FA dreigt Mancini te schorsen

Sjors (Sj0rSz)

Roberto Mancini, manager van Manchester City, wordt mogelijk door de Engelse voetbalbond geschorst. De Italiaan dreigde dinsdag tijdens het thuisduel met Everton (0-2) op de vuist te gaan met David Moyes van The Toffees.

De FA vindt dat Moyes weinig verkeerd heeft gedaan en de Everton-manager ontsnapt daarom aan een straf. Mancini kan echter nog wel op een schorsing van de bond rekenen. De oud-trainer van Inter heeft tot 6 april om te reageren, meldt de website van Everton.

Mancini en Moyes gingen langs de zijlijn hoogstpersoonlijk in duel toen Moyes een uitgeschoten bal ving. Volgens Mancini duurde het vervolgens te lang voordat zijn collega de bal teruggaf aan één van de spelers. Everton stond op dat moment al met 0-2 voor in het City of Manchester Stadium.

Scheidsrechter Howard Webb moest daarna voorkomen dat de worsteling tussen beide managers niet verder uit de hand liep. Zowel Moyes als Mancini werd naar de tribune gestuurd. De manager van Manchester City bood na afloop zijn excuses aan.