Football Manager Live maakt winst

Redactie

Sports Interactive maakt winst op Football Manager Live. Dat zegt product manager Marc Duffy donderdag tegen Eurogamer tijdens de nieuwe opstart van de online game.

De game is volgens Duffy nog niet heel erg winstgevend maar hoopt met deze reboot meer mensen te introduceren tot de game. De bijbehorende promotie richt zich op drie kernpunten: gameplay, de prijs en de werking van het spel. Voor veel mensen is heel het principe van Football Manager Live namelijk lastig te begrijpen.

"Het is te vergelijken met de originele versie van Championship Manager die Oliver en Paul Collyer in 1992 maakten. In het begin begrepen mensen het niet, want er was nog nooit een vergelijkbare game geweest. Zo zie ik Football Manager Live ook"

Football Manager Live is nog het best te omschrijven als een MMO waarbij mensen een maandelijks bedrag betalen om het te spelen. Bij Football Manager Live heeft iedere speler zijn eigen team. Iedere speler moet ook zelf spelers contracteren, coachen, trainen en naar het kampioenschap loodsen. Toch verwacht Duffy niet dat iedereen op de wereld de game gaat spelen.

"Ik zie het niet gebeuren dat miljoenen mensen het gaan spelen. We zouden erg blij zijn wanneer 100 duizend mensen het spel spelen. We zijn niet zoekende naar World of Warcraft-achtige cijfers. Al zou dat natuurlijk wel leuk zijn"

Op dit moment zijn er zo'n 30.000 mensen die maandelijks voor de game betalen om het te spelen.