FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 juli 2009

[MotoGP] Pedrosa zegeviert op Laguna Seca

Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race op Laguna Seca gewonnen. De Spanjaard boekte de eerste overwinning voor Honda in een jaar tijd en bleef Valentino Rossi en Jorge Lorenzo nipt voor. In het klassement verstevigde Rossi zijn leidende positie.

Lorenzo begon van poleposition, maar de zwaargehavende Yamaha-coureur zag bij de start al vijf man voorbij komen. Pedrosa pakte de leiding voor Casey Stoner en Rossi. De Italiaan ging Stoner na twee ronden voorbij, maar de Ducati-coureur sloeg al snel terug. Ondertussen reed Pedrosa snel weg bij de rest van het veld met zeer snelle en constante rondetijden.

Daarachter konden Stoner, Rossi en Lorenzo het tempo niet volgen. Rossi ging halverwege de race Stoner wel voorbij en probeerde het gat dat al vier seconden met de leider bedroeg te dichten. Daarachter was het Lorenzo die de druk op Stoner aan het opvoeren was en hem uiteindelijk passeerde. Beide Yamaha-coureurs snoepten een seconde van de voorsprong van Pedrosa af, waarna Lorenzo met nog vijf ronden te gaan Rossi probeerde in te halen voor start/finish. De Spanjaard ging wijd, waarna de Italiaan het tempo opschroefde. Dit resulteerde er in dat hij in de laatste bocht van de race Pedrosa nog bijna inhaalde, maar verder dan het achterwiel van de Honda kwam Rossi niet meer.

[WPT] Honkballers verliezen weer van Cuba

De Nederlandse honkballers wachten op het World Port Tournament in Rotterdam nog altijd op hun eerste overwinning. De ploeg van bondscoach Rod Delmonico verloor vandaag met 10-6 van Cuba, nadat de wedstrijd eerder deze week al met 1-0 verloren was gegaan.

Cuba begon goed aan de wedstrijd. Nederland kwam in de eerste inning nog wel aan de leiding, maar drie innings later stond het al 9-1 voor de Cubanen. Nederland deed nog wel iets terug, maar verder dan 10-6 liet Cuba het niet meer komen.

Volleyballers verliezen wederom van Italië

De Nederlandse volleybalmannen hebben ook het vierde World League-duel met Italië niet kunnen winnen. In Modena werd het zondagavond opnieuw 3-0 voor de ploeg van coach Andrea Anastasi: 25-23, 25-20, 25-23.

Oranje is hierdoor gezakt naar de derde plaats in poule A. In de komende weekend speelt de Nederlandse ploeg de uitwedstrijden tegen respectievelijk China en Amerika. De kans op de eerste plaats in de poule is nog niet verkeken, maar om die te bereiken zal Oranje tijdens deze uitwedstrijden wel heel opmerkelijk moeten presteren.

Dat lukte tegen Italië dus niet, ook al stonden de topaanvallers Kay van Dijk en Robert Horstink beiden in de basis. Italië serveerde beter op de belangrijke momenten en was ook slimmer tijdens de rallies. Wel was de middenaanval van Oranje erg op dreef en scoorden Ron Bontje en Wytze Kooistra er lustig op los. Pijnlijk was wel dat Bontje bij 24-23 in de derde set voor de eerste keer werd afgeblokkeerd.

In de derde set maakte Niels Klapwijk nog wel een uitstekende invalbeurt. Dit met name door te schitteren vanaf de servicelijn. Maar ook hij kon het verschil niet maken en dus moesten de Nederlanders voor de vierde maal in negen dagen de Italianen feliciteren.

Illegale handel dvd's en cd's opgerold

Op de markt in het Zuid-Hollandse dorp Heinenoord zijn gisteren acht mensen aangehouden. Zij worden verdacht van het op grote schaal produceren en verhandelen van illegale dvd's en cd's. Dit berichtte de politie vandaag.

Vier van de acht verdachten vormen een gezin uit Heerjansdam. Het gaat om een vrouw van 37, een man van 35, een jongen van 16 en een meisje van 14. De vier andere verdachten zijn woonachtig in Puttershoek, Rotterdam en Spijkenisse.

Op de markt werden ongeveer vijftienduizend illegale cd's en dvd's in beslag genomen. In de woning van de verdachten uit Heerjansdam werd een zelfde hoeveelheid schijfjes gevonden. Daarnaast werden ook productieapparatuur, drie bromfietsen en een 'aanzienlijk' geldbedrag in beslag genomen.

De stichting Brein, die waakt over de rechten van de entertainmentindustrie, heeft de handel aan de politie gemeld, waardoor de politie in kon grijpen. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Chimpansees ontsnapt in Engelse dierentuin

In Cheshire, in het noordwesten van Engeland, is vandaag een dierentuin ontruimd. De oorzaak was een groep van dertig chimpansees die uit hun kooien wisten te ontsnappen. Volgens een medewerker van Chester Zoo zijn de dieren gevlucht naar de plaats waar hun eten wordt klaargemaakt.

Het is niet bekend hoe de dieren konden ontsnappen. Ze zijn niet naar een gebied van de dierentuin gegaan waar ook bezoekers kunnen komen. Uiteindelijk zijn alle dieren teruggebracht naar hun verblijven.

[IndyCar] Uitslag race Watkins Glen

Justin Wilson heeft vandaag op Watkins Glen voor de eerste overwinning van Dale Coyne Racing gezorgd. De Brit bleef Ryan Briscoe en Scott Dixon voor. Robert Doornbos eindigde als negende op de roadcourse.

Briscoe vertrok van poleposition en wist deze deze plaats ook te behouden na de start. Wilson bleef tweede, voor Mario Moraes die doorschoof naar plaats drie. Raphael Matos had minder geluk en spinde, waardoor Ryan Hunter-Reay uit moest wijken, tegen de vangrail reed en uitviel.

In de vierde ronde wist Wilson Briscoe te verschalken, maar weglopen kon hij niet. Wel kwamen er enkele neutralisaties die veroorzaakt werden door enkele ervaren rijders zoals Dario Franchitti die in de grindbak belandde en Paul Tracy die in de bandenstapels crashte.

Nadat de schade opgeruimd was en er pitstops waren geweest reden Wilson, Briscoe, Dixon en Helio Castroneves op korte afstand van elkaar. Na de laatste neutralisatie opende Dixon de aanval op Briscoe, maar tot een inhaalactie kwam het niet meer. Wilson profiteerde hiervan door op het zachte rubber weg te rijden en eenvoudig de eerste overwinning voor Dale Coyne Racing ooit te pakken. Robert Doornbos kwam na zijn laatste stop als elfde de baan op, maar wist Danica Patrick en Dan Wheldon nog te verschalken en zo negende te worden.

In het klassement gaat Scott Dixon nu met 313 punten aan de leiding. De Nieuw-Zeelander heeft nu negentien punten voorsprong op Dario Franchitti en Ryan Briscoe. Robert Doornbos is nu met een twaalfde plaats en 163 punten de beste rookie in het klassement. Hij heeft een punt voorsprong op Raphael Matos.

Uitslag race Watkins Glen

Pos. Rijder Team Tijd
1 J. Wilson Dale Coyne Racing
2 R. Briscoe Team Penske + 4.990
3 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 5.163
4 H. Castroneves Team Penske + 7.075
5 M. Andretti Andretti Green Racing + 8.559
6 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 9.364
7 E.J. Viso HVM Racing + 11.380
8 T. Kanaan Andretti Green Racing + 13.002
9 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 13.263
10 D. Wheldon Panther Racing + 18.041
11 D. Patrick Andretti Green Racing + 15.565
12 R. Matos Luczo Dragon Racing + 18.565
13 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 23.041
14 M. Moraes KV Racing + 23.382
15 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 1 ronde
16 E. Carpenter Vision Racing + 1 ronde
17 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing + 2 ronden
DNFH. Mutoh Andretti Green Racing + 9 ronden
DNFR. Antinucci Team 3G + 13 ronden
DNFP. Tracy KV Racing + 31 ronden
DNFR. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 60 ronden

Klassement na 9 van 17 races

Pos. Naam Team Punten
1. S. Dixon Chip Ganassi 313
2. D. Franchitti Chip Ganassi 294
3. R. Briscoe Penske 294
4. H. Castroneves Penske 258
5. D. Patrick Andretti Green 238
6. D. Wheldon Panther Racing 224
7. M. Andretti Andretti Green 215
8. T. Kanaan Andretti Green 214
9. G. Rahal NHL Racing 197
10. J. Wilson Penske 187
11. H. Mutoh Andretti Green 186
12. R. Doornbos NHL Racing 163
13. R. Matos Luczo Dragon 162
14. E. Carpenter Vision Racing 157
15. R. Hunter-Reay A.J. Foyt 155
16. M. Moraes KV Racing 138
17. M. Conway D&R Racing 136
18. E.J. Viso HVM Racing 129
19. W. Power Penske 99
20. T. Scheckter D&R Racing 99

Dj Fokko Versloot overleden

Dj Fokko Versloot is gisteren in zijn woonplaats Rotterdam overleden. Dat maakte een woordvoerder van het boekingsbureau Lovinlectro waarvoor Versloot werkte vandaag bekend. De 26-jarige muzikant viel in zijn woning door een glazen tafel.

Versloot vormde een duo met dj Koen Lebens, zij draaiden vooral minimal-techno en tech-house. Samen speelden zij op grote festivals als Awakenings en Dance Valley. "Hij stond op het punt om door te breken en groot te worden", zei de woordvoerder.

Het slachtoffer werd gisteren gevonden door twee vriendinnen. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een noodlottig ongeval.

Van de Walle eerste uitvaller in Tour

De Tour de France kent dit jaar na de tweede etappe haar eerste uitvaller. De Belg Jurgen Van de Walle kwam ten val en moest na afloop de pijp aan maarten geven.

De Quick Step-renner liep bij de val een gebroken linkersleutelbeen op, maar stapte met moeite toch op zijn fiets. Na de etappe is hij naar het ziekenhuis in Marseille vervoerd, waarbij bleek dat hij ook een klaplong had opgelopen. Van de Walle blijft daardoor voorlopig ter observatie in het ziekenhuis.

Cavendish boos op Van Hummel

Sprinter Mark Cavendish won zondag de tweede etappe in de Tour de France. De Brit was na afloop boos op Kenny van Hummel die hem vlak voor de sprint een klap zou hebben gegeven. De Team Columbia-renner zou de Nederlander er later nog op aanspreken.

"Ik zal hem daarop aanspreken," zei Cavendish. "Van Hummel heeft geen enkel respect voor zijn collega's." Later bleek dat het niet Van Hummel was, maar zijn teamgenoot Piet Rooijakkers die geduwd werd door de Fransman Lloyd Mondory. "Ik belandde inderdaad in het treintje-Cavendish, die me bijna van de fiets trok. Toen heb ik teruggeslagen."

VS houden aanval Israël op Iran niet tegen

De Verenigde Staten zullen Israël niet in de weg staan, als de Israëlische regering van premier Benjamin Netanyahu besluit tot een aanval op Iran. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Joe Biden vandaag tegen de Amerikaanse omroep ABC gezegd.

Biden zei dat als de Netanyahu-regering besluit tot een nieuwe richting in het Iran-beleid, "ze het soevereine recht heeft dat te doen". "Dat is niet onze keuze", aldus Biden.

De vicepresident zei dat het aanbod van president Barack Obama aan Teheran om te praten over het Iraanse nucleaire programma nog steeds op tafel ligt. Biden liet weten dat wat hem betreft geen concessies meer worden gedaan om Iran aan de onderhandelingstafel te krijgen.

De afgelopen jaren is in de internationale media herhaaldelijk gespeculeerd over plannen van Israël om Iraanse nucleaire installaties aan te vallen.

Zelaya negeert waarschuwing interim-regering

De afgezette Hondurese president Manuel Zelaya is vastbesloten vandaag terug te vliegen naar zijn land. Zelaya zei dat kort nadat de interim-regering van Honduras had laten weten dat een toestel met Zelaya aan boord geen toestemming krijgt om te landen.

Het leger zette Zelaya een week geleden gewapenderhand het land uit. Hij heeft vanuit Washington aangekondigd dat hij vandaag wil proberen naar huis terug te keren.

Afgezette president Zelaya wil vandaag terugkeren naar Honduras  (foto: ANP)

Rihanna riskeert boete na tatoeage-geintje

De politie is een onderzoek begonnen naar zangeres Rihanna. Tijdens een bezoekje aan haar favoriete tatoeage-artiest leek het de zangeres namelijk leuk om zelf ook eens een tatoeage te zetten. Na haar eerste kunstwerk getekend te hebben, tatoeëerder Bang Bang was de trotse eerste klant, zette Rihanna er nog twee bij mensen die volgens het Britse OK! magazine collega's van tatoeëerder Bang Bang waren.

Volgens de politie is het echter illegaal om zomaar een tatoeage bij iemand te zetten als je daar geen vergunning voor hebt. De politie is dan ook een onderzoek gestart naar de praktijken van Rihanna.


Rihanna riskeert boete na tatoeage-geintje  (foto: DAG)

Roddick: "Federer groot kampioen"

Andy Roddick kon zondag Roger Federer niet afstoppen in de finale van Wimbledon. De Amerikaan liet na afloop blijken dat hij het jammer vond om niet met de beker huiswaarts te keren.

"Dit is helaas al de derde keer dat ik hier als verliezend finalist eindig, blijkbaar mag het niet zo zijn dat ik hier met de beker vertrek," aldus Roddick. "Ik heb geprobeerd te winnen, maar de felicitaties gaan uit naar Roger, die een groot kampioen is. Hij verdient dit."

"Het is een groot plezier om tegen iemand als Federer te mogen tennissen, terwijl Pete Sampras in het stadion zit om toe te kijken. Pete is een groot voorbeeld van mij," zo liet A-Rod weten. Hij loofde ook nog het publiek: "Bedankt voor alle support die ik vandaag kreeg, ik ben een gelukkig man dat ik hier vandaag mocht staan."

Federer: "Ongelofelijk moment in carrière"

Roger Federer won zondag zijn vijftiende grand slam en ging daarmee Pete Sampras voorbij op de ranglijst. In de finale versloeg hij Andy Roddick.

