby en Alexander Ovechkin op de topscorerslijst. Daarbij moet worden aangetekend dat Stamkos pas aan zijn tweede seizoen bezig is, pas 20 jaar is en zijn team de Tampa Bay Lightning maar matig draait. Henrik Sedin leidt inmiddels het puntenklassement, voornamelijk door zijn 71 assists waarmee hij Joe Thornton voorbij is gegaan als beste passer in de NHL. Sedin wordt nog wel op de hielen gezeten door Ovchkin, want die heeft slechts een punt minder.

Bij de goalies valt vooral Tuukka Rask op met het laagste gemiddelde aantal tegengoals en zijn hoge reddingspercentage. Daarin doen namelijk alleen Olympiers Ryan Miller (USA) en Thomas Vokoun (Tsjechie) het beter. Rask houdt dit seizoen met zijn goede prestaties de winnaar van de Vezina Trophy van het afgelopen jaar, Tim Thomas, op de bank. Levende legende Martin Brodeur heeft de meeste overwinningen doordat hij vrijwel alles speelt, maar heeft geen superseizoen zoals we van hem gewend zijn. Ilya Bryzgalov heeft de meeste shutouts.

Stand

Eastern Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies OT Punten
1 y - Washington Capitals SE 74 49 14 11 109
2 * - New Jersey Devils ATL 73 43 25 5 91
3 * - Buffalo Sabres NE 72 40 22 10 90
4 Pittsburgh Penguins ATL 74 42 25 7 91
5 Ottawa Senators NE 74 39 30 5 83
6 Montréal Canadiens NE 75 37 30 8 82
7 Philadelphia Flyers ATL 74 37 31 6 80
8 Boston Bruins NE 73 33 28 12 78
9 Atlanta Thrashers SE 74 32 30 12 76
10 New York Rangers ATL 74 33 32 9 75
11 Tampa Bay Lightning SE 74 30 32 12 72
12 Florida Panthers SE 73 30 32 11 71
13 Carolina Hurricanes SE 74 31 34 9 71
14 New York Islanders ATL 74 30 34 10 70
15 Toronto Maple Leafs NE 74 27 35 12 66

Western Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies OT Punten
1 x - San Jose Sharks PAC 74 45 19 10 100
2 x - Chicago Blackhawks CEN 73 46 20 7 99
3 * - Vancouver Canucks NW 74 45 25 4 94
4 Phoenix Coyotes PAC 75 46 23 6 98
5 Nashville Predators CEN 75 43 27 5 91
6 Los Angeles Kings PAC 73 42 25 6 90
7 Colorado Avalanche NW 73 41 25 7 89
8 Detroit Red Wings CEN 73 37 23 13 87
9 Calgary Flames NW 74 37 28 9 83
10 St Louis Blues CEN 74 35 30 9 79
11 Minnesota Wild NW 74 36 32 6 78
12 Dallas Stars PAC 74 32 28 14 78
13 Anaheim Ducks PAC 73 34 31 8 76
14 Columbus Blue Jackets CEN 74 30 32 12 72
15 Edmonton Oilers NW 73 24 42 7 55

y = Divisietitel verzekerd
x = Playoffplaats verzekerd
* = Divisieleider

Topscorers

# Speler Team Positie Gespeeld Goals Assists Punten
1 Henrik Sedin VAN C 74 28 71 99
2 Alex Ovechkin WSH L 64 45 53 98
3 Sidney Crosby PIT C 73 45 44 89
4 Nicklas Backstrom WSH C 74 29 60 89
5 Martin St Louis TBL R 74 27 60 87
6 Steven Stamkos TBL C 74 45 41 86
7 Joe Thornton SJS C 74 19 66 85
8 Patrick Kane CHI R 73 28 54 82
9 Brad Richards DAL C 72 21 61 82
10 Marian Gaborik NYR R 68 39 40 79

Beste goalie

# Goalie Team Gespeeld Schoten Goals Gem. % Shutouts
1 Ryan Miller BUF 62 1745 133 2.20 .929 5
2 Tomas Vokoun FLA 60 1844 143 2.44 .928 7
3 Tuukka Rask BOS 38 960 76 2.11 .927 4
4 Jimmy Howard DET 55 1518 124 2.29 .924 1
5 Jaroslav Halak MTL 39 1104 91 2.41 .924 3
6 Miikka Kiprusoff CGY 65 1664 140 2.22 .922 4
7 Evgeni Nabokov SJS 64 1790 151 2.39 .922 3
8 Ilya Bryzgalov PHX 64 1677 144 2.29 .921 8
9 Craig Anderson COL 64 1868 161 2.53 .921 7
10 Henrik Lundqvist NYR 65 1730 152 2.43 .919 3

[NHL] Sharks stellen playoffplaats veilig

De San Jose Sharks hebben vannacht een playoffplaats veilig gesteld door de Dallas Stars met 3-0 te verslaan. De Sharks waren de laatste weken matig in vorm met onder anderen zes verliespartijen op rij, maar speelden tegen de Stars een sterke wedstrijd.

Man van de wedstrijd was Evgeni Nabokov. De goalie werd tijdens de verlies reeks veel bekritiseerd, maar coach Todd McLellan bleef vasthouden aan Nabokov als starter ondanks de roep van het publiek en de media om hem wat rust te geven voor de playoffs. Dit betaalde zich de afgelopen twee wedstrijden uit met slechts een enkele tegengoal en twee overwinningen.

De Stars hadden vooral moeite om gedisciplineerd te blijven en pakten maar liefst 28 strafminuten tegenover 10 voor de Sharks. De Sharks scoorden dan ook twee van de drie goals in de powerplay. Verdediger Dan Boyle opende de score in de tweede periode door in de powerplay een afstandsschot langs goalie Marty Turco te knallen. Turco werd hierbij goed het zicht ontnomen door Sharks-aanvaller Devon Setoguchi. Rob Blake scoorde de 2-0 door een rebound van een schot van Patrick Marleau binnen te schieten.

De derde goal viel in de derde periode, en deze was niet in de powerplay. Rookie Logan Couture scoorde zijn tweede NHL-goal in zijn carriere door een rebound van een schot van Setoguchi onder goalie Turco langs te duwen. Daarmee was de zeldzame thuisoverwinning van de Sharks op de Stars, die negen van de laatste twaalf wedstrijden in de Shark Tank wonnen, een feit.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Boston Bruins Tampa Bay Lightning 3-5
New Jersey Devils New York Rangers 3-4 (SO)
New York Islanders Calgary Flames 3-2
Philadelphia Flyers Minnesota Wild 3-4 (OT)
Carolina Hurricanes Washington Capitals 3-2 (SO)
Atlanta Thrashers Toronto Maple Leafs 1-2 (OT)
Columbus Blue Jackets Chicago Blackhawks 8-3
Montreal Canadiens Florida Panthers 4-1
St. Louis Blues Los Angeles Kings 3-1
Nashville Predators Phoenix Coyotes 4-3 (SO)
San Jose Sharks Dallas Stars 3-0

Pantelic: "Suarez leidt voorhoede op sublieme wijze"

Marko Pantelic beleeft dit seizoen een goed voetbaljaargang bij Ajax. In de zomer versterkte hij de Amsterdammers en hij is een aanwinst gebleken. Het leven in Nederland bevalt de Serviër, maar een nieuw contract is nog niet getekend.

"Ik heb het in Amsterdam uitstekend naar mijn zin. De mensen zijn erg aardig hier en het is een leuke stad", begint Pantelic zijn relaas op de website van FIFA. De spits heeft veel lof over voor Luis Suarez. "Een fantastische speler", aldus de hoofdpersoon. "Hij zorgt voor veel gevaar en is erg doelgericht en creatief. Hij leidt de frontlinie van ons op sublieme wijze."

Op het aankomende WK kunnen zowel Suarez als Pantelic schitteren. Pantelic weet nog niet zeker of hij wordt geselecteerd voor de Servische selectie. "Maar ik zou eigenlijk niet weten waarom niet. Ik speel met regelmaat bij Ajax en de coach kent mijn sterke punten."

