Medische keuring maakt einde aan carrière Savidan

donroyco
Zijn transfer naar AS Monaco leek zo goed als rond, maar de medische keuring veranderde het leven van spits Steve Savidan op zeer ingrijpende wijze.

Savidan (31) speelde het voorbije seizoen voor Caen in de Ligue 1 en wist met zijn doelpunten en goede spel de interesse van AS Monaco te weken. Om de transfer rond te maken hoefde de aanvaller alleen nog maar de medische keuring te doorstaan, maar de onderzoeken draaiden uit op een nachtmerrie voor Savidan.

Tijdens de keuring werd bij de spits een hartafwijking geconstateerd. Deze afwijking is onlangs ontstaan, zo valt in een officiële verklaring van Savidan te lezen. Door zijn hartproblemen is het voor de aanvaller te gevaarlijk om professioneel voetbal te blijven bedrijven.

De term laatbloeier is perfect van toepassing op de loopbaan van Savidan, die het grootste deel van zijn carrière doorbracht in de lagere profdivisies van Frankrijk. De nu 31-jarige Savidan werkte ooit zelfs als vuilnisman om wat extra geld te verdienen. Zijn debuut in de Ligue 1 vond plaats toen Savidan al 28 jaar was.

Het voorbije seizoen scoorde Saviden veertien keer voor Caen, dat ondanks zijn scoringsdrift degradeerde naar de Ligue 2.