Na afloop had Federer prijzende woorden voor zijn opponent: "Hij speelde ongelofelijk," Over de winst zei King Roger: "Het voelt geweldig. Het was een krankzinnige wedstrijd met een onvoorstelbaar einde en mijn hoofd is nog steeds op hol geslagen. Het is een ongelofelijk moment in mijn carrière. Het is niet één van de doelen die je hebt als kleine jongen, maar het is een bijzondere carrière en een bijzondere maand."

Federer staat nog wel even op de baan, zo liet hij weten. "Ik speel geen tennis om records te breken en dit betekent ook niet dat ik stop met tennis. Ik hoop nog jaren terug te komen", aldus de Zwitser

Uitslag herenfinale Wimbledon bekend

Roger Federer heeft de finale van Wimbledon gewonnen in een absolute thriller. De Zwitser won in een zenuwslopende vijfde set van de Amerikaan Andy Roddick: 5-7, 7-6, 7-6, 3-6 en 16-14.

Met de winst pakte Federer zijn zesde Wimbledon-titel en vijftiende grandslamtitel. Daarmee ging hij Pete Sampras voorbij op de eeuwige ranglijst van grandslam-winnaars. Op het Centre Court waren een aantal oud-winnaars aanwezig bij de finale, zoals John McEnroe, Björn Borg, Boris Becker en Pete Sampras.

In de eerste set bij een stand van 5-5 kon Roddick vier breakpoints van Federer wegwerken en pakte zelf de game. In de daaropvolgende game trok Roddick aan het langste eind en won de set. De tweede en derde set werden gewonnen door King Roger in de tiebreak. In de vierde set brak Roddick Federer in de vierde game en sleepte zo de setwinst naar zich toe.

De vijfde set ging gelijk op, maar bij een stand van 15-14 voor Federer plaatste A-Rod een aantal slechte ballen, waardoor Federer de titel pakte. De laatste set duurde maar liefst 95 minuten. Door de winst neemt FedExpress de eerste positie op de wereldranglijst over van Rafael Nadal.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Cissé definitief Feyenoorder

De Ivoriaanse aanvaller Sekou Cissé is vandaag door trainer Mario Been verwelkomd als Feyenoorder. Later op de middag werd de Ivoriaan medisch gekeurd. Daarvan is nog geen uitslag bekend.

Op Feyenoord.nl meldt de club dat Cissé, als hij de medische test goed doorstaat, maandag mee gaat op trainingskamp in Limburg. Cissé is met Feyenoord een contract voor vijf seizoenen overeengekomen en is de derde aanwinst van de Rotterdammers voor het nieuwe seizoen. Dani Fernandez en Aleksandar Ignjatovic waren de eerste twee versterkingen.

Been was zeer content met de komst van de rappe aanvaller. "Cissé had meerdere opties. Ik ben blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen." Ook de speler zelf toonde zich zeer verheugd over de transfer. "Ik ben blij dat het nu rond is. Het is altijd mijn grote wens geweest om bij een echte topclub te voetballen. Die droom komt nu uit."

'Ajax volgt Rasmus Elm'

Volgens het Zweedse Fotboll Expressen staat Rasmus Elm in de belangstelling van Ajax.

De Zweedse middenvelder komt momenteel uit voor Kalmar FF. Tijdens het EK onder 21 in Zweden speelde hij erg sterk. Zo zou hij de interesse hebben gewekt van onder meer Ajax.

Ook Bayern München, Olympique Marseille, Paris Saint Germain, Fulham en Valencia zouden interesse hebben in de jonge middenvelder. Rasmus Elm is de broer van Viktor Elm die momenteel speelt voor Heerenveen.

Ajax-scout Steen Olsen over Elm: "We hebben hem diverse wedstrijden bekeken en tijdens het Europees kampioenschap onder 21 heeft hij het in mijn ogen heel goed gedaan."

Volop interesse voor gedegradeerde Viduka

Mark Viduka degradeerde het afgelopen seizoen met Newcastle United naar het Championship. Veel clubs zouden de Australische spits graag willen inlijven.

Twee clubs hebben zich al gemeld voor Viduka. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Steve Kutner tegenover The Sun. Eén van die clubs zou Fulham zijn.

Viduka zal tijd nemen voor zijn beslissing. "Mark heeft twee goede aanbiedingen op zak. Bij het nemen van de juiste keuze wil hij rustig de tijd nemen. Nee, op namen van clubs gaan we uiteraard niet in."

Viduka wil graag in de Premier League blijven spelen. Hij wil met Australië naar het WK in 2010. Door op het hoogste niveau te blijven spelen hoopt hij dat bondscoach Pim Verbeek hem meeneemt naar Zuid-Afrika.

Uitslagen Tourvoorspeller ronde 2

Vandaag stond de tweede etappe in de Tour de France op het programma. Winnaar werd Mark Cavendish na een vreemd verlopen massasprint. Voor FOK!sport hoog tijd om de punten in de Tour-voorspeller toe te kennen.

Winnaar deze ronde werd thewarrior82 met 88 punten. Tweede werd Tho_Omas met 73 punten. Gedeeld derde met 70 punten werden Lookbehind, BassieD, el_salvador en Gitanki.

In het klassement gaat Dieptriest nog steeds aan de leiding met 135 punten. Tweede staat Inspire met 130 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door DaiSaigo en dwerg met 128 punten. Vijfde in het klassement is BassieD met 121 punten.

Morgen staat de derde etappe in de Tour op het programma. Deze voert de renners van Marseille naar La Grande-Motte over 196,5 kilometer. Invullen hiervoor kan nog tot vanavond 23:59 uur.

Serieuze interesse voor vertrekkend AZ-duo

AZ-trainer Ronald Koeman wil niet verder met Kemy Agustien. Ook Boy Waterman en Ryan Donk stonden op het lijstje van spelers dat mocht vertrekken, maar zij hebben al een nieuwe club gevonden.

Augustien heeft nog geen nieuwe club. Volgens het Noord-Hollands Dagblad is er serieuze interesse voor de overbodige middenvelder van AZ. Hij zou op het punt staan om de landskampioen te verlaten. Om welke club het gaat is vooralsnog niet bekend.

NEC heeft zich volgens het dagblad al gemeld voor Milano Koenders. De verdediger kwam al op huurbasis uit voor de club uit Nijmegen. Ook dit seizoen wil de club hem huren. AZ wil Koenders niet verhuren, maar verkopen. Hierdoor is de interesse van NEC minder concreet.

AZ liet onlangs Waterman en Donk vertrekken naar respectievelijk ADO Den Haag en Club Brugge. Ook middenvelder Simon Cziommer wist een nieuwe werkgever te vinden. De Duitser koos voor het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Agente door man in vinger gebeten

In Eindhoven is afgelopen nacht een agente gebeten door een agressieve man (18). Zij wilde een ruzie in de binnenstad van Eindhoven sussen, toen de man besloot zijn tanden in de agente te zetten. Dit heeft de politie laten weten.

De agente werd flink in haar vinger gebeten en moest uit voorzorg naar het ziekenhuis. Hier heeft zij een tetanusprik gekregen. De bijtgrage Eindhovenaar is aangehouden door de politie. Er werden ook drie jongemannen uit Geldrop gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de ruzie.

Dode bij botsing monorail Disney World

In het pretpark Disney World in Orlando (Florida, Verenigde Staten), is een man om het leven gekomen nadat twee monorails in botsing waren gekomen. Nieuwszender CNN meldt dit vandaag. Het slachtoffer is de bestuurder van één van de monorailtreinen.

Het ongeluk vond plaats rond twee uur vannacht (lokale tijd) bij een van de stations van de monorail, zo liet een getuige aan CNN weten. Deze getuige heeft gezien hoe de monorail achterop een stilstaande trein ramde. De getuige maakte hier een foto van waarop duidelijk te zien is hoe de voorkant van de trein ernstig in elkaar zit. Volgens de getuige zat er een gezin van zes personen in de kapotte wagon. Zij zijn met de schrik vrijgekomen. 

Mike Griffin, woordvoerder van Disney World, heeft in een verklaring laten weten dat de monorail voorlopig buiten gebruik blijft. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarna zal gekeken worden welke gepaste stappen ondernomen gaan worden.

Griffin heeft in een verklaring laten weten dat zij bij Disney World in diepe rouw zijn vanwege het verlies van de medewerker. "Onze harten zijn bij de familie en hen die een vriend en collega verloren."

Clement krijgt alsnog beloning

Rabo-renner Stef Clement kreeg na de tweede etappe van de Tour de France toch nog een beloning. De Nederlander reed met zijn drie vluchtmakkers lang voorop, maar werd in de finale toch ingerekend. De jury riep hem na afloop van de etappe uit tot meest strijdlustige renner.

"We wilden geen grote groep laten gaan zonder ons," zei Clement tegen de NOS. "Ik sprong mee met een klein groepje, maar dat had net zo goed een grote groep kunnen worden. We hebben er het beste van gemaakt. Het was zwaar, een kwestie van veel eten en drinken en zo weinig mogelijk energie verspelen. Ik had ook liever een rustige dag in het peloton gehad, maar het was niet anders." Na afloop van de etappe stond Clement toch nog op het podium voor de prijs van de strijdlustigste renner. "Dat is fijn. Is het toch niet helemaal voor niks geweest, hè?"

De borsten van Serena Williams

De longinhoud van Serena is indrukwekkend. Het schijnt dat ze in die immens grote borsten, bij exemplaren van deze categorie is tieten oneerbiedig, een paar extra longen heeft. De slowmotionbeelden zijn overigens geweldig. Als een koe die hartstochtelijk slagroom probeert te kloppen danste ze over het heilige gras van Wimbledon. Luid loeiend, bij elke klap die ze gaf met haar racket als een garde. Het opwippend rokje als het scheutje suiker voor de smaak. Genieten.D

Weer topman DSB weg

DSB Bank heeft ruim een maand na het vertrek van financieel directeur Frank de Grave opnieuw een topman zien vertrekken. Het gaat om René Frijters, die als directeur verantwoordelijk was voor sparen en beleggen bij de Noord-Hollandse bank. Frijters had er volgens een woordvoerder moeite mee dat hij geen eigen baas kon zijn.

Frijters wilde DSB transparanter maken
Frijters was een van de grondleggers van de beleggingsbank Alex, maar die werd overgenomen door concurrent Binck, waardoor hij vervolgens bij DSB terechtkwam.

De ex-topman zei begin dit jaar kort na zijn aantreden bij de DSB Bank tegen zakenblad FEM Business te willen helpen om de DSB Bank transparanter te maken. Dat zou volgens Frijters ook helpen bij het verbeteren van het imago van DSB Bank. "Want dat klopt nog niet met de werkelijkheid", stelde hij kritisch.

Onrust
Momenteel is er veel onrust rondom DSB Bank, dat onder meer eigenaar is van merken als Frisia Financieringen, Lenen.nl, Becam en Postkrediet. In mei stapte oud-politicus Frank de Grave (VVD) na twee maanden alweer op als financieel directeur.

Er zou 'onvoldoende match' zijn geweest met de overige leden van de raad van bestuur, waarin AZ-voorzitter Dirk Scheringa en operationeel directeur Hans van Goor zitten.

AFM-boete
Ook zou de Noord-Hollandse bank te riskante hypotheken hebben verstrekt met te weinig informatie, waarvoor DSB onlangs een zware boete kreeg van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De bank vreest grote reputatieschade door de maatregel van de AFM.

Lees ook de column van Driek Oplopers.

Dirk Scheringa ziet weer een topman vertrekken

[WTCC] Uitslag Porto race 2

Augusto Farfus heeft vanmiddag de tweede race van het WTCC op het circuit van Porto gewonnen. De Braziliaan startte de race van poleposition en bleef de Seats van Yvan Muller en Jordi Gene voor. Tom Coronel werd twaalfde.

Farfus ging er in de tweede race snel vandoor, maar zag zijn leidende positie snel verdwijnen doordat de race in de derde ronde stilgelegd moest worden nadat Nicola Larini en de winnaar van de eerste race Gabriele Tarquini met elkaar in botsing kwamen. De chaos werd vergroot doordat Mehdi Bennani en Tom Boardman op de zelfde plaats elkaar raakten.

Na de herstart ging Farfus er snel vandoor, maar drie ronden voor het einde moest de safety car in de baan komen, omdat de BMW van Franz Engstler en de Chevrolet van Alain Menu met elkaar in botsing kwamen. De auto van Menu belande in de muur en stuiterde terug de baan op. Na de herstart kon Farfus wederom er vandoor gaan en de winst pakken. Daarachter stonden Gene en Rickard Rydell hun positie af aan Muller die met plaats twee goede zaken voor het klassement deed.

Uitslag Porto race 2

PosCoureurTeamTijd
1Augusto FarfusBMW47:48,304
2Yvan MullerSeat+ 2.295
3Rickard RydellSeat+ 2.810
4Jordi GeneSeat+ 3.385
5Tiago MonteiroSeat+ 3.970
6Robert HuffChevrolet+ 4.219
7Andy PriaulxBMW+ 4.583
8Jorg MullerBMW+ 5.064
9Stefano D'AsteBMW+ 6.428
10Alex ZanardiBMW+ 7.584
11Franz EngstlerBMW+ 9.201
12Tom CoronelSeat+ 13.290
13Felix PorteiroBMW+ 15.272
14Diego PuyoSeat+ 17.706
15James ThompsonLada+ 22.964
16Kristian PoulsenBMW+ 53.730
17Kirill LadyginLada+ 1 ronde
DNFAlain MenuChevrolet+ 3 ronden
DNFNicola LariniChevrolet+ 7 ronden
DNFGabriele TarquiniSeat+ 10 ronden
DNFMehdi BennaniSeat+ 10 ronden
DNFTom BoardmanSeat+ 10 ronden

Klassement na 7 van 12 races

Pos. Naam Team Punten
1. Y. Muller SEAT Sport 80
2. G. Tarquini SEAT Sport 66
3. A. Farfus BMW Germany 65
4. R. Rydell SEAT Sport 46
5. R. Huff Chevrolet 43
6. J. Muller BMW Germany 42
7. A. Priaulx BMW UK 38
8. J. Gene SEAT Sport 32
9. T. Monteiro SEAT Sport 31
10. S. Hernandez BMW Italy-Spain 29
11. A. Zanardi BMW Italy-Spain 21
12. N. Larini Chevrolet 18
13. A. Menu Chevrolet 14
14. F. Porteiro Proteam 10
15. F. Engstler Team Engstler 5
16. T. Coronel SUNRED 5
17. E. Cayrolle SUNRED 1

Rechts op winst bij Bulgaarse verkiezingen

De centrumrechtse partij GERB (Burgers voor Europese Ontwikkeling van Bulgarije) van Boiko Borisov lijkt af te stevenen op een overwinning bij de vandaag gehouden parlementsverkiezingen in Bulgarije. De partij van de burgemeester van de hoofdstad Sofia kan volgens de eerste exitpolls rekenen op 39à 41 procent van de stemmen.

