FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 november 2009

Aanklager Michael Jackson pleegt zelfmoord

De vader van de jongen die in 1993 Michael Jackson beschuldigde van seksueel misbruik, heeft zelfmoord gepleegd. De 65-jarige Evan Chandler schoot zichzelf door het hoofd in zijn luxe appartement in New Jersey. Dat meldde een woordvoerder van de politie gisteren.

Chandler was een rijk man nadat Jackson besloot om de zaak af te kopen. De popster betaalde miljoenen dollars aan de familie van de destijds 13-jarige jongen om een gang naar de rechtbank te voorkomen. Jackson zou het kind hebben misbruikt op zijn Neverland Ranch in de staat Californië.

Na het overlijden van Jackson bekende de inmiddels 29-jarige man dat het hele verhaal verzonnen was en dat hij nooit was misbruikt door Jackson.

De 'King of Pop' overleed in juni in Los Angeles aan een overdosis medicijnen.

Kritiek Raad van State op kilometerheffing

De Raad van State heeft dit voorjaar kritiek geleverd op het voorstel van het kabinet voor de invoering van een kilometerheffing.

Dat blijkt uit het deze week door de raad geopenbaarde advies. Afgelopen vrijdag stelde het kabinet de tarieven vast en stuurde het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. Uit het advies van de Raad van State blijkt dat er zulke grote aarzelingen waren dat het kabinet volgens de raad het voorstel beter nog eens zou kunnen bekijken.

Kritiek is er onder meer op de op satelliettechniek gebaseerde heffing en de betrouwbaarheid ervan. Volgens de raad ademde het voorstel een "sfeer van onfeilbaarheid van de techniek" die niet onmiddellijk gedeeld wordt. Ook zijn er vraagtekens gezet bij consequenties van de keuze om de opbrengsten van de kilometerheffing enkel te besteden aan infrastructuur.

Na het advies in het voorjaar heeft de raad ook kort geleden nog het voorstel over de tarieven bekeken. Volgens de raad is er meer informatie nodig over hoe de tarieven precies tot stand komen.

Uitslagen UEFA WK-play-offs

De Europese play-offs hebben vandaag de vier winnaars opgeleverd. Griekenland, Slovenië, Portugal en Frankrijk plaatsten zich voor het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika.

Oekraïne - Griekenland* 0-1 (0-0)
32' Dimitris Salpigidis 0-1

Stadion: Donbass Arena, Donetsk
Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Gele kaart: Khacheridi (Oekraïne), Katsouranis, Vyntra, Kyrgiakos (Griekenland)


Bosnië-Herzegowina - Portugal* 0-1 (0-1)
56' Raul Meireles 0-1
77' Salihovic (Bosnië/2x geel)

Stadion: Bilino Polje, Zenica
Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)
Gele kaart: Jahic, Nadarevic, Dzeko, Berberovic (Bosnië), Simão (Portugal)


Slovenië* - Rusland 1-0 (1-2)
44' Dedic 1-0
66' Aleksandr Kerzhakov (Rusland)
90'+2 Yuri Zhirkov (Rusland/2x geel)

Stadion: Ljudski VRT, Maribor
Arbiter: Terje Hauge (NOR)
Gele kaart: Birsa, Handanovic, Koren (Slovenië), Bilyaletdinov, Denisov (Rusland)


Frankrijk* - Ierland 0-1 (1-1 n.v.) (1-0)
32' Robbie Keane 0-1
103' William Gallas 1-1

Stadion: Stade de France, Parijs
Arbiter: Martin Hansson (SWE)
Gele kaart: Squillaci, Malouda, Govou (Frankrijk), Kilbane, McShane, Duff (Ierland)

CD: Racoon - Live at Chasse Theater, Breda

Het bekendste (en mooiste) Nederlandste liefdesliedje is misschien wel 'Love You More' van de Zeeuwse band Racoon. Met dit nummer hadden de Zeeuwen ook meteen een grote hit te pakken en hoorden ze sindsdien bij de Nederlandse topbands. De band trad afgelopen oktober op in Breda, in het Chassé Theater. Bij het optreden zijn opnames gemaakt en die zijn nu uitgebracht onder de logische titel: Live at Chassé Theater, Breda.


[Upd] Stoffelijk overschot gevonden in Urkerbos

In het Urkerbos heeft de politie vanmiddag een stoffelijk overschot gevonden. Het is niet bekend of het om een man of een vrouw gaat en verdere informatie wil de politie niet naar buiten brengen. Ze wilde wel zeggen dat ze ervan uitgaat dat er sprake is van een misdrijf 'gelet op het feit dat er aanwijzingen zijn die duiden op geweld'.

De ontdekking werd in een afgelegen deel van het Urkerbos, voorbij de voetbalvelden, gedaan. De politie is na de ontdekking een grootschalig onderzoek gestart waarbij onder meer de omgeving van het plaats delict nauwkeurig wordt onderzocht. In de middag werd een helikopter ingezet voor deze zoektocht en vanavond hielp ook een speurhond mee.

Vooralsnog worden er geen mededelingen gedaan over de identiteit van het slachtoffer. De politie heeft laten weten eerst de familieleden en kennissen van het slachtoffer op de hoogte te willen stellen alvorens zij deze informatie vrijgeeft. 

Update 23:01 uur:

Het slachtoffer is een veertienjarige jongen uit Urk die gisteravond als vermist werd opgegeven. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een mortuarium. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Met dank aan Gupje voor de submit.

[Fotoreportage] Wereldbeker schaatsen Heerenveen

Afgelopen weekend werd er in het Thialf ijsstadion in Heerenveen geschaatst in de tweede ronde van Essent ISU World Cup. FOK!sport was erbij op de zondag en maakte de onderstaande fotoreportage.

Op zondag 15 november kwamen zowel de mannen als de vrouwen in actie op de 1.000 meter en de ploegenachtervolging. Eén keer mocht Nederland op het hoogste podium staan, al moest het de zege op de ploegenachtervolging bij de mannen delen met de Amerikanen.


De dames in actie.


Anni hijgt uit.


Ook Ireen is moe.


Helaas niet de eindstand.


Tuitert na zijn 1.000 meter.


Het dweilorkest zorgt voor wat vermaak.


Zoek de fout.


De Canadese mannen onderweg.


Hedrick, Marsicano en Davis na hun winnende rit.


Ook de Nederlanders mogen elkaar feliciteren.


En zo eindigde een dagje Thialf.

Volgende week gratis Xbox Live Gold

Vanaf gisteren zijn veel nieuwe opties op Xbox Live beschikbaar, althans als je Xbox Live Gold hebt. Voor de mensen die Xbox Live Silver hebben, is volgende week van 25 november tot 30 november iedereen zijn account geüpgraded tot een gold account. Hiermee kunnen ze online gamen en alle nieuwe opties uitproberen. Xbox Live Silver gebruikers kunnen deze datum dus maar beter in hun agenda noteren.



Volgende week Twitter golf verwacht!

Man rukt in bieb op worstelfilmpje

De politie van Burlington, in de Amerikaanse staat Kentucky, heeft gisteren een 58-jarige bibliothecaris opgepakt. De man werd op heterdaad betrapt toen hij zich zat af te trekken in een openbare bibliotheek.

Lester Henry kon worden gepakt nadat de politie werd getipt door een ooggetuige. Deze zag de bibliotheekbaas namelijk masturberen tijdens het kijken naar een worstelvideootje op zijn computer.

Henry is gearresteerd wegens exhibitionisme en wanordelijk gedrag. Hij zit momenteel nog vast in de gevangenis, in afwachting van zijn proces.

Uitslag Nederland - Paraguay

Het Nederlands elftal van Bert van Marwijk heeft het publiek weer getrakteerd op een bloedeloos gelijkspel. In het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen eindigde de wedstrijd zoals het begon 0-0.

Vooral voor rust waren het de fans die spekkoper waren. Er viel weinig te beleven en veel fans zullen zich wel hebben afgevraagd waarom het gemiddeld een kleine dertig euro voor deze wedstrijd had neergeteld. Dirk Kuijt, die de voorkeur kreeg boven Klaas Jan Huntelaar, kon ook niet imponeren. Sterker nog Kuijt en consorten wist in de eerste helft niet eenmaal op doel te schieten.

Na de rust kwam de wedstrijd iets losser en wisten de ploegen zowaar door te dringen tot de vijandelijke strafschopgebieden. Van der Wiel maakte een foutje waardor Cardozo voor gevaar kon zorgen. Maarten Stekelenburg wist echter op tijd de bal te redden. In het vervolg van het duel was vooral Nederland wat sterker. Afellay mocht van een meter of achttien aanleggen, maar plaatste de bal zo'n dertig centimeter over het doel.

Een kwartier voor tijd kwam de grootste kans. Een aardige voorzet van Afellay kwam terecht bij Van der Vaart. Echter kopte de speler van Real Madrid de bal niet goed in waardoor doelman Villar kon redden.



Nederland - Paraguay 0-0

Scheidsrechter: Hrinak (Slow)
Toeschouwers: 25.000
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: De Jong (Nederland)

Nederland: Stekelenburg, v.d. Wiel, Heitinga, Mathijsen, v. Bronckhorst (46/ Braafheid), Afellay, v. Bommel (71/ Brama), v.d. Vaart(85/ Bakkal), De Jong (46/ Engelaar), Elia (46/ Babel), Kuijt (62/ Huntelaar)

Paraguay: Villar, Verón, Da Silva, Alcaraz, Morel Rodríguez, V. Caceres, Riveros, Ortigoza (71/ Bonet), Ledesma (48/ Santa Cruz), Cardozo (65/ Achucarro), Valdez (81/ López)

Obama ziet halfbroer 5 minuten

De Amerikaanse president Barack Obama heeft afgelopen maandagavond zijn halfbroer Mark Okoth Obama Ndesandjo gesproken tijdens een bezoek aan de Chinese hoofdstad Peking, dat heeft het Witte Huis vandaag bekend gemaakt.

De ontmoeting was wel van korte duur, namelijk slecht vijf minuten. De vrouw van Ndesandjo was ook bij de ontmoeting. Het drietal heeft gepraat over 'familiezaken'. Ndesandjo heeft dezelfde Keniaanse vader als president Obama.

 President Obama

NOS uitzending gemist in Firmware 3.10

Nadat gisteren al bekend werd dat Firmware 3.10 Facebook zou bevatten, is nu bekend geworden dat NOS Uitzending gemist een toevoeging is geworden aan de Playstation 3. Voor de mensen die nog geen media box hebben, waarop ze uitzending gemist kunnen kijken, is dit een mooie toevoeging. Firmware 3.10 is vanaf morgen te downloaden.



Vanaf nu uitzending gemist op de bank in plaats van op je computer!

De Bijbel via de Xbox 360

Christelijke gamers hoeven dadelijk nooit meer van hun Xbox 360 vandaan. Voor Xbox Live Indie Games (wat helaas nog niet toegankelijk is in Nederland) verschijnt er namelijk binnenkort de applicatie Bible Navigator X.

Voor 400 Microsoft Points ($5) kan je al dit moois downloaden met daarbij een handige zoekfunctie en bookmarkfunctie. Tevens heb je dan de keuze uit 10 thema’s om de boel nog een beetje op te vrolijken. Of het iets is waar gamers op zitten te wachten is een tweede, maar de producent Aaron Linne is er wel van overtuigd en had er dit over te zeggen:

"This application will bring the Bible into people's living rooms and onto their televisions in a completely new and innovative way. The Xbox isn't just secular entertainment anymore. We can use technology that other people developed to study Scriptures through a new medium. Some people are just more comfortable with a controller in their hands than a book"

Bible Navigator bevat het volledige oude en nieuwe testament en wordt volgens de uitgever gezien als een handige tool om de bijbel toegangelijker te maken voor jongeren.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games!

'Terughoudendheid met Indiase assistenten'

Ziekenhuizen moeten niet al te snel zorgpersoneel aantrekken uit ontwikkelingslanden die zelf een tekort aan artsen en verplegers kennen. Ze zouden eerst alle andere mogelijkheden moeten benutten om gespecialiseerd personeel te werven. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag geschreven aan de Tweede Kamer.

Aanleiding zijn berichten dat de Amsterdamse ziekenhuizen AMC en VUmc in totaal 54 OK-assistenten uit India hebben gehaald. Klink heeft de instellingen om opheldering gevraagd. Voor hij precies weet hoe de vork in de steel zit, wil hij er niet dieper op ingaan, maar vorige maand liet hij nog weten het ongewenst te vinden dat het Groningse UMCG veertien Indiase OK-assistenten had geworven.

Belg blundert met dreigbrief

Een domme Belg moest vandaag voorkomen na een blunder met een dreigbrief. In de bewuste brief beschuldigt hij zichzelf van verkrachting.

Eddy B., destijds woonachtig in het pittoreske Koekelare, moest onder andere voorkomen wegens een valse aangifte tegen ene Wesley. Wesley is de vriend van een nichtje van Eddy.

Volgens de 32-jarige Belg zou Wesley hem een brief hebben gestuurd, waarin Wesley Eddy beschuldigt van verkrachting van het desbetreffende nichtje. Wesley heeft echter ontkend de dreigbrief te hebben gestuurd.

Na de ontkenning werd de brief voorgelegd aan handschriftdeskundigen. Uit dit onderzoek is gebleken dat de brief door Eddy zelf was geschreven en hij dus onterecht een aanklacht heeft ingediend wegens bedreiging. Op 15 december zal de rechter uitspraak doen in deze opmerkelijke zaak.

Massagraf met slachtoffers Srebrenica ontdekt

In het oosten van Bosnië is een massagraf ontdekt met daarin slachtoffers van het bloedbad van Srebrenica in 1995. Dat meldde het Bosnische persagentschap FENA op gezag van een lokale functionaris.

Het massagraf ligt bij het gehucht Vidikovac, ten oosten van Srebrenica. Gezien de afmeting van het graf, 3 meter bij 25 meter, liggen er vermoedelijk veel slachtoffers, aldus de functionaris

Na de verovering van de enclave Srebrenica door de Bosnische Serviërs werden zeven- tot achtduizend moslims gedood. De Nederlandse VN-militairen van Dutchbat konden het bloedbad niet voorkomen.

In de afgelopen jaren zijn honderden massagraven ontdekt in Bosnië. Het graf bij Vidikovac is een zogeheten secundair graf: de Bosnische Serviërs hadden de lijken uit de oorspronkelijke massagraven weer opgegraven om ze op afgelegen plekken te verbergen.

Eduardo langer bij Arsenal

Eduardo en Arsenal zullen ook de komende jaren aan elkaar verbonden zijn. Dit maakte de Engelse formatie vandaag bekend. De Kroaat, met Braziliaanse roots, van de ploeg uit Londen tekende een nieuw, langdurig contract.

"Eduardo is een speler met heel veel talent en veel scoringsvermogen. Daarnaast heeft hij na de blessure veel moed en karakter getoond. Ik ben blij dat hij zijn toekomst bij Arsenal ziet," liet Arsène Wenger, trainer van The Gunners, in een reactie weten.

In februari 2008 liep Eduardo een zware blessure aan zijn been en enkel op. De revalidatie heeft uiteindelijk een jaar in beslag genomen. Sinds dit seizoen staat de voetballer weer in de basis. Voor Wenger is dit gunstig, aangezien hij Robin van Persie en Nicklas Bendtner de komende weken moet missen.

Boekestijn (VVD) stapt op als Kamerlid

Arend Jan Boekestijn is opgestapt als Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij maakte zijn beslissing vanavond bekend in een verklaring nadat hij eerder vandaag uit de school had geklapt over een vertrouwelijke bijeenkomst bij koningin Beatrix.

Boekestijn zegt in een verklaring dat hij zijn actie 'ten zeerste' betreurt. Hij zal daarvoor excuses aanbieden aan de koningin. Bovendien meent hij dat hij nu niet meer als Kamerlid kan functioneren.

VVD-leider Mark Rutte betreurt wat er is gebeurd en respecteert de beslissing van Boekestijn.

Roda JC wil begroting niet verlagen

De gemeente Kerkrade heeft woensdag openheid van zaken gekregen. Roda-directeur Martin van Geel lichtte de huidige zorgelijke toestand van de Limburgse club toe.

De geel-zwarten kampen met een tekort van drie miljoen euro, maar willen desondanks niets weten van een eventuele verlaging van de begroting. Sportief gezien zou volgens technisch directeur Van Geel handhaving alleen dan nog kunnen worden bewerkstelligd.

Financieel is de ploeg nog lang niet uit de malaise. Om toch nog een beetje uit de malheur te geraken wil Roda nu zijn deel van het Parkstad Limburg Stadion verkopen, weet L1. Vorig jaar kocht de gemeente al voor drie miljoen euro aan aandelen van de noodlijdende club.

Vorig seizoen wendde de Roda-spelers ternauwernood degradatie af, maar mede door de mislukte fusie met Fortuna Sittard blijft de club uit het zuiden een financieel tekort houden.

Murray kijkt uit naar partij tegen Federer

Andy Murray kijkt reikhalzend uit naar het officieuze WK tennis, dat komende week in Londen wordt gehouden. De Brit speelt in de groepsfase tegen Roger Federer, Juan Martin del Potro en Fernando Verdasco.

