FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 juli 2009

Krajicek naar finale Boston

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft in de Verenigde Staten de finale van een ITF-toernooi bereikt. In Boston klopte de Almeerse de Amerikaanse Madison Brengle in de halve finales.

Krajicek had wel drie sets nodig om het klusje te klaren. De setstanden waren 4-6, 6-4 en 6-2. In de finale moet ze het opnemen tegen de winnares van het duel tussen de Canadese Rebecca Marino en de Amerikaanse Alison Riske.

[WPT] Nederland verliest ook van Japan

Het is de Nederlandse honkballers op het World Port Tournament in Rotterdam niet gegund om te winnen. Vandaag was het Japan dat de ploeg van Rod Delmonico op een 6-0 nederlaag trakteerde.

Met Nick Stuifbergen als startende werper kreeg Nederland in de vierde inning een punt tegen via Yohei Yamamoto die met een driehonkslag zich een goede uitgangsposite verworf en even later over de thuisplaat kwam. In de zesde inning kwamen er voor de Japanners bij, waarna ze in de achtste inning de wedstrijd in het slot gooiden.

Nederland stelde daar maar weinig tegenover. Raily Legito kwam twee keer op de honken, maar tot scoren kwam hij niet. Ook Jeffrey Arends liet een honkslag noteren, maar de andere slagmensen kwamen er niet aan te pas tegen de goed werpende Syogo Suenaga.

Sedoc snel in Madrid

Atleet Gregory Sedoc heeft vandaag in Madrid laten zien goed in vorm te zijn. De Nederlander won de 110 meter horden in een tijd van 13,40 seconden. Tweede werd de Jamaicaan Maurice Wignall in 13,52 voor de Amerikaan Eric Mitchum in 13,61.

Yvonne Hak had minder geluk in de Spaanse hoofdstad. Ze eindigde op de 800 meter als negende in een tijd van 2:01,31. Daarmee bleef ze boven de WK-limiet van 2:00,83. Winnares van de race werd de Marokkaanse Hasna Benhassi in 1.59,03. Zij bleef de Britses Jemma Simpson (1.59,31) en Marilyn Okoro (2.00,04) voor.

Armstrong niet ontevreden over eerste etappe

Lance Armstrong maakte vandaag na drie jaar afwezigheid zijn rentree in de Tour de France. De Amerikaan eindigde in de eerste etappe in en rond Monaco op de tiende plaats. Na afloop was hij niet ontevreden over de 15,5 kilometer tegen de klok.

"Ik was een beetje nerveus, moet ik toegeven. Geen wonder, want ik was zo lang weg. Het was een fantastische atmosfeer," zei Armstrong die het parcours lastig vond. "Erg moeilijk, lastig ook om een ritme te vinden. Ik had geen illusies over de overwinning, maar ik voelde me wel goed. Ik ging voorzichtig van start en probeerde sterk te finishen. Ik ben niet ontevreden met mijn tijdrit. Ik ben klaar voor drie zware weken."

Menchov: "Heb er geen verklaring voor"

Denis Menchov kende een slechte eerste dag van de Tour de France. De Rabo-Rus eindigde op de 53e plaats op meer dan 1,5 minuut van Fabian Cancellara. Menchov had geen verklaring voor zijn slechte optreden.

"Ik had gehoopt voorin te eindigen. Ik heb hier eigenlijk geen verklaring voor, maar ik raak niet in paniek, de Tour is nog lang," zei de verbouwereerde kopman van de Raboploeg die onderweg ingehaald werd door Cancellara. "Dat had ik totaal niet verwacht. Het was een klap in mijn gezicht. Maar ik moet nu verder kijken. De Tour is net begonnen, er komen nog kansen."

Ook ploegleider Erik Breukink weet niet wat het was met Menchov. "Het verlies is dertig seconden meer dan verwacht. Dit was niet verwacht, het is een behoorlijk gat. Een tegenvaller. Tijdens de rit ging het niet geweldig. Hij schakelde veel te klein en kwam niet in een goed ritme. Hij had het moeten hebben van de klim. Dat maak je later niet goed."

Michael Jackson vijftien keer in Mega Top 50

De vorige week overleden popster Michael Jackson staat deze week met vijftien tophits in de Mega Top 50. Billie Jean staat op plaats twee en is daarmee de hoogst genoteerde Jackson-hit. Ook Ben en Thriller hebben een plaats bovenin de top bemachtigd. Dat maakte muziekzender 3FM vandaag bekend.

De hitlijst wordt samengesteld aan de hand van de verkoopcijfers van de singles, van het aantal downloads en door het aantal keer dat zij op de radiozenders 3FM en TMF werden afgespeeld.

Uitslagen oefenduels 4 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Oss
Djollo
Braszat (Bra)1-1
VV BenschopFC Utrecht
Vandenbergh, Van Dijk
Van Wolfswinkel
1-3
SVBO EmmenNEC
El Kadir (2), Van Beukering,
Ten Voorde, Ntibazonkiza
Kivuvu, Worm
0-7
Ajax
Cvitanich,
De Jong, Bodul
Ajax Cape Town (ZAf)3-2
UDI '19 / Beter BedPSV
Ooijer, Koevermans,
Lazovic, Bakkal
0-4
NieuwkoopRKC Waalwijk
Boerrigter (2), Berger (2),
Van Hout (2), Benson,
Vorm, Vink,
Stans, De Ceulaer,
Di Gregorio
1-12
VIOS VaassenVitesse
Snijders (4), Kolk (2),
Van der Struijk, Pluim,
Kaya
0-9
BarendrechtFeyenoord
Tomasson (2)
0-2
ADO Den Haag
Cornelisse, Vicento
FC Dordrecht
Verhoek
2-1
Zundertse selectieNAC Breda
Kwakman (2), Schilder,
Boukhari
0-4
Nooit GedachtFC Den Bosch
Matusiwa (2), Caracciolo,
El Khayati, Verbeek,
Nieuwendaal
0-6
DZC '68De Graafschap
Buijs (2), Meerdink (2),
Bargas
1-5
VV SpartanenFC Volendam
Sheotahul, Molenaar,
Tuyp, Boots
0-4
MULOHelmond Sport
Höcher, Velasco,
Poell
0-3
VIOSHaarlem
Ramic (2), Van den Broek,
El Yaakoubi, Tjeertes,
Van den Ban, Ten Heuvel,
Wijks
1-8
SC Heerenveen
Sibon
AA Gent 1-0
SVMFortuna Sittard
Vos (4), Sorglu (2),
Grabovac, Voorn,
Van den Ouweland, Geenen,
Villareal, Rychlik,
Kopbani
0-13
FC Groningen
Koç (2)
Brøndby IF (Den) 2-2
Sparta ‘59SC Cambuur
Maachi (2), Van der Wal (2), Huymans, Guijt, Ter Heide, Van Boxel, De Vries
0-9
BargeresFC Emmen
Stroeve (3), Pedro Beda (3), Houtkoop (2), Poldervaart, Paridaans, Wolters, Ripson
0-12
VV ScharnMVV
Daemen (2), Esajas (2), Voorjans (2), Spasojevic (2), Smeets, Di Lallo, Naoufal, Kerem
0-12
FC Omniworld
Bevaart, Malone,
Padouni
Almeerse selectie 3-0
HSC '28RBC Roosendaal
Ars (4), Remacle (2),
Gijzen, De Leeuw,
Pollemans, El Hank,
Seuntjens
0-11
Meeden BV Veendam
Bijlow (4), Hemmen (4),
Lip (4), Jansen (3),
De Leeuw (3), Korf (2),
Van Dalen, Veenstra,
Koster
0-23
Helders elftalTelstar afg.

Twente verkoopt Elia toch aan HSV

De transfersoap rond Eljero Elia is ten einde. De vleugelspeler van FC Twente maakt de overstap naar het Duitse Hamburger SV. Morgen wordt hij al gepresenteerd in Hamburg.

De 22-jarige Elia werd begeerd door tal van clubs, waarvan Ajax en HSV het concreetst werden. Lang hield FC Twente de boot af, maar nu is men toch overstag. Of de pittige uitspraken van Elia over voorzitter Joop Munsterman een rol hebben gespeeld is onbekend. De speler wordt morgen gekeurd in Hamburg en tekent, als de keurig goed verloopt, een vijfjarig contract.

De in Voorburg geboren aanvaller debuteerde tijdens het seizoen 2004/05 namens ADO Den Haag in het betaald voetbal. In de zomer van 2007 vertrok hij naar FC Twente, waar zijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakte. Elia speelde 123 duels in de Eredivisie, waarin hij zeventien keer scoorde. Negen van die goals maakte hij afgelopen seizoen. HSV betaalt negen miljoen euro voor Elia, die nog tot medio 2013 onder contract stond in Enschede.

Bernhard wilde einde defilé Wageningen

Jarenlang was er twijfel rondom het al dan niet bestaan van een brief die prins Bernhard kort voor zijn dood aan premier Balkenende schreef. Omdat het ministerie van Algemene Zaken geen kopie van de brief wilde verstrekken, geloofden veel veteranen niet dat er daadwerkelijk een brief was. Dagblad de Gelderlander deed succesvol een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur en kreeg een kopie in handen.

