Uitslag Nederland - Paraguay

Het Nederlands elftal van Bert van Marwijk heeft het publiek weer getrakteerd op een bloedeloos gelijkspel. In het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen eindigde de wedstrijd zoals het begon 0-0.

Vooral voor rust waren het de fans die spekkoper waren. Er viel weinig te beleven en veel fans zullen zich wel hebben afgevraagd waarom het gemiddeld een kleine dertig euro voor deze wedstrijd had neergeteld. Dirk Kuijt, die de voorkeur kreeg boven Klaas Jan Huntelaar, kon ook niet imponeren. Sterker nog Kuijt en consorten wist in de eerste helft niet eenmaal op doel te schieten.

Na de rust kwam de wedstrijd iets losser en wisten de ploegen zowaar door te dringen tot de vijandelijke strafschopgebieden. Van der Wiel maakte een foutje waardor Cardozo voor gevaar kon zorgen. Maarten Stekelenburg wist echter op tijd de bal te redden. In het vervolg van het duel was vooral Nederland wat sterker. Afellay mocht van een meter of achttien aanleggen, maar plaatste de bal zo'n dertig centimeter over het doel.

Een kwartier voor tijd kwam de grootste kans. Een aardige voorzet van Afellay kwam terecht bij Van der Vaart. Echter kopte de speler van Real Madrid de bal niet goed in waardoor doelman Villar kon redden.

Nederland - Paraguay 0-0

Scheidsrechter: Hrinak (Slow)
Toeschouwers: 25.000
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: De Jong (Nederland)

Nederland: Stekelenburg, v.d. Wiel, Heitinga, Mathijsen, v. Bronckhorst (46/ Braafheid), Afellay, v. Bommel (71/ Brama), v.d. Vaart(85/ Bakkal), De Jong (46/ Engelaar), Elia (46/ Babel), Kuijt (62/ Huntelaar)

Paraguay: Villar, Verón, Da Silva, Alcaraz, Morel Rodríguez, V. Caceres, Riveros, Ortigoza (71/ Bonet), Ledesma (48/ Santa Cruz), Cardozo (65/ Achucarro), Valdez (81/ López)

Submitter:  Bron: NOS TT