"Ik zit in een moeilijke poule, maar als ik goed speel, dan bestaat er voor mij een goede kans om verder te komen," liet Murray over zijn loting weten. "Het is een fantastische groep van spelers die hier meedoet. Misschien wel sterkste van de afgelopen jaren."

In de andere groep nemen Rafael Nadal, Novak Djokovic, Nikolaj Davidenko en Robin Söderling het tegen elkaar op.

Eenzame bar in Coven screenshots

Het driekoppige team van Arberth Studios, de makers van de adventure Rhiannon, werkt aan een nieuw spel genaamd Coven. Dit wordt wederom een adventure, maar in plaats van een firstperson spel zonder interactie met andere personages zal je ditmaal met allerlei mensen kunnen praten en onderhandelen. Ze zijn echter nog niet te zien in onderstaande, vandaag vrijgegeven, screenshots.

Coven speelt zich af in en rond Castle Avon, waar zich allerlei onverklaarbare problemen voordoen. Volgens de dorpsgemeenschap komt dit door enkele gebeurtenissen vierhonderd jaar geleden. Op de officiële site is ook een trailer te downloaden.





Algerije plaatst zich voor WK

Algerije heeft zich voor het eerst sinds 1986 geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal. In het beslissende play-off duel werd werd Egypte met 1-0 verslagen.

Vooral in de eerste helft speelden beide ploegen zeer aAgressief. Scheidsrechter Maillet had zes gele kaarten nodig, maar slaagde erin de orde te handhaven.

Aan het eind van de eerste helft scoorde Yahia de 1-0. Egypte kreeg vervolgens verschillende kansen op de gelijkmaker in de tweede helft, maar doelman Chaouchi hield zijn doel schoon.

Franse miljoenendief aangeklaagd

De Franse geldloper die er twee weken geleden vandoor ging met bijna 12 miljoen euro en zichzelf eergisteren aangaf, is vandaag officieel aangeklaagd. Dat heeft zijn advocaat laten weten.

Toni Musulin heeft schuld bekend aan diefstal, aldus de raadsman. Maar verder heeft de 39-jarige man nog nauwelijks verklaringen afgelegd, meldde een bron dicht bij het onderzoek. Volgens de bron maakt Musulin een berekenende indruk. "Hij lijkt bereid enige tijd in de cel te zitten en zijn buit op te halen als hij weer uit de gevangenis komt."

Musulin reed met een gevulde geldwagen weg toen twee collega's een bankgebouw in Lyon binnenliepen. Hij had het gps-systeem en de telefoonverbinding van de speciale auto uitgeschakeld. Al voor zijn arrestatie werd het grootste deel van het geld teruggevonden door de politie, maar enkele miljoenen zijn nog altijd spoorloos. Na de arrestatie in Monaco volgde uitlevering aan Frankrijk.

IAAF stelt zaak Semenya uit

De internationale atletiekfederatie IAAF zal dit weekend nog geen duidelijkheid geven in de zaak van Caster Semenya. De Zuid-Afrikaanse werd afgelopen zomer wereldkampioen op de 800 meter, maar er werden vraagtekens geplaatst bij haar geslacht.

Semenya onderging inmiddels seksetests, maar de resultaten daarvan zouden volgens de IAAF nog niet allemaal bekend zijn. Aanvankelijk wilde men komend weekend de uitslagen bekend maken.

K3 op pakjesavond

Kleuterpopgroep K3 komt op pakjesavond met een eenmalig vervolg op de tv-talentenjacht K2 Zoekt K3 (SBS6). Dat vertelden de drie leden van de zangroep vanavond in SBS Shownieuws.

In de talentenjacht werd gezocht naar een nieuw K3-lid, nadat Kathleen eerder had aangekondigd de groep te verlaten. Uiteindelijk werd de Amsterdamse Josje gekozen als nieuwe K3'er. In de afgelopen periode werd achter de schermen gefilmd hoe de nieuwe formatie bevalt. K3 Weer Compleet heet de eenmalige realityshow. SBS6 zendt het programma op 5 december om 20.00 uur uit.

In de afgelopen periode meldden diverse media dat de meiden van K3 ruzie hebben (gehad). Achter de desk van SBS Shownieuws verwezen ze dat gerucht naar het rijk der fabelen.

K3 op pakjesavond  (foto: ANP)

VVD'er Boekestijn praat over gesprek koningin

VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn heeft vandaag uit de school geklapt over het gesprek tussen koningin Beatrix en leden van de Tweede Kamer. Voor de camera van RTL Nieuws zei de VVD'er dat Beatrix zich zorgen maakt over de hypes en de vele spoeddebatten waardoor de Tweede Kamer zich te veel zou laten meeslepen.

Vandaag was juist de eerste keer in tien jaar dat de informele gesprekken tussen het staatshoofd en Kamerleden weer plaatsvonden. Nadat er in 1999 uit de vertrouwelijke gesprekken was gelekt, werden de ontmoetingen gestaakt.

Supreme Commander 2 releasedatum en meer

Square Enix heeft vandaag aangekondigd dat Supreme Commander 2 in de lente van 2010 zal verschijnen.

Het vervolg speelt 25 jaar na het origineel af en gaat over de fragiele balans tussen de United Earth Federation, de Illuminate and de Cybran Nation. De ontwikkelaar belooft grotere gevechten met grotere apparatuur. ook claimt de ontwikkelaar dat zeze deze keer een beter verhaallijn met meer emoties en geloofwaardigere karakters.




Er komt ook een nieuw upgrade systeem, waarin land eenheden, zee eenheden, lucht eenheden, je Commander en zelfs gebouwen kunnen worden geüpgrade.Ook zijn er nieuwe experimentele eenheden aangekondigd zoals een Colossus of Cybranosaurus Rex.

Over de mulitplayer is op het moment nog niks bekent. De ontwikkelaar belooft onder andere betere graphics en betere gameplay in de vorm van verbeterde besturing en makkelijker selecteren van eenheiden. Er zijn ook nieuwe soorten terrein aangekondigd in de vorm van terrein boven een wolkendek.

Tegelijk is er ook een trailer verschenen. Deze kan je hier onder bekijken

Geil protest tegen seks op universiteit

In Oekraïne heeft men gisteren geprotesteerd tegen seksuele intimidatie op de universiteiten van het land. In plaats van leuzen te scanderen en met bordjes voorzien van flauwe teksten te lopen, liet een groot aantal bloedmooie studentes voor het gebouw van het ministerie van Wetenschappen in Kiev zien wat er zoal wordt verstaan onder dergelijke aanrandingen in het hoger onderwijs. Het bijzondere protest werd georganiseerd door de actiegroepering Femen, die opkomt voor de rechten van vrouwen.

Het protest liet niets aan de verbeelding over. Zo staat een blonde studente in extreem kort rokje en hoge laarzen voorovergebogen over een 'professor', terwijl ze uitbeeldt hoe ze de hoogleraar oraal verwent. Naast haar wordt een andere studente in rode lieslaarzen bruut van achteren genomen.

De seksuele intimidatie is slechts het topje van de ijsberg. In de grote steden in Oekraïne, het mekka voor sekstoeristen, wemelt het van de studentes die bijbeunen als hoertje. Wegens een karige studiebeurs, almaar stijgende prijzen en nauwelijks carrièremogelijkheden gaan veel universitaire studentes de prostitutie in.

"De meeste vrouwen schamen zich voor hun situatie", vertelt Ana Hutson van Fremen. "Er zijn nauwelijks goed betaalde banen voor afgestudeerden. De meisjes zien de luxe auto's en de dure villa's, en willen dit meteen ook bezitten. Ze gaan dus vrijwillig de prostitutie in."


Wij moeten ons behelpen met de puistenkoppies van LAKS

Skateboarder opgepakt na mislukte stunt

Een skateboarder uit Eindhoven is door de politie opgepakt nadat hij met zijn skateboard een stukje op de weg terechtkwam. Op videowebsite YouTube is vandaag een filmpje verschenen van de jongeman. Het filmpje laat zien hoe de jongen verschillende stunts uitvoert en per ongeluk een stukje op de weg terecht komt waarna een politiewagen nog maar net op tijd kan stoppen.

Het filmpje laat vervolgens zien dat de agenten de jongen meteen meenemen naar het bureau en dat één van de agenten dreigt met een boete 'van een paar honderd euro'. "Als ik moet gaan remmen met mijn dienstauto omdat er een skateboarder hier de weg opvliegt, ben je niet goed bezig", laat de agent in het filmpje weten. Een officiële reactie van de politie wordt op een later tijdstip nog verwacht.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Ajilore keert terug met rugblessure

FC Groningen ondervindt van dichtbij hoe het is om een international met een blessure terug te zien keren. Oluwafemi Ajilore, die zich vorig weekend met Nigeria plaatste voor het WK in 2010, keerde met rugklachten terug bij de equipe van coach Ron Jans.

De middenvelder legt op het digitale thuis van zijn club uit wat er gebeurde tijdens de gewonnen clash met Kenia: "In de eerste helft kwam ik tweemaal hard ten val en kreeg ik last van mijn rug als ik moest aanzetten en hard wilde lopen."

"Ik heb aangegeven dat ik gewisseld wilde worden, maar in de rust heb ik van de fysiotherapeut wat pillen gekregen om het toch nog even te proberen. Na een kwartier heb ik aangeven dat ik nu toch echt vervangen moest worden. De coach had al één keer gewisseld, maar ik wilde geen risico voor het team zijn. Bovendien werd de pijn in mijn rug niet minder."

"Ze hebben in Nigeria meteen een scan gemaakt en op een CD gezet. Deze heb ik aan onze clubarts overhandigd en ze zullen hier in Nederland de ernst van de situatie bekijken. Ik heb nog steeds last van mijn rug, vooral als ik hard wil lopen. Daarom heb ik vandaag ook nog niet meegetraind. Ik hoop dat het zal allemaal zal meevallen en ik gauw weer voor FC Groningen inzetbaar ben."

Tropico 3 demo nu te downloaden op Xbox Live

Tropico 3 is een strategiespel waarin je de president bent van een tropisch eiland. Het spel is vorige week uitgekomen en werd door SpankmasterC met een mooie 8,1 beoordeeld. Vanaf vandaag is de demo voor de Xbox 360 te downloaden waarin je een voorproefje krijgt op het leven als 'El Presidente', dus slinger je Xbox 360 aan en heers tijdens de Koude Oorlog!



In Tropico 3 speel jij als 'El Presidenté' tijdens de Koude Oorlog. Jij beslist hier hoe je het tropische eiland regeert. Doe je dit met de ijzeren vuist en zorg je dat de burgers bang voor je zijn, of maak je er een toeristische plaats van die zich open stelt voor de gehele wereld?

Squashster Naudé naar hoofdtoernooi Qatar

Annelize Naudé heeft zich woensdag geplaatst voor de hoofdtoernooi van de Qatar Squash Classic 2009. De 32-jarige Nederlandse was in de laatste kwalificatieronde met 7-11, 11-8, 11-7, 12-10 te sterk voor het Egyptische toptalent Heba El Torky.

De Amsterdamse squashster moet het nu donderdag opnemen tegen de als vierde geplaatste Jenny Duncalf uit Engeland.

Orla Noom slaagde er niet in om zich te scharen onder de 32 beste squashsters in Doha. De 24-jarige Hoofddorpse leek lang op winst af te stevenen tegen Lucia Fialova, maar bij een voorsprong van 2-1 in games en 10-8 in de vierde game haperde de motor. De Tsjechische knokte zich knap terug in de partij en ging vervolgens ook nog met de winst aan de haal: 9-11, 11-7, 12-10, 10-12, 4-11.

Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson waren als gevolg van hun positie op de mondiale ranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van het prestigieuze squashtoernooi.

De 26-jarige Anjema begint morgenmiddag tegen qualifier Mark Krajcsak uit Hongarije, terwijl de zeven jaar oudere Atkinson haar toernooi donderdag opent tegen de Deense Line Hansen.

Belverkeer Vodafone ontregeld

Het telecombedrijf Vodafone heeft een technisch mankement aan een van de vier poorten die het mobiele verkeer regelen. Daardoor kan een kwart van de klanten niet bellen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vandaag gezegd.

Vodafone weet nog niet hoelang de storing nog gaat duren. "We weten op dit moment nog niet hoe ernstig het is", aldus de woordvoerder.

Helaas, Vodafone klanten kunnen niet bellen  (foto: ANP)

CD: The Stranglers - The UA singles 1977 - 1982

The Stranglers zijn een geval apart. De sound van deze oude band is moeilijk in een bepaald genre te passen. Hoewel ze soms erg naar punk neigen (het genre waar de band met name mee geassocieerd wordt), is het te makkelijk om ze onder deze noemer te plaatsen. Ik ben zelf niet zo'n fan van de ietwat zweverige sound van de band, maar een aantal nummers uit de beginjaren vind ik best lekker klinken, met als grote uitschieter 'No more heroes'. Ook het laatste studio-album Suite XVI vond ik best aardig, zeker omdat de zang een stuk rauwer was dan toen deze verzorgd werd door originele zanger Hugh Cornwell (misschien overbodig, maar deze verliet de band in 1990). Dat keyboard hebben ze van mij altijd achterwege mogen laten, maar goed…dat is een kwestie van smaak, en in sommige nummers voegt het ook wel weer iets toe.


Staat bespiedt automobilist via kastje

In tegenstelling tot wat minister Eurlings meldde, zal de overheid wel toegang verschaffen tot de reisgegevens uit het kastje dat voor rekeningrijden bestemd is. De recherche en AIVD mogen gewoon de routegegevens bekijken als zij van mening zijn dat de "veiligheid van de staat" in het geding is of "ter voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten." Wat de "staatsveiligheid" in het geding brengt, bepaalt de overheid zelf.

CU-Kamerlid Cramer vindt dat de privacydiscussie overtrokken is, want “via de bonuskaart van de AH en de gegevens van de mobiele telefoon ligt ons leven toch al op straat.” Oppositiepartijen PVV en VVD vinden het een “big brother is watching you-verhaal.”

Minister Eurlings blijft stellen dat de privacy gewaarborgd is. De recente geschiedenis met betrekking tot dit soort grootschalige projecten leert ons dat dat vaak, in tegenstelling tot wat overheid op voorhand zegt over onder andere privacy, niet het geval is.

De reisgegevens van iedereen die met de OV-chipkaart reist, worden voor zeven jaar opgeslagen. Deze gegevens zouden in eerste instantie niet kunnen worden ingezien door de overheid of andere instanties. Niets was minder waar.

De vingerafdrukken op identiteitsbewijzen zouden ook enkel dienen om de identiteit van de documenthouder te verifiëren. Ook dit bleek niet te kloppen, want de vingerafdrukken van elke Nederlander komen in een centrale database die kan worden ingezien door politie en het Openbaar Ministerie.
 

Verdachte crash tankstation niet langer vast

De raadkamer van de rechtbank in Dordrecht heeft vandaag bepaald dat een 35-jarige Utrechter niet langer in voorlopige hechtenis gehouden mag worden. De man reed op 21 september een tankstation aan de A27 binnen waarbij een man van 33 om het leven kwam en vier andere mensen zwaargewond raakten.

De officier van justitie had gevraagd om verlenging van het voorarrest. De raadkamer ziet echter onvoldoende reden om de verdachte langer in voorlopige hechtenis te houden. De man blijft wel verdachte, laat de rechtbank weten. De man schrijft het ongeluk toe aan defecte remmen.

Miljoenenboete voor chloordistributeurs

Vijf distributeurs van zwembadchloor hebben van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) wegens verboden kartelvorming boetes van in totaal ruim 3 miljoen euro gekregen. Eén onderneming kreeg geen boete, omdat die het kartel bij de NMa heeft opgebiecht. De mededingingsautoriteit heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Volgens de NMa heeft het kartel ruim zeven jaar (vanaf januari 1998 tot en met april 2005) verboden kartelafspraken gemaakt over de verkoop van zwembadchloor aan zwembaden. Het kartel had een marktaandeel van 90 procent. De praktijken waren al ruim vóór 1998 ontstaan, dus vóór de inwerkingtreding van de Mededingingswet, aldus de toezichthouder.

Distributeurs van zwembadchloor maakten verboden prijsafspraken  (foto: ANP)

Inspecteur politie op non-actief

De politie Twente heeft een 51-jarige inspecteur direct op non-actief gesteld. Er zijn sterke vermoedens dat hij vitale informatie van de politie, waaronder processen-verbaal, op een openbare plek heeft achtergelaten, zo liet de politie vandaag weten.

Volgens de politie kan die nalatigheid ernstige gevolgen hebben voor de privacy van de in processen-verbaal genoemde mensen en het imago van de politie. Het bureau Interne Veiligheid van de politie onderzoekt de zaak.

Opnieuw Somalische gestenigd voor overspel

Een 20-jarige vrouw in Somalië is een afschuwelijke dood gestorven. De vrouw is voor een menigte van tweehonderd man gestenigd in het zuidwestelijke plaatsje Wajid, omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Haar 29-jarige vriend kreeg tegelijkertijd honderd zweepslagen, berichtte de BBC vandaag.

De vrouw had een doodgeboren baby gebaard en was schuldig aan overspel, zo oordeelde de strengislamitische rechter van de militante al-Shabaab-beweging.