De nu nog regerende socialisten van premier Sergej Stanisjev blijven steken op 17à 19 procent. GERB zou goed zijn voor 115 à 117 zetels in het 240 leden tellende parlement en dus net geen absolute meerderheid halen. De socialisten blijven steken op 39 à 42 zetels.

Met de slogan 'Bulgarije, yes we can!', geïnspireerd door verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Barack Obama, wil de voormalige coach van het nationale karateteam Borisov (50) het imago van het land oppoetsen door de economie nieuw leven in te blazen en corruptie hard aan te pakken. In Sofia heeft hij zich bewezen door de criminaliteit in te dammen.

Bulgarije ging vandaag voor het eerst sinds het lid is van de Europese Unie naar de stembus. Bulgarije is sinds het ruim twee jaar geleden toetrad het zwarte schaap van de EU. De Europese Commissie bevroor afgelopen jaar honderden miljoenen euro's aan subsidies omdat het land naar de zin van Brussel te weinig resultaat boekte bij het bestrijden van corruptie, al is de laatste tijd enige verbetering zichtbaar.

[WBD] Federer pakt titel en record na thriller

Roger Federer heeft de finale van Wimbledon gewonnen in een absolute thriller. De Zwitser won in een zenuwslopende vijfde set van de Amerikaan Andy Roddick: 5-7, 7-6, 7-6, 3-6 en 16-14.

Met de winst pakte Federer zijn zesde Wimbledon-titel en vijftiende grandslamtitel. Daarmee ging hij Pete Sampras voorbij op de eeuwige ranglijst van grandslam-winnaars. Op het Centre Court waren een aantal oud-winnaars aanwezig bij de finale, zoals John McEnroe, Björn Borg, Boris Becker en Pete Sampras.

In de eerste set bij een stand van 5-5 kon Roddick vier breakpoints van Federer wegwerken en pakte zelf de game. In de daaropvolgende game trok Roddick aan het langste eind en won de set. De tweede en derde set werden gewonnen door King Roger in de tiebreak. In de vierde set brak Roddick Federer in de vierde game en sleepte zo de setwinst naar zich toe.

De vijfde set ging gelijk op, maar bij een stand van 15-14 voor Federer plaatste A-Rod een aantal slechte ballen, waardoor Federer de titel pakte. De laatste set duurde maar liefst 95 minuten. Door de winst neemt FedExpress de eerste positie op de wereldranglijst over van Rafael Nadal.

Holwijn test bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard laat vanaf morgen aanvaller Melvin Holwijn meetrainen. Hij mag proberen een contract te verdienen in Limburg, nadat zijn verbintenis bij Telstar niet werd verlengd.

De 29-jarige Amsterdammer debuteerde al in het seizoen 1998/99 namens Telstar in het betaald voetbal. Na vijf seizoenen verruilde hij die club voor het Griekse Iraklis Saloniki. In Griekenland hield de snelle vleugelspits het anderhalf jaar uit, waarna hij bij SC Cambuur weer in Nederland belandde. Sinds de zomer van 2006 speelde hij weer bij Telstar. In totaal speelde Holwijn 267 competitiewedstrijden als prof, waarin hij 63 keer scoorde.

[Actie] Brüno prijsvraag!

bruno
Borat was so 2006 

Een strak, geel, hoog opgesneden tuinbroekje? Doodgeblondeerd haar? Zo over the top gay dat je e-penis spontaan 15 cm krimpt? Ja, dit kan niet anders dan over Brüno gaan!

Deze film met in de hoofdrol Sacha Baron Cohen draait vanaf 9 juli in de Nederlandse bioscopen. Cohen, bekend van onder andere Ali G en Borat, kruipt in de huid van de Oostenrijkse modeverslaggever Brüno

En het mooiste komt nog: FOK! mag in samenwerking met Universal Pictures 5 prijspakketten weggeven! Elk pakket bevat naast 2 vrijkaartjes ook een VASSUP t-shirt en een make-up spiegel

Wil jij weten hoe je kans maakt op één van deze pakketten? Kijk dan snel in het  actietopic in FTR!

Beckenbauer zet in op 'Europees' WK in 2018

Nederland en België lijken voor het mogelijk organiseren van het WK in 2018 in ieder geval één fan te hebben: Franz Beckenbauer. De Duitser denkt dat het WK in dat jaar in Europa gehouden gaat worden.

Dat zei Der Kaiser zondag in een interview met de Australische krant Sun-Herald. Nederland en België hebben zich samen kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK in 2018 of 2022.

Beckenbauer is één van de 24 leden van het uitvoerend comitié van de wereldvoetbalbond FIFA, dat volgend jaar december de organisatoren voor de WK’s in 2018 en 2022 kiest.

"Het moment van de beslissing is nog ver weg, maar Europa zal in 2018 aan de beurt zijn", voorspelde de Duitser. Het WK wordt volgend jaar gehouden in Zuid-Afrika, vier jaar later is Brazilië het decor van de mondiale titelstrijd.

Ajax wil Onyewu maandag presenteren

Ajax wil verdediger Oguchi Onyewu maandag presenteren. Beide partijen zijn momenteel in onderhandeling.

De Amerikaanse verdediger van Standard Luik kan transfervrij vertrekken uit België. Hij had een aflopend contract en heeft deze verbintenis niet verlengd.

Belgische media melden dat Ajax de verdediger zo snel mogelijk wil vastleggen. Onyewu staat in de belangstelling van verschillende topclubs na een sterk optreden tijdens de Confederations Cup. Met de Verenigde Staten haalde hij de finale. Deze werd met 3-2 verloren van Brazilië.

Met Standard Luik werd Onyewu de afgelopen twee seizoenen kampioen van België.

Signalen ontvangen van zwarte doos Comoren

Vijf dagen na de crash van de Airbus bij de Comoren hebben onderzoekers signalen opgevangen van de zwarte dozen. Dat zei de leider van het onderzoek bij het Franse onderzoeksbureau voor veiligheid in de luchtvaart (BEA). Waar de dozen precies lagen, werd niet vermeld.

Volgens een Franse marineofficier duurt het naar verwachting enkele dagen voordat de zwarte dozen kunnen worden geborgen. Frankrijk stuurt een schip dat nu voor de kust van Somalië opereert, naar de Comoren om te helpen bij het zoeken.

Het vliegtuig van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia stortte dinsdag met 153 inzittenden tijdens zwaar weer in de Indische Oceaan. Alleen een 14-jarig meisje overleefde de rampvlucht.

De zwarte dozen, die belangrijke informatie bevatten over de laatste minuten van de vlucht, blijven tot dertig dagen na een crash signalen uitzenden. De oorzaak van de ramp is nog onbekend.

Bandopnames van de gesprekken tussen de ramppiloot en de Comorese luchtverkeersleiding geven geen indicatie van technische problemen of andere mogelijke oorzaken van de ramp. Dit hebben de Jemenitische autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Signalen ontvangen van zwarte doos Comoren  (foto: ANP)

'C. Poulsen terug naar Schalke 04'

Volgens de media in Italië staat middenvelder Christian Poulsen voor een terugkeer naar het Duitse Schalke 04.

Poulsen (27) speelde tussen 2002 en 2006 al voor die Königsblauen, waarna hij naar het Spaanse Sevilla vertrok. Sinds afgelopen zomer staat de Deense middenvelder onder contract bij Juventus, maar in Turijn liet Poulsen tot op heden geen onuitwisbare indruk achter. Sommige fans van de bianconeri protesteerden vorig jaar zelfs tegen de aankoop van de Deen.

Schalke-trainer Felix Magath zou Poulsen daarentegen goed kunnen gebruiken. Magath is momenteel op zoek naar versterkingen en ziet in de ex-speler van de Duitse club een geschikte speler om aan de selectie toe te voegen.

Het Turkse Fenerbahçe zou onlangs een poging hebben gedaan om Poulsen vast te leggen, maar de middenvelder weigerde de aanbieding van de club uit Istanbul.

Bouygues stopt sponsoring wielerploeg in 2010

Bouygues Telecom heeft aangekondigd eind 2010 te willen stoppen met het sponsoren van een wielerploeg. Het Franse telecombedrijf maakte dit zondag tijdens de tweede etappe van de Tour de France bekend.

"Dan hebben we er zes jaar opzitten in het wielrennen, dat is een lange tijd. We stoppen, maar gaan wel kijken of we voor volgend seizoen een co-sponsor kunnen vinden," aldus directeur sponsoring van het bedrijf Thibaut Chatelard. In die tijd heeft de ploeg met Pierrick Fedrigo in 2006 een Touretappe gewonnen.

Concert: M Ward in Tivoli

De avonduren vallen in, de zon zakt langzaam achter je weg als je in je achteruitkijkspiegel kijkt. Stofwolken stuiven onder je banden vandaan en creëren een wazig uitzicht. Een geel-oranje gloed prikt zich door de stofwolken heen. Het is leeg op de weg in het zuiden van de VS. Op een tegemoetkomende 18-wheeler na is het uitgestorven. De stad waar je eigenlijk naar toe had willen rijden haal je niet meer die dag, dus besluit je om in het eerstvolgende gehucht neer te strijken.

Duitser plast in koffer pizzabezorger

In Venlo is gisteren een 24-jarige Duitser aangehouden. De man, afkomstig uit het Duitse Brüggen, had in de bromfietskoffer van een pizzabezorger geplast.

Het incident gebeurde op de Huzarenplaats in Venlo. De pizzakoerier sprak de urinerende man aan, waarop deze pissig werd. De Duitser deelde enkele rake klappen uit aan de pizzabezorger en diens collega, die op het akkefietje was afgekomen. Korte tijd later kon de politie de man in de kraag vatten.

Fisichella: "Force India boekt vooruitgang"

Ondanks het feit dat Force India dit Formule 1-seizoen nog geen punten heeft gescoord, zegt Giancarlo Fisichella toch blij te zijn met de vooruitgang die het team dit seizoen heeft geboekt.

Tijdens de Grand Prix van Engeland, die op 21 juni gereden werd, behaalde Fisichella de tiende plaats. Hij is erg blij met dit resultaat: "Het is leuk om steeds verder naar voren te komen. Van strijden in het achterveld word ik niet vrolijk. Dat is alleen maar saai en frustrerend, maar in Silverstone had ik eindelijk weer eens plezier achter het stuur van mijn Force India. Dat motiveert me. Dit is per slot van rekening wat we vaker willen."

De VJM02 heeft volgens Giancarlo meer grip en is een stuk stabieler geworden. "Ik voel me meer op mijn gemak in de auto. Maar de grootste vooruitgang hebben we geboekt in de snelle bochten. Ik hoop dat onze bolide op de Nürburgring opnieuw tot veel in staat is. Wie weet wat er dan mogelijk is."

Tour: Cavendish wint eerste massasprint

Mark Cavendish heeft de tweede etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. In de massasprint was de Team Columbia-renner te sterk voor Tyler Farrar en Romain Feillu. Fabian Cancellara behield de leiderstrui.


Onder warme omstandigheden van 34 graden Celcius gingen de renners in de tweede etappe van de Tour de France in Monaco van start. In het begin van de 187 kilometer lange rit naar Brignoles. De renners reden vanuit het vertrek meteen de col de Turbie op, wat een spervuur van demarrages opleverde. Onder meer Kenny van Hummel moest al snel lossen, maar kon later weer aansluiten. Bovenop de col van de derde categorie gingen er vier man vandoor. Stef Clement, Stéphane Augé, Cyril Dessel en Jussi Veikkanen konden wegrijden.

De vier reden snel weg bij het peloton dat geleid werd door de Saxo-ploeg van Cancellara. Die controleerde de voorsprong eerst op drie minuten, maar liet het gestaag oplopen naar 5,5 minuut. In het peloton waren ondertussen enkele valpartijen, waarbij Fränk Schleck en Jurgen Van De Walle bij betrokken waren. Alle renners konden wel verder.

Met nog ongeveer vijftig kilometer te gaan verhoogde de ploeg van de gele trui het tempo, waarna het verschil gestaag terugliep. Tien kilometer later was het Team Columbia van sprinter Mark Cavendish die mee ging helpen en zo het verschil met de koplopers snel kleiner wist te maken. Met nog tien kilometer te gaan was het Mikhail Ignatiev die wegsprong uit het peloton en de koplopers voorbijging. Hierna werden de voormalige koplopers snel ingerekend.

Het peloton liet de Rus spartelen en rekende hem met nog vijf kilometer te gaan in. Daarna vormden zich treintjes om de sprint voor te bereiden. Met nog 600 meter te gaan was er een bocht naar rechts waar vele renners in de fout gingen en rechtdoor reden. Onder meer Tom Boonen werd zo kansloos. George Hincapie trok de sprint aan voor Cavendish die eenvoudig won voor Tyler Farrar en Romain Feillu.

Cavendish wint tweede etappe

Mark Cavendish heeft de tweede etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. In de massasprint was de Team Columbia-renner te sterk voor Tyler Farrar en Romain Feillu. Fabian Cancellara behield de leiderstrui.

Onder warme omstandigheden van 34 graden Celcius gingen de renners in de tweede etappe van de Tour de France in Monaco van start. In het begin van de 187 kilometer lange rit naar Brignoles. De renners reden vanuit het vertrek meteen de col de Turbie op, wat een spervuur van demarrages opleverde. Onder meer Kenny van Hummel moest al snel lossen, maar kon later weer aansluiten. Bovenop de col van de derde categorie gingen er vier man vandoor. Stef Clement, Stéphane Augé, Cyril Dessel en Jussi Veikkanen konden wegrijden.

