Grote schoonmaak bij RKC Waalwijk

Olga Kroeders

RKC Waalwijk zegt de contracten van een aantal van haar spelers formeel op. Het gaat om de aflopende verbintenissen van Jurgen Wevers, Wouter Gudde, Dustley Mulder, Alexandre di Gregorio, Anthony Obodai en Benjamin de Ceulaer.

Roald van Hout, Kevin Vink en Hubertson Pauletta zien de optie in hun contract niet gelicht worden. Aan de keuze om niet met deze spelers verder te gaan, liggen zowel sportieve als financiële redenen ten grondslag. De clubleiding praat de komende periode nog met Wouter Gudde. Met Roald van Hout wordt eveneens gekeken naar een verbintenis met nieuwe voorwaarden.

De huidige selectie van de club uit Waalwijk herbergt een viertal huurlingen, dat zal terugkeren naar hun club. Kemy Agustien en Gijs Luirink keren terug bij regerend landskampioen AZ, terwijl Fouad Idabdelhay terugkeert naar NAC Breda. Shkodran Metaj heeft nog een doorlopend contract bij FC Groningen.

Beloftenspelers Maik van den Kieboom en Jeff Stans krijgen op korte termijn een contract aangeboden. Aanvaller Eddy Vorm mag uitzien naar een andere werkgever.