Het is de tweede keer dat al-Shabaab een vrouw in Somalië voor overspel heeft laten stenigen. De groep heeft grote delen van het land in handen en probeert een zeer strikte interpretatie van de islam op te leggen aan de bevolking, van wie het grootste deel een gematigde vorm aanhangt. Al-Shabaab vecht tegen de door de internationale gemeenschap erkende regering in de hoofdstad Mogadishu.

Vorig jaar werd een 13-jarig meisje gestenigd voor overspel. Volgens mensenrechtenorganisaties was ze echter verkracht. Vorige maand zijn twee mannen gestenigd voor spionage.

Eerste melding levensbeëindiging baby

Een arts heeft dit jaar voor het eerst bij een speciale commissie gemeld dat het leven van een ernstig zieke, pasgeboren baby actief is beëindigd. Dat meldde staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) vandaag in een overleg met de Tweede Kamer.

De deskundigencommissie werd in 2007 door het ministerie van Volksgezondheid ingesteld om te beoordelen of artsen terecht een einde hebben gemaakt aan het leven van zeer zieke pasgeborenen. In dat jaar en ook vorig jaar kwam er echter geen enkele melding binnen. Bussemaker maakt zich daar grote zorgen over, omdat het volgens haar onwaarschijnlijk is dat er geen enkel geval heeft plaatsgevonden. De commissie had verwacht per jaar twintig meldingen te ontvangen.

Dode door schietpartij in Den Haag

Door een schietpartij op de Paul Krugerlaan in Den Haag is vanmiddag een man om het leven gekomen. Dat meldde de politie Haaglanden. Volgens ooggetuigen ging aan de schietpartij een ruzie vooraf. Waar die over ging, is niet duidelijk.

Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie kon alleen zeggen dat het gaat om een man van middelbare leeftijd. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Opkomst verkiezingen een derde

Ongeveer een derde van de inwoners van zes Nederlandse te vormen gemeenten die vandaag raadsverkiezingen houden, had rond zes uur 's avonds zijn stem uitgebracht. Dat blijkt uit tussentijdse peilingen van verschillende gemeenten.

In de nieuwe Limburgse gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas lag het opkomstpercentage boven de 35 procent. In de te vormen Groningse gemeente Oldambt lag de opkomst rond ditzelfde tijdstip op 31 procent en in de nieuwe gemeente Venray had om 16.00 uur 30 procent van de inwoners de gang naar de stembus gemaakt.

De fusiegemeenten Zuidplas en Venlo hebben geen tussentijdse gegevens beschikbaar over de opkomst van kiezers.

Opkomst verkiezingen een derde  (foto: ANP)

Straf voor ambtenaar met nazi-beltoon

 Een ambtenaar van de Duitse deelstaat Berlijn heeft een disciplinaire straf gekregen omdat hij op zijn mobiele telefoon als beltoon het Horst-Wessel-lied gebruikte, het partijlied van Adolf Hitlers NSDAP.

Dit heeft de Senaat (regering) van Berlijn in het deelstaatparlement meegedeeld. De ambtenaar liep tegen de lamp bij een winkeldiefstal. Daarna liep hij nog eens tegen de lamp toen agenten tijdens het politieverhoor hoorden wat voor beltoon hij gebruikte.

Het Horst-Wessel-lied is in Duitsland verboden als symbool van een anticonstitutionele organisatie. De ambtenaar had de ringtone op een gsm van zijn werkgever. De regering van Berlijn wil uit privacyoverwegingen niet zeggen wat voor straf de ambtenaar heeft gekregen.

Lloyd Webber opnieuw in ziekenhuis

De Britse componist Andrew Lloyd Webber is opnieuw opgenomen in een ziekenhuis. Hij heeft een chronische infectie opgelopen na een eerdere operatie wegens prostaatkanker.

Op zijn eigen website schrijft de musicaltycoon dat ondanks de complicatie, die directe behandeling behoeft, de operatie succesvol is verlopen. De prominente 61-jarige Brit hoopt volgend jaar weer aan het werk te zijn. Het artistieke brein achter musicals als Jesus Christ Superstar, Cats en Starlight Express kondigde eerder een vervolg aan op de musical Phantom of the Opera. Love Never Dies moet in maart volgend jaar in Londen in première gaan.

Hij is ook van plan volgend jaar plaats te nemen in een jury van een BBC-talentenjacht.

Andrew Lloyd Webber opnieuw opgenomen in ziekenhuis  (foto: ANP)

Atlantis gekoppeld aan ISS

De Amerikaanse spaceshuttle Atlantis, die eergisteren werd gelanceerd, is twee dagen later gekoppeld aan het Internationale Ruimtestation (ISS). Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vandaag laten weten.

Het is de op een na laatste vlucht van het dertig jaar oude ruimteveer, dat net als de twee andere spaceshuttles volgend jaar uit de vloot wordt gehaald.

Vanwege het naderende pensioen van de ruimteveren, de vrachtschepen van de ruimtevaart, zou het ISS bij defecten in grote problemen kunnen komen. Daarom brengen de zes bemanningsleden van de Atlantis, allen Amerikanen, tijdens hun elfdaagse missie een grote voorraad reserveonderdelen naar het ruimtestation.

Op de terugweg neemt de bemanning van de Atlantis de astronaute Nicole Stott mee. Zij verbleef bijna drie maanden aan boord van het ISS.

Spaceshuttle Atlantis is gekoppeld aan ISS  (foto: ANP)

In een vaste opstelling spelen loont

Vaak voetballen in dezelfde opstelling loont, zo concluderen Britse wetenschappers op basis van resultaten uit de Britse competities van de afgelopen veertig jaar.

Onderzoekers van de Universiteit van Wolverhampton stellen dat teams die succes hebben elf tot vijftig procent vaker in een vaste formatie spelen. Ook hebben de teams die de titels pakten, zoals Arsenal, Manchester United en Chelsea, de minste spelers daar voor nodig gehad.

Het zogenaamde rotatie-systeem is volgens wetenschapper Alan Nevill nutteloos. "Het rotatiesysteem is een product van de laatste 10 jaar, maar als je kijkt naar onze bevindingen dan is het geen weg naar gegarandeerd succes," zei hij in The Daily Telegraph. "Mensen zeggen wel dat teams nu meer wedstrijden spelen en dat er daarom vaker moet worden gewisseld, maar dat blijkt niet uit ons onderzoek. Wij hebben aangetoond dat teams waarbij de minste veranderingen in de opstelling worden doorgevoerd, over het algemeen het meest succesvol zijn."

Nationale elftal Guinee opgeheven

Vanwege de slechte resultaten van het nationale team van zijn land heeft Fodeba Isto Keiro, de minister van Sport van Guinee, drastische maatregelen genomen. Hij heeft per direct de gehele ploeg, inclusief technische staf, van het Afrikaanse land de laan uitgestuurd.

Guinee slaagde er niet in zich te plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. In de kwalificatiegroep eindigde ze als laatste met slechts drie punten uit zes wedstrijden. Hoe het nu verder moet met het nationale elftal is afwachten.

De impact van Modern Warfare 2 op Xbox Live Arcade

Modern Warfare 2 is een monsterhit, het stoot elk ander verkooprecord van de troon en levert zeer veel geld op. Hier lijden andere games onder die nu ondermaats verkopen. Maar heeft Modern Warfare 2 ook impact op Xbox Live Arcade games?

Dat heeft het zeker en niet zo'n klein beetje ook, zie in deze tabel de impact van Modern Warfare 2:



Zoals je ziet zijn de verkopen stevig gezakt, zo is Trials HD 40% minder gedownload, en van spellen als South Park, Zombie Apocolypse and Tower Bloxx Deluxe zijn de verkopen met wel 50% gezakt.

Uitgelekte gameplay van The Witcher 2: Assassination of Kings

Het gaat lekker met CD Projekt Red, de mensen achter The Witcher. Waren ze in het diepste geheim bezig met een vervolg op hun populaire game The Witcher (die van ons in eerste instantie 84%] kreeg en vervolgens met de Enhanced Edition 88%) verschijnt er ineens een filmpje op het internet met beelden van de game! CD Projekt Red is de moeilijkste niet en besloot vervolgens direct The Witcher 2: Assassination of Kings aan te kondigen.

Nu zijn we enkele maanden verder en staat er potdorie alweer een filmpje met gameplaybeelden van The Witcher 2 op internet! Het betreft hier een presentatie die de developers hebben gegeven waarbij ook de game werd vertoond. Te zien aan de stand van de camera is dit geheel wel heel sneaky opgenomen en dus vast niet de bedoeling dat deze beelden naar buiten kwamen.

De Bijbel lezen via de Xbox 360

Christelijke gamers hoeven dadelijk nooit meer van hun Xbox 360 vandaan. Voor Xbox Live Indie Games (wat helaas nog niet toegankelijk is in Nederland) verschijnt er namelijk binnenkort de applicatie Bible Navigator X. Voor 400 Microsoft Points ($5) kan je al dit moois downloaden met daarbij een handige zoekfunctie en bookmarkfunctie. Tevens heb je dan de keuze uit 10 thema’s om de boel nog een beetje op te vrolijken. Of het iets is waar gamers op zitten te wachten is een tweede, maar de producent Aaron Linne is er wel van overtuigd en had er dit over te zeggen:

"This application will bring the Bible into people's living rooms and onto their televisions in a completely new and innovative way. The Xbox isn't just secular entertainment anymore. We can use technology that other people developed to study Scriptures through a new medium. Some people are just more comfortable with a controller in their hands than a book"

Bible Navigator bevat het volledige oude en nieuwe testament en wordt volgens de uitgever gezien als een handige tool om de bijbel toegangelijker te maken voor jongeren.

Misschien mag je dan dadelijk zelfs je Xbox de kerk in meenemen?

Evans waarschuwt collega's voor Armstrong

Cadel Evans waarschuwt al zijn collega's vroegtijdig voor Lance Armstrong. De Australiër verwacht aankomend seizoen veel van zijn Amerikaanse tegenstander.

"We zullen een Armstrong zien op een ander niveau," aldus Evans tegenover de Gazet van Antwerpen. Het is echter nog niet zeker of Evans zelf wel deelneemt aan de Tour de France van 2010.

"BMC is nu niet zo'n groot team, maar heeft zich voor 2010 flink versterkt en heeft alles in zich om in 2010 mooie prestaties neer te zetten. Misschien kan ik de Tour niet rijden, maar we hebben de capaciteiten binnen de ploeg om te bewijzen dat we een wildcard verdienen voor de aankomende Tour de France," aldus de Australiër.

Goldman Sachs heeft spijt

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft zijn excuses aangeboden voor de rol die de bank speelde in het ontstaan van de huidige financiële en economische crisis.

Als genoegdoening zal Goldman daarom een half miljard dollar beschikbaar zetten om kleine Amerikaanse ondernemers door de crisis te helpen. De bank maakt elke maand zo'n miljard dollar winst.

Goldman ligt in de VS al tijden onder vuur wegens de extreem hoge bonussen en de aantijging dat Goldman de financiële markten grootschalig zouden manipuleren.

Volgens onderzoeksjournalist Matt Taibbi van het tijdschrift The Rolling Stone speelt Goldman een grote rol in het kunstmatig creëren van economische zeepbellen, om vervolgens aan de crash van deze zeepbellen te profiteren.

"Wij hebben meegedaan in zaken die duidelijk verkeerd waren en we hebben reden om spijt te hebben. Wij bieden onze excuses aan", aldus Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein op een conferentie in New York.

Blankfein zei eerder deze maand tegenover Britse media dat banken een maatschappelijk belang dienen en 'werk van God' doen. Dat leverde hem veel kritiek op vanuit de financiële wereld. Ook van deze uitlating heeft de topman nu spijt.

SP ziet gesprek met koningin niet zitten

De voltallige Tweede Kamerfractie van de SP heeft bedankt voor een ontmoeting met koningin Beatrix. Vanmiddag gaan de eerste parlementariërs langs op paleis Noordeinde, maar de SP'ers blijven weg.

"We zien er de noodzaak niet van in. Als wij over het Koninklijk Huis willen praten, dan doen we dat met premier Jan Peter Balkenende. Die is verantwoordelijk", stelt SP-Kamerlid Ronald van Raak vandaag. De eerste vijftig Kamerleden gaan vandaag per bus naar het paleis, de komende tijd volgen nog twee groepen.

Van Raak stoort zich ook aan de opzet van de bijeenkomsten. "De koningin houdt een praatje en vervolgens zit je daar met vijftig man. Dan krijg je toch geen gesprek?"

De gesprekken met de vorstin zijn vertrouwelijk. Tot tien jaar geleden was het gewoonte dat parlementariërs langsgingen op het paleis. Nadat er uit de gesprekken was gelekt, werden de ontmoetingen gestaakt.

Storm neemt af, gevaar windstoten blijft

De storm die vandaag vanaf het middaguur over Nederland trok, beleefde rond 14.00 uur zijn hoogtepunt en neemt nu geleidelijk af. Het verkeer moet in het hele land nog wel oppassen voor zware windstoten.

Dat geldt vooral voor de kustgebieden en langs het IJsselmeer, aldus een woordvoerster van het KNMI. Daar blijft het de komende uren nog wel krachtig tot hard waaien. Landinwaarts komt matige tot krachtige wind voor.

Met name de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland kregen vanmiddag te maken met de storm, die soms windkracht negen bereikte.

Storm neemt af, gevaar windstoten blijft  (foto: ANP)

No More Heroes naar de Xbox 360 en Playstation 3

No More Heroes kwam aan het begin van dit jaar uit op de wii en was voor veel mensen toch wel een verrassing. Marvelous Entertainment heeft nu aangekondigd, dat deze game geport gaat worden naar de Xbox 360 en PS3. Deze game zal in Japan op 25 februari verschijnen, over een Europese versie is nog niets bekend.

Aan de graphics en de gameplay zal niets veranderen, verzekert Marvelous Entertainment. Wel zal er een nieuwe mode bijkomen: de Very Sweet Mode. In deze mode krijgen alle vrouwelijke karakters een sexy outfit aan. Tevens krijgt iedereen die pre-ordert een artbook met deze sexy dames.



Lekkere dingen

Dat zijn ze dan, de mooiste man en vrouw van Nederland.

Een bekende van je? Dat is niet mogelijk, het zijn namelijk computeranimaties, gegenereerd uit de gezichten van Touriya Haoud, Carice van Houten, Hanna Verboom Doutzen Kroes, Tara Elders en Daphne Bunskoek. De heer bestaat uit de gezichten van Michiel Huisman, Arie Boomsma, Daniel Boissevain, Alain Clark, Ruben Nicolai en Chris Zegers.

Ach al die andere vrouwen hoef ik helemaal niet, ik neem genoegen met alleen Daphne Bunskoek.

Met dank aan Paul voor de submit.

Wickmayer, Malisse stappen naar CAS

Het internationale sporttribunaal CAS heeft vandaag bekend gemaakt dat Yanina Wickmayer en Xavier Malisse beroep hebben aangetekend tegen de schorsing van een jaar. Begin deze maand legde het Vlaams Doping Tribunaal hen deze straf op.

Wickmayer verzuimde driemaal om via de zogenoemde whereabouts haar verblijfplaats op te geven aan de antidopinginstanties. Malisse beging die overtreding twee keer en miste daarnaast ook een controle.

Binnen vier maanden zal het CAS uitspraak doen.

Depp opnieuw 'sexiest man alive'

Het Amerikaanse showbizzblad People heeft acteur Johnny Depp (46) voor de tweede keer uitgeroepen tot 'sexiest man alive'. Dat maakte het blad gisteren op zijn website bekend.

De eerste keer dat Depp de eer te beurt viel, was in 2003. Alleen Brad Pitt en George Clooney werden eerder twee keer gekozen tot aantrekkelijkste nog levende man op aarde.

 
Depp opnieuw 'sexiest man alive' (foto: ANP) 

Moorden met een bowlingbal in Kayne & Lynch 2 teaser

Kane & Lynch: Dead Men is een third-person shooter, ontwikkeld door IO Software voor de Xbox 360, PS3 en PC. Aangezien het een shooter betreft, spreekt het voor zich dat er genoeg manieren in zitten om vijanden af te maken, zoals shotguns, revolvers, submachine guns, grenades en sniper rifles. Je zou zeggen, genoeg manieren om je te vermaken. Maar het kan natuurlijk altijd beter!

Kane & Lynch 2: Dog Days is het vervolg en belooft in ieder geval qua wapens wat interessante uitbreidingen te bevatten. Intussen is er namelijk een teaser uitgebracht waarin te zien is dat Lynch een bowling bal pakt en daarmee een een deur inslaat. Enige tijd later is het blijkbaar nodig om de bowlingbal te poetsen, 3 keer raden dus wat ermee gebeurd is. Het is weer eens wat anders zullen we maar zeggen.

[Upd] Erotische video Carmen Electra opgedoken

Er is een erotische video opgedoken van actrice Carmen Electra. In het filmpje is te zien hoe de actrice het meer dan gezellig heeft met een vrouw én een man.

Het filmpje begint braaf, maar al gauw gaan de kleren uit en beginnen Carmen en de vrouw te zoenen. Vervolgens geeft Carmen een lapdance aan de cameraman. Het filmpje eindigt met beelden van een topless Carmen die de vrouw zoent in bed.

