[NHL] Sharks stellen playoffplaats veilig

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks hebben vannacht een playoffplaats veilig gesteld door de Dallas Stars met 3-0 te verslaan. De Sharks waren de laatste weken matig in vorm met onder anderen zes verliespartijen op rij, maar speelden tegen de Stars een sterke wedstrijd.

Man van de wedstrijd was Evgeni Nabokov. De goalie werd tijdens de verlies reeks veel bekritiseerd, maar coach Todd McLellan bleef vasthouden aan Nabokov als starter ondanks de roep van het publiek en de media om hem wat rust te geven voor de playoffs. Dit betaalde zich de afgelopen twee wedstrijden uit met slechts een enkele tegengoal en twee overwinningen.

De Stars hadden vooral moeite om gedisciplineerd te blijven en pakten maar liefst 28 strafminuten tegenover 10 voor de Sharks. De Sharks scoorden dan ook twee van de drie goals in de powerplay. Verdediger Dan Boyle opende de score in de tweede periode door in de powerplay een afstandsschot langs goalie Marty Turco te knallen. Turco werd hierbij goed het zicht ontnomen door Sharks-aanvaller Devon Setoguchi. Rob Blake scoorde de 2-0 door een rebound van een schot van Patrick Marleau binnen te schieten.

De derde goal viel in de derde periode, en deze was niet in de powerplay. Rookie Logan Couture scoorde zijn tweede NHL-goal in zijn carriere door een rebound van een schot van Setoguchi onder goalie Turco langs te duwen. Daarmee was de zeldzame thuisoverwinning van de Sharks op de Stars, die negen van de laatste twaalf wedstrijden in de Shark Tank wonnen, een feit.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Boston Bruins Tampa Bay Lightning 3-5
New Jersey Devils New York Rangers 3-4 (SO)
New York Islanders Calgary Flames 3-2
Philadelphia Flyers Minnesota Wild 3-4 (OT)
Carolina Hurricanes Washington Capitals 3-2 (SO)
Atlanta Thrashers Toronto Maple Leafs 1-2 (OT)
Columbus Blue Jackets Chicago Blackhawks 8-3
Montreal Canadiens Florida Panthers 4-1
St. Louis Blues Los Angeles Kings 3-1
Nashville Predators Phoenix Coyotes 4-3 (SO)
San Jose Sharks Dallas Stars 3-0