Hamilton en Whitmarsh: "Komst Button geweldig"

Lewis Hamilton en McLaren Mercedes-teambaas Martin Whitmarsh zijn geweldig blij dat Jenson Button voor het Britse team komt rijden.

Hamilton verwacht dat hij en zijn nieuwe teamgenoot mooie resultaten kunnen boeken, vooral voor de Britse fans. "Het is fantastisch nieuws dat Jenson heeft besloten om bij McLaren te komen rijden. Ik kijk er erg naar uit om er samen met hem en de engineers voor te zorgen dat we het komende seizoen competitief van start zullen gaan", volgens Hamilton. "We zullen elkaar hard pushen, maar ook goed samenwerken. Hij heeft veel kennis en ervaring en ik denk dat we elkaar goed zullen aanvullen."

"Als Britse coureur vind ik het natuurlijk ook prachtig om een Britse teamgenoot te hebben en ik denk dat zijn bekendmaking ook fantastisch nieuws is voor alle Britse sportfans", aldus Hamilton. "Ik hoop dat ze ons hun volledige steun geven. Ik kijk al uit naar de race op Silverstone, dat gaat echt geweldig worden."

Heikki Kovalainen was de afgelopen jaren de teamgenoot van Hamilton en de Brit wenst de Fin veel succes toe. "Verder wil ik mijn goede vriend en teamgenoot van de afgelopen twee seizoenen nog veel succes wensen in de toekomst", vervolgde Hamilton. "Hij is een van de aardigste personen die ik ooit heb ontmoet."

Teambaas Martin Whitmarsh hoopt dat het rijdersduo het beste van het veld zal zijn in 2010. Ook al rijden de twee verschillend, toch zullen ze elkaar goed aanvullen, zo verwacht Whitmarsh.

Hij is erg in zijn nopjes met het besluit van Button om bij McLaren een meerjarig contract getekenend te hebben. "Iedereen binnen McLaren is erg blij Jenson bij ons team te kunnen verwelkomen", begon Whitmarsh. "Het is altijd ons beleid geweest om de twee beste beschikbare coureurs in te lijven en met Jenson en Lewis hebben we niet alleen het snelste duo, maar ook de twee meest complete, professionele en toegewijde coureurs uit de Formule 1."

Hamilton is de agressievere van de twee, terwijl Button soepeler met de wagen omgaat. Dat is een voordeel volgens Whitmarsh. "Het zorgt voor een goede balans en onze engineers kijken er al naar uit om te kunnen samenwerken met Jenson", aldus de Britse teammanager. "Ik denk dat we met zo'n sterk en dynamisch rijdersduo nog completer zullen zijn. We moeten ze nu een auto geven die kan winnen."

Toch heeft de huidige wereldkampioen niet voor McLaren gekozen voor het geld: "We betalen hem niet meer dan hij ergens anders zou kunnen halen. Dat toont aan hoeveel Jenson in McLaren gelooft, en het toont bovendien zijn ambitie aan om verder te bouwen op de geweldige resultaten die hij in 2009 heeft behaald."