Servië speelt onder meer tegen Duitsland. In dat land speelde Pantelic vier jaar bij Hertha BSC. "Dat kan een speciaal duel voor me worden tegen Duitsland. Ik ben nog steeds met veel spelers goed bevriend." In ieder geval heeft de hoofdrolspeler veel zin in het WK. "Zo’n toernooi is om nooit meer te vergeten. Ik heb er veel over gehoord en nu wil ik er ook zelf spelen."

La Paay te duur voor SBS: exit Paay

Patrica Paay zal het komende seizoen niet meer te zien zijn bij volkszender SBS6. Het seniore jurylid van Holland Got Talent vroeg namelijk de hoofdprijs en dat wil SBS niet betalen.

Paay ging daarop praten met RTL die wel diep in de buidel wilde tasten voor de diva. Vanmiddag tekent Paay het contract, waarna bekend wordt gemaakt wat ze er zoal gaat doen. Naar verluidt verhuist Holland Got Talent ook van SBS naar RTL.

Politie haalt 66 huisdieren uit woning

Uit een bovenwoning in Vaassen zijn gisteren 66 huisdieren weggehaald. De dieren werden in erbarmelijke toestand door de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming aangetroffen. Het gaat om zeven honden, dertien katten, vijftien konijnen, vijf vissen, zes waterschildpadden en twintig vogels.

Vier van de honden zaten samen in een hok van anderhalf bij één meter en waren vermoedelijk nooit verder dan de woonkamer geweest. Elf katten zaten opgesloten in de badkamer. De woning in de Gelderse plaats waar de dieren zaten was volgens de politie een 'doorsnee bovenwoning'.

De eigenaar van de dieren, een 42-jarige man, is aangehouden voor het ontzeggen van de nodige zorg aan de dieren. Hij mocht met een bon, maar zonder dieren weer naar huis.

Buren hadden bij de Dierenbescherming geklaagd over stank en herrie uit de woning. De dieren zijn in beslag genomen in opdracht van de Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Fucking Hell, wat een lekker biertje

Binnenkort kunnen we Fucking Hell eindelijk eens drinken. Het Europees merkenbureau OHIM mag de naam Fucking Hell voor een nieuw Duits biermerk namelijk niet weigeren.

Aanvankelijk mocht de naam niet vanwege het seksuele en agressieve karakter van de kreet. Maar uiteindelijk werd de naam door de Kamer van Beroep van het merkenbureau toch goedgekeurd.

Het bier ontleent zijn naam, althans volgens de makers, aan het Oostenrijkse gehucht Fucking. Wanneer en of het bier ook in Nederland te koop is, is nog niet bekend. Proost.

Gekken genoeg in Red Dead Redemption-trailer

18 Mei verschijnt Red Dead Redemption die bij veel gamers waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje staat. Nu we steeds dichter richting de release van de game aankruipen verschijnt er ook steeds meer informatie. Vandaag hebben we een nieuwe trailer voor jullie die de kleurrijke figuren van het Wilde Westen aan jullie voorstelt.


De game, gemaakt door Rockstar, is nog het beste te omschrijven als Grand Theft Auto in het wilde westen. Grand Theft Horse, zullen we dan maar zeggen. Dit zal dan ook voor veel gamers een natte droom zijn die werkelijkheid wordt. Je krijgt de beschikking over veel verschillende steden waarin je kunt doen en laten wat je wilt. Je zult het niet gemakkelijk hebben als cowboy want het leven in het wilde westen is kei en keihard.

Sparta laat Denneboom conditie op peil houden

Romano Denneboom keert voor korte tijd terug bij Sparta Rotterdam. Bij de Kasteelclub mag de aanvaller op individuele basis zijn conditie op peil houden. RTV Rijnmond meldde dat Sparta de 29-jarige speler echter niet laat terugkeren.

Eind vorig jaar werd Denneboom door de Spartanen namelijk weggestuurd. Hij was op huurbasis actief voor de formatie van Frans Adelaar. Twente wilde ook niks weten van een terugkeer van Denneboom, wiens instelling niet werd getolereerd door Sparta. Bij de Rotterdammers speelde de hoofdpersoon dit seizoen nog wel negen duels.

In het verleden was Denneboom speler van sc Heerenveen, Willem II, NEC en FC Twente. Waar de aanvaller na dit seizoen aan de bak gaat, is nog niet bekend.

Senna: "Nieuwe teams moeten testtijd krijgen"

Bruno Senna is groot voorstander van het gunnen van extra testtijd aan de nieuwe renstallen in de Formule 1. De Braziliaan komt uit voor Hispania Racing dat pas in de eerste vrije training in de Grand Prix van Bahrein de eerste meters reed. Extra testtijd voor de nieuwe teams moeten de problemen die er zijn op gaan lossen.

"Het is jammer dat we door een technisch probleem de finish niet hebben gehaald in Bahrein, maar dat kwam ook doordat we niet hebben kunnen testen. Het was een problemee dat je normaal niet meemaakt in een race. Het zou ook goed zijn voor de nieuwe teams om wat te testen wanneer we terugkeren naar Europa, om wat problemen uit de auto te halen. Dat zou ook voor de bestaande teams wel fijn zijn," zei Senna vanuit Melbourne.

Alle nieuwe renstallen in de Formule 1 kampten afgelopen winter met hydraulische problemen. Lotus lijkt deze net als het gevestigde team Williams opgelost te hebben. Virgin en Hispania zijn nog bezig om met nieuwe onderdelen alles onder controle te krijgen. Een test om meer kilometers te maken is voor deze teams dan ook meer dan welkom.

'Freuds psychoanalyse uit verzekeringspakket'

De door Sigmund Freud ontwikkelde psychoanalyse wordt niet langer vergoed door de verzekering. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft besloten de methode uit het verzekeringspakket te schrappen omdat er niet voldoende wetenschappelijk bewijs zou zijn dat de psychoanalyse werkt, schrijft de Volkskrant vandaag.

Zo'n zeshonderd patiënten per jaar worden behandeld volgens de intensieve therapie. Bij psychoanalyse worden mensen jarenlang vijf dagen per week behandeld. De mensen die al in behandeling zijn krijgen de kosten nog wel vergoed. Nieuwe patiënten moeten het bedrag van in totaal zo'n 12.500 euro per jaar zelf betalen.

Bestuursvoorzitter Rob van der Plank van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut heeft een brief gestuurd naar minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) om zijn ongenoegen over het besluit van het CVZ kenbaar te maken. Hij spreekt in de krant van een 'zwarte dag voor de psychoanalyse'.

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie en de Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten zijn het evenmin met de beslissing eens. Ze verwijten het college eenzijdigheid, omdat het alleen heeft gekeken naar het wetenschappelijke bewijs en niet naar de ervaringspraktijk.

Werknemers later met pensioen

Werknemers gaan op latere leeftijd met pensioen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers hierover van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van 2000 tot 2006 was de gemiddelde pensioenleeftijd 61 jaar. Van de 68.000 mensen die in 2007 met pensioen gingen was de gemiddelde leeftijd 62 jaar.

De stijging heeft volgens het CBS te maken met de inperking van een aantal regelingen voor vervroegd pensioen. Het aantal werknemers dat stopte voor het 60e levensjaar is daardoor ook fors gedaald. Tussen 2004 en 2006 gingen jaarlijks achttienduizend mensen voor die leeftijd met pensioen. In 2007 waren het er nog krap achtduizend.

De daling van het aantal werknemers dat met vroegpensioen ging was het grootst bij de overheid. In 2006 stopten nog 5200 werknemers voor hun 60e, een jaar later waren dat er nog maar negenhonderd.

In de zorg was de gemiddelde pensioenleeftijd in 2007 met 61 jaar het laagst. De hoogste pensioenleeftijden zijn er in de landbouw en visserij met 64 jaar.

Giggs wil weer voor Wales uitkomen

Ryan Giggs staat er voor open om terug te keren bij het nationale elftal van Wales. De 36-jarige voetballer zette in 2007 een punt achter zijn interlandcarrière, maar nu vindt hij dat hij een uitnodiging van bondscoach John Toshack niet af moet slaan.