Ook Baywatch-collega Pamela Anderson kwam voorheen al in het nieuws vanwege een sextape.  

Het filmpje is hier (of hier) te bekijken. 

Update 16:22

Het blijkt helaas een stukje uit de film Mardi Gras te zijn, waar Carmen volgend jaar in de zien zal zijn. De vrouw in het filmpje lijkt namelijk sprekend op Stephanie Honore, ook in de film te zien. Ondanks dat blijft het filmpje het waard om te bekijken. 

  
Erotische video Carmen Electra opgedoken 

Ga snel en realistisch dood in de Operation Flashpoint 2 demo

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising is alweer meer dan een maand uit en kreeg van ons een mooie 87% op de Xbox 360. Maarja, een recensie is maar een mening, je wilt natuurlijk eerst zelf het spel spelen voordat je besluit om eventueel tot de verkoop over te gaan! Gelukkig is dat vanaf nu mogelijk want Codemasters heeft een demo van de game vrijgegeven.

De demo weegt 1,39 GB en bevat de eerste missie uit het spel, waarin je achter de vijandelijke linie een radarstation en missile sites moet opblazen. Probeer dit vooral ook eens te doen in de Hardcore-mode, waarbij je als speler geen HUD meer te zien krijgt en nóg makkelijker doodgaat. De demo is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Fileplay
Bid Gownload
Strategy Informer
Worth Playing

Topscorers Rabo Hoofdklasse - halverwege seizoen

We zitten ongeveer halverwege het seizoen en dat is een mooi moment om de topscorers uit de Rabo Hoofdklasse hockey te laten zien. Hieronder vind je die van de dames na tien wedstrijden en die van de heren na circa twaalf wedstrijden.

Topscorers dames

Pos.NaamTeamGoals
1Maartje Paumen Den Bosch 17
2Fieke Holman Amsterdam 13
3Caia van Maasakker SCHC 10
4Claire Visser Rotterdam 9
5Kim Lammers Laren 8
6Mascha Kimman HDM 7
7Marijn Hinskens Rotterdam 6
=Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC 6
9Wieke Dijkstra Laren 5
=Janneke Schopman Den Bosch 5
=Vera Vorstenbosch Den Bosch 5
=Emilie Mol Den Bosch 5
=Floor Joosten HDM 5
=Marilyn Agliotti Oranje-Zwart 5
=Alessia Padalino Klein Zwitserland 5


Topscorers heren

Pos.NaamTeamGoals
1Ashley Jackson HGC 15
2Mink van der Weerden Oranje-Zwart 13
3Roderick Weusthof SCHC 12
=Jeroen Hertzberger Rotterdam 12
5Mark Gleghorne Den Bosch 10
=Teun de Nooijer Bloemendaal 10
7Wouter Hermkens Tilburg 9
=Janiek Braaksma Hurley 9
9Melchior Looijen Kampong 8
=Quirijn Caspers Kampong 8
=Roderik Huber Laren 8
=Luke Doerner Laren 8

Afscheidsbrief van Die Mannschaft aan Enke

Vanavond speelt het Duitse nationale team een vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Uit eigen beweging heeft de Duitse selectie een emotionele afscheidsbrief aan Robert Enke geplaatst op de website van de Duitse voetbalbond.

De keeper van de nationale ploeg pleegde vorige week dinsdag zelfmoord. Uit angst voor reacties hield hij verborgen dat hij lange tijd met depressies kampte.

Lieve Robert,

Het is niet makkelijk om vanavond de voetbalschoenen aan te trekken, de grasmat te betreden en 90 minuten datgene te doen, waar jij zo van hield. Jouw dood is voor ons nog zo nabij. Het heeft ons allen sprakeloos en hulpeloos gemaakt. We waren als verlamd, toen dit onverdraagbare bericht ons bereikte. We waren niet in staat, onze bedroefdheid in woorden te vatten. Niet in staat, om een paar dagen later te voetballen.

We konden niet tot de orde van de dag overgaan. We hadden allemaal een moment van rust nodig, om ons te realiseren wat er is gebeurd. Helemaal begrijpen zullen wij het wellicht niet.

We hebben lang samen gezeten en aan je gedacht. We hebben samen gezwegen, samen gehuild en samen naar antwoorden gezocht, maar eigenlijk alleen nieuwe vragen gevonden. Kwellende vragen naar het waarom. Waarom konden we je niet helpen? Waarom kon je ons niet over je problemen vertellen? Waarom is het in onze prestatiesport en in ons prestatiegerichte team niet mogelijk, angst en ziekte uit te spreken?

Het is voor ons allen een pijnlijke gedachte, dat je je eenzaam en alleen gevoeld moet hebben, ook als je met ons samen was. Dat je zo vaak het gevoel moet hebben gehad, zo veel meer te kunnen verliezen dan alleen het voetbalspel. Dat er voor jou zo veel meer op het spel stond dan voor ieder ander van ons. Jouw overlijden is zo troosteloos. Maar we zullen er alles aan doen, hetgeen waar jij voor stond door te zetten, goed te voetballen en succesvol te zijn. En ons ervoor in te zetten dat vooroordelen en stigmatisering in de voetballerij geen plek hebben.

We zullen je missen. Op weg naar het stadion, in de kleedkamer en in het strafschopgebied. We zullen je missen, omdat je een buitengewone keeper was, maar nog meer dan dat een bijzonder mens.

We spelen vandaag voor Duitsland, voor de supporters. Maar we spelen vooral voor jou. Voor een goede vriend, door je overlijden zijn we allen nader tot elkaar gekomen. We zijn een team. En jij zal altijd een deel van het team blijven."

De originele brief is hier te vinden.

Sony hoopt op Cross-game chat binnenkort

Sony heeft de nieuwe firmware voor de PS3 aangekondigd, versie 3.10. Nieuw zal de mogelijkheid zijn om de PS3 te koppelen met een Facebook account en ook zal het browsen van foto's verbeterd zijn, alsmede een aangepaste look van de Friends list.

Afgelopen maand heeft ReklissAbandon, een developer van Naughty Dog , echter al laten vallen dat cross-game chat in de volgende firmware zou zitten. Deze post is destijds snel verwijderd. Playstation Network product manager James Thorpe heeft aangegeven dat er echter nog geen datum geprikt is voor deze functionaliteit, maar dat hij zou willen dat hij dat wel had.

Zodra het officieel bekendgemaakt zal worden heeft hij aangegeven dat ie het van de daken zal schreeuwen en zo de meest populaire blogger op het Playstation blog zal worden. Met een knipoog gaf hij tevens aan dat hij net als iedere PS3 gamer hoopt dat het liever vandaag dan morgen is.

Dus helaas nog steeds geen bevestiging, maar ook geen ontkenning dat het eraan zit te komen.

Button sluit deal met McLaren

Jenson Button heeft vandaag zijn deal met McLaren Mercedes kenbaar gemaakt. Dat zegt de perssite van Vodafone McLaren Mercedes. Het contract zou voor drie jaar zijn.

De regerend wereldkampioen ziet een verhuizing naar het team uit Woking wel zitten, nu de eerdere onderhandelingen met het team waar hij wereldkampioen mee werd (Brawn GP) stukgelopen zijn. En Button bezocht afgelopen weekend de McLaren-fabriek in Woking. De zet van de Britse rijder zorgt ervoor dat McLaren opnieuw een jaar de nummer één op zijn auto mag voeren.

Teambaas van Mercedes Grand Pix (het voormalige Brawn GP) Ross Brawn liet weten dat het "logisch" was dat Button zou blijven bij het team dat hem de wereldtitel had bezorgd. Toch heeft het management van de Britse coureur besloten dat overstappen naar McLaren de beste lange termijn optie is. McLaren had ook de kans om Kimi Räikkönen vast te leggen, maar de Fin had belachelijke salariseisen en dat ging niet door. Ook de wens van Räikkönen om rally's te mogen rijden, alsmede de vrijheid van persoonlijke sponsors, zouden voor McLaren niet bespreekbaar zijn.

Dat Button naar de Britse renstal gaat, is uniek: het is de eerste keer in de Formule 1-historie dat twee opeenvolgende wereldkampioenen bij één team zitten. En het is voor het eerst sinds Graham Hill (in 1962 en 1968 kampioen) en Jim Clark (in 1963 en 1965) bij Lotus in 1968 dat twee Britse wereldkampioenen bij een team zitten.

En Räikkönen heeft besloten om - nu hij bij Ferrari weg moest omdat Fernando Alonso daar naast Felipe Massa was aangenomen, en ook McLaren hem niet wil - een sabbatical te nemen. Zo zou de Fin in ieder geval aan het World Rally Championship mee kunnen doen, en mogelijk in 2011 weer terugkeren in de Formule 1.

Mercedes Grand Prix heeft inmiddels zijn zinnen gezet op Nico Rosberg en mede-Duitser Nick Heidfeld.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

RTL 5 komt met Wipeout with the Stars

RTL 5 gaat de 'With the Stars'-programma's nóg meer uitmelken door binnenkort te beginnen met Wipeout with the Stars. Dat meldde Evert Santegoeds vanmorgen bij Edwin Evers op Radio 538. 

In Wipeout moeten kandidaten zo snel mogelijk van punt A naar punt B over een parcours met verschillende obstakels. Op dit moment is RTL 5 aan het bekijken of er voldoende Bekende Nederlanders vrij zijn tijdens de opnameperiode. Begin volgend jaar beginnen de uitzendingen van het tweede seizoen van de normale Wipeout.

De presentatie is in handen van ex-belspelpresentatrice Wytske Kenemans. Het commentaar wordt voorzien door cabaretier Klaas van der Eerden en presentator Dennis Weening.

Milito weer fit na 18 maanden

Gabriel Milito is weer fit. De centrale verdediger van FC Barcelona stond achttien maanden aan de kant met een slepende blessure.

De Argentijnse verdediger ziet nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel nu hij weer kan gaan spelen. In mei 2008 raakte hij geblesseerd aan zijn rechterknie in de Champions League-wedstrijd op Old Trafford tegen Manchester United.

Milito heeft er al een vriendschappelijke wedstrijd op zitten. Deze wedstrijd verliep zonder problemen. Trainer Josep Guardiola heeft nog niets kunnen zien van Milito. Toen hij trainer werd van Barça, was Milito al geblesseerd. "Het zal een hele grote dag worden wanneer Milito weer bij een wedstrijdselectie zit", aldus Guardiola tegenover Sport.

Hamilton en Whitmarsh: "Komst Button geweldig"

Lewis Hamilton en McLaren Mercedes-teambaas Martin Whitmarsh zijn geweldig blij dat Jenson Button voor het Britse team komt rijden.

Hamilton verwacht dat hij en zijn nieuwe teamgenoot mooie resultaten kunnen boeken, vooral voor de Britse fans. "Het is fantastisch nieuws dat Jenson heeft besloten om bij McLaren te komen rijden. Ik kijk er erg naar uit om er samen met hem en de engineers voor te zorgen dat we het komende seizoen competitief van start zullen gaan", volgens Hamilton. "We zullen elkaar hard pushen, maar ook goed samenwerken. Hij heeft veel kennis en ervaring en ik denk dat we elkaar goed zullen aanvullen."

"Als Britse coureur vind ik het natuurlijk ook prachtig om een Britse teamgenoot te hebben en ik denk dat zijn bekendmaking ook fantastisch nieuws is voor alle Britse sportfans", aldus Hamilton. "Ik hoop dat ze ons hun volledige steun geven. Ik kijk al uit naar de race op Silverstone, dat gaat echt geweldig worden."

Heikki Kovalainen was de afgelopen jaren de teamgenoot van Hamilton en de Brit wenst de Fin veel succes toe. "Verder wil ik mijn goede vriend en teamgenoot van de afgelopen twee seizoenen nog veel succes wensen in de toekomst", vervolgde Hamilton. "Hij is een van de aardigste personen die ik ooit heb ontmoet."

Teambaas Martin Whitmarsh hoopt dat het rijdersduo het beste van het veld zal zijn in 2010. Ook al rijden de twee verschillend, toch zullen ze elkaar goed aanvullen, zo verwacht Whitmarsh.

Hij is erg in zijn nopjes met het besluit van Button om bij McLaren een meerjarig contract getekenend te hebben. "Iedereen binnen McLaren is erg blij Jenson bij ons team te kunnen verwelkomen", begon Whitmarsh. "Het is altijd ons beleid geweest om de twee beste beschikbare coureurs in te lijven en met Jenson en Lewis hebben we niet alleen het snelste duo, maar ook de twee meest complete, professionele en toegewijde coureurs uit de Formule 1."

Hamilton is de agressievere van de twee, terwijl Button soepeler met de wagen omgaat. Dat is een voordeel volgens Whitmarsh. "Het zorgt voor een goede balans en onze engineers kijken er al naar uit om te kunnen samenwerken met Jenson", aldus de Britse teammanager. "Ik denk dat we met zo'n sterk en dynamisch rijdersduo nog completer zullen zijn. We moeten ze nu een auto geven die kan winnen."

Toch heeft de huidige wereldkampioen niet voor McLaren gekozen voor het geld: "We betalen hem niet meer dan hij ergens anders zou kunnen halen. Dat toont aan hoeveel Jenson in McLaren gelooft, en het toont bovendien zijn ambitie aan om verder te bouwen op de geweldige resultaten die hij in 2009 heeft behaald."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Afgelopen weekend stond de tiende speeldag in de zondaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
FC Chabab VVSB 1-3
FC Hilversum ADO '20 0-2
FC Omniworld Westlandia 2-0
Haaglandia / Sir Winston HBS 2-1
Hollandia Argon 1-1
SC Feyenoord Elinkwijk 2-3
TONEGIDO AFC 1-3

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. AFC102223-12
2. Argon101714-10
3. Elinkwijk101619-13
4. Hollandia101617-13
5. FC Hilversum101616-14
6. HBS91515-11
7. VVSB101415-12
8. Haaglandia / Sir Winston101412-13
9. Westlandia101314-16
10. SC Feyenoord91214-16
11. ADO '20101211-12
12. FC Omniworld101014-19
13. TONEGIDO10712-27
14. FC Chabab1069-17

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Dijkse Boys UNA 2-2
JVC Cuijk DESK 5-0
OSS '20 EVV 1-1
Schijndel / VITAM sv Venray 0-3
UDI '19 / Beter Bed Gemert 0-1
Baronie sv Meerssen afg
OJC Rosmalen Papendrecht uit

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Gemert102220-9
2. Baronie92115-3
3. Dijkse Boys102124-13
4. sv Venray101822-13
5. EVV91618-13
6. JVC Cuijk101622-15
7. Schijndel / VITAM101416-13
8. UDI '19 / Beter Bed101313-12
9. sv Meerssen91214-22
10. DESK91111-22
11. UNA101013-13
12. OSS '2010612-20
13. OJC Rosmalen944-18
14. Papendrecht9311-29

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Achilles '29 FC Lienden 2-1
Be Quick 1887 De Treffers 3-0
HSC '21 / Carparc SC Joure 7-0
Juliana '31 ROHDA Raalte 0-0
Quick '20 Nieuw Buinen 1-1
Sneek Wit-Zwart sv Babberich 2-1
WKE Alcides 2-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Achilles '29102426-10
2. WKE102020-10
3. De Treffers91823-7
4. FC Lienden101616-8
5. Quick '20101618-12
6. Be Quick 1887101617-16
7. Alcides101312-18
8. Sneek Wit-Zwart10139-15
9. Juliana '3191213-11
10. HSC '21 / Carparc101117-15
11. ROHDA Raalte101111-13
12. Nieuw Buinen10819-21
13. sv Babberich10711-21
14. SC Joure1024-39

Button: "Jongensdroom komt uit"

Jenson Button gaat naar Vodafone McLaren Mercedes, dat heeft de Brit vandaag bekend gemaakt. Zelf is hij wel blij met de lastige beslissing.

"Het is altijd lastig om een team te verlaten waar je zo lang hebt gereden", begon hij. "Maar het hele leven draait om uitdagingen - en het belangrijkste van alles: jezelf uitdagen. Dus ook al heb ik afgelopen jaar het kampioenschap gepakt met Brawn GP, en dat zal ik nooit vergeten, ik was altijd van plan om mijzelf nieuwe doelen op te leggen."

Button is in zijn nopjes nu zijn jongensdroom uit lijkt te komen: "En daarom heb ik besloten om voor Vodafone McLaren Mercedes te gaan rijden. Je wordt hoe dan ook meegesleept in de geweldige geschiedenis van dit team. McLaren is één van de grote namen uit de sportwereld. Ik volg het team sinds ik een kleine jongen ben en het voelt ongelooflijk om er eindelijk deel van uit te maken. Toen ik het McLaren Technology Centre eerder deze maand bezocht, was ik niet alleen onder de indruk van de uitstekende technische faciliteiten. Ook de ambitie, de motivatie en de winnaarsgeest raakten me. En de geschiedenis van het team. Laat ik het zo zeggen: de prijzenkast is kilometers lang."

