Taxichauffeur slaat man dood

Een 44-jarige man is overleden nadat hij vanochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar zou zijn geslagen door een 37-jarige taxichauffeur. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden een vechtpartij ontstond. De man moest ernstig gewond naar het ziekenhuis, waar hij zondagmiddag overleed. De taxichauffeur is opgepakt, aldus de politie.

De vechtpartij gebeurde rond tien voor half vijf op de taxistandplaats op het Leidseplein. Hoewel nog onbekend is wat er precies is gebeurd, zijn er al tijden veel klachten over taxichauffeurs op de standplaats bij het Leidseplein. Ze zouden korte ritten weigeren, veel te hoge prijzen vragen, ruzie maken met elkaar en klanten intimideren. Ook elders in Amsterdam zijn er veel problemen met chauffeurs.

Een van de beruchtste plekken is de standplaats bij het Centraal Station. De gemeente probeerde de wildwesttaferelen aldaar begin vorig jaar aan te pakken door alleen nog kwaliteitstaxi’s toe te laten. Die moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Dat hielp echter niet. Daarom nam Amsterdam in juni maar weer eens nieuwe maatregelen. Zo kwam er extra en strenger toezicht.

De problemen in de Amsterdamse taxiwereld ontstonden toen de markt in 2000 werd geliberaliseerd. Sindsdien mag iedereen taxi rijden.


Taxichauffeur slaat man ziekenhuis in  (foto: DAG)