Prins Bernhard schreef het volgende:

"Hooggeachte, lieve P.M.
Geruchten bereiken mij dat Defensie het voornemen heeft toch in afgeslankte vorm op 5 mei 2006 en gedurende de daarop volgende jaren een klein defilé te Wageningen te doen plaatsvinden.
Het is mijn grote wens dat dit niet zal gebeuren en dat er uitsluitend een veteranendag wordt gevierd op 29 juni.
Met mijn beste wensen.
Bernhard"

Veteranen en veteranenorganisaties geloofden niet dat het de bedoeling van de prins was om een einde te maken aan het defilé in Wageningen op 5 mei. Na het openbaar maken van bovenstaande brief reageren velen vol ongeloof. "Ik ben zwaar teleurgesteld in prins Bernhard en vind het gek dat de brief nu ineens boven water komt", zo zegt Olaf de Jongh, oud-commando en oud-raadslid voor de VVD in Wageningen.

Bestuurder Harry Otten van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen zegt dat het defilé gewoon blijft bestaan. De wens van prins Bernhard verandert daar niets aan. "Dit is een enorme verrassing en ik ben verbaasd, maar ik vind toch dat we hiermee door moeten gaan. Wageningen blijft en daar kan niemand wat aan veranderen."

Internetloos nachtje voor het Gooi

Bewoners van het Gooi kunnen deze nacht niet internetten. KPN voert namelijk onderhoud uit in de telefooncentrale bij het Mediapark in Hilversum. Naast het dataverkeer ondervindt ook het mobiele telefoonverkeer hinder van de werkzaamheden.

Omdat de centrale in Hilversum een van de grootste van het land is, kondigt KPN de werkzaamheden van tevoren aan, ondanks dat dat niet gebruikelijk is. Volgens een woordvoerster van het bedrijf wil KPN haar klanten goed informeren.

Het onderhoud vindt plaats tussen 03.00 en 07.00 uur. Het vaste telefonieverkeer en de alarmcentrales ondervinden geen last van de werkzaamheden

Left 4 Dead 2 nu al dubbel aantal pre-orders

Op de E3 werd geheel onverwacht deel 2 van Left 4 Dead aangekondigd. Dit was onverwacht omdat het origineel nog geen jaar uit was. Er ontstond wat rumoer van fans die boos waren omdat ze de beloofde content voor het originele deel niet meer zouden krijgen. De gemiddelde gamer heeft dit nieuws blijkbaar niet meegekregen, want het gaat beter met pre-orders voor Left 4 Dead 2 dan dat het ging met het eerste deel:

"Our pre-orders are currently double what they were for Left 4 Dead 1 at this point in time away from launch We're like 20 weeks out or something like that. We're seeing great enthusiasm from retailers, from EA, [and] the press called it multiplayer game of E3."

En wederom werden fans verzekerd dat er nog gewerkt wordt aan deel 1: (waarover binnenkort ook een aankondiging gedaan zal worden, over nieuwe content)

"I think there was a little bit of confusion that we created unintentionally, by announcing a sequel and not having the complete story ready: announcing it and not saying, there's still a lot of stuff being worked on for Left 4 Dead 1, and the mod tools will work with both games,"

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 1

Vanmiddag ging in Monaco de 96e editie van de Tour de France van start. Fabian Cancellara wist de eerste etappe over 15,5 kilometer te winnen. Voor FOK!sport hoog tijd om de eerste punten in de Tour-voorspeller toe te kennen.

Dieptriest gaat na de eerste etappe aan de leiding met 80 punten. Twee punten minder heeft M.rak verzameld. Inspire staat derde met 75 punten. Gedeeld vierde met 73 punten staan dwerg, 3steps, DaiSaigo, Sdivad, Mr-Sander, Bartoli, Gijs_ en maali.

Morgen staat er een etappe tussen Monaco en Brignoles op het programma. Deze gaat over 187 kilometer. Invullen voor deze etappe kan nog tot vanavond 23.59 uur.

Lichaam ABN Amro-bankier geïdentificeerd

Het lichaam van de voormalige ABN Amro-bankier Huibert Boumeester is officieel geïdentificeerd. Dat heeft de Britse politie laten weten.

De bankier (49) bleek twee weken geleden spoorloos te zijn verdwenen. Vorige week zondag werd een lichaam gevonden in een bos nabij de Britse plaats Winkfield, waarvan de politie vermoedde dat het om Boumeester ging.

Volgens Britse media heeft de topbestuurder zelfmoord gepleegd. Een lijkschouwer moet zijn doodsoorzaak nog onderzoeken. De dood van Boumeester heeft niet onder verdachte omstandigheden plaatsgehad, aldus de politie.

Boumeester was tot de overname van ABN Amro een belangrijke steunpilaar van bestuursvoorzitter Rijkman Groenink. Tot maart dit jaar was hij werkzaam voor een vermogensbeheerder in Londen. De politie begon een zoektocht nadat hij niet op een afspraak was verschenen en er twee wapens uit zijn wapencollectie ontbraken.

Chelsea versterkt zich met Sturridge

Daniel Sturridge verruilt Manchester City voor Chelsea. De snelle spits wilde zijn contract niet verlengen bij City, en ging in op de interesse van Chelsea-trainer Carlo Ancelotti.

Aangezien de twee clubs er niet uitkwamen en Sturridge jonger is dan 24, wordt de door Chelsea te betalen vergoeding bepaald door een tribunaal. Naar verluidt kan het zijn dat de Londenaren meer dan vijf miljoen euro moeten betalen voor de negentienjarige spits.

De Engelse jeugdinternational stond ook in de belangstelling van Aston Villa en West Ham United, maar koos uiteindelijk voor The Blues, waar hij concurrentie heeft van onder meer Nicolas Anelka, Didier Drogba en Salomon Kalou. Sturridge speelde vanaf 2003 voor Manchester City. In 2006 maakte hij zijn debuut in het eerste, en kwam vervolgens tot zes doelpunten in 32 duels, waarvan het merendeel invalbeurten.

Eerste 16 minuten van Brutal Legend met commentaar

Brutal Legend is de nieuwe game van Double Fine en zal de speler meenemen in een woeste reis door het tijdperk van de metal. De eerste 16 minuten zijn nu online verschenen met commentaar van iedereens favoriete gameontwikkelaar: Tim Schafer. Wellicht ten overvloede, de onderstaande video's bevatten spoilers. Als je dat liever zelf wilt ontdekken zul je nog even geduld moeten hebben tot rocktober.

Tour: Cancellara wint eerste etappe

Fabian Cancellara heeft de eerste gele trui van de Tour de France 2009 gepakt. De Zwitser, die in dienst van Team Saxo Bank koerst, liet 19 minuten en 32 seconden noteren. Alberto Contador werd tweede en Bradley Wiggins werd derde.


Om 16:00 uur opende Kenny van Hummel (Skil-Shimano) de 96e editie van de Tour de France. Hij begon als eerste aan de 15,5 kilometer lange rit, die in Monaco werd verreden. Zeven minuten na de start van de renner van Skil-Shimano begon ook Steven de Jongh aan de eerste rit. De coureur, die in dienst van Quick-Step rijdt, begon daarmee aan zijn zesde Ronde van Frankrijk.

Kort voor de start van Lance Armstrong (Astana), mocht ook Laurens ten Dam aan La Grande Boucle beginnen. De renner van Rabobank, die zich vooral in de bergen wil laten zien, neemt voor de tweede keer deel aan deze wielerronde. Van Hummel kwam logischerwijs als eerste over de finish en liet een tijd van 22 minuten en 57 seconden noteren. Het had niet veel gescheeld of Peter Wrölich was hem voor. De Oostenrijker pakte al bijna een minuut op onze landgenoot. Vlak na de finish van de renner van Skil-Shimano mocht ook Piet Rooijakkers, ploeggenoot van Van Hummel, aan zijn Ronde van Frankrijk beginnen.

De Jongh was inmiddels ook binnen en had 22 minuten en 28 seconden nodig om het parcours af te leggen. Om 16:35 uur was het de beurt aan Joost Posthuma (Rabobank), waarna Armstrong uiteindelijk een tijd van 20 minuten en 12 seconden liet noteren. De Texaan, die in het verleden zeven keer La Grande Boucle won, was daarmee de snelste tot dan toe.

Armstrong kon de koppositie echter niet lang vasthouden. Tony Martin (Team Columbia) liet na 7,5 kilometer al de snelste tijd noteren en bouwde zijn voorsprong daarna nog wat uit. De Duitser klokte uiteindelijk 20 minuten en 5 seconden. Vlak daarna liet Leipheimer een nog snellere tijd noteren. Hij pakte drie seconden op Martin en ging aan de leiding.

