Beelden en info Prince of Persia: The Forgotten Sands

Stefan (Nebo)

Ubisoft werkt momenteel hard aan een nieuwe game rondom de Prince of Persia. De game moet ons terugbrengen naar de Sands of Time-trilogie en vertelt over de gebeurtenissen tussen The Sands of Time en Warrior Within. De prins heeft wederom een flinke make-over gekregen en de cell-shaded graphics uit het vorige deel zijn volledig verdwenen. In plaats daarvan maakt de game gebruik van dezelfde engine als Assassin's Creed II en gaan de developers voor een realistischere look.

De developers hebben goed nagedacht over wat ze willen met deze game. Men heeft geluisterd naar de kritieken op het vorige deel en willen daarom het vertrouwde gevoel van de Sands of Time-trilogie nieuw leven inblazen. De prins heeft wederom de terugspoel-optie, en kan nu ook spelen met de elementen van de natuur. Zo kan hij water bevriezen om te gebruiken als pilaar, muur en vlaggenstok. Over de andere elementen weten we nog niet heel erg veel, maar Ubisoft verzekert ons dat er leuke klim-puzzels in zullen zitten die goed gebruik maken van de elementen.

In het onderstaande video-interview vertelt Ubisoft meer over de game, en laat tevens meer beelden zien. Prince of Persia: The Forgotten Sands zal in mei uitkomen voor vrijwel elk platform. Bekijk je de video liever in HD? Klik dan hier.