"Ik zou er met de bondscoach en Sir Alex Ferguson over moeten praten. Maar op dit moment sta ik er zeker open voor. Ik zou er heel hard over na moeten denken, maar sluit het zeker niet bij voorbaat uit," zei de voetballer van Manchester United in de Western Mail. Hij speelde tot nu toe 64 interlands voor Wales.

Naar verluidt zou het wegvallen van Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey de reden zijn dat Giggs het gat op wil vullen door zich beschikbaar te stellen. Aanvoerder Ashley Williams zou blij zijn met de versterking van de Mancunian. "Dit is misschien wel waar het team behoefte aan heeft. Iedereen weet dat Ryan Giggs een legende is voor zowel Manchester United als Wales. Hij is nog steeds een van de beste spelers in de Premier League en zijn komst zou de selectie een enorme mentale boost kunnen geven. En we worden er natuurlijk aanzienlijk beter van, niet te vergeten."

Zaak Nicky Verstappen heropend

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen nieuw leven ingeblazen. Dankzij verbeterde technieken gaat het OM nieuw DNA-onderzoek doen.

Morgen krijgen 107 mannen een brief van het OM, waarin wordt gevraagd om op vrijwillige basis DNA af te staan. Hoe het OM tot die 107 mannen is gekomen, wil ze niet zeggen. Wel is bekend dat het OM enkele van die 107 mannen al eerder op het oog had. Het OM werkt voor dit grote bevolkingsonderzoek samen met de politie Limburg-Zuid en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

In 1998 werd de toen 11-jarige Nicky Verstappen vermoord, toen hij op een jeugdkamp op de Brunssummerhei was. Sindsdien is er nog geen dader gepakt. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft meerdere uitzendingen aan de zaak besteed.

Microsoft kondigt Natal-evenement aan

Terwijl de E3-persconferentie van Microsoft al op 14 juni zal zijn, kunnen ze toch niet wachten om Natal te laten zien.

Op zondag 13 juni organiseren ze namelijk een evenement dat alleen om Project Natal draait. Details zijn er nog niet. Het enige wat Microsoft benadrukt is dat het evenement voor alle leeftijden is. Binnenkort zal er meer informatie vrijgegeven worden.

"As you may have heard, our traditional news briefing is on the morning of Monday, June 14. Additionally, as a kick off to the week, we will be hosting a can’t-miss exclusive “Project Natal” World Premiere experience designed for all ages and demonstrating the universal appeal of Xbox 360 on Sunday evening. We’ll have more details on both events and additional media opportunities for Xbox 360 at E3 in the coming months, but wanted to get the word out now as you make your plans.”, aldus Aaron Greenberg.

Vermeend: 'HRA alleen bij aflossing'

Er is wederom een plan de lucht in geworpen over het aanpakken van de Hypotheekrenteaftrek (HRA). Dit keer komt het plan uit de koker van oud PvdA-minister van Financiën Willem Vermeend. Volgens De Telegraaf wordt het plan 'door belangrijke organisaties in ons land een bespreekbaar plan genoemd.' Welke organisaties dit zijn, vermeldt het stuk helaas niet.

In tegenstelling tot de lijn van zijn partij de PvdA, stelt Vermeend voor dat de HRA enkel gaat gelden voor risicoloze hypotheken. Hiermee doelt hij op de annuïteitenhypotheek.

Bij een annuïteitenhypotheek wordt in de looptijd de gehele schuld ingelost. Deze vorm heeft een vast bruto maandbedrag, maar de verhouding tussen de betaalde rente en aflossing verandert wel over de looptijd. Het aflossingsdeel wordt steeds groter en het rentedeel steeds kleiner. De hypotheeknemer heeft dus steeds minder belastingaftrek, maar is wel zeker van schuldaflossing. "Voor de hypotheeknemer geldt dat hij op den duur weliswaar minder profiteert van de aftrek omdat zijn schuld daalt, maar hij heeft wel de zekerheid dat de aftrek blijft en hij wordt niet nodeloos lang met een enorme schuld opgezadeld", zegt Vermeend.

Veilige hypotheek
"Nieuwkomers op de woningmarkt blijven een volledige fiscale aftrek houden als zij een ’ouderwetse’ en risicoloze annuïteitenhypotheek afsluiten. Tijdens de looptijd van dertig jaar wordt het geleende bedrag geleidelijk afgelost. Bij de huidige, risicovolle aflossingsvrije spaarhypotheken wordt alle schuld pas aan het eind van de looptijd afgelost", vindt Vermeend.

Bestaande gevallen
Volgens de oud-minister zou de nieuwe vorm van HRA enkel moeten gelden voor nieuwe gevallen. De huidige gevallen zouden onder de huidige regeling moeten blijven vallen. "Zij zijn immers financiële verplichtingen aangegaan op basis van volledige aftrek en het getuigt van onbehoorlijk bestuur als de politiek de bakens opeens gaat verzetten", aldus Vermeend.

Superfund niet naar de Formule 1

Superfund heeft uitgesloten dat het in 2011 de sprong naar de Formule 1 zal maken. De Oostenrijkse investeringsmaatschappij probeerde voor 2010 een plaats op de grid te veroveren, maar zag Manor Grand Prix, Campos Meta 1 en Team US F1 er met de plaatsen vandoor gaan. In een tweede ronde kreeg Lotus de overgebleven plaats.

Team Superfund stond op dat moment onder leiding van voormalig Formule 1-rijder Alexander Wurz, maar de Oostenrijker is nu niet langer werkzaam voor het bedrijf. Het team zou eerst bij een bestaand team, waarschijnlijk Williams, intrekken waarna het in Oostenrijk een eigen fabriek op zou zetten. Voor 2011 is de renstal weer door de FIA uitgenodigd om zich in te schrijven, maar het bedrijf slaat de uitnodiging af.

Ook Formtech, dat onder de naam Brabham mee wilde doen, zal zich niet inschrijven voor 2011. Het bedrijf dat in de oude fabrieken van Arrows/Super Aguri gevestigd is zegt dat de Formule 1 niet langer in de plannen past.

Down-ouders haten 'Verrekte mongol'

Wie nog nooit iemand 'verrekte mongol' heeft horen zeggen leeft al een tijdje onder een steen. De populaire kreet van Comedy Centrals 'New Kids' hoor je te pas en te onpas en ook in het straatbeeld is de kreet niet weg te slaan.

Zo vliegen de t-shirts met de kreet als warme broodjes over de toonbank van kledingwinkels. Dit tot ergernis van ouders met kinderen die het syndroom van down hebben, of 'mensen met mogelijkheden' zoals dat tegenwoordig politiek correct heet. In de volksmond worden deze mensen met down echter nog steeds mongolen genoemd. In New Kids wordt hier de draak mee gestoken. Iemand roept 'Hey verrekte mongol' naar een jongen die dan down blijkt te hebben.

Diverse ouders van kinderen met down hebben geklaagd. Kledingwinkel CoolCat heeft alvast een politiek corrert antwoord klaar voor de klagers: "We willen mensen niet kwetsen, daarvoor maken we die mensen onze excuses. We willen echter ook een afspiegeling zijn van de samenleving en met humor naar dingen kijken. Zoals in dit geval met de New Kids. Het blijkt dat onze doelgroep, jonge mensen, dat zeer weet te waarderen. De t-shirts met de, volgens een kleine minderheid, gewraakte tekst zijn niet aan te slepen."

Overigens hebben niet alle 'mensen met mogelijkheden' last van de kreet. 'Die Rooie uit Gestel' wordt namelijk gespeeld door iemand met down. Hieronder zie je hem in de making of.

