Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een valse verkrachtingsaangifte.

In Noordwijk beweerde een 17-jarig meisje te zijn verkracht. Na onderzoek door de politie werd al snel duidelijk, dat het verhaal van het meisje rammelde. Uiteindelijk werd duidelijk, dat die verkrachting door het meisje was verzonnen, om niet te hoeven toegeven dat ze gewoon ’s avonds te laat thuis was gekomen.

De politie heeft proces-verbaal opgesteld, en dient een schadeclaim in voor de uren die agenten en rechercheurs aan de zaak hebben besteed. Maar dat is wat mij betreft niet genoeg:

Kan onze demissionaire justitieminister mij even laten weten, waar het wetsvoorstel blijft dat regelt, dat de plegers van een valse aangifte daarvoor de straf krijgen die hoort bij het verzonnen misdrijf? Dus een valse aangifte van een verkrachting minimaal een paar jaar cel? Dat zal pas écht een einde maken aan dit soort idioot gedrag!

Maar de échte hamvraag blijft natuurlijk, wie de meeste politietijd verspilt. Dat meisje met haar valse aangifte, of Groningse agenten die iemand arresteerden wegens het dragen van een T-shirt met de tekst “Fuck the Police”. Zo’n T-shirt hoort niet, maar om daar nou prioriteit aan te geven…