De vier reden snel weg bij het peloton dat geleid werd door de Saxo-ploeg van Cancellara. Dat controleerde de voorsprong eerst op drie minuten, maar liet het gestaag oplopen naar 5,5 minuut. In het peloton waren ondertussen enkele valpartijen, waarbij Fränk Schleck en Jurgen Van De Walle bij betrokken waren. Alle renners konden wel verder.

Met nog ongeveer vijftig kilometer te gaan verhoogde de ploeg van de gele trui het tempo, waarna het verschil gestaag terugliep. Tien kilometer later was het Team Columbia van sprinter Mark Cavendish die mee ging helpen en zo het verschil met de koplopers snel kleiner wist te maken. Met nog tien kilometer te gaan was het Mikhail Ignatiev die wegsprong uit het peloton en de koplopers voorbijging. Hierna werden de voormalige koplopers snel ingerekend.

Het peloton liet de Rus spartelen en rekende hem met nog vijf kilometer te gaan in. Daarna vormden zich treintjes om de sprint voor te bereiden. Met nog 600 meter te gaan was er een bocht naar rechts waar vele renners in de fout gingen en rechtdoor reden. Onder meer Tom Boonen werd zo kansloos. George Hincapie trok de sprint aan voor Cavendish die eenvoudig won voor Tyler Farrar en Romain Feillu.

Uitslag etappe twee

Pos.RennerPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia4:30.02
2Tyler FarrarTeam Garmin-Slipstreamz.t.
3Romain FeilluAgritubelz.t.
4Thor HushovdCervéloz.t.
5Yukiya ArashiroBouygues Télécomz.t.
6Gerald CiolekTeam Milramz.t.
7William BonnetBouygues Télécomz.t.
8Nicolas RocheAG2R-La Mondialez.t.
9Koen de KortSkil-Shimanoz.t.
10Lloyd MondoriAG2R-La Mondialez.t.

Klassement na tweede etappe

#RennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank4:49.34
2Alberto ContadorAstana+ 0,18
3Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,19
4Andreas KlödenAstana+ 0,22
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,23
6Levi LeipheimerAstana+ 0,30
7Roman KreuzigerLiquigas+ 0,32
8Tony MartinTeam Columbia+ 0,33
9Vicenzo NibaliLiquigas+ 0,37
10Lance ArmstrongAstana+ 0,40

Dochter voor prins Floris en prinses Aimée

Prinses Aimée, de vrouw van prins Floris, heeft vandaag het leven geschonken aan een kerngezonde dochter. Het meisje, Eliane Sophia Carolina, werd om 14.50 uur geboren in het VU ziekenhuis in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Eliane is het tiende kleinkind van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Ze woog bij de geboorte 4050 gram. "Wij zijn ontzettend dankbaar en intens gelukkig met de komst van ons dochtertje en zusje van Magali", lieten de ouders weten.

'Ajax biedt op Prediguer'

Ajax heeft een bod gedaan van 3,5 miljoen euro op Leonardo Sebastián Prediguer. Dat schrijft de Argentijnse krant Ole.

De middenvelder van Club Atlético Colón staat in de belangstelling van verschillende clubs, maar Ajax biedt vooralsnog het meest. Boca Juniors, dat dit weekend tegen Colón speelde, zou rondom het duel een bod van twee miljoen hebben weggelegd, maar de president van de club kreeg niet veel later een fax vanuit Amsterdam.

Ajax zoekt sinds het vertrek van Thomas Vermaelen naar een defensieve versterking. Naast Obradovic lijkt Prediguer, die zowel op het middenveld als in de defensie kan spelen, dus ook kandidaat om het team van de Amsterdammers te versterken. Naast Ajax en Boca zou ook Benfica op de loer liggen voor de middenvelder, die dit jaar voor het eerst werd opgeroepen door bondscoach Diego Armando Maradona.

Medische keuring maakt einde aan carrière Savidan

Zijn transfer naar AS Monaco leek zo goed als rond, maar de medische keuring veranderde het leven van spits Steve Savidan op zeer ingrijpende wijze.

Savidan (31) speelde het voorbije seizoen voor Caen in de Ligue 1 en wist met zijn doelpunten en goede spel de interesse van AS Monaco te weken. Om de transfer rond te maken hoefde de aanvaller alleen nog maar de medische keuring te doorstaan, maar de onderzoeken draaiden uit op een nachtmerrie voor Savidan.

Tijdens de keuring werd bij de spits een hartafwijking geconstateerd. Deze afwijking is onlangs ontstaan, zo valt in een officiële verklaring van Savidan te lezen. Door zijn hartproblemen is het voor de aanvaller te gevaarlijk om professioneel voetbal te blijven bedrijven.

De term laatbloeier is perfect van toepassing op de loopbaan van Savidan, die het grootste deel van zijn carrière doorbracht in de lagere profdivisies van Frankrijk. De nu 31-jarige Savidan werkte ooit zelfs als vuilnisman om wat extra geld te verdienen. Zijn debuut in de Ligue 1 vond plaats toen Savidan al 28 jaar was.

Het voorbije seizoen scoorde Saviden veertien keer voor Caen, dat ondanks zijn scoringsdrift degradeerde naar de Ligue 2.

'Oud PSV'er Lee naar Al-Hilal'

Voormalig PSV'er Young-Pyo Lee (32) is dichtbij een transfer naar het Midden-Oosten. Volgens media in Saudie Arabië heeft de Zuid-Koreaan in dienst van Borussia Dortmund in Al-Hilal een nieuwe werkgever gevonden.

Het aanbod dat de linksback gekregen heeft zou hem tevreden stemmen. Lee zou er een éénjarig contract kunnen ondertekenen, waarin hij een miljoen euro opstrijkt. In het contract is ook een optie voor een verlenging van nog een seizoen opgenomen.

Bij Hilal wordt Lee de eerste aankoop van Eric Gerets, die Olympique Marseille inruilde om in het Midden-Oosten aan de slag te gaan.

'Zoenende meisjes op schoot Berlusconi'

Er dreigen voorafgaand aan de G8-top in Italië deze week wederom pikante foto's uit te lekken, waarop de Italiaanse premier Silvio Berlusconi met twee zoenende vrouwen op zijn schoot zou zitten.

Fotograaf Antonello Zappadu, die in totaal vijfduizend paparazzifoto's maakte van Berlusconi op zijn landgoed, probeert de foto’s te verkopen. Verschillende Europese bladen zouden al een bod hebben uitgebracht.

De 72-jarige levensgenieter wordt al maanden achtervolgd door pikante schandalen. Er loopt een onderzoek naar feestjes van Berlusconi, waar prostituees bij aanwezig zouden zijn geweest en cocaïne zou zijn gebruikt. Ook was de Italiaanse premier aanwezig op het verjaardagsfeest van het 18-jarige model Noemi Letizia, waar Berlusconi haar een dure gouden ketting gaf.

Ook kwam er ophef toen Berlusconi vond dat er alleen mooie vrouwen op de kieslijst van zijn partij mochten staan. Zijn vrouw Veronica wil dan ook scheiden van de excentrieke premier.

Non ero io (It wasn't me)

Belgische topclubs azen op Tukura

Standard Luik en AA Gent zijn twee van de geïnteresseerden in de Nigeriaan Michael Tukura. Dat zegt zijn zaakwaarnemer.

Tukura speelde de afgelopen tien maanden op huurbasis voor het Israëlische Ramat Gan, maar ambieert een werkgever in West-Europa.

Tukura's zaakwaarnemer, Bertram Ekenwa, heeft gezegd dat zijn speler niets te klagen heeft over interesse. "Verschillende Belgische clubs willen hem contracteren, waaronder Standard Luik en AA Gent. Ook het Franse Grenoble hoopt hem te strikken."

"We moeten geduld hebben en zien wat er de komende dagen gebeurd. Hij heeft een goed seizoen gehad in Israël, hetgeen ook de reden is van de interesse van zowat elke Israëlische topclub", aldus de zaakwaarnemer van de middenvelder.

Ecclestone 'prijst' daden Hitler

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich in een interview met The Times weer eens van zijn negatieve kant laten zien. De Brit zei dat Adolf Hitler "tenminste alles voor elkaar kreeg." Hiermee ligt Ecclestone onder vuur van enkele politici en joodse organisaties.

De rust leek in de Formule 1 net teruggekeerd te zijn, maar Ecclestone gooide in een lang interview olie op het vuur door te stellen dat dicatorschap helemaal niet zo verkeerd is, dit in tegenstelling tot democratie. "Dat heeft veel landen weinig goeds gebracht, waaronder Groot-Brittannië. Je kunt over Hitler zeggen wat je wilt, maar hij had veel over mensen te zeggen en kreeg daarom ook veel gedaan. Maar ja, hij verloor uiteindelijk wel, dus het was ook weer niet zo'n goede dictator."

Ook over de huidige omvergeworpen regimes meldt Ecclestone dat dit een verkeerde zaak is. "Het was een verkeerde beslissing van het Westen om in Irak Sadam Hussein af te zetten. Hij was de enige die dat land onder controle kon houden. En bij Bosnië dachten de Amerikanen volgens mij dat het een stad in Miami was."

De Brit ziet meer iets in sterkte leiders. Deze kunnen een goede koers uitzetten en hierin worden zij gevolgd. "Geef mij maar mensen als Margaret Thatcher of Max Mosley. Kijk naar Gordon Brown of Tony Blair; die zijn alleen maar bezig het iedereen naar de zin te maken."

Enkele Joodse organisaties noemen de uitspraken van Ecclestone krankzinnig. Een insider in de Formule 1 meldt dat de tijd nu is gekomen om Ecclestone af te zetten, omdat de uitlatingen van de Brit de sport schade kunnen berokkenen. "Het meest jammere hieraan is dat niemand in zijn directe omgeving het lef heeft om tegen hem te zeggen: 'Je bent niet meer degene die je vroeger was en het is tijd om afscheid te nemen.' Degene die dat zou moeten doen is Max Mosley."

Feyenoord test Slowaakse doelman

Feyenoord gaat tijdens het trainingskamp in Limburg de Slowaakse keeper Kamil Contofalsky testen. De doelman is transfervrij.

De 31-jarige Contofalsky stond onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, waar hij zijn basisplaats verloor. Eerder speelde hij voor Bohemians Praag en FC Kosice. De Slowaak hoopt een contract bij Feyenoord af te dwingen. Hij kwam 34 keer uit voor de nationale ploeg van Slowakije.

Taxichauffeur slaat man dood

Een 44-jarige man is overleden nadat hij vanochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar zou zijn geslagen door een 37-jarige taxichauffeur. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden een vechtpartij ontstond. De man moest ernstig gewond naar het ziekenhuis, waar hij zondagmiddag overleed. De taxichauffeur is opgepakt, aldus de politie.

De vechtpartij gebeurde rond tien voor half vijf op de taxistandplaats op het Leidseplein. Hoewel nog onbekend is wat er precies is gebeurd, zijn er al tijden veel klachten over taxichauffeurs op de standplaats bij het Leidseplein. Ze zouden korte ritten weigeren, veel te hoge prijzen vragen, ruzie maken met elkaar en klanten intimideren. Ook elders in Amsterdam zijn er veel problemen met chauffeurs.

Een van de beruchtste plekken is de standplaats bij het Centraal Station. De gemeente probeerde de wildwesttaferelen aldaar begin vorig jaar aan te pakken door alleen nog kwaliteitstaxi’s toe te laten. Die moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Dat hielp echter niet. Daarom nam Amsterdam in juni maar weer eens nieuwe maatregelen. Zo kwam er extra en strenger toezicht.

De problemen in de Amsterdamse taxiwereld ontstonden toen de markt in 2000 werd geliberaliseerd. Sindsdien mag iedereen taxi rijden.


Taxichauffeur slaat man ziekenhuis in  (foto: DAG)

[WTCC] Uitslag Porto Race 1

Gabriele Tarquini heeft op eenvoudige wijze de eerste race van het World Touring Car Championship in Porto gepakt. De Italiaan bleef met zijn Seat de Chevrolet van Rob Huff en de Seat van Yvan Muller voor. Tom Coronel finishte op plaats dertien.

Tarquini kwam bij de start goed weg, maar zag al snel de rode vlag gezwaaid worden, want Jaap van Lagen en Sergio Hernandez kwamen hard met elkaar in aanraking. De Spanjaard werd naar het ziekenhuis vervoerd met pijn in zijn linkerenkel. Later in dezelfde ronde kwamen Augusto Farfus en Tiago Monteiro met elkaar in botsing, waarna Alain Menu in de muur belandde. Monteiro overkwam dankzij Nicola Larini hetzelfde lot. Hierdoor was de baan compleet geblokkeerd.

Na de herstart reed Tarquini eenvoudig weg bij Huff. Daarachter was het Muller die onder druk kwam te staan van Andy Priaulx, maar de Brit viel later terug. James Thompson werd met de nieuwe Lada als achttiende afgevlagd, waarmee hij zijn merkgenoten voorbleef.

Later vandaag staat de tweede race op het programma.

Uitslag Porto Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 G. Tarquini SEAT Sport 1:04:11,274
2 R. Huff Chevrolet + 2.934
3 Y. Muller SEAT Sport + 7.848
4 T. Monteiro SEAT Sport + 8.472
5 N. Larini Chevrolet + 15.790
6 J. Gene SEAT Sport + 16.192
7 R. Rydell SEAT Sport + 16.640
8 A. Farfus BMW Team Germany + 16.975
9 A. Priaulx BMW Team UK + 17.791
10 S. D'Aste Wiechers-Sport + 18.216
11 J. Muller BMW Team Germany + 19.149
12 A. Zanardi BMW Team Italy-Spain + 19.442
13 T. Coronel SUNRED + 33.010
14 F. Porteiro Proteam Motorsport + 42.995
15 T. Boardman SUNRED + 54.702
16 D. Puyo SUNRED + 54.931
17 K. Poulsen Liqui Moly Team Engstler + 55.277
18 J. Thompson Lada Sport + 55.742
19 K. Ladygin Lada Sport + 1:11.955
20 F. Engstler Liqui Moly Team Engstler + 1 ronde
DNFA. Menu Chevrolet + 8 ronden
DNFM. Bennani Exagon Engineering + 10 ronden
DNFJ. van Lagen Lada Sport + 12 ronden
DNFS. Hernandez BMW Team Italy-Spain + 12 ronden

Menchov gehoord in dopingzaak

Raborenner Denis Menchov kende zaterdag in de eerste etappe van de Tour de France een zwakke start. De Franse krant L'Équipe denkt de oorzaak van zijn mindere presteren te kennen. De Rus werd namelijk onlangs in Wenen gehoord in een dopingzaak rond bloedbank Humanplasma.

