Militaire training voor gamers

Bram (Ssonic)

Je hoort het oudere mensen weleens zeggen. De jeugd van tegenwoordig is veel te lui, kijkt te veel televisie en hangt te vaak achter hun console.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft hier maatregelen voor genomen. Zij hebben namelijk hun basistraining, die elke soldaat moet afleggen, aangepast voor 'gamers'. De laatste keer dat de basistraining werd aangepast is meer dan 30 jaar geleden. Volgens Luitenant Generaal Mark Hertling waren deze maatregelen nodig. In een interview met National Public Radio liet hij het volgende weten:

"This isn't a decline in our recruits; this is a decline in our American society in terms of their physical capacity. It's just a softer generation. They team differently; they have loyalty. But whereas they might have what they believe is a form of courage or discipline, it's not what we expect of a soldier in very tense and difficult situations."

Naast het concentreren op gevechten in landen als Irak en Afghanistan, zullen de militairen flink moeten trainen om hun conditie en spiermassa te vergroten. Volgens Mark Hertling zijn de militairen in een te slechte conditie en ontbreken ook de benodigde spieren. Dit ten gevolge van de 'game-cultuur'.

Heeft de Luitenant-Generaal gelijk of loopt hij volledig uit zijn nek te kletsen? Zouden wij ook onze basistraining moeten aanpassen aan gamende soldaten? Laat het ons weten!

Gamende militairen