Altintop: "Heb een goede relatie met Van Gaal"

'Het huwelijk' tussen Louis van Gaal en Bayern München is nog geen gelukkige combinatie gebleken. De sportieve prestaties voldoen dit seizoen niet aan de verwachtingen. De Nederlandse oefenmeester zou daarnaast met enkele spelers een slechte verstandhouding hebben

"Onze relatie is uitstekend", benadrukt Hamit Altintop echter. De verdediger annex middenvelder kan onder het bewind van Van Gaal niet op een basisplaats rekenen. "Natuurlijk ben ik niet tevreden", verklaart Altintop aan TZ. "Ik heb van begin af aan een basisplaats gehad. Daarna raakte ik een paar keer geblesseerd en sindsdien speel ik niet meer."

"Maar ik geef de moed zeker niet op. Ik heb een goede relatie met de trainer. Hij neemt geen blad voor de mond en bespreekt alle problemen voor de groep", zegt Altintop. "Hij weet dat ik een open en eerlijk mens ben. Ik heb ook mijn eigen mening en dat accepteert Van Gaal."

Philipp Lahm uitte onlangs kritiek op Van Gaal. De Duitse verdediger zei dat sommige spelers onzeker worden van zijn kritiek. "Dat is per speler verschillend", reageert Altintop. "Het is een positieve eigenschap van Van Gaal. Hij is direct en zijn kritiek is nooit op de man gericht. Ik ben blij met een trainer als Van Gaal en heb zeker geen problemen met hem."