Breukink was niet blij met het uitlekken van het nieuws. "Maar onze medewerking aan het onderzoek is vrijwillig. Ik heb ook geen aanwijzing dat het een strafrechtelijk verhoor is. En nee, ik denk niet dat het daarom niet zo goed ging in de tijdrit." Menchov werd daarin slechts 51e op anderhalve minuut van winnaar Cancellara. "Ik zie niet in dat we een risico nemen met Denis. Ik verwacht geen problemen uit Wenen."

De bloedbank in Wenen was de spil in een dopingzaak waarin Bernard Kohl een van betrapte renners was. Ook de voormalige Rabo-renners Michael Rasmussen, Michael Boogerd en Thomas Dekker worden hiermee in verband gebracht. Van de huidige renners is Menchov een van de namen die genoemd wordt. De leiding van de Nederlandse ploeg zei mee te willen werken aan het onderzoek, maar liet in het midden wanneer en welke renners er gehoord zouden moeten worden.

Arrow is 'Alive & Kicking'

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM gingen uit de ether en werden failliet verklaard, maar we moeten niet denken dat de radiozenders dood zijn. Dat blijkt uit een grote krantenadvertentie die de afgelopen week in een aantal kranten gestaan heeft. De radiostations zijn 'Alive & Kicking' zo is er te lezen.

Arrow heeft onlangs een doorstart gemaakt, waardoor schulden uit het verleden weg zijn. Daardoor zijn de zenders nog te horen via de kabel, internet en Digitenne. Volgens Arrow in de advertentie zijn er meer dan twee miljoen mensen die naar beide zenders luisteren.

De Arrow-zenders haalden bij de recente luistercijfers samen een marktaandeel van 1,7 procent. De radiostations vertalen dat naar de twee miljoen luisteraars.

Strooiwagens ingezet in België

In de Belgische plaats Trooz zit alles vanwege wegwerkzaamheden al bijna een jaar onder een dikke laag stof. Sinds kort hebben onze zuiderburen er een oplossing voor gevonden: zout strooien.

Elke week rijden de strooiwagens door de straten van de Waalse plaats Trooz om zout over de wegen te strooien. Het gaat hierbij om een speciaal soort zout dat vocht uit de lucht haalt en het vasthoudt, waardoor het stof niet meer kan opwaaien. De inwoners van de plaats zijn blij met de oplossing, het maakt dat Trooz weer leefbaar is.

Feyenoord stalt Waisapij en Machek bij Excelsior

Feyenoord heeft opnieuw twee spelers bij Excelsior gestald, die in het kader van het samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse clubs ervaring op mogen gaan doen in de Jupiler League. Vrijdag werd al bekend dat het trio Kermit Erasmus, Mitchell Schet en Kevin Wattamaleo naar Kralingen verhuist, nu volgen ook Vojtech Machek en Tobias Waisapij.

Waisapij is een 21-jarige verdediger. Hij speelt het liefst als linksback. De Tsjech Machek is een negentienjarige middenvelder, die via Sparta Praag bij Feyenoord is beland. Mogelijk zal Feyenoord-trainer Mario Been na het trainingskamp in Limburg nog meer spelers naar Excelsior sturen.

Jomanda bedankt mensen met healing

'Genezend medium' Jomanda geeft vanmiddag een healingsessie in Bergen op Zoom. Volgens haar advocaat komt het medium speciaal eerder over uit het buitenland om mensen te bedanken voor de 'massale' steunbetuigingen die ze ontving tijdens de rechtbankzaken waarin ze was verwikkeld.

Jomanda raakte verzeild in een strafzaak over de dood van actrice Sylvia Millecam die aan borstkanker overleed. De rechtbank sprak haar vrij. Maar volgens het Openbaar Ministerie in Amsterdam is Jomanda verantwoordelijk geweest voor de dood van Millecam. Het OM heeft daarom pro forma hoger beroep aangetekend tegen de vrijspraak.

Volgens de advocaat ontving Jomanda duizenden steunbetuigingen. Jomanda komt haar achterban daarom bedanken.

Doden door overstromingen in Vietnam

Door zware regenval en overstromingen zijn sinds gisteren in het noorden van Vietnam ten minste vijftien mensen omgekomen. Zeker tien personen worden nog vermist. Ook liepen huizen en wegen flinke schade op. Dat heeft de Vietnamese regering vandaag meegedeeld. Voor vandaag is opnieuw zware regenval voorspeld.

De overstromingen vinden plaats in het grensgebied met Zuid-China, waar de afgelopen dagen al meer dan 150.000 mensen zijn geëvacueerd vanwege overstromingen. De zomerse regentijd is aangebroken in het gebied.

In het noordoosten van India zijn afgelopen dagen 400.000 mensen geëvacueerd, doordat honderden dorpen onder water waren komen te staan.

[MotoGP] Rossi: "Banden zijn te hard"

MotoGP-coureur Valentino Rossi denkt dat de extreem harde banden de crashes van Jorge Lorenzo en Casey Stoner veroorzaakt kunnen hebben. Beide coureurs gingen tegen het einde van de kwalificatie op Laguna Seca hard onderuit.

"Ik heb gehoord van de crashes," zei Rossi tegen Italia1. "In mijn optiek is het probleem dat we geen banden met twee compounds meer hebben. Alle banden zijn van één compound gemaakt en op banen zoals deze is de rechterkant te hard. Dus als je niet de tijd neemt om de banden op temperatuur te laten komen, dan glij je zomaar onderuit."

"Ik hoop dat Casey en Jorge fit genoeg zijn om te racen, want onder raceomstandigheden zal het een geweldig gevecht worden en we dicht bij elkaar liggen."

Ook Mensjov gehoord in dopingzaak

Denis Mensjov begon gisteren opvallend zwak aan de Ronde van Frankrijk. Sportkrant L’Equipe onthulde vandaag een mogelijke oorzaak. De Rus van Rabobank is onlangs in Wenen gehoord in de dopingzaak rond de bloedbank Humanplasma.

Erik Breukink zag geen verband, maar leek wel onaangenaam verrast over het uitlekken van het bezoek. "Maar onze medewerking aan het onderzoek is vrijwillig. Ik heb ook geen aanwijzing dat het een strafrechtelijk verhoor is. En nee, ik denk niet dat het daarom niet zo goed ging in de tijdrit.” Mensjov eindigde gisteren slechts als 53e en verloor meer dan een minuut op concurrenten in de strijd om het geel.

Rabobank werd twee jaar geleden onaangenaam verrast met dopingverdenkingen tijdens de Tour rond Michael Rasmussen. De Deen in het geel werd door de ploeg uit de Tour gehaald en ontslagen. Het beleid van de ploeg werd daarop aangepast, de vrijheid van de renners beknot. Bang voor een nieuwe zaak zei Breukink, kort voor de tweede rit, niet te zijn. "Ik zie niet in dat we een risico nemen met Denis. Ik verwacht geen problemen uit Wenen.”

De zaak draait om een bloedlaboratorium waar onder anderen de Oostenrijkse wielrenner Bernard Kohl klant was. Kohl werd betrapt op het middel cera. Rasmussen, de voormalig Raborenners Michael Boogerd en Thomas Dekker en Mensjov zijn in verband gebracht met de affaire.De leiding van de Raboploeg liet eerder weten dat enkele renners op vrijwillige basis meewerken aan het onderzoek, maar liet in het midden om wie het ging en wanneer de verhoren zouden plaatsvinden.

 

Kijk voor meer sportnieuws ook op FOK!sport

Opnieuw verkeersregelaar mishandeld

Een 49-jarige automobilist uit Chaam (Noord-Brabant) heeft gisteravond in zijn woonplaats een verkeersregelaar van een hardloopwedstrijd mishandeld. De politie heeft de verdachte aangehouden, zei ze vandaag.

De automobilist wilde wegrijden van een parkeerplaats, maar de verkeersregelaar vroeg hem even te wachten omdat er net hardlopers aankwamen. Volgens de politie wilde de man niet meewerken en reed hij zachtjes tegen de regelaar aan, die daarop op de motorkap viel met een deuk als gevolg. De automobilist ontstak in woede en sloeg diverse malen op de man in.

Het is bepaald niet voor het eerst dat er een gewelddadig incident tegen een verkeersregelaar wordt gemeld. Zo overleed in augustus vorig jaar een verkeersregelaar na een aanrijding op het parkeerdek van de Ikea in Amsterdam-Zuidoost. In februari van dit jaar reed een automobiliste in op een 35-jarige verkeersregelaar van voetbalclub AZ en in mei werd een 27-jarige verkeersregelaar van het Libelle Zomerevenement in Almere  aangereden.


Opnieuw verkeersregelaar mishandeld  (foto: DAG)

Zoeken naar vermiste in IJssel gaat verder

De zoekactie naar een 19-jarige man die gisteren vanaf de spoorbrug in Deventer in de IJssel was gesprongen, is vanmorgen hervat. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Duikers hadden gisterenavond al tevergeefs gezocht. (video)

De politie gaat ervan uit dat de Deventenaar om het leven is gekomen. Hij sprong "uit sportief oogpunt" vanaf circa tien meter hoogte. Een vriend die er getuige van was, zag hem niet meer bovenkomen.

Bij de zoekactie van vandaag wordt ook gebruik gemaakt van sonarapparatuur van de waterpolitie.

Wolves halen Zubar naar Engeland

Ronald Zubar zet zijn carrière voort in Engeland. Wolverhampton Wanderers nam de Franse verdediger over van Olympique Marseille voor een bedrag van drie miljoen euro.

Zubar, geboren op Gouadeloupe, begon zijn professionele carrière bij Caen. De verdediger verruilde de Franse degradatiekandidaat in 2006 voor titelkandidaat Marseille. Met die club won hij geen titels in de drie jaar dat hij er speelde.

De Wolves, die komend seizoen weer hun opwachting maken in de Premier League, versterkten zich eerder al met Nenad Milija¨, Marcus Hahnemann, Kevin Doyle en Greg Halford.

'Frankrijk wil uitbreiding G8'

De Franse minister van Economie, Christine Lagarde, heeft vandaag op een economiecongres in het Franse Aix-en-Provence laten weten dat zij een uitbreiding van de G8 noodzakelijk acht. De G8, die komende week bijeenkomt in het Italiaanse L'Aquila, wordt volgens Lagarde door het geringe aantal leden steeds minder belangrijk.

Opkomende economiën als China, India en Mexico gaan een steeds grotere rol spelen in de wereld en deze kunnen niet constant een bijrol blijven spelen als genodigde naast de huidge G8, vindt Lagarde. "De G8 moet dringend uitgebreid worden om zich aan te passen aan dit gegeven", zo zegt zij.

Naast de permanente leden van de G8, zijn aankomende week Brazilië, Mexico, India, China, Zuid-Afrika, Spanje en Nederland aanwezig. De laatste twee komen op uitnodiging van gastland Italië.

PvdA in peiling weer terug bij af

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is de PvdA vandaag weer terug op het niveau van vorig jaar rond Prinsjesdag, zeventien zetels. In de maanden erna steeg de partij flink onder invloed van de aanpak van de financiële crisis door PvdA-leider en minister van Financiën Wouter Bos, maar sinds begin dit jaar zakt de PvdA steeds verder weg.

Vorige week scoorden de sociaaldemocraten achttien zetels in de peiling. De PvdA heeft nu 33 zetels in de Tweede Kamer. Even beroerd gaat het met de SP. De socialisten staan met twaalf zetels in de peiling op het laagste niveau sinds de laatste verkiezingen toen er 25 zetels behaald werden.

De PVV blijft in de peiling de grootste met 31 zetels, net als vorige week. Nu heeft de partij er negen in het parlement. Het CDA en D66 winnen in de peiling een zetel en staan respectievelijk op dertig (nu 41) en negentien (nu drie).

Voor de andere partijen is er niets veranderd. De VVD staat op zestien, een verlies van zes in vergelijking met de vorige verkiezingen. GroenLinks staat op dertien, een winst van zes. De ChristenUnie staat op zes, net als het huidige zetelaantal. De Partij voor de Dieren staat op drie (nu twee in de Kamer), de SGP op twee (twee) en Rita Verdonk op een (een).

Een prominent PvdA-lid zegt vandaag zijn lidmaatschap op.


PvdA in peiling weer terug bij af  (foto: DAG)

Wereldrecord hotdog-eten gebroken

In New York is het wereldrecord hotdog-eten verbroken door de 25-jarige Joey Chestnut uit Californië. De Amerikaan at 68 broodjes worst in tien minuten, laten de Amerikaanse media vandaag weten. Hij won met de schranspartij twintigduizend dollar (veertienduizend euro) en de gewilde Gele Mosterdriem.

De deelnemers staan tijdens de eetwedstrijd aan en lange tafel naast elkaar en mogen met twee handen zo veel mogelijk broodjes worst naar binnen proppen. Het is toegestaan de broodjes eerst in water te dopen en ook mag je tussendoor zo veel drinken als je wilt, zodat de droge kost wat makkelijker naar binnen glijdt. Wie moet overgeven wordt gediskwalificeerd.  

De aartsrivaal van Chestnut, de Japanner Takeru Kobayashi, wist slechts 64 hotdogs te eten in tien minuten. Tijdens de wedstrijd kwamen zijn broodjes terug omhoog, maar wist dit op tijd met zijn handen op te vangen en terug naar binnen te schuiven.

Windhoos op Werchter

Tijdens een windhoos gisteravond op het festival Rock Werchter zijn een aantal mensen lichtgewond geraakt. Tijdens de gang naar een van de tenten, slingerde de windhoos enkele vloerplanken door de lucht. Een aantal festivalgangers werd door deze planken en ander rondvliegend puin geraakt.