Rond de klok van 17:00 uur verschenen er weer twee Nederlanders aan de start, namelijk Albert Timmer (Skil-Shimano) en Niki Terpstra (Team Milram). Voor de eerstgenoemde renner komt een droom uit, aangezien hij een jaar geleden nog parttime fietsenmaker was. David Millar kon een goede klassering in de rit al snel vergeten, aangezien hij in een bocht een slippertje maakte. Het podium kon de Brit in elk geval al vergeten.

Terpstra liet uiteindelijk wel een snelle tijd noteren en was daarmee tot dan toe de snelste Nederlander. De renner klokte 21 minuten en 5 seconden, terwijl Timmer meer dan 22 minuten voor het traject nodig had. Vlak daarvoor passeerde ook Posthuma de finish en had 21 minuten en 23 seconden nodig. Om 17:35 was het de beurt aan Martijn Maaskant (Team Garmin). Hij werd op het laatste moment nog opgeroepen, omdat Daniel Martin geblesseerd uitviel. Het is voor de Nederlander de tweede keer dat hij in de Tour de France rijdt.

Twintig minuten na de start van Maaskant was het de beurt aan een debutant, namelijk Robert Gesink. Diezelfde Maaskant liet vlak daarna een tijd van 21 minuten en 18 seconden noteren. Gesink klokte uiteindelijk een tijd van 20 minuten en 47 seconden, wat een achterstand van 45 seconden op voorlopig leider Leipheimer betekende. Om 18:20 uur werd er weer een Nederlander op pad gestuurd. Ditmaal was het de beurt aan Koen de Kort (Skil-Shimano), die ook zijn debuut in La Grande Boucle maakt.

Roman Kreuziger (Liquigas) kwam dicht in de buurt van de tijd van Leipheimer. De Tsjech had op het tussentijdse meetpunt dezelfde tijd als de Amerikaan, maar gaf op de finish toch nog twee seconden toe. Vlak daarna begon ook Stef Clement (Rabobank) aan zijn Tour de France. Uiteindelijk slaagde Andreas Klöden (Astana) er in om de tijd van Leipheimer te verbeteren. De Duitser was acht seconden sneller dan zijn ploeggenoot. De Kort reed een redelijke rit en liet 21 minuten en 57 seconden noteren. Rond 19:00 uur kwam Clement binnen en klokte 21 minuten, waardoor Gesink zich de beste Nederlander in deze eerste rit mocht noemen.

Om 19:01 uur begon Wiggins (Team Garmin) aan zijn Tour de France. Na hem startten Denis Menchov (Rabobank), Cancellara (Team Saxo Bank), Contador (Astana), Cadel Evans (Silence-Lotto) en Carlos Sastre (Cervélo Test Team), waarna alle renners vertrokken waren. Menchov leek niet in goede doen te zijn en werd vlak voor de finish zelfs nog ingehaald door Cancellara. De Zwitser greep tevens de eerste tijd door 19 seconden van de tijd van Wiggins af te snoepen.

Vakantie-uittocht verloopt soepel

De eerste grote uittocht van vakantiegangers is gisteren en vandaag zonder grote problemen op de Nederlandse wegen verlopen, zeiden woordvoerders van de ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID).

De regio noord, waar gisteren de basisscholen de deuren sloten, beet het spits af. Dat leverde in potentie ruim 400.000 vakantiegangers naar het buitenland op. De auto is veruit het populairste vervoermiddel onder vakantiegangers.

Volgens de ANWB was het gisteren zelfs iets minder druk dan normaal. Op het hoogtepunt stonden er files met een totale lengte van 204 kilometer tegen 250 kilometer op een gewone vrijdag. Ook vandaag bleef het rustig op de wegen. "Het beeld was redelijk normaal", zei de VID-woordvoerder.

Mogelijk heeft het noodweer, waarvoor het KNMI waarschuwde, automobilisten gisteren van de weg gehouden, aldus de ANWB-woordvoerder. Vooral het noordwesten van Nederland kampte met hevige regenval, hagelstenen, onweer en blikseminslagen.

Cancellara pakt eerste gele trui

Fabian Cancellara heeft de eerste gele trui van de Tour de France 2009 gepakt. De Zwitser, die in dienst van Team Saxo Bank rijdt, liet 19 minuten en 32 seconden noteren. Alberto Contador werd tweede en Bradley Wiggins werd derde.

Om 16:00 uur opende Kenny van Hummel (Skil-Shimano) de 96e editie van de Tour de France. Hij begon als eerste aan de 15,5 kilometer lange rit, die in Monaco werd verreden. Zeven minuten na de start van de renner van Skil-Shimano begon ook Steven de Jongh aan de eerste rit. De coureur, die in dienst van Quick-Step rijdt, begon daarmee aan zijn zesde Ronde van Frankrijk.

Kort voor de start van Lance Armstrong (Astana), mocht ook Laurens ten Dam aan La Grande Boucle beginnen. De renner van Rabobank, die zich vooral in de bergen wil laten zien, neemt voor de tweede keer deel aan deze wielerronde. Van Hummel kwam logischerwijs als eerste over de finish en liet een tijd van 22 minuten en 57 seconden noteren. Het had niet veel gescheeld of Peter Wrölich was hem voor. De Oostenrijker pakte al bijna een minuut op onze landgenoot. Vlak na de finish van de renner van Skil-Shimano mocht ook Piet Rooijakkers, ploeggenoot van Van Hummel, aan zijn Ronde van Frankrijk beginnen.

De Jongh was inmiddels ook binnen en had 22 minuten en 28 seconden nodig om het parcours af te leggen. Om 16:35 uur was het de beurt aan Joost Posthuma (Rabobank), waarna Armstrong uiteindelijk een tijd van 20 minuten en 12 seconden liet noteren. De Texaan, die in het verleden zeven keer La Grande Boucle won, was daarmee de snelste tot dan toe.

Armstrong kon de koppositie echter niet lang vasthouden. Tony Martin (Team Columbia) liet na 7,5 kilometer al de snelste tijd noteren en bouwde zijn voorsprong daarna nog wat uit. De Duitser klokte uiteindelijk 20 minuten en 5 seconden. Vlak daarna liet Leipheimer een nog snellere tijd noteren. Hij pakte drie seconden op Martin en ging aan de leiding.

Rond de klok van 17:00 uur verschenen er weer twee Nederlanders aan de start, namelijk Albert Timmer (Skil-Shimano) en Niki Terpstra (Team Milram). Voor de eerstgenoemde renner komt een droom uit, aangezien hij een jaar geleden nog parttime fietsenmaker. David Millar kon een goede klassering in de rit al snel vergeten, aangezien hij in een bocht een slippertje maakte. Het podium kon de Brit in elk geval al vergeten.

Terpstra liet uiteindelijk wel een snelle tijd noteren en was daarmee tot dan toe de snelste Nederlander. De renner klokte 21 minuten en 5 seconden, terwijl Timmer meer dan 22 minuten voor het traject nodig had. Vlak daarvoor passeerde ook Posthuma de finish en had 21 minuten en 23 seconden nodig. Om 17:35 was het de beurt aan Martijn Maaskant (Team Garmin). Hij werd op het laatste moment nog opgeroepen, omdat Daniel Martin geblesseerd uitviel. Het is voor de Nederlander de tweede keer dat hij in de Tour de France rijdt.

Twintig minuten na de start van Maaskant was het de beurt aan een debutant, namelijk Robert Gesink. Diezelfde Maaskant liet vlak daarna een tijd van 21 minuten en 18 seconden noteren. Gesink klokte uiteindelijk een tijd van 20 minuten en 47 seconden, wat een achterstand van van 45 seconden op voorlopig leider Leipheimer betekende. Om 18:20 uur werd er weer een Nederlander op pad gestuurd. Ditmaal was het de beurt aan Koen de Kort (Skil-Shimano), die ook zijn debuut in La Grande Boucle maakt.

Roman Kreuziger (Liquigas) kwam dicht in de buurt van de tijd van Leipheimer. De Tsjech had op het tussentijdse meetpunt dezelfde tijd als de Amerikaan, maar gaf op de finish toch nog twee seconden toe. Vlak daarna begon ook Stef Clement (Rabobank) aan zijn Tour de France. Uiteindelijk slaagde Andreas Klöden (Astana) er in om de tijd van Leipheimer te verbeteren. De Duitser was acht seconden sneller dan zijn ploeggenoot. De Kort reed een redelijke rit en liet 21 minuten en 57 seconden noteren. Rond 19:00 uur kwam Clement binnen en klokte 21 minuten, waardoor Gesink zich de beste Nederlander in deze eerste rit mocht noemen.

Om 19:01 uur begon Wiggins (Team Garmin) aan zijn Tour de France. Na hem startten Denis Menchov (Rabobank), Cancellara (Team Saxo Bank), Contador (Astana), Cadel Evans (Silence-Lotto) en Carlos Sastre (Cervélo Test Team), waarna alle renners vertrokken waren. Menchov leek niet in goede doen te zijn en werd vlak voor de finish zelfs nog ingehaald door Cancellara. De Zwitser greep tevens de eerste tijd door 19 seconden van de tijd van Wiggins af te snoepen.