"Uit persoonlijk oogpunt is het geweldig om naast een mede-Britse wereldkampioen te rijden. Lewis [Hamilton, red.] heeft enorm veel succes behaald in een kort tijdsbestek en hij is een zeer getalenteerde coureur die het respect van iedere Formule 1-rijder heeft verdiend. Ik denk dat we heel veel van elkaar kunnen leren en ik kijk erg uit naar het gebruik van onze kennis om het team naar voren te stuwen."

"Ook vind ik het fantastisch dat we een geheel Brits team vormen. Ik weet zeker dat we beide de nationale vlag met trots zullen verdedigen en ik hoop van harte dat we het hele Verenigd Koninkrijk alsmede de McLaren-fans over de hele wereld trots op ons kunnen maken. Niets betekent meer voor me dan om mijn land te representeren en ik kijk er heel erg naar uit om F1-circuits over de hele wereld rood, wit en blauw te verven de komende jaren."

Toch heeft Button zijn vorige team niet vergeten: "Tenslotte wil ik nog zeggen dat het seizoen 2009 een zeer speciale plek heeft in mijn herinneringen en ik ben er zeker van dat iedereen die zo hard heeft gewerkt bij Brawn GP er precies zo over denkt. Ik wil ook iedereen bij Mercedes bedanken, want zonder hen waren we niet zo competitief geweest. Ik ben blij dat ik hun motoren ook de komende jaren zal gebruiken."

De Brit had ook nog een mededeling voor de mensen bij Mercedes Grand Prix (voormalige Brawn GP): "Ik wens al mijn oude teamgenoten bij Brawn GP het beste in hun avontuur met Mercedes Grand Prix en ik hoop dat ze mij het beste wensen in mijn avontuur bij McLaren Mercedes."


De palmares van Jenson Button
Geboortedatum: 19 January 1980 (29)
Wereldkampioenschappen: 1 (2009)
Overwinningen: 7
Poleposities: 7
Punten: 327
GP-starts: 170

Van Moorsel langer bij Den Bosch

FC Den Bosch en Paco van Moorsel (19) blijven langer aan elkaar verbonden. Het contract met de middenvelder liep medio 2010 af, maar beide partijen zijn overeengekomen dat Van Moorsel nu tot medio 2012 in Bossche dienst blijft.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: "Paco is een jongen uit de regio die al onze jeugdelftallen heeft doorlopen, ieder een jaar een stapje verder is gekomen, en inmiddels basisspeler is in het eerste team. Het is gebleken dat hij een talentvolle middenvelder is met goede diepgaande loopacties, als ook scorend vermogen. Tevens verwachten wij als technisch kader de nodige progressie."

Paco van Moorsel is op 15 december 1989 geboren in Veldhoven. Hij begon met voetballen bij RKSV Boxtel. Als jongen van 11 jaar werd hij gescout door FC Den Bosch, waar hij in het jongste jeugdteam (destijds was dat de D-jeugd) kwam te spelen.

Sindsdien heeft Van Moorsel alle jeugdelftallen van FC Den Bosch doorlopen. In het seizoen 2006-2007 maakte hij als speler van FC Den Bosch zijn debuut in het betaalde voetbal. Dit seizoen heeft Van Moorsel een basisplaats en maakte hij tot nu toe zeven competitiegoals. In totaal speelde hij in de afgelopen vier seizoenen 67 competitiewedstrijden in de Bossche hoofdmacht.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Afgelopen weekend stond de tiende speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ARC Rijnsburgse Boys 1-7
Barendrecht Capelle 3-1
Quick Boys Noordwijk 2-4
RVVH Katwijk 2-3
Scheveningen ASWH 0-0
Ter Leede DOTO 3-0
TOGR FC Lisse 3-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle102735-13
2. Barendrecht92027-11
3. Rijnsburgse Boys92022-7
4. ASWH101719-16
5. Ter Leede91621-13
6. Katwijk91616-16
7. ARC101512-17
8. Quick Boys101321-23
9. FC Lisse101217-18
10. Noordwijk101215-16
11. Scheveningen101013-19
12. RVVH10915-25
13. TOGR1037-24
14. DOTO1028-30

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
GVVV Bennekom 4-0
LRC Leerdam DOVO 2-1
ODIN '59 Jodan Boys 0-1
Spakenburg SDC Putten 1-2
Sparta Nijkerk IJsselmeervogels 0-1
Volendam Kozakken Boys 1-2
Zwaluwen '30 Hoek 1-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Sparta Nijkerk102426-11
2. Hoek102116-9
3. IJsselmeervogels102019-6
4. Spakenburg101821-13
5. GVVV101722-14
6. Kozakken Boys101518-18
7. LRC Leerdam91415-14
8. Zwaluwen '30101418-19
9. DOVO101316-22
10. Jodan Boys101216-19
11. SDC Putten91015-22
12. ODIN '5910614-23
13. Bennekom10612-25
14. Volendam10414-27

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
ACV Berkum 0-4
Be Quick '28 Harkemase Boys 1-1
Go-Ahead Kampen CSV Apeldoorn 2-6
Nunspeet Staphorst 1-1
PKC '832 Excelsior '31 1-2
SC Genemuiden HHC Hardenberg 2-2
WHC Flevo Boys afg

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31102218-9
2. Flevo Boys91918-9
3. ACV101919-15
4. Harkemase Boys91720-9
5. CSV Apeldoorn101517-15
6. Berkum91316-15
7. Staphorst101310-11
8. SC Genemuiden101219-17
9. Be Quick '28101212-16
10. Nunspeet101114-24
11. HHC Hardenberg101011-13
12. WHC9917-19
13. PKC '8310915-20
14. Go-Ahead Kampen10616-30

Hackers maken eigen dedicated Modern Warfare 2 server

Zoals velen van jullie weten heeft Infinity Ward het onmogelijk gemaakt om dedicated servers te runnen. Tenminste, dat zeggen ze. Een stel modders heeft het namelijk voor mekaar gekregen om zelf een dedicated server te draaien. Waarbij het aantal exp punten die je verdient gigantisch is opgeschroefd, het mogelijk is oneindig veel kogels te hebben en je gigantisch hoog kan springen.

Ik ben benieuwd, gaat Infinity Ward nu eindelijk over de brug en de PC spelers dan toch voorzien met dedicated servers. Of blijven ze koppig volhouden dat dit de beste manier is?

Button maakt deal met McLaren

Jenson Button heeft vandaag zijn deal met McLaren Mercedes kenbaar gemaakt. Dat zegt de perssite van Vodafone McLaren Mercedes. Het contract zou voor drie jaar zijn.

De regerend wereldkampioen ziet een verhuizing naar het team uit Woking wel zitten, nu de eerdere onderhandelingen met het team waar hij wereldkampioen mee werd (Brawn GP) stukgelopen zijn. En Button bezocht afgelopen weekend de McLaren-fabriek in Woking. De zet van de Britse rijder zorgt ervoor dat McLaren opnieuw een jaar de nummer één op zijn auto mag voeren.

Teambaas van Mercedes Grand Pix (het voormalige Brawn GP) Ross Brawn liet weten dat het "logisch" was dat Button zou blijven bij het team dat hem de wereldtitel had bezorgd. Toch heeft het management van de Britse coureur besloten dat overstappen naar McLaren de beste langetermijnoptie is. McLaren had ook de kans om Kimi Räikkönen vast te leggen, maar de Fin had belachelijke salariseisen en dat ging niet door. Ook de wens van Räikkönen om rally's te mogen rijden, alsmede de vrijheid van persoonlijke sponsors, zouden voor McLaren niet bespreekbaar zijn.

Dat Button naar de Britse renstal gaat, is uniek: het is de eerste keer in de Formule 1-historie dat twee opeenvolgende wereldkampioenen bij één team zitten. En het is voor het eerst sinds Graham Hill (in 1962 en 1968 kampioen) en Jim Clark (in 1963 en 1965) bij Lotus in 1968 dat twee Britse wereldkampioenen bij een team zitten.

En Räikkönen heeft besloten om - nu hij bij Ferrari weg moest omdat Fernando Alonso daar naast Felipe Massa was aangenomen, en ook McLaren hem niet wil - een sabbatical te nemen. Zo zou de Fin in ieder geval aan het World Rally Championship mee kunnen doen, en mogelijk in 2011 weer terugkeren in de Formule 1.

Mercedes Grand Prix heeft inmiddels zijn zinnen gezet op Nico Rosberg en mede-Duitser Nick Heidfeld.

KNVB wil EK vrouwen in 2013 organiseren

Voetbalbond KNVB heeft zich bij de UEFA officieel gemeld om het Europees kampioenschap voor vrouwen in 2013 te mogen organiseren. De inschrijftermijn voor het toernooi verliep afgelopen vrijdag.

Nederland krijgt voor het toernooi concurrentie van Bulgarije, Polen, Zweden en Zwitserland. Het is nog niet zeker of al deze landen hun kandidatuur door gaan zetten, want voor 31 mei 2010 zal het definitieve plan voor de organisatie ingeleverd moeten worden. Daarna wordt er in september besloten welk land het toernooi toegewezen krijgt.

Afgelopen zomer vond het EK in Finland plaats. De KNVB was ook in de race om dat toernooi te organiseren, maar zal het aan haar neus voorbij gaan. Oranje plaatste zich wel en behaalde bij haar debuut verrassend de halve finale.

AZ naar UEFA om transfersom Medunjanin

AZ heeft bekend gemaakt dat het naar de UEFA stapt om het resterende geld van Real Valladolid te krijgen. De Spaanse club moet nog geld overmaken omtrent de transfer van Haris Mendunjanin. De Spanjaarden weigeren namelijk de tweede termijn van de transfersom te betalen.

Middenvelder Medunjanin stapte vorig jaar over naar Spaanse club voor enkele tonnen als transferbedrag. Hierop overlegde Real Valladolid met AZ om het bedrag in twee keer over te maken. De uiterlijke datum voor de tweede termijn is echter allang verstreken. Enkele pogingen vanaf de kant van AZ om in contact te komen met de clubleiding van Valladolid bleven onbeantwoord door de Spaanse club. Hierop besloten de Alkmaarders de UEFA in te schakelen.

Kapitein gedood door kapers

De kapitein van een tanker met chemicaliën is overleden als gevolg van schotwonden die hij eergisteren opliep toen Somalische piraten het schip overmeesterden. Eén van de daders, die zich Mohammed noemde, zei vandaag tegen het persbureau Reuters dat de kapitein de afgelopen nacht aan zijn verwondingen is bezweken.

Het gekaapte schip is volgens Mohammed onderweg naar de Somalische kust. Het vrachtschip de Theresa VIII, is eigendom van een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden en heeft een Noord-Koreaanse bemanning van bijna dertig man. Het werd in de Indische Oceaan gekaapt.

Bruggen in Friesland blijven dicht

Vrijwel alle bruggen in Friesland worden vandaag dichtgehouden in verband met de harde wind. Volgens een woordvoerder van de afdeling nautische zaken van de provincie Friesland is het risico op schade te groot als de wind onder een klep komt. "Daarnaast is de kans groot dat we de brug niet meer dicht krijgen, als de klep eenmaal omhoog is", aldus de woordvoerder.

De bruggen blijven mogelijk de rest van de dag dicht. Voor veel bruggen is windkracht 6 al te veel als de wind uit de verkeerde hoek komt, aldus de provinciewoordvoerder. Op het moment dat de wind tijdelijk afneemt, worden zo veel mogelijk bruggen even opengezet om de beroepsvaart door te laten. De draaibruggen in Friesland kunnen wel gewoon functioneren.

Nederland bijna koploper met snel internet

Na Denemarken is Nederland in de Europese Unie (EU) het land met het hoogste aantal inwoners met een breedbandinternetaansluiting. In Nederland heeft 36,2 procent van de bevolking zo'n aansluiting. In Denemarken is dat 37,3 procent. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd verslag van de Europese Commissie.

Het aantal internetaansluitingen in de hele EU is het afgelopen jaar verder gestegen. In juli 2009 had 24 procent van de EU-bevolking een internetaansluiting. Een jaar eerder lag dit percentage nog op 21,6.

Steeds meer inwoners van de EU hebben bovendien een snelle aansluiting. Ondanks een somber economische klimaat is het aantal breedbandlijnen in de unie tussen juli 2008 en juli 2009 met gemiddeld 10,7 procent gestegen tot 120 miljoen vaste breedbandlijnen voor de hele EU. Ook het aantal mensen met een aansluiting op mobiel breedbandinternet neemt snel toe. Inmiddels beschikken 4,2 EU-inwoners op de honderd over zo'n aansluiting.

De gemiddelde snelheid van alle breedbandaansluitingen wordt ook steeds sneller. 80 procent van alle breedbandaansluitingen in Europa heeft inmiddels een snelheid van 2 megabits per seconde of meer.

Irak staakt voorbereiding verkiezingen

De kiescommissie van Irak stopt met het voorbereiden van de komende parlementsverkiezingen. Dat zei een lid van de commissie vandaag. Het besluit volgt op het veto dat de soennitische Iraakse vicepresident eerder op de dag had uitgesproken over een deel van de voorgestelde kieswet.

Vicepresident Tareq al-Hashemi ging niet akkoord met het wetsvoorstel, omdat hij bezwaren heeft tegen artikel 1 van de kieswet. Die wijst volgens Hashemi te weinig parlementszetels toe aan de ruim twee miljoen Irakezen in het buitenland. Deze regeling treft vooral de soennieten, die na de Amerikaanse aanval op Irak in 2003 zijn gevlucht.

Door het veto zijn de parlementsverkiezingen, die op 21 januari zouden worden gehouden, op losse schroeven komen te staan. Het wetsvoorstel gaat nu terug naar het parlement.

Renault ontvangt bod op deel F1-team

Renault heeft volgens de Finse krant Turun Sanomat een bod uit Rusland ontvangen om 40% van het team van de hand te doen. Mocht het tot een overeenkomst komen dan lijkt Vitaly Petrov de tweede coureur naast Robert Kubica te gaan worden.

Renault wacht nog tot december met haar besluit of ze in de Formule 1 actief blijft of niet. Bild meldt dat het bedrijf om dit te doen ongeveer dertig miljoen euro op wil gaan halen. Met deze deal zou de toekomst van het team weer voor minimaal een jaar verzekerd moeten zijn. Het zou kunnen verklaren waarom Timo Glock, die dicht bij een stoeltje was, opeens bij Manor tekende.

De onzekerheid bij Renault is voor Red Bull Racing lastig met het oog op 2010. Ontwerper Adrian Newey heeft de auto op dit moment rond de motor van het Franse bedrijf ontworpen, maar mocht Renault zich terugtrekken uit de Formule 1 dan moet de RB6 compleet op de schop en verliest het bedrijf kostbare tijd.

Kroes akkoord met staatssteun ING

De Europese Commissie heeft zijn goedkeuring gegeven aan de staatssteun voor bank en verzekeraar ING. Dit maakte Europees Commissaris Neelie Kroes (Mededinging) vandaag bekend.

Vorige maand maakte ING bekend grote delen van het concern af te splitsen. Het gaat om de verzekeringsactiviteiten en een deel van de bank. ING moest het herstructureringsplan maken omdat het concern omvangrijke steun van de Nederlandse staat had gekregen.

Brussel heeft nu formeel toestemming gegeven aan het plan en daarmee aan de staatssteun. Volgens Kroes zijn nu voldoende maatregelen genomen om de verstorende gevolgen die de staatssteun heeft, te ondervangen.

Wat zou de meest gespeelde game op Xbox Live zijn?

De vraag in de titel zal door de meesten waarschijnlijk al wel goed zijn beantwoord. De meest langverwachte game van het jaar die afgelopen week zijn release kende en in een ontzettend grote hoeveelheid is verkocht, Modern Warfare 2, is de meest gespeelde game op Xbox live van de afgelopen week.

Dat niet iedereen is overgestapt op Modern Warfare 2 is te zien in onderstaande lijst. Call of Duty 4: Modern Warfare staat namelijk op een tweede plek en Call of Duty: World at War staat op een vierde plek. Wie zijn die mensen die deze voorlopers nog spelen? Zullen de boycotters op de Xbox 360 misschien een sterkere wil hebben dan die op de PC? Wie weet.


1. Modern Warfare 2
2. Call of Duty 4
3. Halo 3
4. Call of Duty: WaW
5. Left 4 Dead 2 – Demo
6. GTA IV
7. Gears of War 2
8. FIFA 10
9. Halo 3: ODST
10. Madden NFL 10

[NHL] Senators winnen Canadese derby

De Ottawa Senators hebben in een thuiswedstrijd de kwakkelende Toronto Maple Leafs met 3-2 verslagen. Man van de wedstrijd werd de veelbekritiseerde goalie Pascal Leclaire, die 30 van de 32 schoten op doel stopte.

"Het voelde goed om het verschil te maken op een positieve manier," aldus de goalie die de vorige wedstrijd moest toezien hoe tweede goalie Brian Elliott vorige wedstrijd sterk keepte in een verlieswedstrijd tegen de New York Rangers. "Het was een leuke wedstrijd: er waren vier vechtpartijen, het tempo lag hoog en ik kon een paar mooie reddingen maken."

