Volleyballers verliezen wederom van Italië

De Nederlandse volleybalmannen hebben ook het vierde World League-duel met Italië niet kunnen winnen. In Modena werd het zondagavond opnieuw 3-0 voor de ploeg van coach Andrea Anastasi: 25-23, 25-20, 25-23.

Oranje is hierdoor gezakt naar de derde plaats in poule A. In de komende weekend speelt de Nederlandse ploeg de uitwedstrijden tegen respectievelijk China en Amerika. De kans op de eerste plaats in de poule is nog niet verkeken, maar om die te bereiken zal Oranje tijdens deze uitwedstrijden wel heel opmerkelijk moeten presteren.

Dat lukte tegen Italië dus niet, ook al stonden de topaanvallers Kay van Dijk en Robert Horstink beiden in de basis. Italië serveerde beter op de belangrijke momenten en was ook slimmer tijdens de rallies. Wel was de middenaanval van Oranje erg op dreef en scoorden Ron Bontje en Wytze Kooistra er lustig op los. Pijnlijk was wel dat Bontje bij 24-23 in de derde set voor de eerste keer werd afgeblokkeerd.

In de derde set maakte Niels Klapwijk nog wel een uitstekende invalbeurt. Dit met name door te schitteren vanaf de servicelijn. Maar ook hij kon het verschil niet maken en dus moesten de Nederlanders voor de vierde maal in negen dagen de Italianen feliciteren.

Submitter:  Bron: FOK!sport