Uitslag eerste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank00:19,32
2Alberto ContadorAstana+ 0,18
3Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,19
4Andreas KlödenAstana+ 0,22
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,23
6Levi LeipheimerAstana+ 0,30
7Roman KreuzigerLiquigas+ 0,32
8Tony MartinTeam Columbia+ 0,33
9Vicenzo NibaliLiquigas+ 0,37
10Lance ArmstrongAstana+ 0,40

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank00:19,32
2Alberto ContadorAstana+ 0,18
3Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,19
4Andreas KlödenAstana+ 0,22
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,23
6Levi LeipheimerAstana+ 0,30
7Roman KreuzigerLiquigas+ 0,32
8Tony MartinTeam Columbia+ 0,33
9Vicenzo NibaliLiquigas+ 0,37
10Lance ArmstrongAstana+ 0,40

Been beslist na trainingskamp over selectie

Maandag gaat de selectie van Mario Been op trainingskamp naar Tegelen. Eerder was Nicky Hofs nog ontstemd dat hij niet mee mocht naar het trainingskamp. De reden was volgens Been dat Hofs niet voorkwam in zijn plannen en dat hij op het punt stond te vertrekken.

Maar ook de spelers die wel mee mogen op kamp zijn nog niet zeker van een plaats in A-selectie van Feyenoord. Dit verklaarde Been zaterdag tegenover de microfoon van Radio Rijnmond Sport.

Na het trainingskamp zal de technische staf bepalen of er nog meer spelers naar Excelsior zullen vertrekken. Been: "We hebben een hoop jonge spelers in de groep, en we vinden het belangrijk dat deze jongens aan spelen toe gaan komen. Als de kans op speeltijd bij Feyenoord klein is, dan hebben we Excelsior achter de hand."

Mitchell Schet, Kermit Erasmus en Kevin Wattamaleo worden dit seizoen al verhuurd aan de Kralingers.

Wilders: politieke elite demoniseert

PVV-leider Geert Wilders beschuldigt leden van het kabinet en de Tweede Kamer ervan hem te demoniseren en een klimaat de scheppen waarin een gek tot geweld tegen hem zou kunnen overgaan.

Hij toont zich niet onder de indruk van de inhoudelijke kritiek die op hem wordt geleverd, maar noemde vandaag de "verketterende en haatzaaiende opmerkingen van de politieke elite" zeer kwalijk.

De afgelopen weken hebben verscheidene bewindslieden in interviews kritiek geleverd op Wilders en zijn standpunten. Zo betitelde staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) de plannen van Wilders als onfatsoenlijk en moreel verwerpelijk. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zei eerder dat Wilders verdeeldheid zaait. Minister Eberhard van der Laan (WWI) benadrukte zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed dat kabinet en coalitiepartijen het niet meer laten gebeuren dat Wilders onjuistheden over het beleid verkondigt.

Wilders op zijn beurt hekelde vandaag in een interview in de Volkskrant een oproep van PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) dat de Nederlandse elite tegen hem in opstand moet komen. In het weekblad Vrij Nederland deze week zei Ter Horst te hopen op een tegenbeweging van 'weldenkende en wellevende mensen' tegen Wilders.

Wilders: politieke elite demoniseert  (foto: ANP)

Bemanning gekaapt schip zonder water en eten

De bemanning van het Duitse schip Hansa Stavanger, dat begin april uit de kust van Somalië werd gekaapt door piraten, zit zonder eten, water en medicijnen. Dit schreef de kapitein vandaag in een vertwijfelde e-mail aan weekblad Der Spiegel en aan bondskanselier Angela Merkel.

"Wij kunnen niet meer verder", aldus de kapitein. Drie maanden na de kaping op 4 april zijn veel van de 24 bemanningsleden ziek. De piraten hebben schijnexecuties georganiseerd: zij blinddoekten bemanningsleden en schoten dan vlak langs hun hoofden heen. De bemanning is emotioneel en fysiek op, aldus de kapitein.

De onderhandelingen met de piraten lopen al weken moeizaam. Twee bevrijdingspogingen mislukten.

Iran hangt 20 drugshandelaren op

In Iran zijn vandaag twintig mensen in een keer opgehangen na veroordelingen wegens drugshandel. Dit heeft het persbureau Fars gemeld.

Iran kent na China wereldwijd de meeste executies per jaar: 246 vorig jaar. Toch is het zeldzaam dat in de islamitische republiek zo veel mensen tegelijk worden opgehangen.

In Iran staat de doodstraf op tal van vergrijpen, zoals moord, verkrachting, roof, drugshandel en overspel.

Overname Opel door Magna aanstaande

Autofabrikant Opel zal op korte termijn worden verkocht aan Magna, de Canadese producent van auto-onderdelen. Dat stelt topman Carl-Peter Forster van de Europese tak van het Amerikaanse autoconcern General Motors in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, dat morgen wordt gepubliceerd.

Magna bereikte eind mei al een voorlopig akkoord met alle partijen die Opel van een ondergang willen redden. Daarbij gaat het om General Motors, de huidige eigenaar, en de Duitse overheid. Er zijn echter nog steeds kapers op de kust, waaronder autofabrikant Fiat, een Amerikaanse investeringsmaatschappij en de Chinese autofabrikant BAIC.

Forster zei dat Magna nog steeds favoriet is in de overnamerace. Hij wilde echter geen details geven over het moment waarop alle besprekingen met het Canadese bedrijf worden afgerond. "Het zou mooi zijn als het half juli lukt." Volgens de topman gaat het alleen nog om de details.

Overname Opel door Magna aanstaande  (foto: ANP)

Barloworld blij met straf Bos

Team Barloworld is blij met de straf die wielrenner Theo Bos opgelegd heeft gekregen. De UCI schorste de Nederlander een maand, omdat hij in de sprint tijdens de ronde van Turkije Daryl Impey van zijn fiets heeft getrokken.

Impey raakte bij die val zwaar gewond en is nu aan het revalideren. "Ik wil geen discussie losmaken over de lengte van de straf, maar het is belangrijk dat de crash die Bos heeft veroorzaakt, het seizoen van Daryl Impey enorm heeft beïnvloed. Hij kon bijvoorbeeld niet meedoen aan de Ronde van Italië en kon twee maanden niet in actie komen, terwijl Bos bleef rijden en wedstrijden bleef winnen," zei manager Claudio Corti.

In de verklaring van de UCI wordt het imago van de sport beschadigd door de actie van Bos. "Team Barloworld en Daryl Impey worden daarbij niet genoemd. Maar we zijn tevreden dat het gevaarlijke gedrag van Bos is bestraft."

320.000 erectiepillen gestolen

Vier mannen hebben 320.000 erectiepillen gestolen van de medicijnfabriek Bayer in Duitsland. De gemaskerde mannen drongen de fabriek binnen en stalen twee vaten met pillen ter waarde van vijf miljoen euro. De inbraak vond eind mei al plaats, maar het bericht is nu pas vrijgegeven door de Duitse politie. 

De fabrikant van de bekende pilletjes looft nu een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip. Het zou gaan om het middel Levitra, een concurrent van Viagra. 

Met dank aan Baseboy voor de submit.

Uitslag damesfinale Wimbledon bekend

Serena Williams heeft de finale van Wimbledon gewonnen. In de finale versloeg de 27-jarige tennisster haar oudere zus Venus Williams in twee sets: 7-6(3) en 6-2.

De zege was verrassend, want Venus Williams maakte dit toernooi veel meer indruk dan haar twee jaar jongere zus. Ook was zij de afgelopen jaren veel beter op het heilige gras: Venus won het toernooi al vijf keer, waaronder de afgelopen twee edities.

Voor Serena Williams betekent deze zege de derde overwinning op Wimbledon. De elfvoudig Grand Slam-winnares won het toernooi ook al in 2002 en 2003.

Later vandaag spelen de twee zusters nog een partij op het centre court. Zij staan namelijk zij aan zij in de finale van het dubbelspel. In die finale verdedigen zij hun titel tegen het Australische koppel Samantha Stosur/Rennae Stubbs.

Kijk voor meer nieuws op FOK!sport!

[WBD] Serena Williams wint Wimbledon

Serena Williams heeft verrassend de finale van Wimbledon gewonnen. In de finale versloeg de 27-jarige tennisster haar oudere zus Venus Williams in twee sets: 7-6(3) en 6-2.

De zege was verrassend, want Venus Williams maakte dit toernooi veel meer indruk dan haar twee jaar jongere zus. Ook was zij de afgelopen jaren veel beter op het heilige gras: Venus won het toernooi al vijf keer, waaronder de afgelopen twee edities.

Voor Serena Williams betekent deze zege de derde overwinning op Wimbledon. De elfvoudig Grand Slam-winnares won het toernooi ook al in 2002 en 2003.

Later vandaag spelen de twee zusters nog een partij op het centre court. Zij staan namelijk zij aan zij in de finale van het dubbelspel. In die finale verdedigen zij hun titel tegen het Australische koppel Samantha Stosur/Rennae Stubbs.