CD: Jimi Hendrix - Valleys of Neptune

Na meer dan veertig jaar weer een studio-album van Jimi Hendrix in de schappen, dat is een heugelijk feit. De gitaargod nam op 18 september 1970 in de 27 Club plaats door te stikken in zijn eigen kots, na een gevaarlijke mix slaappillen en wijn ingenomen te hebben. De late jaren zestig waren zijn succesjaren geweest. Een magistraal debuut. Are You Experienced en in 1968 Electric Ladyland. De nieuwe plaat, Valleys of Neptune, bestaat grotendeels uit materiaal dat net na Electric Ladyland is gecreëerd. Een fase waarin Hendrix begon te experimenteren met meerdere instrumenten en andere muzikanten en waarin hij het geluid van zijn eerste twee platen wat liet vieren.

Jimi 
Hendrix

V. Williams door in Miami

Venus Williams heeft de derde ronde bereikt van het WTA-toernooi in Miami. De Amerikaanse, als derde geplaatst, was met 6-4 en 6-3 de Roemeense Sorana Cirstea de baas.

De oudste van de zusjes Williams heeft het toernooi in Forida al driemaal eerder gewonnen, de laatste keer was in 2001. Williams won vorige maand twee toernooien, maar nam daarna een maand vrij. Met de vorm is het ook na een maand pauze nog steeds in orde. Tegen Cirstea startte ze nog wel stroef en verloor gelijk haar service. In het vervolg van de partij toonde ze echter haar klasse.

Uitslagen Italië speelronde 30

In Italië werd midweeks de 30ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Internazionale - Livorno

Internazionale heeft woensdagavond een belangrijke stap gezet richting de Italiaanse landstitel. In Milaan won de koploper van de Serie A met 3-0 van Livorno, terwijl AC Milan onderuit ging bij Parma: 1-0. Voor Inter was Samuel Eto'o de gevierde man, hij maakte de eerste twee treffers. Kort voor de pauze zette hij de thuisclub op een comfortabele voorsprong, waarna Maicon na 61 minuten de wedstrijd op slot gooide: 3-0. Bij Inter kwam Wesley Sneijder niet in actie, terwijl Marko Arnautovic negentig minuten op de bank zat.

De ploeg van José Mourinho vergroot de voorsprong op AC Milan daarmee naar vier punten. De rossoneri verloren in de slotfase bij Parma door een doelpunt van Valeri Bojinov. Andrea Pirlo werd in de slotminuut van het veld gestuurd. Milan ziet AS Roma langszij komen op de ranglijst, want de Romeinen wonnen bij Bologna met 0-2.

Napoli - Juventus

Napoli lijkt de weg naar boven weer te hebben ingezet dankzij een 3-1 zege op concurrent Juventus. De Oude Dame kwam in Napels nog wel op voorsprong, maar de thuisclub boog de score in de tweede om. Beide ploegen hielden zich in de beginfase vooral bezig met het spelen balbezit. Juventus kroop na tien minuten echter wat meer uit haar schulp en dat leidde prompt tot de openingstreffer. Giorgio Chiellini zette de 0-1 achter zijn naam met een puike kopbal.

Na rust was echter alles anders. Waar Napoli in de persoon van Marek Hamsik eerst nog een penalty miste, was het enkele minuten later wel raak voor de Slowaakse middenvelder. Juve stond met de rug tegen de muur en dat resulteerde twintig minuten voor het eindsignaal in de 2-1. Quagliarella kroonde zich tot doelpuntenmaker na niet bijster sterk optreden van doelman Alex Manninger. Ezequiel Lavezzi zorgde tot slot voor het slotakkoord door de 3-1 binnen te werken.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Napoli Juventus 3-1
Atalanta Bergamo Cagliari 3-1
Udinese Chievo 0-0
Genoa Palermo 2-2
Catania Fiorentina 1-0
Internazionale Livorno 3-0
Bari Sampdoria 2-1
Lazio Roma Siena 2-0
Bologna AS Roma 0-2
Parma AC Milan 1-0

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Internazionale 30 18 9 3 63 57-26
2 AS Roma 30 17 8 5 59 54-34
3 AC Milan 30 17 8 5 59 48-28
4 Palermo 30 13 9 8 48 43-27
5 Sampdoria 30 13 8 9 47 37-36
6 Napoli 30 11 12 7 45 40-36
7 Juventus 30 13 6 11 45 46-43
8 Genoa 30 12 7 11 43 51-51
9 Bari 30 11 9 10 42 37-36
10 Fiorentina 30 12 5 13 41 39-35
11 Parma 30 11 8 11 41 31-38
12 Cagliari 30 11 6 13 39 47-46
13 Chievo 30 10 7 13 37 27-29
14 Catania 30 8 11 11 35 34-35
15 Bologna 30 9 8 13 35 33-41
16 Lazio Roma 30 7 11 12 32 26-32
17 Udinese 30 8 8 14 32 37-45
18 Atalanta Bergamo 30 7 7 16 28 28-40
19 Siena 30 6 7 17 25 32-53
20 Livorno 30 6 6 18 24 20-46

Topscorers

# Speler Club Goals
1 Di Natale Udinese 21
2 Diego Milito Internazionale 17
3 Gilardino Fiorentina 14
4 Pazzini Sampdoria 13
5 Pato AC Milan 12
= Barreto Bari 12
= Matri Cagliari 12
8 Maccarone Siena 11

Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
za 27/3 AS Roma Internazionale
za 27/3 Palermo Bologna
zo 28/3 Chievo Parma
zo 28/3 Siena Genoa
zo 28/3 Juventus Atalanta Bergamo
zo 28/3 Sampdoria Cagliari
zo 28/3 AC Milan Lazio Roma
zo 28/3 Fiorentina Udinese
zo 28/3 Napoli Catania
zo 28/3 Livorno Bari

Zwangere joyriders aangehouden

Twee meisjes uit Luik zijn aangehouden vanwege het rijden in een gestolen auto, die niet gekeurd was. De auto was ook niet verzekerd. Opmerkelijk is de leeftijd van de meisjes, ze zijn namelijk slechts twaalf en dertien jaar oud. De twaalfjarige bestuurde de auto.

De meisjes, die beide in verwachting zijn, werden bij de grensovergang Lichtenbusch bij Aken staande gehouden. Het is niet de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met de Duitse politie. Het tweetal staat al langer bekend als dievegges. Deze keer reden ze in een auto die ze gestolen hadden in Keulen.

Beide meisjes wonen in een tehuis en staan onder toezicht van jeugdzorg. Door hun criminele verleden hebben hun ouders ze het huis uitgezet.

Noord-Korea dreigt met 'nucleaire aanvallen'

Het Noord-Koreaanse regime heeft Zuid-Korea en de Verenigde Staten gewaarschuwd voor 'nucleaire aanvallen zonder weerga'. De aanleiding hiervoor is een bericht dat de twee landen zich voorbereiden op mogelijke instabiliteit in de totalitaire staat.

Noord-Korea uit vaker dergelijke bedreigingen en autoriteiten in Seoul en Washington hebben kalm gereageerd. Diplomaten in Zuid-Korea en de VS roepen Pyongyang nog steeds op terug te keren aan de internationale onderhandeltafel en de nucleaire programma's te beëindigen.

Experts uit Zuid-Korea, de VS en China komen volgende maand bijeen om informatie te delen over Noord-Korea en te bepalen hoe de samenwerking moet verlopen indien er een noodsituatie ontstaat. Dat meldde de Zuid-Koreaanse krant Dong-a Ilbo eerder deze maand op basis van niet nader genoemde bronnen.

Volgens Zuid-Koreaanse media heeft Seoul samen met de VS militaire plannen ontworpen om eventuele calamiteiten in Noord-Korea het hoofd te kunnen bieden. Noord-Korea zegt dat de VS van plan is het regime omver te werpen, iets wat Washington altijd ten stelligste ontkend heeft.

De situatie is dringender geworden nu de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il, die in 2008 een beroerte gehad zou hebben, achteruit lijkt te gaan. Verwacht wordt dat met zijn dood een machtsstrijd losbarst die de stabiliteit in het land ernstig zou kunnen bedreigen.

ABN Amro Bank lijdt verlies

ABN Amro Bank NV heeft in het vierde kwartaal van 2009 een groter verlies geleden ten opzichte van een jaar eerder, door hogere kredietvoorzieningen, druk op de rentemarges, hogere lasten voor het depositogarantiestelsel en separatie- en integratiekosten, blijkt vandaag uit het persbericht van de bank.

