Ferrari-coureurs richten zich op raceafstelling

RowanF1

Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa konden geen potten breken in de vrijdagtrainingen op het circuit van Albert Park. De twee hadden zich voornamelijk gericht op het uitzoeken van de juiste raceafstelling van hun Ferrari F60.

"Ik ben blij om weer in Melbourne te zijn, dit is één van de leukste races op de kalender", vertelde Alonso. "Ik ben redelijk tevreden met het werk wat we vandaag hebben verzet, ondanks het feit dat de regen de boel verstoorde in de tweede training. Ik had graag nog wat meer over de banden geleerd, maar dit was voor iedereen gelijk. We hebben ons alleen maar gericht op de race van zondag en veel zal afhangen van de hoeveelheid grip op de baan."

Massa: "Het was een moeilijke vrijdag, zeker in de tweede training. We konden door de regen niet echt doen wat we wilden. We richtten ons op de raceafstelling en omdat anderen misschien een ander programma hebben, heeft het geen zin om de verhoudingen te bepalen aan de hand van de tijdenlijst. Ons doel voor morgen is om klaar te zijn voor de kwalificatie. Ik ben altijd snel geweest in Melbourne, maar afgezien van 2007 heb ik de finish hier nooit gehaald. Hopelijk gaat dat dit keer beter."