Het ging om een relatief ongevaarlijke wervelwind boven de sterk verhitte zandgronden. De meeste slachtoffers hadden enkele schaafwonden, maar één man zou er ernstiger aan toe zijn. Hij zou in de loop van de dag terug kunnen gaan feesten, wordt verwacht.

Het festival Rock Werchter vindt dit weekend voor de 35ste keer plaats. Ongeveer tachtigduizend festivalgangers zijn naar het Vlaams-Brabantse Werchter gekomen.

Personeel jeugdgevangenis onwel door rook

Giftige stoffen hebben er gisteren voor gezorgd dat zes justitiemedewerkers van jeugdgevangenis Het Poortje in Veenhuizen gisteren onwel zijn geraakt. Een politiewoordvoerder meldt vandaag dat een gedetineerde een smeulend voorwerp in het luchtverversingssysteem heeft gelegd, waardoor rook zich door het gebouw verspreidde.

De zes medewerkers hadden allemaal last van misselijkheid en braakneigingen. Ze zijn na het incident met ademhalingsklachten opgenomen in het ziekenhuis te Assen. De woordvoerster van de gevangenis laat weten dat zij allemaal na controle naar huis zijn gestuurd. De politie onderzoekt de zaak.

Doden door bomexplosie voor kerk Filipijnen

In het zuiden van de Filipijnen zijn vanochtend vijf mensen omgekomen door een bomexplosie voor een kerk. Onder hen is een 3-jarig jongetje. Circa 35 personen raakten gewond, liet een legerwoordvoerder weten.

Volgens de zegsman zitten rebellen van het Moro Islamitisch Bevrijdingsfront (MILF) achter de aanslag. Zij zouden de bom tot ontploffing hebben gebracht toen een legertruck voorbijreed.

MILF, de grootste islamitische rebellengroep in het hoofdzakelijk katholieke land, ontkende betrokkenheid. MILF-strijders vechten echter tegen het leger sinds augustus. Toen beëindigde de regering vredesgesprekken met de rebellen, nadat het hooggerechtshof een akkoord ongedaan had gemaakt om een bestaande autonome moslimregio op het zuidelijke eiland Mindanao uit te breiden. Sindsdien zijn ruim zeshonderd mensen gedood.

De gevechten rondom de moeraslanden van centraal Mindanao namen afgelopen weken fors toe. Meer dan 350.000 mensen sloegen op de vlucht.

Groep VN-medewerkers ontvoerd in Afghanistan

Gewapende mannen hebben zestien Afghanen gekidnapt die voor de Verenigde Naties mijnen ruimen in het oosten van Afghanistan. Dat hebben VN-functionarissen en de politie vandaag laten weten.

Onbekende daders grepen de personeelsleden gisteravond laat op de weg van de stad Gardez naar de naburige provincie Logar, meldde het hoofd van de politie in de provincie Paktia.

Vooralsnog heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de ontvoering opgeëist. Het kidnappen van Afghanen en buitenlanders is een lucratieve zaak voor strijders en criminele bendes.

Afghanistan is een van de landen waar de meeste mijnen ter wereld liggen na bijna dertig jaar oorlog. In totaal ligt 640 vierkante kilometer bezaaid met de explosieven.

'Hitler kreeg tenminste dingen voor elkaar'

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich de woede op de hals gehaald van verschillende Brits-joodse organisaties na een aantal omstreden uitlatingen over Adolf Hitler. In een interview met de Britse krant The Times stelde Ecclestone gisteren dat Hitler een man was die 'leiding kon geven over veel mensen en dingen voor elkaar kreeg'.

Dictators niet altijd slecht
Ecclestone maakte de opmerking nadat hem om een reactie werd gevraagd op de beschuldiging aan het adres van FIA-voorzitter Max Mosley. Ook Mosley zou zich volgens ingewijden namelijk als een dictator gedragen. Ecclestone reageerde daarom door te stellen dat het zijn van een dictator niet altijd slecht hoeft te zijn. "Het is in vele opzichten verschrikkelijk om te zeggen waarschijnlijk, maar buiten het feit dat Hitler dingen werd aangepraat, waarvan ik niet weet of hij die echt zelf wou, kon de man wel degelijk leiding geven aan een hoop mensen en kreeg hij dingen geregeld. Uiteindelijk raakte hij het spoor bijster en was hij niet zo’n goede dictator." Ook Saddam Hoessein kreeg nog een schouderklopje van Ecclestone: "Hij was de enige die Irak onder controle kon houden, we hadden hem nooit mogen verjagen."

'Krankzinnig'
De uitspraken van Ecclestone hebben in Engeland een hoop stof op doen waaien. De grootste Joodse organisatie in het land omschreef de woorden van Ecclestone als 'bizar en totaal krankzinnig'. Ook de poltiek laat zich niet ongemoeid. Volgens Denis MacShane van de Labour-partij getuigt de visie van de 78-jarige Formule 1-baas van 'een gebrek aan historisch inzicht'


'Hitler kreeg tenminste dingen voor elkaar'  (foto: DAG)

[NASCAR] Uitslag Coke Zero 400

Tony Stewart wist de NASCAR Sprint Cup-race op Daytona Beach te winnen ondanks een crash van Kyle Busch vlak voor de finishlijn, die toen aan de leiding reed. Jimmie Johnson werd tweede, Denny Hamlin derde.

Kyle Busch had net in de laatste ronde na een herstart de leiding over weten te nemen van Stewart, met hulp van een duwtje van teamgenoot Hamlin. Maar toen Stewart eerst probeerde aan de binnenkant Busch weer voorbij te gaan en daarna buitenom ging, blokte Busch door naar de buitenkant te sturen. Daarbij kwam de bumper van Busch tegen Stewarts wagen aan, en Busch belandde in een spin. Daarbij raakte hij hard de muur. Bekijk hier een filmpje van de laatste paar ronden.

Diverse auto's konden de wagen van Busch niet meer ontwijken, waaronder de #9-auto van Kasey Kahne die hard tegen de wagen van Busch aan knalde. Busch klasseerde zich nog wel op de veertiende plaats.

Stewarts reactie na zijn overwinning was vooral bezorgdheid over wat er was gebeurd. Johnson volgde Stewart over de meet met Hamlin als derde, Carl Edwards als vierde en Kurt Busch kwam als vijfde over de finish.

Bij een grote crash in de 77e ronde waren dertien auto's betrokken, waarbij uiteindelijk alleen Dale Earnhardt jr. op moest geven. David Reutimann, die na een touché van Kasey Kahne en David Stremme tegen Earnhardt jr. aan kwam, kon zijn weg wel vervolgen. Maar Reutimanns achterstand van slechts 12 punten op de nummer twaalf van het klassement, werd vergroot door de lage klassering: hij eindigde als 33e.

Een ander slachtoffer van de clash in de 77e ronde was Jeff Gordon, die kon ondanks aanzienlijke schade aan zijn wagen wel zijn weg vervolgen. Hij kon echter niet meer meedoen om de betere plaatsen maar wist geen ronde achterstand op te lopen en kwam als 28e over de finishlijn.

De race op de Daytona International Speedway kende acht caution periodes over acht ronden en er waren 23 leiderswisselingen tussen tien coureurs. De volgende race is op de Chicagoland Speedway op 11 juli.


Uitslag Daytona Beach

Pos.GridCoureurPunten/BonusRonden
11Tony Stewart 195/10 160
23Jimmie Johnson 170/0 160
36Denny Hamlin 170/5 160
45Carl Edwards 160/0 160
54Kurt Busch 160/5 160
618Marcos Ambrose 150/0 160
717Brian Vickers 146/0 160
810Matt Kenseth 147/5 160
912Juan Montoya 138/0 160
1023Elliott Sadler 134/0 160
1122Jamie McMurray 130/0 160
1243Regan Smith 127/0 160
1331David Ragan 124/0 160
148Kyle Busch 126/5 160
1513Kasey Kahne 118/0 160
1616Jeff Burton 120/5 160
1730A.J. Allmendinger 112/0 160
189Greg Biffle 109/0 160
1921Joey Logano * 106/0 160
207Ryan Newman 108/5 160
2128Bobby Labonte 100/0 160
2234Robby Gordon 102/5 160
2333Paul Menard 94/0 160
2436Brad Keselowski 91/0 160
2524Martin Truex Jr. 88/0 160
2627Kevin Harvick 85/0 160
2735John Andretti 87/5 160
282Jeff Gordon 84/5 160
2915Clint Bowyer 76/0 159
3042Tony Raines 73/0 158
3137Scott Speed * 70/0 152Accident
3225Sam Hornish Jr. 67/0 152
3326Reed Sorenson 64/0 146
3420Casey Mears 61/0 144
3532David Stremme 58/0 129
3614David Reutimann 55/0 127
3729Michael Waltrip 52/0 124
3811Mark Martin 49/0 79
3919Dale Earnhardt Jr. 46/0 76Accident
4038David Gilliland 43/0 76Accident
4139Joe Nemechek 40/0 25Transmission
4241Patrick Carpentier 37/0 18Engine
4340Dave Blaney 34/0 2Overheating
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 18 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart2719Leader180210
2Jeff Gordon2539-18018019
3Jimmie Johnson2525-19418028
4Kurt Busch2414-30518016
5Carl Edwards2317-40218005
6Denny Hamlin2302-41718005
7Ryan Newman2235-48418105
8Kyle Busch2234-48518134
9Greg Biffle2215-50418005
10Matt Kenseth2201-51818124
11Juan Montoya2187-53218100
12Kasey Kahne2166-55318012

Burgemeester zijn in Vlaanderen geen pretje

Twee op de drie burgemeesters in Vlaanderen zijn tijdens hun ambtsperiode ernstig bedreigd. Eén op de tien heeft te maken gehad met fysiek geweld. Dat blijkt uit een enquête van het Belgische blad De Zondag. Ongeveer de helft van de Vlaamse burgemeesters deed er aan mee.

Kogelbrieven
Uit het onderzoek blijkt dat het openen van de post niet altijd een pretje is voor Vlaamse burgemeesters. Zeker drie van hen kregen ooit een kogelbrief thuisgestuurd, één zelfs een handgranaat. Een aantal andere burgemeesters trof uitwerpselen tussen de poststukken aan.

Fysiek geweld
Ook buiten de deur is het uitkijken geblazen. Zo kreeg de burgemeester van Ham een kopstoot van een motorrijder. Zijn collega in Rotselaer werd afgeranseld in een krantenwinkel, met twee gebroken ribben als gevolg. De burgemeester van Gent moest het twee weken terug nog met een blauw oog bekopen toen hij een bromfietser op ongepast verkeersgedrag wees. De burgemeester van Temse kwam met de schrik vrij toen de politie tijdens festiviteiten iemand wist aan te houden die hem met een mes te lijf wilde.


Burgemeester zijn in Vlaanderen geen pretje  (foto: DAG)

[MotoGP] Start Lorenzo nog onzeker

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo hoopt vandaag op Laguna Seca te starten. De Spanjaard pakte weliswaar poleposition voor Valentino Rossi en Casey Stoner, maar ging er ook hard af, waarbij hij zijn rechtersleutelbeen beschadigde en zijn rechtervoet kneusde.

Lorenzo crashte in de kwalificatie tweemaal. Eerst ging hij in bocht tien op twintig minuten voor het einde onderuit en kon na gerend te hebben naar de pits de pole pakken. Daarna kreeg hij in dezelfde bocht een high-sider, waarna hij geblesseerd raakte. "Ik probeerde te pushen, maar eerst had ik al wat verkeer en daardoor waren mijn banden koud, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren," zei Lorenzo.

"Ik ben teleurgesteld dat ik twee keer gecrasht ben, maar ik ben ok en ik hoop dat ik morgen kan rijden. De Amerikaanse doktoren en de mobiele kliniek doen hun best om me morgen te kunnen laten starten. Ik wil alle Amerikaanse mensen bedanken voor hun steun."

Of Lorenzo kan starten wordt later vandaag besloten. Casey Stoner zal in ieder geval wel starten nadat de Australiër in bocht drie van de motor geworpen werd. Hij heeft naast zijn al bestaande maagproblemen bij de crash wel een liesblessure opgelopen, maar hij wil starten.

'Van Persie tot 2014 bij Arsenal'

Robin van Persie heeft volgens de Britse media een akkoord bereikt met Arsenal. De Nederlander zou bij the Gunners naar verluidt bijtekenen tot 2014. Zijn zaakwaarnemer Sietje Mouch wilde het nieuws niet bevestigen.

De onderhandelingen tussen Van Persie en Arsenal verliepen stroef. Hierdoor lagen onder meer Barcelona en Manchester United op de loer voor de Nederlander. Nu zal de Nederlander toch in Londen te bewonderen blijven. "Ik kan het nog niet bevestigen. Maar binnenkort is er nieuws," zei Mouch in de Telegraaf.

HSV concreet voor Huntelaar

Naast AC Milan is ook Hambuger SV concreet geïnteresseerd om Klaas Jan Huntelaar over te nemen van Real Madrid, schrijft De Telegraaf.

De spits werd tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen door De Koninklijke bij Ajax weggeplukt, maar nu lijkt er al een einde te komen aan het dienstverband in Madrid. De nieuwe voorzitter heeft met Cristiano Ronaldo, Kaka en Karim Benzema drie aanvallers gekocht, waardoor Huntelaar vermoedelijk genoegen zal moeten nemen met een plek op de bank.

Perez vertelde zaterdag op de Spaanse radio dat hij tien selectiespelers zal gaan verkopen. Namen werden niet genoemd. HSV kreeg gisteren van Madrid te horen dat de club wil meewerken aan een vertrek van Huntelaar, die bij HSV de tweede Nederlandse aankoop - na Eljero Elia - binnen een week kan worden.

De Duitse club polste ook Huntelaars zaakwaarnemer Arnold Oosterveer, maar die heeft nog geen standpunt ingenomen over de interesse uit de Duitse modestad.