Het resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten bedroeg in het vierde kwartaal 162 miljoen euro negatief ten opzichte van een verlies van 158 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2008.

Exclusief separatie- en integratiekosten en lasten voor het depositogarantiestelsel bedroeg het negatief resultaat in het vierde kwartaal van 2009 21 miljoen euro.

De bank verwacht dat de juridische separatie van ABN AMRO Holding zal plaatsvinden op 1 april 2010. Vervolgens zullen de activiteiten van ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland worden samengebracht.

Snelheid pitstraat Albert Park verlaagd

De maximum snelheid in de pitstraat van Albert Park is verlaagd naar 60 km/h. Deze snelheid, die normaal alleen geldt tijdens de vrije trainingen, zal nu ook gelden voor de kwalificatie en de race. De teams verwachten weinig nadeel van de aanpassing die om veiligheidsredenen gedaan is, omdat iedereen met een éénstopper af zou kunnen.

De limiet was overigen niet voor iedereen even duidelijk: Vitaly Petrov reed 94,6 km/h, wat hem met 34,6 km/h boven de maximale snelheid 7000 euro kostte. Ook Bruno Senna reed te snel. De Braziliaan reed 7,7 km/h te snel, waardoor bij na afloop van de eerste sessie 1600 euro mocht komen afrekenen bij de wedstrijdleiding. Adrian Sutil zag in de tweede training de pitstraat aan voor de Autobahn en reed 7,8 km/h te snel, wat hem net als Senna 1600 euro kostte.

Grote schoonmaak bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk zegt de contracten van een aantal van haar spelers formeel op. Het gaat om de aflopende verbintenissen van Jurgen Wevers, Wouter Gudde, Dustley Mulder, Alexandre di Gregorio, Anthony Obodai en Benjamin de Ceulaer.

Roald van Hout, Kevin Vink en Hubertson Pauletta zien de optie in hun contract niet gelicht worden. Aan de keuze om niet met deze spelers verder te gaan, liggen zowel sportieve als financiële redenen ten grondslag. De clubleiding praat de komende periode nog met Wouter Gudde. Met Roald van Hout wordt eveneens gekeken naar een verbintenis met nieuwe voorwaarden.

De huidige selectie van de club uit Waalwijk herbergt een viertal huurlingen, dat zal terugkeren naar hun club. Kemy Agustien en Gijs Luirink keren terug bij regerend landskampioen AZ, terwijl Fouad Idabdelhay terugkeert naar NAC Breda. Shkodran Metaj heeft nog een doorlopend contract bij FC Groningen.

Beloftenspelers Maik van den Kieboom en Jeff Stans krijgen op korte termijn een contract aangeboden. Aanvaller Eddy Vorm mag uitzien naar een andere werkgever.

Squasher Bennett kan goede vorm niet doorzetten

Dylan Bennett is er niet in geslaagd om zijn goede vorm van de afgelopen weken een passend vervolg te geven. De Nederlandse squasher verloor in de Pacific Athletic Club Open 2010 Francisco al in de eerste ronde van de sterke Shahier Razik.

De 25-jarige Bennett speelde een goede partij in het Amerikaanse San Francisco tegen de als tweede geplaatste Canadees. Zowel in het eerste (10-8 voorsprong) als het tweede bedrijf (10-5 voor) kreeg de Eindhovenaar meerdere gameballen, maar op het moment suprême kon hij de games toch niet afmaken. Het werd daardoor 10-12, 10-12 en, 6-11 voor Razik, die op de mondiale ranglijst de 32e positie inneemt. Bennett is de nummer 73 van de wereld.

Afgelopen weekend won Bennett nog voor de vijfde keer in zijn carrière een internationaal proftoernooi in het Zwitserse Geneve. Een kleine maand eerder (eind februari) was hij al de sterkste tijdens de Playa Blanca Open 2010 in Lima (Peru). Ook werd hij dit jaar tweede bij het NK squash in Amsterdam en bereikte hij de halve finales tijdens de open kampioenschappen van België.

Uitslag tweede vrije training Australië

Lewis Hamilton heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd gereden. De Brit was 2,7 tienden sneller dan land- en teamgenoot Jenson Button. Mark Webber reed de derde tijd in de training die begon met wat regen maar later steeds droger werd.

Een aantal coureurs, waaronder Fernando Alonso en Felipe Massa reden alleen lange stints, waardoor hun tijd niet te vergelijken valt met de andere coureurs. Sebastian Vettel deed nog wel twee pogingen om een snelle tijd neer te zetten, maar spinde een keer en kwam in langzaam verkeer terecht. Lucas di Grassi en Karun Chandhok zetten geen tijd neer en Bruno Senna kwam helemaal niet in actie.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:25.801
13
2 J. Button McLaren 1:26.076 +0:00.275 16
3 M. Webber Red Bull 1:26.248 +0:00.447 22
4 M. Schumacher Mercedes 1:26.511 +0:00.710 16
5 V. Petrov Renault 1:26.732 +0:00.931 26
6 S. Buemi Toro Rosso 1:26.832 +0:01.031 29
7 A. Sutil Force India 1:26.834 +0:01.033 22
8 V. Liuzzi Force India 1:26.835 +0:01.034 17
9 R. Barrichello Williams 1:26.904 +0:01.103 25
10 N. Rosberg Mercedes 1:26.956 +0:01.155 22
11 R. Kubica Renault 1:27.108 +0:01.307 28
12 P. de la Rosa Sauber 1:27.108 +0:01.307 25
13 K. Kobayashi Sauber 1:27.455 +0:01.654 23
14 N. Hülkenberg Williams 1:27.545 +0:01.744 25
15 F. Alonso Ferrari 1:29.025 +0:03.224 20
16 S. Vettel Red Bull 1:29.134 +0:03.333 19
17 F. Massa Ferrari 1:29.591 +0:03.790 21
18 H. Kovalainen Lotus 1:29.860 +0:04.059 15
19 J. Alguersuari Toro Rosso 1:30.510 +0:04.709 43
20 J. Trulli Lotus 1:30.695 +0:04.894 17
21 T. Glock Virgin 1:32.117 +0:06.316 9
22 L. di Grassi Virgin -:--.--- -:--.--- 2
23 K. Chandhok HRT -:--.--- -:--.--- 1
24 B. Senna HRT -:--.--- -:--.--- 0

AA Gent naar finale Belgische beker

AA Gent heeft zich gisteravond voor de finale van de Belgische beker geplaatst. De nummer drie in de competitie was in de halve eindstrijd met 1-0 KV Mechelen de baas. De heenwedstrijd eindigde in 2-2. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Elimane Coulibaly de enige treffer van het duel.

Vanavond zal bekend worden tegen wie AA Gent in de finale uitkomt. Cercle Brugge verdedigt dan een voorsprong van 3-0 tegen Roeselare.

Uitslag eerste vrije training Australië

Robert Kubica heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd neergezet. De Pool was bijna twee tienden sneller dan Nico Rosberg, die op zijn beurt Jenson Button 3,5 tienden voorbleef. Felipe Massa reed de vierde tijd en Sebastian Vettel maakte de top vijf compleet.

Voor Kamui Kobayashi verliep de sessie verre van probleemloos: de Japanner kwam vol in aanraking met een pion aan de binnenkant van bocht 11, waarbij hij zijn voorvleugel verloor en vol door het grond stoof. De sessie werd hierop stilgelegd om de vleugel op te ruimte. Nadat het licht weer op groen was gesprongen ging de Sauber-rijder opnieuw de baan op, maar dit maal brak zijn voorvleugel zelfs af zonder iets te raken. De vleugel kwam onder zijn auto terecht, waarop Kobayashi opnieuw de grindbak inreed, maar daar nu bleef staan tot het einde van de sessie.

