Ibrahimovic: "Voetbal Italië lijkt andere sport"

Zlatan Ibrahimovic is gelukkig in Spanje. De Zweedse aanvaller, die deze zomer overkwam naar FC Barcelona, vindt vooral de manier van voetballen in Spanje veel aangenamer dan in Italië.

De spits, die voorheen zijn geld verdiende bij Internazionale, vond het voetballen daar soms lastig. "De Serie A is hard", vertelt hij tegen La Vanguardia. "Het is als aanvaller daar moeilijk voetballen. Het voetballen in Italië lijkt soms een hele andere sport. Ze hebben daar een andere mentaliteit."

Het aanvallende voetbal kwam Ibrahimovic dan ook niet tegen in de Serie A. "Ik wil niet verkondigen dat ze alleen maar aan verdedigen denken, maar ze bouwen wel extra zekerheid in voordat er wordt aangevallen. Ze nemen minder risico dan in Spanje. Het spektakel staat hier voorop."

De kranten hebben in Italië ook altijd hun eigen voorkeur, iets waar hij van baalde. "Toen ik met Juventus kampioen werd was Tuttosport blij met me en La Gazetta dello Sport was boos. Toen ik de titel met Inter won, was het andersom. Het is allemaal politiek."