Vacansoleil klaar voor wielerweekend

Na een succesvolle week met een overwinning in het Groene Hart en een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen wachten 27 en 28 maart nieuwe uitdagingen voor de formatie van Vacansoleil. Op zaterdag en zondag rijdt het team Critérium International op Corsica.

De 79e editie van het Critérium International vindt voor de eerste keer in haar historie plaats op het eiland Corsica. Zaterdag wacht de renners een 175,5 kilometer lange etappe met aankomst bergop. Zondag volgt een vlakke ochtendrit met een lengte van van 75 kilometer rond Porto-Vecchio en in de middag een 7,7 kilometer lange tijdrit.

Matteo Carrara, die een succesvolle Ronde van Murcia kende, kan niet wachten. "Met het Critérium International, de Settimana Lombarda en de Amstel Gold Race komen er mooie wedstrijden voor mij aan. Ik heb naar deze wedstrijden toegeleefd en ga zaterdag voor mijn eerste examen", aldus de Italiaan.

Lieuwe Westra zal samen met zijn landgenoten Rob Ruijgh en Wout Poels naar Corsica afreizen. "Het gevoel is goed en zaterdag wil ik zo lang mogelijk meegaan, in Murcia won ik de bergtrui en dat geeft vertrouwen. Daarnaast wil ik net als in Murcia een goede tijdrit rijden en de laatste puntjes op de i zetten richting de Driedaagse van de Panne. In 2009 liet ik me verrassen in de finale van de eerste rit in de Panne, nu mag ik tot de tijdrit geen tijd verliezen. Mijn tweede plek in de tijdrit wil ik in 2010 minimaal evenaren."

In Vlaanderen wacht de renners twee mooie klassiekers. Zaterdag is de E3 Prijs Harelbeke, de klassieke start van de Vlaamse wielerweek. Wouter Mol werd woensdag zevende en is klaar voor de E3: "Doel is voor mezelf en als ploeg weer zo een koers neer te zetten als afgelopen woensdag. We hadden woensdag drie man mee in finale en als we dat kunnen evenaren dan kunnen we een mooie prestatie neerzetten. Wat ik bedoel met een mooie prestatie? Gaan voor de winst!"

Zondag volgt de ProTour klassieker Gent-Wevelgem. Scherprechter is traditioneel de Kemmelberg en in de 72e editie is Bobbie Traksel (winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne) één van de rappe Vacansoleil-mannen:  "We gaan als team voor een goede prijs, mijn conditie is goed en ook voor mij moet een goed uitslag erin zitten. Dit is de eerste ProTour klassieker voor ons in 2010 en het niveau zal erg hoog zijn. We moeten zondag meteen laten zien uit welk hout we gesneden zijn."


De ploegen voor komend weekend:

Critérium International
Matteo Carrara (Italië), Brice Feillu, Stéphane Rossetto (Frankrijk), Michel Golas (Polen), Sergey Lagutin (Oezbekistan), Wout Poels, Lieuwe Westra en Rob Ruygh (Nederland)

E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke
Gorik Gardeyn, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen (België), Marco Marcato (Italië), Martin Mortensen (Denemarken), Wouter Mol,  Jens Mouris en Johnny Hoogerland (Nederland)

Gent-Wevelgem
Romain Feillu (Frankrijk), Marco Marcato, Alberto Ongarato (Italië), Matthé Pronk, Arnoud van Groen, Joost van Leijen, Johnny Hoogerland en Bobbie Traksel (Nederland)