Voor Force India kwam Paul di Resta in de eerste training de baan op. De Brit reed in plaats van Adrian Sutil.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 R. Kubica Renault 1:26.927
22
2 N. Rosberg Mercedes 1:27.126 +0:00.199 18
3 J. Button McLaren 1:27.482 +0:00.555 22
4 F. Massa Ferrari 1:27.511 +0:00.584 18
5 S. Vettel Red Bull 1:27.686 +0:00.759 23
6 F. Alonso Ferrari 1:27.747 +0:00.820 21
7 L. Hamilton McLaren 1:27.793 +0:00.866 22
8 S. Buemi Toro Rosso 1:28.014 +0:01.087 21
9 V. Petrov Renault 1:28.114 +0:01.187 25
10 V. Liuzzi Force India 1:28.192 +0:01.265 18
11 P. di Resta Force India 1:28.537 +0:01.610 25
12 M. Schumacher Mercedes 1:28.550 +0:01.623 19
13 J. Alguersuari Toro Rosso 1:28.572 +0:01.645 21
14 M. Webber Red Bull 1:28.683 +0:01.756 22
15 P. de la Rosa Sauber 1:29.465 +0:02.538 13
16 R. Barrichello Williams 1:29.712 +0:02.785 18
17 N. Hülkenberg Williams 1:30.249 +0:03.322 26
18 K. Kobayashi Sauber 1:31.588 +0:04.661 5
19 J. Trulli Lotus 1:31.652 +0:04.725 13
20 H. Kovalainen Lotus 1:31.654 +0:04.727 26
21 L. di Grassi Virgin 1:32.831 +0:05.904 25
22 B. Senna HRT 1:33.401 +0:06.474 24
23 K. Chandhok HRT 1:34.251 +0:07.324 19
24 T. Glock Virgin 1:34.925 +0:07.998 8

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een valse verkrachtingsaangifte.

In Noordwijk beweerde een 17-jarig meisje te zijn verkracht. Na onderzoek door de politie werd al snel duidelijk, dat het verhaal van het meisje rammelde. Uiteindelijk werd duidelijk, dat die verkrachting door het meisje was verzonnen, om niet te hoeven toegeven dat ze gewoon ’s avonds te laat thuis was gekomen.

De politie heeft proces-verbaal opgesteld, en dient een schadeclaim in voor de uren die agenten en rechercheurs aan de zaak hebben besteed. Maar dat is wat mij betreft niet genoeg:

Postma na nederlaag: "Waren elke keer net te laat"

Bij AGOVV ging er gisteren veel mis in het met 3-0 verloren duel met BV Veendam. De enige die zijn hoofd boven water hield voor de ploeg van trainer John van den Brom, was doelman Stefan Postma.

"We waren elke keer net te laat. We stonden er steeds vijf meter vanaf. We hadden geen duelkracht", zo zei de doelverdediger na afloop van de wedstrijd tegen Omroep Gelderland.

Het einddoel van AGOVV dit seizoen is het bereiken van de play-offs waarin gestreden wordt om promotie naar de Eredivisie. Postma: "Als we vandaag hadden gewonnen, dan waren we er eigenlijk geweest."

De eerstvolgende wedstrijd van de ploeg uit Apeldoorn is tegen RBC Roosendaal. "Dan moeten we weer op zo'n slecht veld spelen als vandaag. Hotseknots-voetbal. Dan moet je meer brengen dan vandaag."

Live action in Ghost Recon: Future Soldier

Iedereen kent het wel; Live Action. Live Action zijn onder andere filmpjes in games gespeeld door echte mensen (denk aan de command and conquer series). Nu is er een live action trailer voor de game Ghost Recon: Future Soldier.

Ghost Recon: Future Soldier zal zich meer in de toekomst afspelen dan de andere Ghost Recon delen, veel is er nog niet over de game bekend maar de trailer laat wel wat gadgets en een goede dosis actie zien. Komende zomer komt de multiplayer beta waarvan de uitnodigingscode bij Splinter Cell: Conviction zit. De game zelf komt uit rond de herfst en zal voor de PC, Xbox 360 en de Playstation 3 verschijnen.

Ghost Recon: Future Soldier Live Action Trailer

Jol: "Anders maar twee duels tegen elkaar in finale"

Ajax wist zich gisteren ten koste van Go Ahead Eagles gemakkelijk te plaatsen voor de finale van het KNVB bekertoernooi (0-6 overwinning). De eindstrijd gaat daardoor tussen Feyenoord en Ajax. Trainer Martin Jol hoopt dat de fans van de Amsterdammers nu wel aanwezig mogen zijn.

Daarover nemen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam een besluit. Momenteel mogen de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax tot 2014 niet worden bijgewoond door fans van de uitspelende ploeg. "Het kan een prachtige eindstrijd worden. Maar onze supporters moeten daarbij natuurlijk wel aanwezig zijn", aldus Jol na afloop van het duel tegenover ANP.

Onder meer de Rotterdamse Burgemeester, Ahmed Aboutaleb, zal zijn oordeel vellen. Jol kan in de tussentijd alleen maar hopen dat Aboutaleb toestemt dat Ajax-fans het duel mogen bijwonen. "Als dat niet gebeurt, moeten we de finale maar een keer in de ArenA voetballen'', grapte Jol. "Of we spelen twee wedstrijden tegen elkaar."

"Ik ben nu vooral blij dat we zo makkelijk hebben gewonnen van Go Ahead Eagles. We hebben toch weer zes keer gescoord. Dat is een goede zaak." Vooral na de 0-3 ging het goed. "Je zag dat ze gekke dingen wilden doen. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt en het veld was ook niet al te best. Maar na de derde goal hebben we het goed uitgespeeld," meende de trainer.

Linkdump Vrijdag

 

Wat vonden wij de afgelopen dagen allemaal in de submit. Dit is zo maar een greep:

* Een bericht uit de toekomst, gaat de wereld ten onder in 2012? Met dank aan StM

* Stel de maanlanding zou nu plaatsvinden, hoe zou het dan in de media gebracht worden? Met dank aan dfr0st

* Submitter krijgnoutieten heeft zich rot gelachen om de volgende mailconversaties.

* Bij Radio Veronica komen af en toe de meest vreemde smsjes binnen, Met dank aan Paul

[NBA] Bulls dreigt play-offs te moeten missen

De basketbalploeg van de Chicago Bulls dreigt de play-offs om de NBA-titel te moeten missen. De roemruchte club verloor in eigen stadion kansloos van Miami Heat: 74-103. Het was de elfde nederlaag in dertien duels voor Chicago.

Jermaine O'Neal nam zijn werkgever Miami bij de hand met 24 punten, zijn teamgenoot Dwayne Wade kwam tot slechts 12 punten. Het duel was al bij rust gespeeld, omdat Heat de kleedkamers in mocht met een voorsprong van 63-33. Bulls kwam in de eerste helft tot een beschamend schotpercentage van 28 procent. Voor Bulls lijkt het bereiken van de play-offs inmiddels een onmogelijke opgave. Ook Miami Heat moet nog een fikse eindspurt trekken om ook in het 'post-season' actief te mogen zijn.

Patiënt op metalen bed gelanceerd door magneet

Een patiënt van het Haags Medisch Centrum is gelanceerd toen zijn bed in het bereik kwam van de enorme magneet van een mri-scanner. De 64-jarige patiënt, Nico de Rover, was volgens De Telegraaf opgenomen in het Haags Medisch Centrum met een lichte beroerte.

Twee verpleegsters brachten hem daarom voor een hersenscan naar de radiologie-afdeling. Toen ze het bed naar binnen reden, werd het opgetild en tegen het apparaat geslingerd. De Rover werd over het bed geslingerd en klapte met zijn hoofd tegen de bedrand. Een verpleegster kon volgens hem nog net op tijd wegspringen.

Het ziekenhuis legt in de krant uit dat het mis ging doordat een deur open stond die dicht had moeten zijn. De verpleegsters hadden niet zomaar naar binnen mogen gaan. Om herhaling te voorkomen is een pasjessysteem ingevoerd.

Het bed plakte volgens de krant nog vijf dagen op een halve meter hoogte tegen de scanner aan. Met tien man lukte het volgens De Rover nog niet om het bed los te trekken.

