Belastingvoordeel voor Britse games

Redactie

De Britse politicus Alistair Darling pleit voor een beter belastingklimaat in Groot-Brittannië voor de game-sector. Ontwikkelaars van games zouden belastingvoordeel moeten krijgen, meldt de zakelijke website MCV.

Darling wil games en andere culturele media een belastingvoordeel geven wanneer zij een bijdrage leveren aan de Britse cultuur. Hiervoor is een lijst van vier categorieën opgesteld, in elke categorie zijn punten te verdienen. Een medium dient 16 van de 31 punten te vergaren om gebruik te kunnen maken van het belastingvoordeel. Door een puntenverdeling moeten bedrijven meer doen dan enkel gevestigd zijn in Groot-Brittannië.

Zo dient een game of een film zich bijvoorbeeld in Groot-Brittannië af te spelen, dient een hoofdpersonage Brits te zijn en moet Brits Engels (dus niet Amerikaans Engels) gehanteerd worden. Andere punten waarop een medium beoordeeld wordt, zijn bijvoorbeeld de betrokkenheid van Britse bedrijven, of een verbondenheid met een Brits cultureel erfgoed.

In de afgelopen jaren zijn er flink wat games geweest die zich hebben afgespeeld in Engeland. Zo maakte Rockstar Games ooit Grand Theft Auto: London 1969, en verwerkte Insomniac de stad Manchester in Resistance 2.

Belastingvoordeel voor Britse games
Belastingvoordeel voor Britse games (Foto: Novum)