Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over gesjoemel rond de kandidaatstellingen binnen de PvdA.

Weer gedoe binnen de PvdA. In Amsterdam-West zijn opeens tientallen mensen van Marokkaanse komaf lid van die partij geworden. Waarschijnlijk om de verkiezing van de lijsttrekker voor de stadsdeelraadsverkiezingen te kapen. Het is niet voor het eerst, dat de PvdA zoiets overkomt.

In de sloppenwijk Bijlmermeer werden, jaren geleden, in de aanloop van die verkiezingen in zeer korte tijd een dikke honderd  mensen van Surinaamse komaf lid. Zij kozen een Surinaamse vrouw als lijsttrekker, en verlieten daarna binnen de kortste keren de partij weer. Geronseld? Nooit te bewijzen.

De PvdA voerde toen in, dat iemand zes weken lid moet zijn voordat hij mag stemmen op een ledenvergadering. Fout. Dat moet anders.

Kan het PvdA-bestuur mij even laten weten, of ze de maatregel invoert dat iemand een jaar lid moet zijn, voordat er sprake kan zijn van stemrecht? Desnoods zal de PvdA een extra ledencongres ofzoiets moeten houden, want het wederom laten kapen van de kandidaatsverkiezing is een fatsoenlijke politieke partij onwaardig.