Elia bedankt Twente

Tot 2013 is Eljero Elia verbonden aan het Duitse Hamburger SV. De 22-jarige buitenspeler is blij met de stap hogerop waar hij al enige tijd op wachtte.

Elia was persoonlijk al rond met de Noord-Duitsers. Zaterdagavond kwam ook FC Twente tot een overeenkomst met de nieuwe werkgever van Elia. "Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid. HSV is een prachtige club en draait mee in de top van Duitsland," aldus de vleugelspeler tegen Algemeen Dagblad.

Kort voor de transfer beklaagde Elia zich over FC Twente-voorzitter Joop Munsterman, die in zijn ogen niet vlot meewerkte aan een transfer. Toch lijkt de dankbaarheid nu te overheersen. "Ik bedank Twente dat ze deze transfer mogelijk hebben gemaakt en voor de speler die ik ben geworden. Ik heb bij deze club tenslotte het Nederlands elftal gehaald."

De nieuwe HSV-aanwinst hoopt dat hij zich in de Bundesliga verder kan ontwikkelen en volgend jaar op het WK kan schitteren. "Ik hoop dat ik bij HSV nog een stapje hoger kan maken en dan met Oranje kan deelnemen aan het WK."