Honderden fietsers bellen record in Nieuwegein

Met 992 mensen die vandaag hun fietsbel lieten klingelen, heeft Nieuwegein het wereldrecord 'fietsbelbellen' gehaald. Dat liet een voorlichtster van de gemeente weten.

Het oude record stond op 885 bellers. Nieuwegein is erg trots dat de gemeente hiermee het Guinness Book of Records heeft gehaald, aldus de zegsvrouw.

Het fietsbelconcert werd gehouden in park Oudegein. Eigenlijk rekende de organisatie op minimaal duizend deelnemende fietsbelbellers, maar 992 was ook genoeg voor een eervolle vermelding in het beroemde boek met records.

Honderden fietsers bellen record in Nieuwegein  (foto: ANP)

Machinisten belaagd op station Doetinchem

Baldadige jongeren hebben vannacht op het station van Doetinchem twee machinisten belaagd. De politie hield twee mannen aan van 19 en 24 jaar, die ervan verdacht worden de klappen en schoppen te hebben uitgedeeld, zo meldde een woordvoerster van de politie vandaag.

Tijdens de treinrit van Didam naar Doetinchem, voorafgaand aan de vechtpartij, had een onbekende persoon aan de noodrem getrokken. De machinist liep daarop door de trein en sprak een aantal jongeren hierop aan. De jongeren ontkenden en stelden zich dreigend op tegenover de machinist, die besloot verder te rijden.

Aangekomen in Doetinchem, keerde de groep jongeren zich tegen een andere treinbestuurder. Deze machinist stond te wachten om de trein van zijn collega over te nemen. Twee jongens belaagden hem; hij werd geslagen en geschopt. Zijn collega schoot te hulp en kreeg ook enkele klappen. Enige tijd later hielden agenten op aanwijzing van de machinisten twee mannen uit Doetinchem aan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Take That weet niet van ophouden

Goed nieuws voor alle fans van boyband Take That. De Britse mannen zijn namelijk begonnen aan een nieuw album, zo meldt de Britse krant The Sun. 

Momenteel toeren de bandleden met hun Circus-tournee door Groot-Brittanië. Aanvankelijk zou de band, die in 2005 na een breuk van negen jaar weer bij elkaar kwam, het bij deze tour houden, maar de mannen hebben de smaak te pakken gekregen.  Een bron laat aan de krant weten dat de band tussen de mannen momenteel bijzonder hecht is. ‘Ze zijn in de vorm van hun leven. Aanvankelijk dachten ze dat ze het bij hun vorige album zouden laten, maar de band tussen de mannen is nu zo hecht dat ze hebben besloten dit moment aan te grijpen om aan een nieuwe cd te gaan werken’.

Vandaag en morgen staat Take That in het kader van hun Circus-tournee in het Wembley-stadion in Londen.


Take That weet niet van ophouden  (foto: DAG)

Kindsterretje Slumdog krijgt nieuw huis

Azharuddin Ismail (11), een van de kindsterretjes uit de film Slumdog millionaire, en zijn ouders zijn vandaag gaan wonen in een nieuw huis dat het productieteam van de film voor hen heeft gekocht.

De familie had haar huis in mei verloren door het slopen van wat de autoriteiten 'illegale sloppenwijken' noemen. Als Ismail achttien wordt, wordt hij de rechtmatige eigenaar van het appartement in een van de betere wijken van Mumbai (Bombay). Het gezin woonde eerder in een krot naast een spoorlijn. In Mumbai heeft meer dan de helft van de 17 miljoen inwoners geen gewone woning met stromend water en elektriciteit.

Kindsterretje Slumdog krijgt nieuw huis  (foto: ANP)

Blote tieten op tv bij Spaanse Big Brother

Tijdens een uitzending van de Spaanse versie van Big Brother, Gran Hermano, heeft een bewoner letterlijk de kleren van het lijf van pornoster María Lapiedra getrokken. Lapiedra was zelf ook een van de bewoners van het Spaanse programma. De pornoster was met een ontbloot bovenlijf te zien op de Spaanse tv-zender Telecinco.

Een pornoster in een Big Brother-huis is niet zeldzaam, onder andere in Duitsland zat pornoster Annina Ucatis in het huis. Het is nog niet bekend of de actie ingestudeerd is, de productie noch de tv-zender heeft gereageerd op het incident. 


Het bewuste fragment met de pornoster

Cavendish rijdt met naakte vrouw

Mark Cavendish moet het, net als veel andere renners, de komende drie weken zonder zijn vriendin doen. De renner van Team Columbia hoeft zich echter niet eenzaam te voelen, aangezien er een plaatje van een naakte vrouw op zijn fiets aanwezig is.

Deze dame heeft wel de vlag van Groot-Brittannië om haar heen geslagen en draagt daarnaast rode schoenen. Ook Bert Grabsch, ploeggenoot van Cavendish, heeft een opvallende fiets. Iedereen kan namelijk zien dat de Duitser wereldkampioen tijdrijden is, aangezien zijn fiets alle kleuren van de regenboog bevat. Als de renner naar beneden kijkt, ziet hij direct dat hij de betreffende titel in 2008 in de wacht sleepte.

Tot slot heeft ook Carlos Sastre nog een toevoeging aan zijn fiets gedaan. De Spanjaard liet namelijk een hartje op zijn ijzeren ros tatoëren, waarin de namen van zijn vrouw en twee kinderen staan.

Foto's zijn op de website van Het Nieuwsblad te zien

Half miljoen mensen willen naar afscheid Michael Jackson

Maar liefst een half miljoen mensen hebben zich in een paar uur tijd ingeschreven op de website van het Staples Center en hopen zo een van de 17.500 kaarten te bemachtigen voor de afscheidsceremonie van Michael Jackson, dinsdag in Los Angeles. Dit meldt de Britse krant The Sun vandiaag op haar website.

Voor het afscheid van Jackson is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kaarten worden echter wel gratis verloot hetgeen de grote belangstelling deels verklaart. Mensen van over de hele wereld mogen meedingen naar de kaarten. De enige eis is dat je zestien jaar of ouder bent.

Van de 17.500 kaarten zijn er 11.000 voor in het Staples Center, waar fans dinsdag afscheid kunnen nemen van hun held. De overige 6.500 kaarten zijn voor het nabij gelegen NokiaTheatre waar de dienst op een groot scherm te volgen is.

De politie van Los Angeles maakt zich inmiddels behoorlijk zorgen om de grote schare fans die dinsdag waarschijnlijk naar de stad komt. Ook het stadsbestuur zelf zit met de handen in het haar. Het verwerken van alle fans gaat waarschijnlijk een hoop geld kosten. Geld dat de stad niet heeft.  Nederlandse fans kunnen zich een reis naar Amerika besparen. De afscheidsdienst voor Jackson is rechtstreeks te volgen op de Nederlandse televisie. 


Half miljoen mensen willen naar afscheid Michael Jackson  (foto: DAG)

Prijzen FOK!tourvoorspeller

Deze week liet FOK! al weten na een jaar afwezigheid weer te beschikken over een tourvoorspeller. Uiteraard zullen er bij deze tourvoorspeller ook weer prijzen te winnen zijn. Een klein schot voor de boeg van wat er valt te winnen lees je hieronder.

In samenwerking met MVSP en Strengholt Multimedia i.s.m. het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid mogen we vijf dvd boxen weggeven over de Nederlandse tourwinnaars Jan Jansen en Joop Zoetemelk. De DVD's bevatten de volgende documentaires:

JOOP ZOETEMELK - Nooit meer eeuwige tweede!

De Tour de France loopt als een rode draad door de loopbaan van Joop Zoetemelk. Hij nam 16 maal deel en reed hem altijd uit; een recordaantal. Na Jan Janssen (1968) was hij de tweede Nederlandse tourwinnaar. Zoetemelk beschikte in 1980 over alle kwaliteiten die een tourwinnaar nodig heeft: sterk zijn in tijdritten en in de bergetappes. Daarnaast kwam hij in dat jaar uit voor de succesvolle TI-Raleigh ploeg bestaande uit: ploegleider Peter Post, Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann, Henk Lubberding, Bert Oosterbosch, Cees Priem, Bert Pronk, Jan Raas, Leo van Vliet en Paul Wellens.

NOS Studio Sport presentatrice Annette van Trigt herleeft en bespreekt samen met Peter Post, Jean Nelissen en Johan van der Velde de legendarische Tour de France van Joop Zoetemelk in 1980.

JAN JANSSEN - De Tour van 1968

Het is al weer meer dan veertig jaar geleden dat Jan Janssen in 1968 op de laatste dag van de Tour de France de tijdrit won, de Belg Herman van Springel versloeg en met het kleinste verschil sinds jaren de Tour de France won. Deze tourzege was voor Jan Janssen het hoogtepunt in zijn loopbaan, waarin hij een indrukwekkende erelijst bijeen fietste. Mart Smeets maakte voor Studio Sport een documentaire met vele Tour de France beelden uit het Sport in Beeld archief van de NOS, maar ook met een terugblik samen met Herman van Springel op deze voor beide renners bijzondere ontknoping van het belangrijkste wielerevenement ter wereld.

