Jol: "Anders maar twee duels tegen elkaar in finale"

Olga Kroeders

Ajax wist zich gisteren ten koste van Go Ahead Eagles gemakkelijk te plaatsen voor de finale van het KNVB bekertoernooi (0-6 overwinning). De eindstrijd gaat daardoor tussen Feyenoord en Ajax. Trainer Martin Jol hoopt dat de fans van de Amsterdammers nu wel aanwezig mogen zijn.

Daarover nemen de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam een besluit. Momenteel mogen de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax tot 2014 niet worden bijgewoond door fans van de uitspelende ploeg. "Het kan een prachtige eindstrijd worden. Maar onze supporters moeten daarbij natuurlijk wel aanwezig zijn", aldus Jol na afloop van het duel tegenover ANP.

Onder meer de Rotterdamse Burgemeester, Ahmed Aboutaleb, zal zijn oordeel vellen. Jol kan in de tussentijd alleen maar hopen dat Aboutaleb toestemt dat Ajax-fans het duel mogen bijwonen. "Als dat niet gebeurt, moeten we de finale maar een keer in de ArenA voetballen'', grapte Jol. "Of we spelen twee wedstrijden tegen elkaar."

"Ik ben nu vooral blij dat we zo makkelijk hebben gewonnen van Go Ahead Eagles. We hebben toch weer zes keer gescoord. Dat is een goede zaak." Vooral na de 0-3 ging het goed. "Je zag dat ze gekke dingen wilden doen. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt en het veld was ook niet al te best. Maar na de derde goal hebben we het goed uitgespeeld," meende de trainer.