Button sluit deal met McLaren

Jenson Button heeft vandaag zijn deal met McLaren Mercedes kenbaar gemaakt. Dat zegt de perssite van Vodafone McLaren Mercedes. Het contract zou voor drie jaar zijn.

De regerend wereldkampioen ziet een verhuizing naar het team uit Woking wel zitten, nu de eerdere onderhandelingen met het team waar hij wereldkampioen mee werd (Brawn GP) stukgelopen zijn. En Button bezocht afgelopen weekend de McLaren-fabriek in Woking. De zet van de Britse rijder zorgt ervoor dat McLaren opnieuw een jaar de nummer één op zijn auto mag voeren.

Teambaas van Mercedes Grand Pix (het voormalige Brawn GP) Ross Brawn liet weten dat het "logisch" was dat Button zou blijven bij het team dat hem de wereldtitel had bezorgd. Toch heeft het management van de Britse coureur besloten dat overstappen naar McLaren de beste lange termijn optie is. McLaren had ook de kans om Kimi Räikkönen vast te leggen, maar de Fin had belachelijke salariseisen en dat ging niet door. Ook de wens van Räikkönen om rally's te mogen rijden, alsmede de vrijheid van persoonlijke sponsors, zouden voor McLaren niet bespreekbaar zijn.

Dat Button naar de Britse renstal gaat, is uniek: het is de eerste keer in de Formule 1-historie dat twee opeenvolgende wereldkampioenen bij één team zitten. En het is voor het eerst sinds Graham Hill (in 1962 en 1968 kampioen) en Jim Clark (in 1963 en 1965) bij Lotus in 1968 dat twee Britse wereldkampioenen bij een team zitten.

En Räikkönen heeft besloten om - nu hij bij Ferrari weg moest omdat Fernando Alonso daar naast Felipe Massa was aangenomen, en ook McLaren hem niet wil - een sabbatical te nemen. Zo zou de Fin in ieder geval aan het World Rally Championship mee kunnen doen, en mogelijk in 2011 weer terugkeren in de Formule 1.

Mercedes Grand Prix heeft inmiddels zijn zinnen gezet op Nico Rosberg en mede-Duitser Nick Heidfeld.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.