[IndyCar] Rahal tien plaatsen teruggezet

Graham Rahal, de teamgenoot van Robert Doornbos bij Newman/Haas/Lanigan, moet vandaag op Watkins Glen tien plaatsen naar achteren starten. De Amerikaan eindigde in de kwalificatie als vijfde, maar na afloop bleek zijn auto te licht te zijn.

Rahal was na afloop niet bij met het nieuws, omdat hij met een legale auto de kwalificatie was ingegaan. "Het is frustrerend. Het is inconsistent, want de auto was vijf pond te zwaar toen we eerder naar de controle gingen en nu zijn we te licht, terwijl we niets veranderd hebben."

Judoka Van Emden pakt zilver bij wereldbeker

Judoka Anicka van Emden heeft een zilveren medaille veroverd bij wereldbekerwedstrijden in Rio de Janeiro. De Nederlandse verloor zaterdag de finale op ippon van de categorie tot 63 kilogram van de Duitse Claudia Malzahn.

De tweede Nederlandse Elisabeth Willeboordse was in deze categorie al na één ronde klaar. Ze verloor al na 24 seconden van de Belgische Katrien Verbeeke.

Boek: Extraordinary Records

Uitgeverij Taschen staat bekend om zijn kunstzinnige en creatieve uitgaven. Het boek Extraordinary Records, dat in samenwerking met Colors wordt uitgegeven, valt ook zeker binnen deze niche. Alleen de kaft is al een kunstwerkje op zich en heeft niet alleen het visuele van een langspeelplaat, maar ook het gevoel. De hele kaft is namelijk gefabriceerd alsof er groeven van een elpee in zitten.

Miyamoto aan het woord

Als Miyamoto aan het woord is, dan luister je, of het nu nuttig is wat de Nintendo-guru te zeggen heeft of niet. In een interview dat al tijdens de E3 plaatsvond maar nu pas beschikbaar is gekomen, doet de beste man een aantal uitspraken over aankomende Wii-titels.

Zo denkt hij dat de volgende Zelda-game niet zo radicaal anders zal worden dan zijn voorgangers. Nu zegt dit natuurlijk heel weinig, maar gelukkig heeft Miyamoto ook nog wat concreter nieuws, zo ook over New Super Mario Bros. voor de Wii. Hij bevestigt namelijk de terugkeer van de Koopa Kids. De speelbare karakters in het spel lijken vooralsnog beperkt tot Mario, Luigi en twee uitvoeringen van Toad.

Verder weet hij nog te melden dat Super Mario Galaxy 2 moeilijker gaat worden dan het eerste deel en dat het spel wat betreft nieuwe gameplay het vooral moet hebben van de functionaliteit van Yoshi, maar dat er ook een slow-motion effect in zal zitten.

Kroon vrijheidsbeeld weer open

Lange rijen voor het vrijheidsbeeld. De kroon van het beroemde beeld in New York ging gisteren voor het eerst sinds 11 september 2001 weer open. Niet geheel toevallig op 4 juli, de dag waarop de Amerikanen onafhankelijkheidsdag vieren. Bij de officiële openingsceremonie waren onder meer de burgemeester van New York Michael Bloomberg en gouverneur David Paterson aanwezig.

Direct na de aanslagen 11 september 2001 mocht niemand meer in de buurt van het beeld komen. Toch ging Liberty-eiland, waar het beeld op staat, na drie maanden weer open voor toeristen. Na drie jaar volgde ook de sokkel, maar de 46 meter lange klim langs een smalle wenteltrap met 384 treden naar het uitkijkpunt in de kroon bleef dicht.

Elk uur kunnen ongeveer dertig mensen de kroon bezoeken. Maar tot begin volgend jaar zijn alle toegangskaartjes al uitverkocht.

Ex-manager Beatles en Rolling Stones overleden

Allen Klein, de voormalig manager van de Beatles en de Rolling Stones, is gisteren op 77-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in New York aan de gevolgen van Alzheimer. In de jaren zestig was hij één van de meest invloedrijke personen in de muziekwereld, maar hij had ook vetes met zijn belangrijkste klanten.

Klein werd bekend (en later berucht) door contracten met de Rolling Stones en de Beatles, welke samenwerkingsverbanden later in rechtszaken uitgevochten werden. De breuk van de Beatles wordt door sommige fans ook aan Klein toegeschreven. 

Zijn temperament en vasthoudendheid bij het regelen van betere contracten voor de muzikanten voor wie hij werkte waren kenmerkend voor Kleins optreden. Hij deed dit onder meer voor Sam Cooke, Bobby Darin en Herman's Hermits.

Klein werd in 1979 veroordeeld voor belastingfraude, waarvoor hij twee maanden in de gevangenis heeft gezeten. Klein had inkomsten die hij had door de verkoop van promotiemateriaal van verschillende bands niet opgegeven aan de belasting. Het ging hierbij om cd's die eigenlijk gratis weggegeven moesten worden, maar die hij toch verkocht. Mick Jagger, frontman van de Rolling Stones, was hierdoor zo kwaad geworden, dat hij hem achtervolgde in de gang van een hotel.

Met dank aan sueme voor de submit.

Elia bedankt Twente

Tot 2013 is Eljero Elia verbonden aan het Duitse Hamburger SV. De 22-jarige buitenspeler is blij met de stap hogerop waar hij al enige tijd op wachtte.

Elia was persoonlijk al rond met de Noord-Duitsers. Zaterdagavond kwam ook FC Twente tot een overeenkomst met de nieuwe werkgever van Elia. "Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid. HSV is een prachtige club en draait mee in de top van Duitsland," aldus de vleugelspeler tegen Algemeen Dagblad.

Kort voor de transfer beklaagde Elia zich over FC Twente-voorzitter Joop Munsterman, die in zijn ogen niet vlot meewerkte aan een transfer. Toch lijkt de dankbaarheid nu te overheersen. "Ik bedank Twente dat ze deze transfer mogelijk hebben gemaakt en voor de speler die ik ben geworden. Ik heb bij deze club tenslotte het Nederlands elftal gehaald."

De nieuwe HSV-aanwinst hoopt dat hij zich in de Bundesliga verder kan ontwikkelen en volgend jaar op het WK kan schitteren. "Ik hoop dat ik bij HSV nog een stapje hoger kan maken en dan met Oranje kan deelnemen aan het WK."

Natali naar Fiorentina

Cesare Natali heeft het gedegradeerde Torino ingeruild voor Fiorentina. De 30-jarige verdediger tekende in Florence een contract voor drie seizoenen.

De Viola hebben hun verdediging versterkt en ongeveer twee miljoen euro uitgegeven voor Natali. De verdediger begon zijn profcarrière bij Atalanta Bergamo en werd daar uitgeleend aan Lecco, Monza en Bologna.

In 2005 verhuisde Natali naar Udinese waar hij tot 2007 actief bleef. Vervolgens vertrok hij naar Torino, dat aan het einde van het seizoen 2008/2009 degradeerde naar de Serie B.

Jochie (6) hangt zichzelf op bij trampolinespringen

Een tragisch ongeval in het Tasmaanse New Norfolk heeft een 6-jarige jongetje het leven gekost. Het jochie hing zichzelf tijdens het trampolinespringen per ongeluk op aan de waslijn. 

Het incident vond plaats in de tuin bij het huis waar hij woonde. Hij was aan het trampolinespringen toen hij met de riem van zijn fietshelm verstrikt raakte in de waslijn die boven de trampoline hing. Omdat hij zichzelf niet meer los kon krijgen, stikte hij ter plaatse. Dit meldt de Brisbane Times.

Politiewoordvoerder Glen Woolley laat weten dat het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel niets meer voor het jongetje kon doen. Het jongetje had de trampoline zelf onder de waslijn gezet, zodat hij hier bovenuit kon springen. 

Met dank aan bierspons voor de submit.

Viskwekerij Tolbert door brand verwoest

In het Groningse dorp Tolbert is vannacht een viskwekerij door brand verwoest. De loods waarin het bedrijf Noordkaper BV gevestigd was, kon niet meer gered worden door de brandweer, waardoor de bluswerkzaamheden vooral gericht waren op het behoud van de twee naastgelegen kippenschuren van poelier en pluimveebedrijf Overgaauw.

Rond half twaalf gisteravond werd de brandweer gealarmeerd. Het korps uit Leek dat als eerste ter plaatse kwam, constateerde direct dat het om een grote brand ging, waarbij de vlammen uit de loods sloegen. Ook op de snelweg A7 was de brand goed te zien. In de loods van de viskwekerij bevonden zich verschillende bassins met daarin de Australische vissoort barramundi.

Het nablussen van de brand duurde enkele uren. Er raakte niemand gewond bij de brand en alle 27.000 kippen uit de naastgelegen schuren konden gered worden. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

35 uur gemiddelde speeltijd voor Wii Sports

Lijstjes, statistieken en data. De gameindustrie lijkt er van te houden. Na elk event verschijnen er lijstjes met de beste game en elke week krijgen we weer te horen wat de meest verkochte games van de afgelopen week waren. Bij Kotaku hebben ze nu een erg interessante lijst gemaakt van de gemiddelde speeltijd van alle Wii games.

Via de Wii-channels hebben ze berekend hoelang verschillende games gemiddeld gespeeld worden. Super Smash Bros. Brawl staat bovenaan met een gemiddelde van meer dan 68 uur. Toppers als Mario Kart en Wii fit, games die elke week de sale-charts domineren, doen het iets minder. Erg opvallend is dat Wii Sports gemiddeld maar liefst meer dan 35 uur gespeeld. Dat is langer dan de gemiddelde game van tegenwoordig. Blijkbaar blijkt het gooien van bowling-ballen en Wii-tennis nog steeds leuk na 35 uur spelen.


Super Smash Bros. Brawl (March 2008) — 68 hours, 51 minutes
Animal Crossing: City Folk (November 2008) — 54 hours, 16 minutes
Fire Emblem Radiant Dawn (November 2007) – 46 hours, 40 minutes
The Legend of Zelda: Twilight Princess (November 2006) — 46 hours, 9 minutes
Wii Sports (November 2006) — 35 hours, 47 minutes
Mario Kart Wii (April 2008) – 31 hours, 40 minutes
Super Mario Galaxy (November 2007) — 27 hours, 37 minutes
Super Paper Mario (April 2007) — 24 hours, 13 minutes
Metroid Prime 3: Corruption (August 2007) 21 hours, 37 minutes
Mario Party 8 (May 2007) — 20 hours, 39 minutes
Pokemon Battle Revolution (June 2007) — 20 hours, 2 minutes
Wii Fit (May 2008) — 18 hours, 18 minutes
Mario Super Sluggers (August 2008) — 17 hours, 39 minutes
Excite Truck – (November 2006) 12 hours, 39 minutes
Battalion Wars 2 (October 2007) — 12 hours, 23 minutes
WarioWare: Smooth Moves (January 2007) — 11 hours, 39 minutes
Excitebots: Trick Racing (April 2009) – 10 hours 56 minutes
Wii Play (February 2007) — 10 hours, 7 minutes
New Play Control! Pikmin (March 2009) – 9 hours, 44 minutes
Endless Ocean (January 2008) — 9 hours, 41 minutes
Wii Music (October 2008) — 9 hours, 17 minutes
Wario Land: Shake It! (September 2008) — 8 hours, 47 minutes
Punch-Out!! (May 2009) – 7 hours, 55 minutes
Big Brain Academy: Wii Degree (June 2007) — 6 hours, 56 minutes
Mario Strikers Charged (July 2007) — 6 hours, 18 minutes
New Play Control! Mario Power Tennis (March 2009) – 6 hours, 14 minutes
Link's Crossbow Training (November 2007) - 4 hours, 55 minutes
Donkey Kong: Barrel Blast (October 2007) — 4 hours, 41 minutes

Australië onderzoekt seksspel bij marine

Opvarenden van het schip HMAS Success zijn onderwerp van onderzoek voor de Australische autoriteiten. Zij worden ervan verdacht een seksspel te hebben gespeeld waarbij je geld kon verdienen door met zoveel mogelijk vrouwelijke collega's naar bed te gaan. Dit meldden Australische media vandaag.

Enkele van de 220 opvarenden van het schip worden momenteel op het vasteland verhoord. De mannen zouden hun prestaties bijhouden in een logboek en aan iedere prestatie zou een geldbedrag verbonden zijn. Zo konden de mannen extra geld verdienen als zij met een vrouwelijke officier of met een lesbienne seks zouden hebben. Ook gemeenschap op de biljarttafel werd hoog gewaardeerd.

De competitie kwam aan licht toen het schip in Singapore lag. Vicepremier Julia Gillard wil de zaak tot op de bodem uitzoeken, want volgens Gillard moet niets vrouwen in de weg staan om een carrière bij Defensie op te bouwen.

Who ya gonna call? Sackboy!

Sinds het verschijnen van LittleBigPlanet zijn er al talloze verschillende downloadable content-packs verschenen. Er is nu een teaser opgedoken voor een volgende. Jullie mogen één keer raden waar het dit keer waarschijnlijk om zal gaan.

Het ziet ernaar uit dat het Ghostbuster DLC gaat worden. Wat deze pack precies in gaat houden is onbekend. We verwachten natuurlijk Proton-packs en een marshmallow-man kostuum maar misschien worden er dit keer ook nieuwe levels en materialen aangeboden om zelfs levels mee te maken. We horen hopelijk snel meer.



KLM-Boeing maakt voorzorgslanding

Een Boeing 747-400 van de KLM heeft vanmorgen een voorzorgslanding gemaakt op Puerto Rico. Het toestel, dat onderweg was van Curaçao naar Schiphol, had te kampen met een mogelijke storing in een hulpmotor. Dat meldde een woordvoerster van KLM.

Aan boord waren ruim 400 mensen. De passagiers zijn overgebracht naar het luchthavengebouw van het vliegveld op het Caribische eiland. "Een hulpmotor doet normaal gesproken niks, maar het toestel moet 200 procent in orde zijn, vandaar de voorzorgslanding", aldus de woordvoerster.

Het is nog niet bekend wanneer het vliegtuig weer kan vertrekken.


