Ajilore keert terug met rugblessure

FC Groningen ondervindt van dichtbij hoe het is om een international met een blessure terug te zien keren. Oluwafemi Ajilore, die zich vorig weekend met Nigeria plaatste voor het WK in 2010, keerde met rugklachten terug bij de equipe van coach Ron Jans.

De middenvelder legt op het digitale thuis van zijn club uit wat er gebeurde tijdens de gewonnen clash met Kenia: "In de eerste helft kwam ik tweemaal hard ten val en kreeg ik last van mijn rug als ik moest aanzetten en hard wilde lopen."

"Ik heb aangegeven dat ik gewisseld wilde worden, maar in de rust heb ik van de fysiotherapeut wat pillen gekregen om het toch nog even te proberen. Na een kwartier heb ik aangeven dat ik nu toch echt vervangen moest worden. De coach had al één keer gewisseld, maar ik wilde geen risico voor het team zijn. Bovendien werd de pijn in mijn rug niet minder."

"Ze hebben in Nigeria meteen een scan gemaakt en op een CD gezet. Deze heb ik aan onze clubarts overhandigd en ze zullen hier in Nederland de ernst van de situatie bekijken. Ik heb nog steeds last van mijn rug, vooral als ik hard wil lopen. Daarom heb ik vandaag ook nog niet meegetraind. Ik hoop dat het zal allemaal zal meevallen en ik gauw weer voor FC Groningen inzetbaar ben."