Sydney wil Australische Grand Prix organiseren

Sydney wil vanaf 2015 de Grand Prix van Australië gaan organiseren. Nu wordt de Formule 1-race nog gehouden in Melbourne, maar dat circuit heeft een aflopend contract. In Sydney zal gereden gaan worden op het Olympic Park Homebush Track.

Evenementen-minister Ian Macdonald van New South Wales vindt dat Sydney een betere locatie voor de races is dan Melbourne. "We moeten nog een paar hindernissen overwinnen, maar ik ben ervan overtuigd dat we deze uitdagingen aan kunnen."

De Australische coureur Mark Webber ziet zo'n overstap niet zitten. "Iedereen uit Europa komt graag naar Melbourne. Niet alleen voor het circuit, maar ook omdat ze van de stad kunnen genieten. Melbourne is de thuishaven van de Australische sport, dus de Grand Prix hoort hier thuis."

Ook de organisator van de race op Albert Park Ron Walker, die onlangs een hersenoperatie onderging na een fietsongeluk, is van mening dat de huidige locatie beter dan Sydney is. "Sinds de Olympische Spelen van 2000 geniet de regering van een winterslaap. In plaats van munt te slaan uit de Spelen hebben ze niets gedaan."