Brawn onderhandelt nog met Button

Peterselieman
Ross Brawn is er nog steeds van overtuigd dat Jenson Button beter bij zijn team kan blijven dan over te stappen naar McLaren. De Brit werd met Brawn GP kampioen in 2009 en lijkt al een contract voor volgend jaar met McLaren te hebben, maar Brawn zegt nog met hem te onderhandelen.

"De onderhandelingen met Button zijn nog gaande en de berichten over dat hij al een akkoord met McLaren gesloten zou hebben helpen daar niet bij. Ik zou verbaasd zijn als het waar is," zei Brawn. "Zijn beste kansen voor de toekomst liggen bij ons, omdat we een goed team rond hem hebben gevormd. Het meest logische voor hem zou zijn om bij ons te blijven, maar de logica is niet altijd waar de voorkeur aan gegeven wordt."

Button leverde voor het jaar 2009 veel salaris in om het team te redden en wil voor volgend jaar omdat hij wereldkampioen geworden is een forse salarisverhoging. Ondanks dat Brawn GP overgenomen is door Mercedes kan Brawn dat bedrag niet bieden. Teambaas Nick Fry zei dat zijn team niet mee zal doen in de biedingen met McLaren om de diensten van Button. Dat team heeft in ieder geval de onderhandelingen met Kimi Räikkönen gestaakt omdat er een deal met een coureur aanstaande is.