Beide dvd's kun je momenteel krijgen in zowel een boxset als apart.

Tecmo Koei vraagt Sony regelmatig om prijsverlaging PS3

De een vindt de prijs van de PlayStation 3 te hoog voor een gamemachine, de ander vindt hem perfect voor een multimediasysteem. Duidelijk is dat uitgever Tecmo Koei niet tot die laatste categorie behoorlt. In elk gesprek dat CEO Kenji Matsubara met Sony voert vraagt hij het Japanse bedrijf om de prijs van de spelcomputer te verlagen. Het zou een manier zijn om de markt te vergroten en dat is iets waar publishers uiteraard alleen maar blij van kunnen worden.

"Whenever I discuss this with Sony reps I always ask them: 'Please cut the price. From a publisher's point of view we would welcome a price cut for PS3 and we are waiting, definitely.

It's definitely a way of boosting the PS3 market, but it's Sony's strategy and I don't know their cost structure. Sony introduced cutting-edge technology in the PS3, that's why people in the industry accept that the PS3 cost is so high, but we'd welcome a price cut."

Eerder viel Activision CEO Bobby Kotick ook al Sony aan en dreigde zelfs om alle steun voor Sony consoles stop te zetten als de prijs niet verlaagd werd. Geruchten gaan dat die prijsverlaging dit jaar nog moet komen, maar aangezien geruchten als dat wel vaker gaan wachten we op dit moment gewoon maar op een officiële uitspraak van Sony.

Benzema weigerde Man. United

Spits Karim Benzema maakt deze zomer de overstap van Olympique Lyon naar Real Madrid. De 21-jarige doelpuntenmaker weigerde aanbiedingen van enkele topclubs, waaronder Manchester United.

The Mancunians zagen in Benzema de opvolger voor de vertrokken Carlos Tévez. De Fransman koos uiteindelijk voor Real Madrid, naar eigen zeggen de club van zijn dromen. "Toen ik begon met voetballen, had ik een paar dromen. Allereerst wilde ik prof worden, ten tweede voor de nationale ploeg van Frankrijk spelen en ten derde bij Real Madrid terechtkomen," tekent Sky Sports op uit de mond van Benzema.

De spits verlaat met zijn transfer Olympique Lyon, waar hij de jeugdopleiding doorliep. "Ik ben droevig en blij tegelijkertijd," zegt Benzema hierover. "Blij omdat ik naar de grootste club ter wereld verhuis, maar droevig omdat ik mijn club, mijn vrienden en coaches van Lyon ga verlaten. Aan hen heb ik alles te danken"

Niet alleen Real Madrid zat achter Benzema aan. De spits: "Ik kon naar Manchester United, FC Barcelona, Internazionale en AC Milan, maar Real is uniek. Iedereen droomt ervan om bij Real te voetballen. Ik wilde eigenlijk bij Lyon blijven vanwege het WK, maar het vooruitzicht met Kaká en Cristiano Ronaldo te gaan voetballen deed me van gedachten veranderen."

C. Ronaldo: "Het is een eerlijk bedrag"

Het zorgde voor een hoop opschudding in de voetbalwereld. De megatransfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid. Eerder kwam de algemeen directeur van Real, Jorge Valdano, met defensieve uitspraken over het transferbeleid. Nu spreekt Cristiano Ronaldo zelf over zijn overgang.

Onlangs gaf de voorzitter van de FIFA, Michel Platini, aan dat hij de bedragen die Real betaalt voor spelers niet normaal vindt en betreurt. Tegenover de Spaanse krant Marca sprak de Portugees van 94 miljoen euro over de onrust ontstaan rondom zijn transfer.

De 24-jarige aanvaller vindt het terecht dat er een dergelijk hoog bedrag voor hem op tafel is gelegd. "Ik denk dat het een eerlijk bedrag is. Als Manchester United en Real Madrid het eens zijn over dit bedrag, dan is er niets meer te zeggen," aldus Ronaldo.

De speler denkt te kunnen voldoen aan de verwachtingen die bij een dergelijk bedrag gepaard gaan. Hij vervolgt: "De grote spelers kosten veel geld en als je ze wil hebben zal je het moeten betalen. Ik ben gelukkig met het feit dat ik de duurste speler ter wereld ben."

Over de verwijten dat niemand in zijn eentje zoveel waard kan zijn zei hij: "Ik respecteer ieders mening, maar ik ben het niet met deze mensen eens."

Maandag zal de voormalig Mancunian en 's werelds duurste speler worden voorgesteld aan het publiek van Real Madrid.

Jol: "Suárez is niet te koop"

Luis Suárez zal ook komend seizoen in het shirt van Ajax spelen. De nieuwe trainer van de Amsterdammers, Martin Jol, liet weten dat de Uruguayaan niet te koop is.

"Als ik zeg dat hij niet weg mag dan blijft hij", was de duidelijke taal van Jol. Toch is een uitspraak als deze geen garantie voor een langer verblijf. Vorig seizoen zei de toenmalig trainer van Ajax, Marco van Basten, hetzelfde over Klaas-Jan Huntelaar. In de winter maakte de aanvaller van de Amsterdammers echter de overstap naar Real Madrid.

Suárez was vorig seizoen goed voor 22 doelpunten en veertien assists.

Volleyballers verliezen wederom

De mannen van Oranje hebben ook de derde World League-wedstrijd tegen Italië verloren. In Mantova kon de ploeg van Peter Blangé – ondanks hoopgevende spelmomenten – geen set winnen: 25-19, 25-19, 25-22.

Bij Nederland speelde Kay van Dijk een uitstekende wedstrijd en deed Robert Horstink, die tijdens het vorige weekend nog geblesseerd moest toekijken, weer ruim anderhalve set mee. Richard Rademaker mocht het als libero proberen op de plek van Jelte Maan.

Maar de Italianen speelden net als vorige week in Eindhoven net iets slimmer en degelijker dan de Oranjeklanten. Bij 22-22 in de derde set leek er nog iets moois in het veschiet te liggen, maar ineens scoorde de thuisploeg snel drie punten achter elkaar. Dankzij een doeltreffende service, een goed blok en een geweldige verdedigende actie pakte Italië de laatste drie punten.

Nederland en Italië spelen zondag in Modena voor de laatste maal in de groepsfase tegen elkaar. En dat duel is belangrijk, want beide rivalen delen nu de tweede plaats in poule A.

Terug naar Antaloor met Two Worlds II

Uitgever-met-bijzondere-naam Zuxxez Entertainment brengt RPG-liefhebbers het goede nieuws dat Two Worlds II op komst is. Dit betekent dat we deze winter nog terug kunnen naar de magische wereld van Anteloor!

Two Worlds II biedt volledig opnieuw opgebouwde AI, ervaren acteurs, actieve combat en een nieuwe engine met ondersteuning voor een heleboel hippe termen: enorme hoeveelheden dynamische lichten, micro-detail parallax mapping, 24 Bit HDR Post Processing, Space Ambient Occlusion en Human Eye Accommodation. Kortom: het spel belooft er mooi uit te gaan zien.

Het verhaal van de game is een vervolg op het eerste deel en speelt zich enkele jaren later af. In de game zullen we ons voornamelijk richten op Oostelijk Anteloor, plekken waar we nog nooit zijn geweest en die vol mysterie blijken te zijn!

De game zal in ieder geval zijn weg vinden naar de PC, er wordt gesproken over next-gen consoles maar het is nog onbekend welke consoles dat zullen zijn. De eerste paar screenshots zijn hieronder te vinden.


Opspattend water in DiRT 2 screenshots

Dat Codemasters wel pittige rallygames kan maken hebben ze bewezen met Colin McRae's DiRT. Van deze game komt nu een nieuw deel, met wederom de gekke hoofdletters, maar ook wederom prachtige graphics. Geniet van het laatste in onderstaande nieuwe screenshots, waarvan we helaas niet met zekerheid kunnen zeggen dat ze volledig in-game zijn.







DiRT2 wordt dit jaar nog verwacht op de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PSP, Nintendo Wii en DS.

Veel banden van caravans zijn niet in orde

Meer dan de helft van de caravans die vandaag voor een vrijwillige inspectie werden aangeboden op parkeerplaatsen voor de Duitse grens, had te kampen met banden die te zacht, te oud of versleten waren. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Ruim 250 bestuurders van personenauto's, de meeste met caravan, meldden zich bij de service-infopunten bij Duiven (A12) en Emmen (A37). Caravanbanden slijten vooral door stilstaan en rijden met te weinig spanning, aldus de politie. Ze hebben een levensduur van ongeveer zes jaar.

Bij een kwart van de gecontroleerde caravans was er sprake van overgewicht.

Veel banden van caravans zijn niet in orde  (foto: ANP)

Yemenia schrapt alle vluchten naar Comoren

Yemenia heeft alle vluchten naar de Comoren geschrapt, na het ongeluk met de Airbus waardoor 152 mensen omkwamen. Dat liet de Jemenitische luchtvaartmaatschappij weten, berichtten Franse media vandaag.