Door het verlies staan de Maple Leafs samen met de Carolina Hurricanes op de laatste plek in de Eastern Conference, en dat frustreert coach Ron Wilson. "We speelden weer vrij goed. Onze aanval liep behoorlijk maar we konden het niet afmaken. Een paar foutjes in de neutrale zone resulteerden in drie tegengoals. Het lijkt wel of elke fout die wij maken wordt afgestraft dit jaar. Als we vier of vijf goals maken maakt de tegenstander er steeds eentje meer, en andersom krijgen we dat niet voor elkaar."

Mike Fisher opende de score na 8 minuten uit een rebound van een schot van Alex Kovalev. De voorsprong voor de Senators duurde slechts een minuut, omdat Phil Kessel snel gelijkmaakte met een afstandsschot. In de tweede periode kwam Toronto zelfs op voorsprong door een goal van Niklas Hagman die vanuit de hoek voor het doel langs kon schaatsen en kon scoren. Milan Michalek maakte in de powerplay halverwege de periode echter weer gelijk door een schot van Alexandre Picard van richting te veranderen.

Nog in de tweede periode zette Fisher de Senators weer op voorsprong, waarna Leclaire er in de derde periode voor zorgde dat deze score bleef staan. In de derde periode kreeg hij maar liefst vijftien schoten te verwerken die hij allemaal wist te keren. Senators-coach Clouston was na afloop dan ook blij: "De eerste vijftig minuten speelden we prima, de laatste tien minuten speelden we om niet te verliezen. We hadden Leclaire hiervoor nodig, en hij was op zijn best."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Ottawa SenatorsToronto Maple Leafs3-2
Montreal CanadiensCarolina Hurricanes3-2 (SO)
New York RangersWashington Capitals2-4
Nashville PredatorsSan Jose Sharks4-3
Calgary FlamesColorado Avalanche2-3

Balkenende is een fijne gozer, de koningin een moordwijf

Zo heel af en toe sta ik mezelf toe eens flink te spugen en te spuien in een column. Tussen het slap geouwehoer en de wat serieuzere columns en bijdragen door, mag ik dan graag de grenzen van “het toelaatbare” opzoeken. Ik wéét dan wel dat ik de nodige bagger over me heen ga krijgen, maar op die momenten mag ik graag terugvallen op mijn aloude credo: “Het is maar fucking internet!”

Bryant produceert jubileum-score

Direct na zijn terugkeer in de NBA na een been blessure heeft Kobe Bryant zijn waarde weer bewezen. De guard had met 40 punten een belangrijk aandeel n de 106-93 overwinning van de Los Angeles Lakers op de Detroit Pistons.

De bijna twee meter lange topschutter vierde ook nog eens zijn jubileum. Het was voor de honderdste keer in zijn loopbaan dat hij deze score behaalde.

Bryant, die zondag nog last had van zijn kwetsuur tijdens het verloren duel met de Houston Rockets, zag de Pistons in het vierde kwart een achterstand van 25 punten goed maken maar kon voorkomen dat de wedstrijd kantelde. Topschutter bij de Pistons was Will Bynum met 24 punten.

Opnieuw schilderij van Munch gestolen

Uit een galerie in de Noorse hoofdstad Oslo is een kunstwerk van de beroemde Noorse schilder Edvard Munch (1863-1944) gestolen. Het gaat om de litho Loesrivelsen II (Scheiding II) uit 1900.

Het kunstwerk verdween al in juni uit een Noorse galerie, maar de diefstal werd al die tijd geheim gehouden. De Noorse politie moest de kunstroof echter toegeven na een onthulling vandaag van de Noorse publieke omroep NRK.

Loesrivelsen II is een zwart-wittekening waarop een man en een vrouw staan afgebeeld. Met de rug naar elkaar kijken ze mistroostig naar beneden. De litho is ongeveer 2,5 miljoen Noorse kronen (bijna 300.000 euro) waard.

Vorige week werd een andere litho van Munch, De Geschiedenis, ontvreemd uit een kunstgalerie in Oslo. Dit werk zou ongeveer 240.000 euro waard zijn. Vijf jaar geleden werd het bekendste schilderij van Munch, De Schreeuw, en het doek Madonna gestolen. Twee jaar later werden de werken teruggevonden. Drie Noren werden voor de roof veroordeeld, maar hun motief is nooit opgehelderd.

Een andere versie van De Schreeuw verdween tien jaar eerder uit de nationale galerie in Oslo. Ook die werd later teruggevonden.

Barendrecht krijgt CO2-opslag

De proef met de ondergrondse opslag van het broeikasgas CO2 onder een woonwijk in Barendrecht gaat door. Dat hebben de ministers Jacqueline Cramer (Milieu) en Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vandaag bekendgemaakt.

De CO2-opslag kan veilig plaatshebben en is nodig om een echt andere, duurzame weg te kunnen inslaan op energiegebied, aldus de bewindslieden. Ze beginnen met een beperkte proef in een klein veld onder de wijk Carnisselande. Alleen als die zonder problemen verloopt, krijgt het project een vervolg in het groter leeg gasveld onder Barendrecht-Ziedewij.

Half miljard geboden voor villa Berlusconi

De familie van sjeik KhaliD-fa bin Zayed bin Sultan al-Nahayan van Abu Dhabi heeft 450 miljoen euro geboden voor Villa Certosa, de villa van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi op Sardinië. Dit is het hoogste bedrag dat ooit voor een villa in Italië is geboden. Dit heeft de Corriere della Sera, de grootste Italiaanse krant, vandaag gemeld.

Berlusconi is zijn villa op het eiland een beetje beu omdat paparazzi er op een afstand foto's namen. Die zijn gepubliceerd in het kader van schandalen rond de seksfeestjes van de premier, wiens vrouw echtscheiding heeft aangevraagd.

De vorst van Abu Dhabi en kroonprins emir Mohammed zijn al enige tijd op zoek naar een buitenverblijfje aan de Middellandse Zee. Eerder hadden zij hun oog laten vallen op een villa in Montenegro die uiteindelijk toch niet werd gekocht.

Als de regerende familie van Abu Dhabi de vraagprijs van bijna een half miljard betaalt voor Berlusconi's villa aan de beroemde Costa Smeralda, krijgt zij er wel wat voor terug: 4000 vierkante meter woonoppervlak in de hoofdvilla en twee nevenvilla's, 80 hectare park, twee meren en een kunstmatige vulkaan.

Ahold boekt meer winst

Supermarktconcern Ahold heeft in het derde kwartaal de nettowinst met 22 procent zien stijgen tot 238 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat heeft Ahold vandaag voorbeurs bekendgemaakt. Analisten hadden juist gerekend op een winstdaling.

Analisten hadden een nettowinst van 188 miljoen euro voorspeld. Het bedrijfsresultaat steeg met 1,5 procent naar 265 miljoen euro. Kenners hadden een bedrijfsresultaat van 271 miljoen euro verwacht.

Het moederconcern van supermarktketen Albert Heijn kondigde tevens nieuwe kostenbesparingen aan. Het concern wil de komende 3 jaar 350 miljoen euro besparen. Het besparingsprogramma is gericht op alle onderdelen binnen Ahold.

Ahold boekt meer winst  (foto: ANP)

Cognitieve training effectief bij depressie

Psychologische training lijkt een vruchtbare methode om terugval bij depressie terug te dringen. Of deze aanpak het jarenlang slikken van antidepressiva kan vervangen of daarmee kan worden gecombineerd, is echter nog de vraag. Nader onderzoek daarnaar is nodig.

Psycholoog en onderzoekster Claudi Bockting van het Universitair Medisch Centrum Groningen deed onderzoek naar de effectiviteit van kort durende cognitieve training als bescherming tegen terugkerende depressies. In haar onderzoek werden 172 mensen 5,5 jaar gevolgd, nadat ze waren hersteld van meerdere depressies. Een groep kreeg geen behandeling of antidepressiva, een andere groep kreeg een psychologische training van acht groepssessies van twee uur. Het terugvalpercentage bij die tweede groep was volgens Bockting duidelijk lager dan bij de eerste groep.

"Cruijff heeft gelijk over oefenduels van Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk geeft Johan Cruijff gelijk in zijn mening dat de oefenwedstrijden van Oranje ergens om zouden moeten gaan. Daarnaast moeten ze in een juiste omgeving gespeeld worden. Hierdoor zijn de spelers scherper en vermindert de kans op blessures.

"Johan verwoordde dat goed. Ik vond m'n internationals scherp, maar de ambiance met 18.000 toeschouwers was niet passend voor Italië-Nederland. In een vol San Siro ben je alerter en attenter. Niet dat Robin van Persie daar niet geblesseerd zou zijn geraakt, want dat gebeurde gewoon in de actie," zegt de bondscoach die vanavond het het Nederlands elftal in Heerenveen aan zal treden tegen Paraguay.

Kamer stemt in met crisis- en herstelwet

De Tweede Kamer heeft vanochtend ingestemd met de crisis- en herstelwet die moet leiden tot snellere procedures bij de bouw en aanleg van onder meer wegen, woningen en windmolenparken. Gisteren was tijdens een stemming in het parlement via wijzigingsvoorstellen het wetsvoorstel op een aantal punten aangepast.

De partijen GroenLinks, SP, D66 en de Partij voor de Dieren stemden tegen de wet. Volgens de SP is de wet "onder het mom van crisisbestrijding" op zeer onzorgvuldige wijze door de Kamer gedrukt. D66 vindt dat de wet niks tegen de crisis doet en niets voor de economie.

Door de wet ligt er nu een lange lijst met projecten waar door kortere bezwaarprocedures versneld mee aan de slag kan worden gegaan. Op initiatief van de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie geldt dat ook voor twee windmolenparken, in Flevoland en op de Tweede Maasvlakte, en voor wegen als de N31 door Harlingen en de ring rond Parkstad in Zuid-Limburg. Ook de spoorlijn Groningen-Leeuwarden staat nu op de lijst.

Als ook de Eerste Kamer akkoord gaat, wordt de crisiswet op 1 januari voor vier jaar van kracht.

De wet moet leiden tot snellere procedures bij de bouw en aanleg van onder meer wegen, woningen en windmolenparken  (foto: ANP)

Toerisme Amsterdam op weg terug

De toeristische sector in Amsterdam vertoont na een mindere periode tekenen van herstel. Het aantal overnachtingen in hotels laat sinds april een stijgende lijn zien. In juli was er zelfs een toename van 10,8 procent. Dat heeft het Amsterdam Toerisme& Congres Bureau woensdag bekendgemaakt.

In de eerste drie maanden van dit jaar was er juist sprake van een fikse daling in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder: tussen de 6,8 en 12,6 procent. April en mei zagen een kleine stijging van respectievelijk 1 en 0,1 procent. In juni was er weer een lichte daling van 0,3 procent, maar juli zag de grootste stijging in maanden: 10,8 procent.

Toerisme Amsterdam op weg terug  (foto: ANP)

Nederlanders betrokken bij proces Demjanjuk

Zeventien Nederlandse nabestaanden zullen in het proces tegen de 90-jarige ex-SS'er John (Iwan) Demjanjuk als medeaanklager deelnemen. Dat meldde de Stichting Sobibor vandaag. De strafzaak tegen Demjanjuk begint op 30 november bij de rechtbank in de Zuid-Duitse stad München en is mogelijk het laatste grote naziproces.

De voormalig SS'er staat terecht voor medeplichtigheid bij de moord op bijna 28.000 joden in het vernietigingskamp Sobibor in het huidige Polen. In Sobibor werden in totaal in anderhalf jaar tijd ten minste 170.000 joden vermoord, onder wie ruim 34.000 uit Nederland. De Nederlanders werden in negentien treinen uit het doorgangskamp Westerbork in Drenthe naar het vernietigingskamp gedeporteerd.

Landis gaat zich richten op Europese koersen

Sinds gisteren maakt Floyd Landis geen deel meer uit van de Amerikaanse wielerploeg OUCH Pro Cycling. Landis wil zich richten op Europese koersen, terwijl OUCH zich juist op wedstrijden in de Verenigde Staten focust.

In een gezamelijke verklaring staat te lezen dat Landis zich weer wil gaan mengen in "langere, zwaardere Europese en internationale koersen, omdat dit beter bij zijn krachten past".

Landis keerde begin dit jaar, na een schorsing van twee jaar te hebben uitgezeten vanwege dopinggebruik, terug in het peloton. De Amerikaan gaat nu op zoek naar een nieuwe werkgever. In de media wordt zijn naam onder andere gelinkt aan Rock Racing en RadioShack.

Wraak als drijfveer in Assassin's Creed 2 lauch trailer

Ja, het is dan eindelijk zo ver: Assassin's Creed 2 zal vanaf deze week in de winkels liggen. Het eerste deel was een enorm succes. Zo goed zelfs dat 25% van de mensen die op dat moment een Xbox 360 of een Playstation 3 hadden de game hebben gekocht. Of het tweede deel dit aantal weer gaat halen is natuurlijk de vraag. Helemaal omdat volgens velen het eerste deel een grote teleurstelling was door de repeterende missies.

In dit tweede deel speel je Ezio, zoon van Giovanni, die wraak zweert nadat zijn vader terecht wordt gesteld. Hij trekt het Assassin-pak van z'n vader aan en met wat hulp van onder andere Leonardo da Vinci gaat hij de strijd aan. In de game zul je weer alle gebouwen kunnen beklimmen en mensen kunnen ombrengen met je hidden blade.

De game verschijnt deze week en om dat te vieren is er een trailer verschenen die ons alvast lekker moet maken.

[GP2] Van der Garde krijgt topstoeltje

Giedo van der Garde kan zich op gaan maken voor zijn tweede seizoen in de GP2 Series. De 24-jarige Nederlander zal de overstap gaan maken van iSport International naar het topteam Barwa Addax, het voormalige Campos Racing. De GP2 wordt gezien als opstapklasse naar de Formule 1.

Van der Garde kende dit jaar aanvankelijk een teleurstellend seizoen in de GP2. In de tweede seizoenshelft ging het na aanpassingen van de auto een stuk beter en reed de Nederlander zich in de kijker door enkele races te winnen. Hierop kreeg hij een uitnodiging van Barwa Addax om na het seizoen te gaan testen. Dit jaar reed de renstal met onder meer Vitaly Petrov die tweede in het kampioenschap werd en met Romain Grosjean die uiteindelijk Nelson Piquet jr. bij Renault in de Formule 1 verving.

Van der Garde mocht op het circuit van Jerez testen voor Barwa Addax en klokte de snelste tijd. "De samenwerking verliep meteen goed," zei Van der Garde die volgend jaar met de renstal voor de titel wil gaan. "Het wordt een cruciaal jaar waarin alles erop gericht is om kampioen te worden. Voor minder gaan we niet."

Brawn onderhandelt nog met Button

Ross Brawn is er nog steeds van overtuigd dat Jenson Button beter bij zijn team kan blijven dan over te stappen naar McLaren. De Brit werd met Brawn GP kampioen in 2009 en lijkt al een contract voor volgend jaar met McLaren te hebben, maar Brawn zegt nog met hem te onderhandelen.

"De onderhandelingen met Button zijn nog gaande en de berichten over dat hij al een akkoord met McLaren gesloten zou hebben helpen daar niet bij. Ik zou verbaasd zijn als het waar is," zei Brawn. "Zijn beste kansen voor de toekomst liggen bij ons, omdat we een goed team rond hem hebben gevormd. Het meest logische voor hem zou zijn om bij ons te blijven, maar de logica is niet altijd waar de voorkeur aan gegeven wordt."

Button leverde voor het jaar 2009 veel salaris in om het team te redden en wil voor volgend jaar omdat hij wereldkampioen geworden is een forse salarisverhoging. Ondanks dat Brawn GP overgenomen is door Mercedes kan Brawn dat bedrag niet bieden. Teambaas Nick Fry zei dat zijn team niet mee zal doen in de biedingen met McLaren om de diensten van Button. Dat team heeft in ieder geval de onderhandelingen met Kimi Räikkönen gestaakt omdat er een deal met een coureur aanstaande is.

Final Fantasy XIII wordt bestverkochte Final Fantasy ooit

De verwachtingen voor Final Fantasy XIII zijn hooggespannen. Zeker als je weet dat Square Enix verwacht dat zij de verkoopaantallen van Final Fantasy VII uit 1997 (10 miljoen stuks) zullen gaan overtreffen. In het gladde aankondigingsfilmpje van vorig week zei men het al zonder pardon:

"...Final Fantasy XIII, quite possibly the most anticipated gaming experience of all time."

En het is duidelijk te merken dat Square Enix met Final Fantasy XIII een groter publiek wil aantrekken. Zo hebben zij bijvoorbeeld de originele Japanse zangeres van het titellied al vervangen voor Leona Lewis in de Europese versie (uiteraard ook in de Amerikaanse versie) om al wat meer mainstream aandacht te krijgen en is de wachttijd van de release tussen de Japanse en Europese versie één van de kortste ooit.

Of Final Fantasy XIII in dezelfde proporties verkocht gaat worden als bijvoorbeeld het populaire Modern Warfare 2 valt natuurlijk nog te bezien (grappig genoeg is Square Enix de uitgever van Modern Warfare 2 in Japan), maar je kan er toch zeker wel vanuit gaan dat Final Fantasy XIII op 9 maart 2010 als retesnelle chocobo’tjes over de toonbank zullen gaan!

Wat denken jullie zelf?
Word dit de grootste Final Fantasy release ooit?