KLM-Boeing maakt voorzorgslanding  (foto: DAG)

'Loonbeslag voor wanbetalers zorgpremie'

Vanaf september gaan zorgverzekeraars wanbetalers keihard aanpakken. Naar alle waarschijnlijkheid neemt de Eerste Kamer morgen het wetsvoorstel 'Structurele maatregelen wanbetalers zorgverzekering' aan, waarmee zorgverzekeraars een kwart miljoen Nederlanders, bijvoorbeeld met loonbeslag, kunnen aanpakken.

Michel Geldof van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) zegt over het loonbeslag: "Wij krijgen het wettelijk mandaat en sturen dan na twee, vier en zes maanden waarschuwingsbrieven. Wie dan nog weigert zijn premie te betalen, komt direct onder regime te staan. De weigeraars kunnen dan geen kant meer uit." De zorgverzekeraars werken samen met de Belastingdienst bij het inzetten van dwangmiddelen.

Volgens Geldof blijft het niet alleen bij het innen van de achterstallige premie. Daarnaast wordt een boete van dertig procent over het uitstaande bedrag geheven en kan de inkomensafhankelijke zorgtoeslag worden gestopt. De premieontduiker komt onder curatele te staan en wordt verder nauwlettend in de gaten gehouden.

Verkrachter achterhaald via chat

De Chinese politie heeft twee verkrachters in het oosten van China aangehouden, nadat een van hen zo onverstandig was zijn chatnaam aan het slachtoffer te geven. De dader hoopte dat het slachtoffer contact met hem zou opnemen.

Enige tijd later werd contact gezocht met de verkrachter en werd hem gevraagd het slachtoffer ergens te ontmoeten. De man vond het kennelijk geloofwaardig dat de vrouw hem weer wilde zien en hij kwam opdagen voor de afspraak. Eenmaal op de afgesproken plek, stond de politie de verkrachter op te wachten en werd hij gearresteerd.

1,6 miljoen aanmeldingen herdenking Jackson

Slechts een zeer kleine minderheid van alle fans die zich, onder andere via internet, hebben aangemeld, zal aanstaande dinsdag de officiële herdenking van Michael Jackson bijwonen. Ongeveer 1,6 miljoen mensen hebben zich voor de deadline geregistreerd, maakte de organisatie vandaag bekend. Onder hen worden in totaal 17.500 kaarten verloot voor de bijeenkomst ter nagedachtenis aan de 'King of Pop', die vorige week op 50-jarige leeftijd overleed.

Bij de herdenking in het Staples Center, een stadion annex concertzaal, mogen 11.000 mensen aanwezig zijn. De overige 6.500 fans kunnen de bijeenkomst live volgen vanuit een ander theater in Los Angeles. Vandaag verdeelt de organisatie de toegangsbewijzen willekeurig onder 8.750 fans die zich hebben aangemeld. Iedere 'winnaar' krijgt twee kaartjes.

De autoriteiten in de 'City of Angels' hebben bij voorbaat gewaarschuwd dat mensen zonder toegangsbewijs niet in het gebied rond het stadion worden toegelaten. Desondanks verwacht de politie honderdduizenden belangstellenden.

Wereldwijd zal de ceremonie op televisie worden uitgezonden, in Nederland door de NOS en SBS. Het programma van de herdenking is nog niet bekendgemaakt, maar CNN wist al te melden dat zangeres Jennifer Hudson zal optreden.

Update 14:04

Videonieuws beschikbaar  


  (foto: ANP)

DVD: Confessions Of A Shopaholic

Na maanden speculeren op verschillende fora over de hele wereld over wie nou Luke Brandon zou gaan spelen in de film was het eindelijk in maart van dit jaar zover. De film van de super populaire shopaholic reeksen van schrijfster Sophie Kinsella ging draaien in de bioscopen. Je hoeft als shopaholic fan niet meer je geld uit te geven aan tig bioscoopbezoeken voor deze film, je kan Confessions Of A Shopaholic eindelijk kopen en non-stop bekijken op dvd. Met een leuke lading extra’s!

Varkensgriep bij acteur uit Harry Potter

Acteur Rupert Grint, die Ron Weasley speelt in de Harry Potterfilms, is besmet geraakt met een milde vorm van de varkensgriep. Dat heeft de agent van de 20-jarige Grint gisteren laten weten.

Grint is weer goed hersteld van de ziekte. Volgens zijn agent kan de acteur overmorgen aanwezig zijn bij de wereldpremière in Londen van de nieuwste Potterfilm: Harry Potter and the Half-Blood Prince.

In de meeste landen van Europa draait de nieuwste Harry Potter vanaf half juli in de bioscopen.  De Nederlandse premiëre is op 15 juli.  Zie ook het videonieuws.


'ron weasley heeft varkensgriep' (foto: ANP)

Boek: Max van der Linden - Avontuurlijke reis door je hoofd

Heb je er ooit bij stilgestaan hoe het kan dat je weet wanneer je adem moet halen, je vinger op tijd terug moet trekken van die hete pan en dat je kunt zien dat je vriend boos op je is, zonder dat hij het zegt? Dat is allemaal het werk van het mooie samenwerkingsverband tussen de afzonderlijke delen van je hersenen. Eerst was er de hersenstam, deze werden aangevuld met de kleine hersenen. Daarna kwamen de hypothalamus en het limbisch systeem, die netjes verpakt werden in de hersenschors. Het laatste deel van je hersenen dat volgroeid is, is de voorhoofdskwab. Dit gebeurt rond je twintigste levensjaar, waarmee je kunt stellen dat je dan dus eigenlijk volwassen bent. Docent psychologie Max van der Linden beschrijft de werking van de hersenen aan de hand van het jongetje Bo in het spannende kinderboek Een avontuurlijke reis door je hoofd.


Waarom de developers enthousiast zijn voor Dead Space: Extraction

Dead Space was een horrorgame voor de next-gen consoles, en de developers zijn deze game nu aan het overplaatsen naar de Wii. Dit is niet slechts een simpele port, en de developers lijken ook erg enthousiast te zijn met wat ze gedaan hebben op de Wii. Dead Space: Extraxction moet dus een hele consequente, enge en spannende game worden. In het onderstaande filmpje waarom.

Miel Monteur komt mogelijk en hopelijk terug

FOK!games is een grote fan van Miel Montier, zoals zich elke lezer van dit bericht kan herinneren. Even een herinnering: Miel Monteur is een adventure reeks voor de kinderen met vijf eerdere delen: Miel Monteur - Miel bouwt auto's, Miel Monteur - Recht door zee, Miel Monteur - Miel vliegt de wereld rond, Miel Monteur - Huis op stelten en Miel Monteur - Miel verkent de ruimte. Geen zondagsnieuws dus, maar voor echte gamers!

Nu weet een trouwe FOK!games-lezer genaamd issniper11 ons te melden dat het waarschijnlijk is dat de volgende delen nog wel eens verder zou kunnen treden in het gebied waar Miel graag objecten bouwt. Aldus te vinden in de submit van FOK!games met als bron issniper11:

ik denk dat er ook nog wel miel monteur bouw je eigen bus kompt
en
miel monteur onderzeeer
en
miel monteur enz.

lol:p

nou ik hoop dsat het gaat uit komen dan is het wel vet maar ik ga mzzl


Wat voor avonturen zal Miel nu weer beleven?

inFamous verslaat Prototype (vanwege borsten)

Nee, niet in verkopen of MetaCritic-score. Yahtzee, bekend van de reviews van Zero Punctuation, kon in zijn laatste review niet bepalen welke game nou beter was: Prototype of Infamous. Hij riep dan ook een wedstrijd uit tussen developers: welke developer zou het beste het andere hoofdpersonage kunnen transfortieteren. De winaar is Sucker Punch, de makers van InFamous. Sucker Punch plaatste het hoofdpersonage van Prototype op een eenhoorn, en de beide plaatjes kun je hieronder bewonderen. Het hele verhaal kun je hier lezen maar de korte versie is dat de gerenderde borsten van Sucker Punch beter zijn.




Doden en overlast door noodweer Duitsland

Hevige onweersbuien en zondvloedachtige regenval hebben in Duitsland drie mensenlevens geëist. Verder was er op tal van plaatsen veel wateroverlast. Dat hebben de Duitse autoriteiten gisteren laten weten.

In de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg kwamen twee mensen om het leven door blikseminslag: een 46-jarige vrouw die tijdens een onweersbui naast een boom stond, en een 33-jarige brandweerman die bezig was water weg te pompen.

De luchthaven van Düsseldorf moest tijdelijk worden gesloten wegens wateroverlast, evenals die in Weeze aan de grens met Limburg, die erg populair is bij Nederlandse vakantiegangers.

Op sommige plekken viel meer dan 100 liter neerslag per vierkante meter. Wegen moesten worden gestremd, tunnels afgesloten. Ook het treinverkeer raakte ontregeld.

Ook in Frankfurt an der Oder aan de Poolse grens was het noodweer. Een 42-jarige man kwam gisteren om toen hij door de bliksem werd getroffen. De man schuilde samen met een 22-jarige vrouw onder een boom. De vrouw raakte zwaar gewond. Een andere vrouw liep ernstige verwondingen op door een boom die op haar auto viel.

Rechtspsycholoog voelt zich gepakt door hof

Een persoonlijke aanval en een brug te ver. Zo ervaart rechtspycholoog Hans Crombag de wijze waarop het Amsterdamse gerechtshof zijn deskundigenrapportage eergisteren in de uitspraak in de zaak-Holleeder naar de prullenbak heeft verwezen.

Crombag "oriënteert" zich op stappen, want hij vindt dat hij actie móet ondernemen.

"Juristen hebben het recht gekaapt", aldus Crombag gisteren in tv-rubriek Nova. "Terwijl dat van ons allemaal is." Crombag bestudeerde op verzoek van Holleerders advocaten de veelbesproken Endstra-tapes, samen met zijn vakgenoot Willem Wagenaar, en schreef er een rapport over. Het hof kwalificeerde het stuk in het arrest in de zaak-Holleeder als "tendentieus" en "speculatief".

Rechtspsycholoog voelt zich gepakt door hof  (foto: ANP)

Man vermist na sprong in de IJssel

Duikers hebben gisteravond tevergeefs gezocht naar een 19-jarige man uit Deventer die vanaf de spoorbrug in zijn woonplaats in de IJssel was gesprongen. Volgens de politie, die ervan uitgaat dat de man om het leven is gekomen, deed hij dat "uit sportief oogpunt".

De politie werd gewaarschuwd door een vriend die er getuige van was dat de man vanaf circa tien meter hoogte het water insprong en niet meer bovenkwam. De zoekactie wordt vandaag voortgezet.

TMF Awards naar Esmée Denters en Dio

Popzangeres Esmée Denters en rapper Dio zijn dit jaar de grote winnaars van de TMF Awards. De muziekprijzen werden gisteren uitgereikt in Rotterdam.

Denters won de award in de categorie Beste Vrouwelijke Artiest. Ook sleepte zij de TMF Superchart Award in de wacht. Dio mocht voor 'Aye' de award Beste Video in ontvangst nemen en ook kreeg hij de TMF Borsato Award uitgereikt.

De TMF Awards zijn dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Andere winnaars waren internationale artiesten als Michael Jackson en Destiny's Child. Ook Nederlandse sterren als Anouk en Lange Frans en Baas B. sleepten awards in de wacht.

TMF Awards naar Esmée Denters en Dio  (foto: ANP)

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Watkins Glen

Ryan Briscoe heeft zich met groot vertoon van macht verzekerd van de poleposition op Watkins Glen. De Australiër was in de superkwalificatie maar lieft zeven tiende seconde sneller dat Justin Wilson en Scott Dixon. Robert Doornbos kwam door een verbogen wielophanging niet verder dan plaats zeventien.

In de eerste groep van de kwalificatie streed Briscoe met Dario Franchitti om de snelste tijd. Naast dit duo gingen ook Mario Moraes, Danica Patrick, Tony Kanaan en Justin Wilson door naar deel twee. Robert Doornbos zette een goede tijd neer, maar hij kwam in aanraking met een onbekend voorwerp, waarna hij met een verbogen voorwielophanging de strijd moest staken. Omdat er nog vele coureurs sneller dan de Nederlander waren, start hij morgen als zeventiende.

In de andere groep was het Graham Rahal die de boventoon voerde. Hij zag in zijn kwalificatiegroep Helio Castroneves, Ryan Hunter-Reay, Raphael Matos, Richard Antinucci en Ed Carpenter afvallen. Vooral voor Castroneves waren de druiven zuur, want zijn teamgenoot Briscoe reed met een identieke Penske ook in het tweede deel van de kwalificatie veruit de snelste tijd. Dit deed hij voor Franchitti en Wilson die wederom als enige niet het zachte rubber gebruikte.

In het laatste deel van de kwalificatie zette Briscoe al snel een enorm snelle tijd neer met 1:28.5. Franchitti forceerde zijn bolide in bocht elf om aan de tijd te komen en spinde achterwaarts in de muur. Nadat de brokstukken waren opgeruimd konden de overgebleven rijders nog net een ronde rijden. Wilson bleef op plaats twee steken achter Briscoe, maar voor Scott Dixon, Mario Moraes en Graham Rahal. De onfortuinlijke Franchitti kwam tot plaats zes.

Uitslag kwalificatie Watkins Glen

PlaatsCoureurTeamTijd
1. R. Briscoe Penske 1:28.597
2. J. Wilson Dale Coyne 1:29.311
3. S. Dixon Ganassi Racing 1:29.728
4. M. Moraes KV Racing 1:29.800
5. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:29.953
6. D. Franchitti Ganassi Racing 0:00.000
7. M. Conway Dreyer & Reinbold 1:29.171
8. D. Patrick Andretti-Green 1:29.208
9. Mo. Andretti Andretti-Green 1:29.354
10. T. Kanaan Andretti-Green 1:29.413
11. E. Viso HVM Racing 1:29.566
12. D. Wheldon Panther 1:29.914
13. H. Mutoh Andretti-Green 1:29.794
14. H. Castroneves Penske 1:29.866
15. P. Tracy KV Racing 1:30.617
16. R. Hunter-Reay AJ Foyt Racing 1:30.400
17. R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan 1:30.627
18. R. Matos Luczo Dragon Racing 1:30.498
19. M. Duno Dreyer & Reinbold 1:33.682
20. R. Antinucci 3G Racing 1:31.191
21. E. Carpenter Vision 1:31.685
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.