Leden van de Comorese gemeenschap in Frankrijk blokkeerden de registratie van vluchten naar de Afrikaanse eilandengroep. Als de spanningen weer zijn afgenomen, wil Yemenia vluchten met bestemming Moroni hervatten.

Yemenia besloot gisteren tot nader order geen gebruik meer te maken van de luchthavens bij Parijs. Eerder staakte de maatschappij al de vluchten van en naar Marseille.

Het Jemenitische staatsbedrijf kwam de afgelopen dagen zwaar onder vuur te liggen vanwege vermeend gebrekkig onderhoud van de vliegtuigen.

Yemenia schrapt alle vluchten naar Comoren  (foto: ANP)

Laatste Tour voor Goubert

Stéphane Goubert begint zaterdag aan zijn laatste Tour de France. Aan het einde van het seizoen hangt de renner van AG2R zijn fiets definitief aan de wilgen.

Goubert begon zijn carrière als wielrenner in 1994 bij Festina. Sindsdien won de renner een etappe in de Vuelta a Castilla y Léon (2005), reed alle grote wielerronden en was negen keer actief in La Grande Boucle.

Vorig jaar beëindigde Goubert de Tour de France als 21e.

Ook Weening verlengt contract

De Rabobank-wielerploeg is nog altijd bezig om aflopende contracten te verlengen. Vandaag werd bekend gemaakt dat Pieter Weening ook volgend seizoen nog voor de wielerformatie zal rijden.

Eerder wist Rabobank onder meer Laurens ten Dam, Koos Moerenhout en Bram Tankink langer aan zich te binden. De Fries zal dit jaar overigens niet in de Tour de France te zien zijn. De renner viel namelijk af, nadat bleek dat hij onvoldoende op niveau was. Daarom zal hij morgen aan de start van de Ronde van Oostenrijk verschijnen.

Speciale tijdritfiets voor Silence-Lotto

De renners van Silence-Lotto zullen de proloog van de Tour de France, die om 16:00 uur van start gaat, op een speciale tijdritfiets afwerken. Dit heeft Johan Vansummeren aan De Gazet van Antwerpen laten weten.

De nieuwe fiets, die door Canyon is gemaakt, kent een aantal technische verbeteringen. "Evans start met een speciale voorvork," liet Vansummeren weten. "Die laat hem toe zijn stuur lager te zetten. Nu kan hij extreem laag buigen wat zijn positie ten goede komt. We hebben ook heel speciale wielen met keramische kogellagers vol bolletjes van klei. Ze zeggen dat die blijven rollen."

Davis wilde zich meten met grote sprinters

Allan Davis baalt van het feit dat hij dit jaar niet aan de Tour de France mag deelnemen. De Australiër, die in dienst van Quick-Step rijdt, moest zijn plaats afstaan aan Tom Boonen, die vrijdag te horen kreeg dat hij toch mocht starten.

Ondanks alles heeft Davis toch begrip voor de ontstane situatie. "Als sportman ben ik natuurlijk ontgoocheld, vooral omdat het nu al de tweede keer is dat het me overkomt," liet hij in een Belgische krant weten. "Met al die toestanden rond Operacion Puerto moest ik drie jaar geleden al met de hele Astana-ploeg vertrekken vanuit Straatsburg. Ik had me graag nog eens gemeten met de grote sprinters."

FC Eindhoven wil duidelijkheid van KNVB

De licentiecommissie van de KNVB zal maandag bijeenkomen om een definitief oordeel te vellen over de nieuwe begrotingen van de betaald voetbalorganisaties.

De procedure schrijft voor dat de bond vervolgens binnen twee weken duidelijkheid moet scheppen voor de clubs. FC Eindhoven, dat nog altijd niet weet of het zijn proflicentie behoudt, hoopt eerder uitsluitsel te krijgen van de KNVB.

"Als de zaken duidelijk zijn, neem ik aan dat ze sneller hun beslissing kenbaar maken," aldus directeur Edwin Huybers tegenover het Eindhovens Dagblad. "Maar goed, dat is aan de commissie. We hebben daarvoor verder geen indicaties en moeten afwachten."

FC Eindhoven verkeert al lang in onzekerheid over het eventueel verliezen van de licentie. In ieder geval zal de club voor 20 juli weten of men de licentie mag behouden en in welke categorie de club terecht komt. Wanneer Eindhoven wederom in de eerste categorie wordt geplaatst, zal de vrijheid van handelen voor de club van de Aalsterweg ook komend seizoen heel beperkt zijn.

Boek: A. F. Th. van der Heijden - Doodverf

A. F. Th van der Heijden is een van Nederlands bekendste naoorlogse schrijvers. Hij is van grote invloed geweest op de Nederlandse literatuur, met name door zijn boek over de gebeurtenissen in Amsterdam rond de kroning van Beatrix. Op van der Heijdens CV vinden we onder andere de Anton Wachterprijs, de Multatuliprijs en de AKO Literatuurprijs. Veel van zijn boeken hebben een autobiografische inslag en gaan over hoofdpersoon Albert Egberts, van wie wel gezegd wordt dat hij op A.F.Th zelf gebaseerd is. Ook in Doodverf speelt Albert een grote rol.


Het Goede Doel schrijft Tour de France lied

Het Goede Doel heeft dit jaar op verzoek van Radio 1 het Radio Tour de France-lied geschreven. Dat meldt het duo Henk Westbroek en Henk Temming op zijn website.

Het lied heet Erop en Erover en verschijnt deze week op single. Het nummer is vandaag voor het eerst te horen op Radio 1. De Ronde van Frankrijk gaat van start en daarmee ook de uitzendingen van Radio Tour de France. Het duo Henk en Henk schrijft op hun website zelf verrast te zijn over het resultaat van Erop en Erover.

Vorig jaar schreef de Limburgse band Rowwen Heze het lied Nar Boave voor Radio Tour de France.

Het Goede Doel schrijft Tour de France lied  (foto: ANP)

Overleg met kerken over hiv-healings

De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (diversiteit) gaat in september om de tafel met religieuze leiders in Amsterdam-Zuidoost. Onderwerp van gesprek zijn de zogeheten hiv-healings in migrantenkerken. Een gemeentewoordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool.

De kerkgemeenschappen beweren dat de healings mensen met hiv (het virus dat aids kan veroorzaken) kunnen genezen. Ossel is bang dat deze personen daardoor wegblijven van de gewone gezondheidszorg. Hij wil de religieuze leiders aansporen te stoppen met de bijeenkomsten en hiv-patiënten door te sturen naar een reguliere dokter.

Acht Nederlandse gewonden bij konvooi

Bij verschillende incidenten bij het hetzelfde konvooi in Afghanistan zijn acht Nederlandse militairen gewond geraakt. Het ministerie van Defensie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Gisteren was al meegedeeld dat twee militairen lichtgewond waren geraakt doordat hun pantservoertuig op een geïmproviseerd explosief was gereden. Daarna werden ze onder vuur genomen. Nu blijkt dat het konvooi enkele kilometers verder opnieuw in een vuurgevecht raakte. Ook reed verderop opnieuw een pantservoertuig op een bermbom. De incidenten hadden plaats op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Kamp Holland, in de provincie Kandahar. Ook vanochtend reed een trekker-opleggercombinatie van het konvooi op een geïmproviseerd explosief.

Acht Nederlandse gewonden bij konvooi  (foto: ANP)

DESG en DOSB achter Pechstein

De Duitse schaatsbond (DESG) schaart zich achter Claudia Pechstein. Dit heeft de federatie vandaag laten weten. Gisteren maakten we bekend dat de Duitse schaatsster was betrapt op het gebruik van bloeddoping.

"De DESG staat aan de zijde van de sportster en gaat tot het tegendeel is bewezen van haar onschuld uit", lieten voorzitter Gerd Heinze en advocaat Marius Breucker in een reactie weten.

Pechstein werd geschorst naar aanleiding van een controle tijdens het WK allround in Hamar, dat in februari werd gehouden. Deze test wees namelijk uit dat de Duitse abnormale bloedwaarden en abnormale wijzigingen in de bloedwaarden had. De schaatsster heeft al laten weten haar straf bij het internationale sporttribunaal (CAS) aan te vechten.

Ook de DOSB, de organisatie achter de Duitse Olympische sportbonden, heeft laten weten achter Pechstein te staan. "Ze heeft ons laten weten dat ze de dopingregels niet heeft overtreden. We moeten deze zaak zo snel mogelijk helder krijgen. Het is goed dat er nu een neutraal onderzoek komt", lichtte algemeen secretaris Michael Vesper toe.

Boonen voelt zich niet fit

Tom Boonen kent zeer waarschijnlijk een beroerde start van de Tour de France. De renner van Quick-Step heeft namelijk last van buikpijn en diarree. Daarnaast voelt de Belg zich lamlendig. Dit heeft ploegleider Patrick Lefevere laten weten.

Gisteren besliste het internationale sporttribunaal (CAS) dat Boonen aan de start van de Tour de France mocht verschijnen. De organisatie van La Grande Boucle had de Belg in eerste instantie een startverbod opgelegd, omdat hij was betrapt op het gebruik van cocaïne. Het CAS draaide deze beslissing uiteindelijk terug.

