Stel je vraag aan......

Olga Kroeders
Al verschillende keren kon je op FOK!sport vragen stellen aan bekende mensen binnen de sport. Ditmaal kun je je vragen stellen aan Edwin van Calker.

Wie is Edwin van Calker?

Edwin van Calker begon als atleet. Als junior won hij acht Nederlandse titels en tijdens het WK voor junioren in 1998 beleefde hij zijn hoogtepunt door als vijfde te eindigen op de vijfkamp. Na zijn juniorentijd beperkte hij zich tot de sprint. Met 10,67 op de 100 en 21,62 op de 200 meter in 2000 behoorde hij tot de betere sprinters van ons land.

Een jaar later werd hem gevraagd om het Nederlandse bobsleeteam te komen versterken. Op de Spelen van Salt Lake City in 2002 was hij reserve in de viermansbob onder leiding van Arend Glas. Nadat Glas afscheid had genomen van de bobsleesport, was het Van Calker die het gezicht werd van de bobsleesport in ons land. Momenteel is hij zowel piloot van de Nederland 1 in de twee- als in de viermansbob. Begin dit jaar schreef hij geschiedenis door, samen met Sybren Jansma, Arno Klaassen en broer Arnold van Calker, de eerste Nederlandse podiumplaats in de historie van de wereldbeker bobsleeën te behalen. De viermansbob pakte het zilver. Een vierde plaats in 2008 is de beste prestatie tot nu toe in de tweemansbob.

Stel je vraag aan:

Heb jij een vraag over de bobsleesport? Of heb je een vraag over Edwin van Calker zelf? Dan is nu je kans om deze vraag te stellen. Stel je vraag voor 18 november 20:00 uur. De vraag kun je stellen door te reageren hieronder.