Zelf hield hij naast wat builen en schrammen vooral psychische klachten over. Hij klaagt over de nazorg, die volgens hem gebrekkig is. Zo heeft hij zelf een psychiater moeten regelen. Ook zou hem zijn verteld dat hij het verhaal niet openbaar mag maken.

Wellink eist onderzoek naar rol Kroes

Uit een onafhankelijk onderzoek moet blijken of toenmalig Eurocommissaris voor mededingingszaken Neelie Kroes te streng is geweest voor Nederlandse banken die staatssteun krijgen. Dat eist president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vandaag in het Financieele Dagblad.

Banken die staatssteun kregen, moesten onder druk van Kroes grote onderdelen afstoten. Anders zou het niet eerlijk zijn tegenover banken die geen staatssteun hebben gekregen.

Wellink wil duidelijk krijgen of Kroes wel genoeg heeft gekeken naar andere mogelijkheden. In het Europees Verdrag staat dat staatssteun moet worden gecompenseerd, tenzij er sprake is van een 'ernstige verstoring van de economie'. Volgens Wellink had Kroes van die uitweg gebruik moeten maken.

In de Verenigde Staten is volgens hem 'heel anders' ingegrepen. Alleen al daarom zou moeten worden nagegaan of in Brussel juist is gehandeld. Wellink wijst er op dat de rol van ministers van financiën en toezichthouders ook wordt onderzocht.

Wie het onderzoek moet doen, is nog de vraag. Het Europees Parlement kan getuigen niet dwingen te komen en kan hen ook niet onder ede horen. De Tweede Kamer kan dat wel. Desnoods moeten nationale onderzoekers Kroes oproepen, stelt Wellink. Dat zou dan gedaan kunnen worden door de commissie-De Wit, die het ontstaan van de crisis in Nederland onderzoekt.

Serena Williams tennisster van het jaar

Serena Williams is door de tennisfederatie WTA gekozen tot tennisster van het jaar 2009. De Amerikaanse speelster won vorig seizoen de Australian Open en Wimbledon en kwam bij de US Open tot de halve finales.

Samen met haar zus Venus werd ze ook nog gekozen tot beste dubbelcombinatie van 2009, zo maakte de WTA gisteren bekend. De Belgische tennisster Kim Clijsters kreeg een prijs voor de beste comeback, de Amerikaanse tiener Melanie Oudin - die woensdag Michaëlla Krajicek uitschakelde in Miami - werd gekozen tot beste nieuwkomer.

Marc Dutroux belaagd in gevangenis

Cipiers van de gevangenis in het Belgische Nijvel hebben ingegrepen om te verhinderen dat kindermoordenaar Marc Dutroux afgeranseld zou worden door andere gedetineerden. Het is de eerste keer dat zo'n incident is voorgevallen, meldden Belgische media vandaag.

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure worden er extreme maatregelen genomen om te verhinderen dat Dutroux gaat klagen dat hij fysiek wordt toegetakeld. De cipiers grepen snel in, schrijft het dagblad over de aanval gisterochtend. De bewakers konden echter niet verhinderen dat Dutroux toch enkele rake klappen kreeg.

Volgens de normale procedure moeten de andere gevangenen eerst naar hun cel terugkeren voordat Dutroux zijn cel mag verlaten. Dutroux krijgt regelmatig beledigingen naar zijn hoofd geslingerd, meldt de krant. Maar als een andere gedetineerde ook maar het minste geweld gebruikt tegen hem, dan moet die naar de isolatiecel of wordt hij overgebracht naar een andere gevangenis.

Balkenende: akkoord zeer verdedigbaar

Premier Jan Peter Balkenende vindt het akkoord dat de EU-leiders gisteren hebben gesloten over steun aan Griekenland "zeer verdedigbaar" en hij zal het dan ook volop verdedigen in de Tweede Kamer. Niettemin heeft hij een voorbehoud gemaakt in verband met de demissionaire status van het kabinet.

De premier noemde het gisteravond "winst" dat over eventuele leningen van de eurolanden aan Griekenland bij unanimiteit besloten moet worden. De landen zijn vervolgens niet juridisch verplicht om de portemonnee te trekken, al bestaat er wel bij iedereen een principiële bereidheid, aldus Balkenende.

Balkenende ziet het akkoord vooral als een signaal aan de kapitaalmarkt dat Griekenland zijn financiële problemen zelf moet oplossen, maar dat het land in noodgevallen niet in de steek wordt gelaten.

Ook de afspraak dat de EU gaat bekijken of de handhaving van de Europese begrotingsregels strenger kan, spreekt Balkenende aan. Mogelijk komen er strengere straffen voor lidstaten die er een potje van maken, zoals het stopzetten van bijdragen uit Europese subsidiefondsen.

'Milly noemde Vreeswijk in telefoontje met moeder'

In het laatste telefoongesprek met haar moeder zei Milly Boele uit Dordrecht dat Sander Vreeswijk voor de deur stond. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van ingewijden. Het Openbaar Ministerie ontkent in de krant.

"Bel me straks even terug want buurman Vreeswijk staat met een kat op zijn arm voor de deur", zou ze hebben gezegd. Aanvankelijk stelde justitie dat het 12-jarige meisje had gezegd dat er 'een meneer' voor de deur stond. Later werd gemeld dat ze 'een buurman' had gezegd.

Eerder stelden oud-rechercheur Dick Goseweher en politiepsycholoog Harrie Timmerman dat de politie meteen met een speurhond bij de buren langs had moeten gaan. Korpschef Teun Visscher wees er in het AD op dat dit niet veel had uitgemaakt omdat het meisje al snel na haar ontvoering werd gedood.

Om er zeker van te zijn dat de politie goed heeft gehandeld, wil hij een onafhankelijke evaluatie laten uitvoeren.

Duitsers willen geen Turkstalige scholen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel voelt niets voor het voorstel van haar Turkse collega Recep Tayyip Erdogan om in Duitsland Turkstalige vwo-scholen te beginnen. Ze vindt dat Turkse kinderen en jongeren in de Bondsrepubliek principieel naar een Duitstalige school moeten.

Merkel zegt dat vandaag in de krant Passauer Neue Presse. Volgens de christendemocrate leidt het idee van Erdogan tot niets. Haar afwijzende reactie komt enkele dagen voor haar reis naar Turkije. De Duitse bond van leraren vindt dat Merkel tijdens haar bezoek volgende week duidelijk moet maken dat de Turkse regering zich niet met de binnenlandse aangelegenheden van Duitsland moet bemoeien.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren, Joachim Herrmann, vindt dat Erdogan de Duitse bevolking provoceert. De Turkse premier geeft steeds meer blijk van een nieuw Turks imperialisme en nationalisme, "die voor ons Duitsers onverdraaglijk is", aldus Hermann in de krant tz.

Ook Turkse organisaties uitten kritiek op het voorstel en spreken over een grote fout. Volgens Erdogan helpen Turkstalige scholen bij de integratie, omdat Turken pas een andere taal zouden kunnen leren als ze hun moedertaal beheersen. Maar volgens de voorzitter van de Turkse Gemeente in Duitsland, Kenan Kolat, klopt dat niet.

Geen vliegtuig gevonden in Odoorn

Bij het Drentse plaatsje Odoorn is afgelopen nacht gezocht naar een mogelijk neergestort vliegtuigje. Omwonenden meldden rond negen uur 's avonds dat ze harde klappen en het geluid van een propeller hadden gehoord. Een omvangrijke zoektocht leverde niets op.

Al snel bleek dat er op vliegvelden in de regio geen vliegtuigen vermist werden. Voor de zekerheid werd de zoektocht doorgezet. De brandweer doorzocht de bossen bij Odoorn in het aardedonker, maar trof niets aan. Een helikopter met infraroodapparatuur vond ook geen aanwijzingen voor een vliegtuigcrash.

Tot ongeveer tien uur 's avonds oefenden F16's van de luchtmacht in de buurt van Odoorn. Volgens de melders waren de harde klappen die ze hoorden niet afkomstig van straaljagers die de geluidsbarrière doorbraken. Ze dachten het geluid van een propellervliegtuig gehoord te hebben.