Premie hypotheekgarantie hoger

De premie voor de hypotheekgarantie gaat per 1 januari omhoog van 0,45 procent naar 0,55 procent. Volgens directeur Karel Schiffer van het Waarborgfonds Eigen Woningen, is daaraan niet te ontkomen.

"Nu moeten jaarlijks achthonderd huishoudens hun huis met verlies gedwongen verkopen. Op grond van berekeningen verwachten wij dat dit aantal in de komende drie jaar twee keer zo hoog zal worden," aldus Schiffer. Hij heeft inmiddels de benodigde instemming van het Rijk en van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor de premieverhoging.

Per 1 juli van dit jaar werd de grens om hypotheekgarantie te kunnen verkrijgen op een woning verhoogd naar de huizenprijs van 350.000 euro, om zo in tijden van recessie via de hypotheekgarantie de woningmarkt te stimuleren. Het fonds baseert het besluit om de premie te verhogen op berekeningen van deskundigen en op de voorspellingen van het Centraal Planbureau dat de werkloosheid de komende tijd nog zal oplopen.

Rechter VS buigt zich over Schipholcrash

Een groep Amerikaanse advocaten legt deze en volgende week bij de rechter in de staat Illinois de dossiers voor van veertien slachtoffers van de vliegramp bij Schiphol in februari van dit jaar. De slachtoffers willen vliegtuigbouwer Boeing aanklagen, omdat deze al voor de crash op de hoogte zou zijn geweest van problemen met de hoogtemeters. Dat zei advocaat Frans Vreede vandaag naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Trouw.

Gisteren legden de advocaten de eerste zaak aan de rechter in Chicago voor. Hierbij gaat het om een Amerikaanse vrouw die bij de crash gewond raakte. Ook de andere bij de zaak betrokken slachtoffers raakten bij de crash gewond. Een haperende hoogtemeter was waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk, waarbij negen doden vielen en meer dan tachtig mensen gewond raakten.

Senator Byrd langstzittende Congreslid ooit

De Amerikaanse senator Robert Byrd is sinds vandaag het langstzittende lid van het Congres ooit. De bijna 92-jarige Democraat zit sinds 3 januari 1953 in het Amerikaanse parlement, een periode van 20.774 dagen.

Byrd werd bij de verkiezingen van eind 1952 namens de staat West Virginia gekozen in het Huis van Afgevaardigden. In 1959 maakte hij de overstap naar de Senaat. Inmiddels heeft hij bijna 19.000 keer gestemd. Als interim-voorzitter van de Senaat leidde hij bovendien de kortste zitting ooit: op 27 februari 1989 werd het debat minder dan een seconde nadat het was begonnen, al gestopt.

Byrd sloot zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij de racistische beweging Ku Klux Klan. "Ik zal nooit met een neger aan mijn zij in het leger vechten", schreef hij destijds in een brief aan een rechtse senator. Gaandeweg brak Byrd met de organisatie, hoewel hij in 1964 met een ruim veertien uur durende toespraak in de Senaat probeerde burgerrechten voor zwarte Amerikanen tegen te houden. Bij de afgelopen presidentsverkiezingen steunde hij de Democraat Barack Obama, die de eerste zwarte president van het land zou worden.

Waarom fanboys respect verdienen

Fanboy, een veel gehoorde kreet op het internet, met name in de gaming wereld. PS3 versus Xbox 360 versus PC, eindeloos geroep in de ruimte over hoe goed "hun" systeem wel niet is, en wat een losers diegenen zijn die een ander systeem in bezit hebben. Meestal wordt de term dan ook als belediging gebruikt, om aan te geven dat iemand achterlijk is door zonder gegronde reden een stuk hardware beter te vinden dan een ander. Een verwend kreng dat zichzelf beter vindt dan de rest.

Maar toch is het niet allemaal kommer en kwel met die fanboys. Gamesradar heeft een aantal redenen waarom fanboys respect verdienen, en dat het misschien helemaal zo slecht niet is om als fanboy gezien te worden.

- Ze hebben passie voor iets wat ze leuk vinden.
Misschien dat ze zich soms wat overdreven gedragen, maar gezien het feit dat we in een maatschappij leven waarbij het-interesseert-me-allemaal-geen-reet de hoofdrol speelt, is de instelling van fanboys alleen maar te bewonderen. Irrationele, vooringenomen krijgers die de strijd aangaan met de apathische hedendaagse cultuur, zonder op te geven waar ze in geloven. Zonder fanboys zouden de meeste gamers alleen maar als schapen achter elkaar lopen.

- Het internet zou 62% minder interessant zijn
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens met plezier een topic gevolgd dat vriendelijk begon, maar waar een fanboy de boel verstoorde door haat en verderf het topic in te gooien, met meer bullshit dat het volledige mestoverschot in Europa. Desondanks is het juist die teloorgang van zo'n net topic wat het de moeite waard en amusant maakt. Zoals Maximus in de film Gladiator al riep "Are you not entertained?!" Is een flamewar op zijn tijd nu niet net datgene wat de hele boel levendig en boeiend houdt?

- Ze blijven onophoudelijk bezig over actuele, belangrijke issues
Het is de plicht van fanboys om de zwaktes en fouten van hun gezworen vijanden eruit te lichten. Misschien komt dat soms over als onzinnig bekvechten, maar het houdt belangrijke zaken wel aan de orde van de dag. Als je bijvoorbeeld het internet af aan het struinen bent zul je vaak genoeg lezen dat de Xbox 360 veel last heeft van de befaamde RROD. Of dat de user-interface van PSN veel beter zou moeten. Of dat Nintendo echte gamers eigenlijk vaarwel gezegd heeft en alleen maar non-games maakt. Fanboys blijven hameren op dit soort problemen en dat is de enige reden dat er misschien ooit iets aan zal veranderen.




- Zonder fanboys zou het licht van oude consoles al lang gedoofd zijn
De trouw van een fanboy kent geen grenzen en is voor het leven. En alleen maar omdat een console dood is wil dat niet zeggen dat een fanboy dat ook zo ziet. Dat betekent dat ze zomaar niet overstappen op een gloedjenieuw up-to-date systeem. Nee, ze zullen blijven verkondigen dat hun console de beste is, voor nu en voor altijd. Zonder fanboys zouden systemen zoals de Virtual Boy, de Neo Geo en de Dreamcast al lang in vergetelheid geraakt zijn, een vage herinnering aan vergane jaren. Dankzij fanboys blijven deze legendes gelukkig echter bestaan.


- Ze blijven hun aandacht houden tijdens de supersaaie slideshows op E3 persconferencies
Statistieken zijn over het algemeen zo saai als maar zijn kan. Op de E3 laten bedrijven zoals Sony, Microsoft en Nintendo altijd eindeloze slideshows zien en de meeste aanwezigen vallen vrijwel direct in een coma. Maar het zou toch verschrikkelijk grof zijn als daadwerkelijk niemand er aandacht aan zou schenken. Dus goed gedaan fanboys, neem al die cijfers maar op als een spons, al die saaie data over specs, trends en voorspellingen voor de Latijns-Amerikaanse markt.



- Game communities zouden eerder wegebben zonder fanboys
Gamers zijn dikwijls wispelturig en gaan van de ene hype naar de andere. Er is dikwijls weinig binding met een game en gamers worden snel verleid om naar een nieuwe game over te stappen, zonder ook maar om te kijken. Maar is het daarmee gedaan met de oude glorie? Nee, want het zijn de fanboys die de oude community in leven houden. Er zijn ontelbare gamers die nu Modern Warfare 2 spelen. Maar is het daarmee gedaan met oudere shooters? Misschien wel als er geen fanboys waren. Zij houden de oude communities in stand en starten nog steeds nieuwe Team Deathmatches en Capture-the-Flag matches in bijvoorbeeld Halo 3. Hulde!



- Fanboys houden van hardore
Toegewijde gamers houden van games die vallen onder de traditionele definite van een game. Oftewel, een stuk virtueel entertainment dat de speler een flink uitdaging biedt. Dat laatste wordt tegenwoordig dikwijls met de term "hardcore" aangeduid. En zonder die hardcore games zou er alleen maar smakeloze slappe troep overblijven. Games die iedereen, zelfs personen die ook geen greintje skill bezitten, kan uitspelen. We moeten dus blij zijn dat er nog genoeg hardcore games gekocht worden zodat developers ze blijven maken. En wie lopen er steeds voorop bij het aanschaffen van deze games? Juist, de fanboys, die door hun enthousiasme en vastberadenheid ook een inspiratiebron zijn voor vele anderen.

- Er zit een beetje fanboy in ons allemaal
Iedere echte gamer is wel eens een discussie aangegaan om iemand anders ervan te overtuigen waarom een bepaalde console, game, developer of game character zo goed is. En toch durven velen te beweren dat ze geen fanboy zijn. Waarom die vrees om in het hokje "fanboy" terecht te komen? Waarom zijn zovelen zo vlug met de opmerking "ik heb alle consoles, dus ben geen fanboy"? Zoals eerder al aangegeven is het bewonderenswaardig om publiekelijk voor je passie uit te komen. Dus waarom houden we allemaal niet gewoon op met het slappe gedrag om koste wat kost te proberen te voorkomen dat we fanboy genoemd worden. Waarom houden we niet op met onszelf voor de gek houden en geven we niet toe dat we allemaal een beetje fanboy zijn?




Räikkönen verlaat Formule 1

Kimi Räikkönen verlaat de Formule 1. Steve Robertson, zijn manager, zegt dat vandaag in de Finse krant Turun Sanomat. De wereldkampioen van 2007 debuteerde in 2001 bij het team van Peter Sauber.

Dit seizoen reed de Fin voor het Ferrari-team, dat hem echter aan de kant zette om Fernando Alonso in dienst te kunnen nemen. Vervolgens begon hij onderhandelingen met McLaren, naar eigen zeggen het enige alternatief. Deze gesprekken liepen echter op niets uit.

Räikkönen won in zijn Formule 1-loopbaan in het totaal achttien races. In 2003 wist hij zijn eerste race in Maleisië te winnen, zijn laatste won hij dit jaar op Spa-Francorchamps. Mogelijk zal The Iceman volgend jaar een aantal rally's gaan rijden.

Duitsland kiest voor Van Rompuy

Duitsland heeft zich openlijk uitgesproken voor de Belgische premier Herman Van Rompuy als eerste EU-president. "De Duitse regering is voor premier Van Rompuy en aan Berlijn zal het niet liggen als het toch nog zou mislukken", zegt de Duitse ambassadeur in Brussel Reinhard Bettzuege vandaag in een interview met de Belgische krant De Morgen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en Van Rompuy hebben volgens de ambassadeur "veel achting voor elkaar en ze behoren natuurlijk tot dezelfde christendemocratische politieke familie in Europa". "Wij zijn ervoor dat kleinere landen een belangrijke rol spelen binnen de Europese Unie en zo'n voorzitterschap is natuurlijk een belangrijke rol".

'Veel webshops niet goed beveiligd'

Het overgrote deel van de webwinkels waar via iDEAL kan worden betaald, is onvoldoende beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van internetbeveiliger Networking4all. Van de ruim 13.000 webwinkels in Nederland, heeft volgens de internetbeveiliger 12 procent de beveiliging op orde.

De uitkomsten van het onderzoek zijn vandaag door het bedrijf gepubliceerd. Volgens het internetbedrijf groeit het aantal niet goed beveiligde sites sneller dan het aantal dat de zaakjes wel op orde heeft.

Onderzoekers bekeken sites waar met de betaalmethode iDEAL kan worden afgerekend. Laatstgenoemde bedrijf ligt volgens Networking4all niet wakker van de resultaten en zegt "dat is niet onze taak". Op zich is de betaalmethode van iDEAL beveiligd. Het probleem ligt volgens Networking4all op de sites van de webshops waar de handelingen niet compleet beveiligd zijn en kwaadwillenden persoonsgegevens kunnen aftappen.

De onderzoekers noemen de sites van de NS, reisorganisatie Kras en Madurodam als voorbeelden van niet goed afgeschermde sites.

Roda JC kan Deen nog niet vastleggen

Roda JC zal Sebastian Svard nog niet meteen vastleggen. De Deense proefspeler heeft wel degelijk indruk gemaakt in Kerkrade, maar het gebrek aan financiële armslag staat een overgang in de weg.

Svard staat nu nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Zijn contract loopt echter aan het einde van het seizoen af, waardoor hij voor Roda JC interessant kan zijn.

Volgens De Limburger kan de club Svard nog niet contracteren. Technisch directeur Martin van Geel is wel onder de indruk van de Deen. "We zijn ervan overtuigd dat hij een prima speler is voor Roda. We kunnen nu niets ondernemen, maar houden zeker contact met hem."

Svard kwam als zestienjarige ooit naar Arsenal. Hij brak daar nooit door en werd destijds uitgeleend aan verschillende clubs.

CosmoGIRL! kiest voor Esmée Denters op cover

Zangeres Esmée Denters siert als eerste Nederlandse ster de cover van CosmoGIRL!. In het zesjarig bestaan van de Nederlandse meidenglossy stonden alleen internationale sterren op de covers. "Om Esmée Denters konden we natuurlijk niet heen. Ze staat aan het begin van een internationale carrière. Logisch dat zij onze coverster moest worden", lichtte hoofdredacteur Suzanne de Goeij van CosmoGIRL! vandaag toe.

De covergirl vertelt in het blad, dat vanaf morgen in de winkels ligt, openhartig over haar samenwerking met de Amerikaanse zanger Justin Timberlake: "Justin heeft me geleerd dat ik als zangeres achter mijn eigen songs moet staan." Ook vertelt ze over het bizarre leven dat ze nu leeft: "Daar stond ik als groentje op het podium met 30.000 man voor m'n neus." En ze zegt dat ze ondanks haar succes met beide benen op de grond staat: "Ik ben nog steeds mezelf, alleen dan een meer volwassen versie."

Esmée Denters werd wereldwijd bekend nadat haar YouTube-filmpjes miljoenen hits hadden gescoord. Vervolgens werd ze als eerste artiest getekend op het label van Justin Timberlake, Tennman Records. In mei kwam haar debuutalbum Outta Here uit. Momenteel is Esmée op tournee in de Verenigde Staten. Op 31 december treedt ze op tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht in Rotterdam.

Esmée

Tiendalli wil bewijzen dat hij het niveau aankan

Dwight Tiendalli is de laatste weken weer één van de revelaties van de Eredivisie. De verdediger van FC Twente kwam bij Feyenoord niet aan de bak, maar leeft helemaal op in Enschede.

Tegenover Voetbal International vertelde de oud-speler van ondermeer FC Utrecht zijn verhaal over het vertrek uit De Kuip. Hij vroeg of zijn contract ontbonden kon worden, omdat ondermeer Dani Fernandez naar Feyenoord werd gehaald. "Ik had voor het geld kunnen blijven. Maar ik houd van voetbal, ik wil spelen."

Tiendalli besloot begin september in Enschede te vragen of hij mee mocht trainen. Die keuze heeft hem tot op heden geen windeieren gelegd. De verdediger speelde inmiddels vijf duels in de Eredivisie. Hij blonk uit in het duel met Ajax (1-0 winst).

Toch moet Tiendalli nog groeien, vindt hijzelf. "Nu moet ik gaan bewijzen dat ik het niveau over langere tijd aankan. Stabieler worden, een steeds hogere ondergrens krijgen".

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over gesjoemel rond de kandidaatstellingen binnen de PvdA.

Weer gedoe binnen de PvdA. In Amsterdam-West zijn opeens tientallen mensen van Marokkaanse komaf lid van die partij geworden. Waarschijnlijk om de verkiezing van de lijsttrekker voor de stadsdeelraadsverkiezingen te kapen. Het is niet voor het eerst, dat de PvdA zoiets overkomt.

Ibrahimovic: "Voetbal Italië lijkt andere sport"

Zlatan Ibrahimovic is gelukkig in Spanje. De Zweedse aanvaller, die deze zomer overkwam naar FC Barcelona, vindt vooral de manier van voetballen in Spanje veel aangenamer dan in Italië.

De spits, die voorheen zijn geld verdiende bij Internazionale, vond het voetballen daar soms lastig. "De Serie A is hard", vertelt hij tegen La Vanguardia. "Het is als aanvaller daar moeilijk voetballen. Het voetballen in Italië lijkt soms een hele andere sport. Ze hebben daar een andere mentaliteit."

Het aanvallende voetbal kwam Ibrahimovic dan ook niet tegen in de Serie A. "Ik wil niet verkondigen dat ze alleen maar aan verdedigen denken, maar ze bouwen wel extra zekerheid in voordat er wordt aangevallen. Ze nemen minder risico dan in Spanje. Het spektakel staat hier voorop."

De kranten hebben in Italië ook altijd hun eigen voorkeur, iets waar hij van baalde. "Toen ik met Juventus kampioen werd was Tuttosport blij met me en La Gazetta dello Sport was boos. Toen ik de titel met Inter won, was het andersom. Het is allemaal politiek."

Stel je vraag aan......

Al verschillende keren kon je op FOK!sport vragen stellen aan bekende mensen binnen de sport. Ditmaal kun je je vragen stellen aan Edwin van Calker.

Wie is Edwin van Calker?

