Di Resta blij na vrije training

Peterselieman

Paul di Resta reed in Melbourne vandaag zijn eerste meters tijdens een Formule 1-weekend. De Schot kwam bij Force India als vervanger van Adrian Sutil alleen in de eerste vrije training in actie, maar deed het met een elfde tijd vlak achter Vitantonio Liuzzi niet onverdienstelijk.

"Ik was best nerveus," zei Di Resta. "Albert Park is een van de lastigste circuits op de kalender. Het is half straat, half circuit, dus ik moest helemaal vanaf nul beginnen. Ik moest even wennen aan de auto, omdat ik nooit de kans heb gehad om in het droog te rijden na de natte testen in de winter. Het was nieuw voor mij en nadat er wat rubber op de baan lag kon ik pushen tot over de limieten waarbij ik me goed voelde."

"In Melbourne is niet veel ruimte, dus ik moest in bepaalde sectoren oppassen omdat de muren dichtbij komen. Het was belangrijk om kilometers te maken en de baan te leren kennen, maar het belangrijkste was om een basisset-up voor de coureurs in de race te bepalen. Het was een goed startpunt voor mij en hopelijk ook voor het team dit weekend."