Parlement VS akkoord met zorgwet

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is gisteravond akkoord gegaan met een reeks aanpassingen van de zorgwet die president Barack Obama dinsdag heeft getekend.

Het pakket amendementen was eerder door de Senaat goedgekeurd. Daarmee is de hele zorgwet nu definitief door het parlement (Congres) geloodst, nadat het Huis zondag al had ingestemd met de wet. Ongeveer 32 miljoen nu nog onverzekerde Amerikanen moeten door de omstreden hervorming een ziektekostenverzekering krijgen.

De triomferende Obama sprak na de stemming zondag over een overwinning voor het Amerikaanse volk, zijn Democratische Partij noemde het een historische beslissing. De Republikeinen zijn fel gekant tegen de nieuwe wet. Zij vinden dat de overheidsbemoeienis te groot wordt en vrezen voor de enorme kosten.

Pokémon blijft zoals het is

Shigeki Morimoto heeft tijdens een interview laten weten dat hij het grootste gedeelte van pokémonspellen zo wil laten. Op de vraag of ontwikkelaar Game Freak ooit zou overwegen om de pokémonserie nieuw leven in te blazen, geeft de director van HeartGold / SoulSilver aan dat hij denkt dat de spellen iets vertrouwd nodig hebben, maar dat gecombineerd met nieuwe elementen.

Junichi Masuda, de producent van HeartGold / SoulSilver, voegt toe: "Als we dachten dat het opnieuw uitvinden van de serie aantrekkelijk genoeg zou zijn, dan zouden we dat zeker proberen. Maar als we nu iets nieuws willen proberen dan voeg ik die ideeën toe aan een nieuwe serie. We proberen altijd een spel te maken dat iedereen, met inbegrip van degene die nog nooit eerder een spel uit de serie gespeeld heeft, kan genieten".

Wat zou jij veranderd willen zien? Of vind je het al prima dat er steeds nieuwe pokémon en nieuwe mingames bijkomen?

Pikachu
Pikachu wil niet in een MMO

RTL censureert scène in film Cloverfield

Dit bericht bevat spoilers over de film Cloverfield die RTL5 gisteravond uitzond. Om onverklaarbare redenen is er in een spannend gedeelte van de film censuur toegepast.

Cloverfield gaat over een monster dat New York onveilig maakt. Dat wordt gefilmd door iemand met een consumentencamera, zodat je er als het ware zelf bij bent. In een van de scènes wordt een meisje genaamd Marlena gebeten door een parasiet dat van het monster komt. Ze wordt ziek en explodeert achter een scherm.

Deze scène zit echter niet in de versie die RTL5 uitzond. Ook al duurt deze scène vijf seconden, het is zowel indringend als indrukwekkend; de beste scène van de film volgens vele fans. Waarom RTL5 censuur toepast op films is niet bekend. Maar gelukkig is er altijd nog YouTube waar de complete scène is te zien.

Football Manager Live maakt winst

Sports Interactive maakt winst op Football Manager Live. Dat zegt product manager Marc Duffy donderdag tegen Eurogamer tijdens de nieuwe opstart van de online game.

De game is volgens Duffy nog niet heel erg winstgevend maar hoopt met deze reboot meer mensen te introduceren tot de game. De bijbehorende promotie richt zich op drie kernpunten: gameplay, de prijs en de werking van het spel. Voor veel mensen is heel het principe van Football Manager Live namelijk lastig te begrijpen.

"Het is te vergelijken met de originele versie van Championship Manager die Oliver en Paul Collyer in 1992 maakten. In het begin begrepen mensen het niet, want er was nog nooit een vergelijkbare game geweest. Zo zie ik Football Manager Live ook"

Football Manager Live is nog het best te omschrijven als een MMO waarbij mensen een maandelijks bedrag betalen om het te spelen. Bij Football Manager Live heeft iedere speler zijn eigen team. Iedere speler moet ook zelf spelers contracteren, coachen, trainen en naar het kampioenschap loodsen. Toch verwacht Duffy niet dat iedereen op de wereld de game gaat spelen.

"Ik zie het niet gebeuren dat miljoenen mensen het gaan spelen. We zouden erg blij zijn wanneer 100 duizend mensen het spel spelen. We zijn niet zoekende naar World of Warcraft-achtige cijfers. Al zou dat natuurlijk wel leuk zijn"

Op dit moment zijn er zo'n 30.000 mensen die maandelijks voor de game betalen om het te spelen.

[Gerucht] 3DS beschikt over 'Force Feedback'

Nintendo heeft onlangs de 3DS aangekondigd. Een nieuwe serie in hun DS-lijn. Dat de schermen gebruik maken van 3D-effecten wisten we al. Er gaan echter ook geruchten rond dat de 3DS over 'force feedback controls' beschikt, zo meldt het Japanse dagblad Nikkei. Ook zou het over een bewegingsensor en een analoge-stick beschikken.

Natuurlijk zijn dit slechts speculaties en zoals we allemaal weten moet je deze niet gelijk als waarheid beschouwen. Echter, het gerucht over de 'force feedback' kan wel een kern van waarheid bevatten. Een tijdje geleden hebben we je laten weten dat Nintendo patent heeft uitgebreid met een aanvullend feedbacksysteem naar de user. Het bericht is hier te lezen.

Het zou hier gaan om een stylus die over vibratie beschikt. Deze zou bij acties trillingen afgeven.

Wat denken jullie? Heeft Nintendo plannen om de nieuwe DS 'force feedback controls' te geven? Voorlopig zullen we moeten wachten tot juni, wanneer de E3 van start gaat.

Belastingvoordeel voor Britse games

De Britse politicus Alistair Darling pleit voor een beter belastingklimaat in Groot-Brittannië voor de game-sector. Ontwikkelaars van games zouden belastingvoordeel moeten krijgen, meldt de zakelijke website MCV.

Darling wil games en andere culturele media een belastingvoordeel geven wanneer zij een bijdrage leveren aan de Britse cultuur. Hiervoor is een lijst van vier categorieën opgesteld, in elke categorie zijn punten te verdienen. Een medium dient 16 van de 31 punten te vergaren om gebruik te kunnen maken van het belastingvoordeel. Door een puntenverdeling moeten bedrijven meer doen dan enkel gevestigd zijn in Groot-Brittannië.

Zo dient een game of een film zich bijvoorbeeld in Groot-Brittannië af te spelen, dient een hoofdpersonage Brits te zijn en moet Brits Engels (dus niet Amerikaans Engels) gehanteerd worden. Andere punten waarop een medium beoordeeld wordt, zijn bijvoorbeeld de betrokkenheid van Britse bedrijven, of een verbondenheid met een Brits cultureel erfgoed.

In de afgelopen jaren zijn er flink wat games geweest die zich hebben afgespeeld in Engeland. Zo maakte Rockstar Games ooit Grand Theft Auto: London 1969, en verwerkte Insomniac de stad Manchester in Resistance 2.

Belastingvoordeel voor Britse games
Belastingvoordeel voor Britse games (Foto: Novum)

Yakuza-serie vier miljoen keer verkocht

Er zijn reeds vier miljoen games verkocht binnen de Yakuza-serie, meldt de website The Examiner. In Japan is het vorige week gelanceerde Yakuza 4 met 500 duizend exemplaren naar Japanse winkels gestuurd, terwijl Europa deze maand Yakuza 3 in de winkel zag verschijnen.

De serie begon eind 2005 met de release van Yakuza op de Playstation 2. Pas een jaar later verscheen Yakuza, zonder veel succes, in Europa. Na de zomer van 2008 verscheen Yakuza 2, wederom voor de Playstation 2. Helaas was er weer geen sprake van een groot commercieel succes in Europa, maar in Japan is de serie groots.

Yakuza 3 werd recentelijk uitgegeven door Sega voor de Playstation 3. Wanneer Europa deel vier in de winkels kan verwachten is nog niet bekend.

Yakuza-serie verkoopt vier miljoen keer
Yakuza-serie verkoopt vier miljoen keer (Foto: Novum)

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.