[GP2] Van der Garde krijgt topstoeltje

Giedo van der Garde kan zich op gaan maken voor zijn tweede seizoen in de GP2 Series. De 24-jarige Nederlander zal de overstap gaan maken van iSport International naar het topteam Barwa Addax, het voormalige Campos Racing. De GP2 wordt gezien als opstapklasse naar de Formule 1.

Van der Garde kende dit jaar aanvankelijk een teleurstellend seizoen in de GP2. In de tweede seizoenshelft ging het na aanpassingen van de auto een stuk beter en reed de Nederlander zich in de kijker door enkele races te winnen. Hierop kreeg hij een uitnodiging van Barwa Addax om na het seizoen te gaan testen. Dit jaar reed de renstal met onder meer Vitaly Petrov die tweede in het kampioenschap werd en met Romain Grosjean die uiteindelijk Nelson Piquet jr. bij Renault in de Formule 1 verving.

Van der Garde mocht op het circuit van Jerez testen voor Barwa Addax en klokte de snelste tijd. "De samenwerking verliep meteen goed," zei Van der Garde die volgend jaar met de renstal voor de titel wil gaan. "Het wordt een cruciaal jaar waarin alles erop gericht is om kampioen te worden. Voor minder gaan we niet."