[NHL] Senators winnen Canadese derby

De Ottawa Senators hebben in een thuiswedstrijd de kwakkelende Toronto Maple Leafs met 3-2 verslagen. Man van de wedstrijd werd de veelbekritiseerde goalie Pascal Leclaire, die 30 van de 32 schoten op doel stopte.

"Het voelde goed om het verschil te maken op een positieve manier," aldus de goalie die de vorige wedstrijd moest toezien hoe tweede goalie Brian Elliott vorige wedstrijd sterk keepte in een verlieswedstrijd tegen de New York Rangers. "Het was een leuke wedstrijd: er waren vier vechtpartijen, het tempo lag hoog en ik kon een paar mooie reddingen maken."

Door het verlies staan de Maple Leafs samen met de Carolina Hurricanes op de laatste plek in de Eastern Conference, en dat frustreert coach Ron Wilson. "We speelden weer vrij goed. Onze aanval liep behoorlijk maar we konden het niet afmaken. Een paar foutjes in de neutrale zone resulteerden in drie tegengoals. Het lijkt wel of elke fout die wij maken wordt afgestraft dit jaar. Als we vier of vijf goals maken maakt de tegenstander er steeds eentje meer, en andersom krijgen we dat niet voor elkaar."

Mike Fisher opende de score na 8 minuten uit een rebound van een schot van Alex Kovalev. De voorsprong voor de Senators duurde slechts een minuut, omdat Phil Kessel snel gelijkmaakte met een afstandsschot. In de tweede periode kwam Toronto zelfs op voorsprong door een goal van Niklas Hagman die vanuit de hoek voor het doel langs kon schaatsen en kon scoren. Milan Michalek maakte in de powerplay halverwege de periode echter weer gelijk door een schot van Alexandre Picard van richting te veranderen.

Nog in de tweede periode zette Fisher de Senators weer op voorsprong, waarna Leclaire er in de derde periode voor zorgde dat deze score bleef staan. In de derde periode kreeg hij maar liefst vijftien schoten te verwerken die hij allemaal wist te keren. Senators-coach Clouston was na afloop dan ook blij: "De eerste vijftig minuten speelden we prima, de laatste tien minuten speelden we om niet te verliezen. We hadden Leclaire hiervoor nodig, en hij was op zijn best."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Ottawa SenatorsToronto Maple Leafs3-2
Montreal CanadiensCarolina Hurricanes3-2 (SO)
New York RangersWashington Capitals2-4
Nashville PredatorsSan Jose Sharks4-3
Calgary FlamesColorado Avalanche2-3