P. Szczepaniak: "Mijn leven is verwoest"

Sjors (Sj0rSz)

Pawel Szczepaniak voelt zich, naar aanleiding van de positieve dopingtest, enorm schuldig. Hij en zijn broer Kacper werden op het WK veldrijden in Tabor eerste en tweede. Achteraf bleek echter dat het duo gebruik had gemaakt van verboden middelen.

Na de bekendmaking van het dopinggebruik probeerde Kacper zich van het leven te beroven. Zijn vader voorkwam echter dat zijn zoon zichzelf om het leven bracht. "Ik voel me ontzettend slecht," aldus Pawel in een reactie. "Ik kan u verzekeren dat ik tot drie weken voor het WK zuiver reed. Maar het ging bergaf en ik raakte in paniek. Ik kwam iemand tegen die zei dat hij me wereldkampioen kon maken. Van epo of doping was geen sprake, de persoon in kwestie sprak over vitamines. Ik vond het goed en overtuigde mijn broer."

"We wilden een beter leven voor onze ouders en de andere kinderen. Mijn vader is buschauffeur en verdient 250 euro per maand, mijn moeder werkt in een kapsalon. Toen die brief van het UCI kwam, geloofde ik het niet. Mijn vader begon te huilen en mijn broer Kacper was zo in shock, dat hij niet meer wist wat hij deed."

"Mijn leven is verwoest en dat van mijn broer ook. Eten doet Kacper bijna niet meer. Het enige dat hij doet is slapen en voor zich uit staren. We gaan allebei naar een psycholoog."