Edwin van Calker begon als atleet. Als junior won hij acht Nederlandse titels en tijdens het WK voor junioren in 1998 beleefde hij zijn hoogtepunt door als vijfde te eindigen op de vijfkamp. Na zijn juniorentijd beperkte hij zich tot de sprint. Met 10,67 op de 100 en 21,62 op de 200 meter in 2000 behoorde hij tot de betere sprinters van ons land.

Een jaar later werd hem gevraagd om het Nederlandse bobsleeteam te komen versterken. Op de Spelen van Salt Lake City in 2002 was hij reserve in de viermansbob onder leiding van Arend Glas. Nadat Glas afscheid had genomen van de bobsleesport, was het Van Calker die het gezicht werd van de bobsleesport in ons land. Momenteel is hij zowel piloot van de Nederland 1 in de twee- als in de viermansbob. Begin dit jaar schreef hij geschiedenis door, samen met Sybren Jansma, Arno Klaassen en broer Arnold van Calker, de eerste Nederlandse podiumplaats in de historie van de wereldbeker bobsleeën te behalen. De viermansbob pakte het zilver. Een vierde plaats in 2008 is de beste prestatie tot nu toe in de tweemansbob.

Stel je vraag aan:

Heb jij een vraag over de bobsleesport? Of heb je een vraag over Edwin van Calker zelf? Dan is nu je kans om deze vraag te stellen. Stel je vraag voor 18 november 20:00 uur. De vraag kun je stellen door te reageren hieronder.

Quique Sanchez Flores heeft Mexicaanse griep

Quique Sanchez Flores, de trainer van Atlético Madrid, is inderdaad geveld door de Mexicaanse griep. Maandag werd al bekend dat er onderzoek gedaan zou worden naar de zieke trainer.

De club maakte bekend dat de oefenmeester inderdaad de Mexicaanse griep onder de leden heeft. Quique Sanchez Flores bleef afgelopen maandag weg bij de training van de Madrilenen.

Momenteel neemt zijn assistent, Fran Escriba, de honeurs waar bij Atlético. De kans is uitermate groot dat hij de Madrileense groep het veld in zal sturen wanneer zijn team af zal reizen naar La Coruña voor het duel met Deportivo.

Altintop: "Heb een goede relatie met Van Gaal"

'Het huwelijk' tussen Louis van Gaal en Bayern München is nog geen gelukkige combinatie gebleken. De sportieve prestaties voldoen dit seizoen niet aan de verwachtingen. De Nederlandse oefenmeester zou daarnaast met enkele spelers een slechte verstandhouding hebben

"Onze relatie is uitstekend", benadrukt Hamit Altintop echter. De verdediger annex middenvelder kan onder het bewind van Van Gaal niet op een basisplaats rekenen. "Natuurlijk ben ik niet tevreden", verklaart Altintop aan TZ. "Ik heb van begin af aan een basisplaats gehad. Daarna raakte ik een paar keer geblesseerd en sindsdien speel ik niet meer."

"Maar ik geef de moed zeker niet op. Ik heb een goede relatie met de trainer. Hij neemt geen blad voor de mond en bespreekt alle problemen voor de groep", zegt Altintop. "Hij weet dat ik een open en eerlijk mens ben. Ik heb ook mijn eigen mening en dat accepteert Van Gaal."

Philipp Lahm uitte onlangs kritiek op Van Gaal. De Duitse verdediger zei dat sommige spelers onzeker worden van zijn kritiek. "Dat is per speler verschillend", reageert Altintop. "Het is een positieve eigenschap van Van Gaal. Hij is direct en zijn kritiek is nooit op de man gericht. Ik ben blij met een trainer als Van Gaal en heb zeker geen problemen met hem."

Ex-Visceral Games-bazen aan de slag voor Activision

In juli van dit jaar verlieten Glen Schofield en Michael Condrey de studio Visceral Games die voor Electronic Arts werkte aan Dead Space en Dante's Inferno. Op dat moment gingen er al geruchten dat deze heren aan de slag zouden gaan voor concurrent Activision, maar officieel was er nog niks. Vandaag heeft de uitgever bevestigd dat Schofield en Condrey inderdaad aangenomen zijn. Ze hebben de verantwoordelijkheid gekregen over de nieuwe studio Sledgehammer Games.

Activision was erg enthousiast dat het gelukt was om deze twee mensen weg te halen bij een grote concurrent. Gezamenlijk brengen ze 30 jaar ervaring mee en als we kijken naar de twee Dead Space-titels die Visceral heeft afgeleverd het afgelopen jaar weten ze wel hoe ze hun werk moeten doen. Beide heren waren uiteraard officieel ook blij dat ze aan de slag konden met een gloednieuwe studio voor een schatrijke uitgever:

"Michael and I are thrilled to be building a brand new studio for Activision This was an opportunity for us to assemble a world-class team made up of developers with a proven track record in delivering top-rated games. We know what it takes to develop a Game of the Year title, and we also know that the title needs the support of a strong publisher to make the game a success."

Wat voor games Sledgehammer aan gaat werken is nog niet bekend gemaakt.

Film: The Twilight Saga: New Moon

Na het overdonderende succes van Twilight kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De boeken van schrijfster Stephenie Meyer worden stuk gelezen door tienermeisjes over de hele wereld. De film maakte van hoofdrolspelers Kristen Stewart en voornamelijk Robert Pattinson op slag sterren die amper normaal over straat kunnen zonder door hordes fans te worden belaagd. Zij keren vanzelfsprekend dus terug als Bella Swan en vampier Edward Cullen in het tweede deel, The Twilight Saga: New Moon.


Vietnambom eist alsnog levens

Een bom uit de Vietnamoorlog is gisteren ontploft in een schrootverwerkingsbedrijf in het zuiden van Vietnam. Vier mensen waren op slag dood, aldus de politie uit de provincie Tay Ninh.

Het gebied was een van de meest door de VS gebombardeerde regio's in de Vietnamoorlog, die ten einde liep in 1975. Sinds die tijd hebben bommen alsnog tienduizenden levens geëist. Van de 15 miljoen ton aan explosieven, die op Vietnam werden gegooid, is ongeveer 800.000 ton niet ontploft. Het materiaal vervuilt grote delen van het Zuidoost-Aziatische land.

Voor veel arme Vietnamezen is schroot, zoals bommen, een belangrijke bron van inkomsten.

Honderden arrestaties na rellen in Athene

De politie van Athene heeft gisterenavond laat zeker tweehonderd arrestaties verricht tijdens rellen. Zeker dertien agenten raakten gewond tijdens gevechten met ongeveer 1200 linkse studenten en jongeren, berichtten media vanuit de Griekse hoofdstad. De gewelddadige jongeren gooiden met stenen en benzinebommen naar agenten en zetten meerdere auto's in brand. De politie zette traangas in.

Eerder op de avond waren 17.000 mensen van de Polytechnische Universiteit bijeengekomen voor de herdenking van de bloedig neergeslagen studentenopstand van 17 november 1973. Toen zette de militaire junta tanks in na dagenlange studentenprotesten. Daardoor zijn volgens officiële cijfers 24 mensen omgekomen. Vermoedelijk is dat aantal een stuk hoger.

In december vorig jaar ontstond in Griekenland een golf van geweld nadat een tiener was overleden door een politiekogel.

Film: Das Weisse Band

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog vinden in een rustieke, op het eerste gezicht goedaardige dorpsgemeente in het noorden van Duitsland kort na elkaar een aantal bijzonder zonderlinge gebeurtenissen plaats. In een voice-over vertelt de dorpsleraar wat er zich al die jaren geleden allemaal heeft afgespeeld. De reeks voorvallen begint op de dag dat de dokter op zijn paard naar huis komt gereden en het arme dier over een dunne doch sterke draad struikelt die tussen twee bomen gespannen is. De dokter belandt hierdoor in het ziekenhuis. Niet lang daarna komt een vrouw om het leven door een ongeval op de zagerij en wordt het zoontje van de baron (die de grootste werkgever en officieuze leider van de dorpsgemeenschap is) ontvoerd. De leraar gaat op zoek naar antwoorden en kan niet anders dan een onthutsende conclusie trekken.

Een derde wethouders haakt voortijdig af

Een op de drie wethouders heeft de afgelopen vier jaar het college van burgemeester en wethouders vervroegd verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van overheidsvakblad Binnenlands Bestuur naar de colleges die na de raadsverkiezingen van 2006 zijn gevormd. Binnenlands Bestuur publiceert de cijfers vandaag.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 komt het totaal aantal vertrokken wethouders op bijna 490. Nederland telt 1500 wethouders. De meeste wethouders (60 procent) haakten af wegens een politiek conflict. Voor ruim 10 procent was gezondheid een belangrijke reden om op te stappen.

Dit jaar was een relatief rustig jaar. Door de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen van vandaag in zes nieuwe gemeenten verdwijnen minstens twintig van de huidige 46 wethouders. Het totaal aantal vertrokken wethouders komt daarmee boven de honderd. In 2008 vertrokken 196 wethouders.

De definitieve cijfers over 2009 publiceert Binnenlands Bestuur in de eerste week van januari.

NPO soepeler met programmagegevens

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil onder bepaalde voorwaarden programmagegevens zeven dagen tevoren beschikbaar stellen aan kranten. Dat moet gebeuren tegen een redelijke rechtenvergoeding en als de dagbladen de gegevens van radio- en televisieprogramma's gaan gebruiken voor productinnovatie, schreef NPO-voorzitter Henk Hagoort gisterenavond in een brief aan de Tweede Kamer.

De Publieke Omroep was er jarenlang tegen gekant om programmagegevens ruim van tevoren aan derden te verstrekken. De NPO vreesde dat anderen wekelijkse tv-gidsen zouden uitgeven, terwijl die een grote bron van inkomsten zijn voor de omroepen. Ook zijn de wekelijkse omroepgidsen belangrijk voor de binding van de meer dan 3,5 miljoen leden van de omroepen.

De NPO is soepeler geworden naar aanleiding van het verschijnen van het rapport van de commissie-Brinkman afgelopen zomer. Die stelde voor uitgeverijen ook een kans te geven met een tv-gids te komen.

Hagoort waarschuwde in zijn brief wel dat het beschikbaar stellen van de programmagegevens een direct rendementsverlies betekent voor de Publieke Omroep en dus neerkomt op een bezuiniging op de programmering. Ook staat de binding van leden volgens hem onder druk. De NPO wil het liefst samen met de krantenuitgevers op zoek naar innovaties, bijvoorbeeld in de vorm van digitale samenwerkingsprojecten.

De commissie-Brinkman pleitte ook voor meer samenwerking tussen kranten en omroepen. De NPO onderschrijft dit. "Het delen van kennis, correspondentienetwerken en techniek kan kosten besparen en de kwaliteit verbeteren", aldus Hagoort. Hij voert al enkele verkennende gesprekken met individuele dagbladen en hoopt binnenkort een eerste overeenkomst te kunnen sluiten. Een groot aantal individuele omroepen werkt al samen met uitgevers. Zo voert BNN oriënterende gesprekken met NRC Next.

De Publieke Omroep wil graag een 'Uitzending Gemist-dienst' ter beschikking stellen aan kranten. Die kunnen dan op hun website geselecteerde fragmenten uit een uitzending laten zien. Binnenkort beginnen hiermee al proeven met enkele kranten, schrijft Hagoort. Het rapport van Brinkman wordt morgen besproken in de Tweede Kamer.

Videoboodschap uit het graf (4 - slot?)

"Papa?" De stem van Ewout klonk zachtjes. "Ik ben echt bang. Heb jij dit gedaan?" Ewout keek hem doordringend aan.
"Nee jongen, ik heb hier niets mee te maken. Ik ben net zo verbaasd als jullie."
"Is dit echt of is dit een Michael Corleone bekentenis?"
Richard lachte. Hij zag de scene, waarin Michael Corleone zijn vrouw vertelt dat hij niets met de maffia te maken heeft, voor zich. "Nee dit is echt. Zo'n zieke geest heb ik niet."

Microsoft ontkent geruchten over Project Natal

Microsoft heeft zich gedistantieerd van de uitspraken over de onnauwkeurigheid van Project Natal. Ook weigert Microsoft het gerucht te bevestigen over de prijs van de uitbreiding.

Het woord ging rond dat de Motion-technologie van Project Natal niet nauwkeurig zou zijn en dat er nog veel dingen uitgewerkt moesten worden voordat het goed zou moeten functioneren.

Chris Lewis, hoofd van de Europese Microsoft-tak, had niets dan lovende woorden over de ontwikkelingen. Hij claimt dat de ontwikkelingen snel gaan en dat de ervaring die het apparaat biedt uniek is. Al wil hij niet specifiek zijn over hoe deze ervaring er uit zal zien.

"As you can imagine, we've shared this technology with our worldwide development partners now for some time, and the pace with which they're developing the kind of experiences is just amazing, I'm not going to be specific about what they might be, I will say however we're committed to ensure those experiences are unique, compelling and very exciting right from the outset. That has to happen and that will happen.

Verder dook het gerucht op dat de Unit voor £50, herfst volgend jaar, op de markt zou verschijnen. Volgens dat zelfde gerucht zou het uit komen in een bundel met 14 spellen, en op dag één zouden er 5 miljoen exemplaren klaar liggen. Neil Thompson, hoofd Xbox UK, maakt korte metten met dit gerucht. De verhalen zouden onnauwkeurig zijn en nergens op gebaseerd.

"No. They weren't accurate, they were rumours. I've got nothing more to say about it. We're still very much in the baking on Natal and there's a lot of things to get decided on it."


No Russian, maar dan wat minder serieus

De laatste tijd is er veel ophef over Modern Warfare 2. Dan met name over de missie waar de speler op een Russisch vliegveld vele burgers moet uitroeien. Door de zogenaamde 'No Russian' scene is Modern Warfare 2 uit de Russische schappen gehaald. Ook in landen zoals Engeland en Duitsland zorgde onder andere deze scene voor de nodige commotie.

Mocht je nu willen weten waarom de betreffende missie zo omstreden is, dan biedt Sarcastic Gamer je een mooie optie: zij laten in ongeveer een minuut de beelden zien, maar dan genuanceerd met het commentaar van een Russische wetenschapper en met een vermakelijk melodietje op de achtergrond. Misschien dat op deze manier de scene toch nog goedgepraat kan worden voor de Russen zodat het spel terug de winkels in kan.


Kijk, zo valt het toch allemaal opeens wel mee? Misschien dat nu dan eindelijk al het gezeur over Modern Warfare 2 kan stoppen.

Negen nieuwe tips rellen Hoek van Holland

Na de uitzending gisteravond van Opsporing Verzocht zijn bij de politie in Rotterdam negen tips binnengekomen over de rellen van eind augustus op het strand van Hoek van Holland. Dat liet de politie weten.

In de tv-uitzending werden nieuwe foto's getoond van mannen die de politie zoekt. Ook waren er verbeterde foto's te zien van al eerder vertoonde foto's in Opsporing Verzocht.

De politie deed in de uitzending ook een oproep aan mensen zich te melden die steekwonden hebben opgelopen tijdens de rellen. Een woordvoerder van de politie zei dat daar nog geen reacties op waren binnen gekomen.

Bij de ongeregeldheden tijdens het gratis dancefeest kwam een 19-jarige Rotterdammer door een kogel om het leven.

Gratis Forza 3 DLC nu verkrijgbaar

Forza 3 is inmiddels al bijna een maand uit en ontwikkelaar Turn 10 vindt dat het tijd is voor nieuwe DLC. Ten eerste kan je nu het Hyundai Genesis Coupe Car Pack gratis downloaden van Xbox Live. Hiermee krijg je drie splinternieuwe bolides, namelijk de Rhys Millen Racing Red Bull Hyundai Genesis Coupe, de HKS Genesis Coupe, en een speciale Forza 3 edition Genesis Coupe.

Er is ook al een DLC pack aangekondigd voor volgende maand, die op 8 december beschikbaar wordt, waarbij 10 nieuwe auto's komen. Dit zullen nieuwe modellen zijn, waaronder de Ferrari 458 Italia. Dit pakket zal 400 microsoft points kosten. Tevens kan je vanaf 8 december een gratis 2010 Audi S4 downloaden.

Dus Forza liefhebbers, gaat heen en download!



Vanaf nu verkrijgbaar, enkel op Xbox Live!

Sackboy van LBP te zien op de PSP

LittleBigPlanet is een belangrijke titel voor de Playstation 3 geweest en het komt nu ook naar de Playstation Portable. We kunnen het betreffende spel op 20 november van dit jaar in de winkels verwachten.

Tot zo ver is het spel door de media goed ontvangen. Gamenieuwsgigant Eurogamer noemde het spel zelfs 'net zo goed als de Playstation 3-versie'. Wij kunnen ook vast in de stemming komen door de beelden van LittleBig Planet die Gametrailers voor ons verzameld heeft.


Voor wie onder een steen heeft geleefd: LittleBig Planet is een Platformgame waarbij de nadruk ligt op user-created content. De speler kan zelf levels of personages ontwikkelen, deze kunnen bespeeld en uitgewisseld worden. Ook de PSP-versie zal weer vrolijke audio en graphics bevatten, en ook dit keer zullen physics een grote rol spelen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.