"Volgens mij is dit een reactie van zijn lichaam op wat er allemaal is gebeurd. Maar hij hoeft zaterdag de tijdrit niet te winnen. We laten hem wat met rust tot zondag," lichtte Lefevere toe. "Het doel was in Parijs te staan, maar we zullen per dag moeten bekijken. Gelukkig is Tom een sterke jongen."

Vennegoor is welkom bij PSV

Jan Vennegoor of Hesselink kan zijn carrière voortzetten bij PSV. De Eindhovense formatie heeft dit aan de aanvaller, die bij Celtic mag vertrekken, laten weten.

"Jan is nu op vakantie en denkt rustig na over de volgende stap in zijn loopbaan," liet zijn vader in een reactie weten. ""Als Jan weet wat hij wil, zullen we in gesprek gaan met de clubs die interesse hebben getoond."

Een aantal maanden geleden gaf Fred Rutten, trainer van PSV, aan dat hij Vennegoor of Hesselink graag naar Eindhoven zou willen halen. De laatste dagen zijn er tussen beide partijen opnieuw contacten geweest. De ploeg uit de Lichtstad zou de aanvaller zelfs al een salaris hebben geboden.

Toch is het nog maar de vraag of Vennegoor of Hesselink daadwerkelijk in het shirt van PSV gaat spelen. "Ik vind het op dit moment nog te vroeg om naar Nederland te komen", aldus Lange Jan. Zijn vader reageerde op ongeveer dezelfde manier. "Of hij nu nog steeds niet terug wil naar Nederland, weet ik niet."

Rutten heeft vrijdag laten weten dat Vennegoor of Hesselink een interessante speler voor PSV is. De Eindhovenaren zijn echter niet de enigen, die op de aanvaller jagen. Ook FC Twente heeft zijn zinnen op de speler van Celtic gezet. Daar begon hij zijn loopbaan als voetballer.

[WPT] Nederland verliest ook tweede duel

Het Nederlands honkbalteam heeft ook het tweede duel in het World Port Tournament in Rotterdam verloren. Het team van Rod Delmonico kreeg met 8-3 klop van Taiwan.

In de vierde inning ging het mis voor Nederland. Werper David Bergman kreeg twee punten om zijn oren. Twee innings later was het werper Robin van Doornspeek die een tweehonkslag te verwerken kreeg en daarna nog drie punten gescoord zag worden door de Taiwanezen.

Nederland deed wel iets terug via Michael Duursma, Vince Rooi en Nick Urbanus, maar in de achtste inning deelde Taiwan de genadeklap uit door nog driemaal te scoren.

Red Bull-testrijder Hartley geeft positie op

Brendon Hartley heeft verklaard dat hij zijn rol als reserverijder bij Red Bull heeft opgegeven om zich te concentreren op het racen. Woensdag maakte Red Bull namelijk bekend dat Jaime Alguersuari bij de Grand Prix van Duitsland derde rijder bij RBR en Toro Rosso zal zijn.

Hartley rijdt momenteel in de World Series bij Renault en de Formule 3 Euroseries. Hierdoor is zijn agenda bijna vol. "Dat is de reden dat ik gestopt ben. Ik heb veel geleerd en het was een goede ervaring voor mij om te zien hoe alles werkt, maar om door te gaan zou betekend hebben dat ik geen weekenden vrij zou hebben tot november."

"Ik heb het echt leuk gevonden, maar mijn resultaten zijn dit jaar niet echt goed, dus ik moet me concentreren op racen. Jaime zal nu de mogelijkheid hebben om te leren, maar ik weet niet wat voor hem de mogelijkheden zijn om in de auto te rijden."

[Upd] Nieuwe sponsor voor Doornbos

Robert Doornbos en zijn team Newman/Haas/Lanigan hebben er een nieuwe sponsor bij. Het gaat om Flogs.com, een bedrijf dat digitale kalenders levert. De site wil in de Verenigde Staten groeien en heeft de IndyCar Series uitgekozen als marketingplatform daarvoor.

"We zijn blij dat we deel uit kunnen gaan maken van het succesvolle Newman/Haas/Lanigan-team," zei Flogs-oprichter Toon Timmermans. "Het team gaat steeds beter en klopt op de deur voor overwinningen. Daarnaast zijn we er trots op dat we partner kunnen zijn van superster Robert Doornbos (Bobby D). Flogs.com heeft ambities en we zijn er van overtuigd dat we zo onze doelen kunnen gaan bereiken."

Update

Het betreft hier een kleine persoonlijke sponsor van Robert Doornbos die niet op de auto zal verschijnen. Flogs.com zou wel op de overall van Doornbos gaan verschijnen. Bobby D. hoopt dat hiermee de weg wordt vrijgemaakt voor meer sponsors, want de belangstelling vanuit Nederland voor de IndyCar Series lijkt groeiende.

Elia: "Munsterman blokkeert alles"

Het is inmiddels duidelijk dat FC Twente alles in het werk zal stellen om te voorkomen dat Eljero Elia naar een andere club vertrekt. De speler verlengde onlangs zijn contract, waarna hij mondeling te horen kreeg dat hij na het afgelopen seizoen naar een andere club mocht.

Ajax en Hamburger SV meldden zich voor de speler, maar tot nu toe is het nog niet tot een vertrek gekomen. Volgens Elia is Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, de verantwoordelijke.

"Joop blokkeert alles en ik word met de dag bozer over hoe dit allemaal gaat," foeterde Elia tegenover het Algemeen Dagblad. Ajax zou acht miljoen over hebben voor de buitenspeler. Hamburger SV bood meer dan de Amsterdammers, omdat zij 'bepaalde verplichtingen van Twente jegens Elia' wilde overnemen.

Elia baalt van het feit dat een transfer maar niet van de grond wil komen. "Het was Munsterman die me afgelopen winter persoonlijk heeft overgehaald de rest van het seizoen te blijven. In ruil voor zijn medewerking bij een transfer deze zomer. En dat mocht naar een club van mijn keuze zijn. Dat heeft Joop destijds letterlijk gezegd. In de tweede helft van het seizoen is hij daar nog vaker op teruggekomen. Als we een grote wedstrijd wonnen, bijvoorbeeld in de UEFA Cup, dan knuffelde hij me en zei: 'Nu help jij Twente en in de zomer helpen wij jou een mooie transfer te maken.'"

Klaus Vink, zaakwaarnemer van Elia, is het helemaal eens met de speler. "De geest van de afspraak is dat Eljero weg mocht en dat Twente dat niet zou bemoeilijken. In letterlijke zin staat er in het contract niet hoeveel Twente maximaal aan transfersom mag vragen. Wij hebben instemming met Twente van wel afgedwongen dat er voor de club een aansporing tot verkopen in staat."

Bij een bepaald bod zou het salaris van Elia verdrievoudigd worden, maar hij wil helemaal niet zoveel gaan verdienen. "Eén van de jongste spelers in de selectie die veruit het meest gaat verdienen. Het slaat nergens op. Het is ook totaal niet mijn intentie om nu geforceerd in deze positie te komen tegenover ploeggenoten. Maar wat kunnen wij anders doen om af te dwingen dat Twente zich hopelijk toch nog aan eerder gedane beloftes houdt? Dat Joop me nu niet naar Ajax laat gaan, daar wil ik uiteindelijk nog begrip voor opbrengen. Geen transfer naar een rechtstreekse concurrent, dat kun je een plaats geven. Maar dat hij me ook niet naar het buitenland laat gaan en er bijvoorbeeld met HSV niet wilde uitkomen, daar ben ik ziek van. Ik meld me morgen uiteraard keurig voor de eerste training na mijn vakantie die vooral stress heeft gebracht. Ik trek dit allemaal niet veel langer. Op deze manier maakt Munsterman mij kapot."

Jamai Loman wint Dancing With The Stars (RTL4)

Jamai Loman heeft het RTL4-programma Dancing with the Stars vrijdagavond winnend afgesloten. Hij en zijn danspartner Gwyneth van Rijn kregen de meeste stemmen van jury (met gastlid Erwin van Lambaart) en tv-publiek.

Na het uitvoeren van drie dansen werden zij gekroond tot danspaar van 2009. In de finale namen de twee vroegere Idols-kandidaten Jamai Loman (2003) en Nathalie Makoma (2008) het tegen elkaar op. In eerdere afleveringen van de dansshow vielen prominenten als Manon Thomas, Lange Frans en Ursul de Geer af.

De show kreeg dit jaar een nieuw presentatiekoppel: Beau van Erven Dorens en Lieke van Lexmond. Zij vervingen Ron Brandsteder en Sylvana Simons. Gedurende de reeks maakte Van Erven Dorens bekend dat hij vertrekt bij RTL4. Hij gaat werken bij SBS6. Het vrijdag aan elkaar praten van de dansshow was zijn laatste presentatieklus voor RTL Nederland. Of het programma in het volgende tv-seizoen terugkeert en wie het dan presenteert, is nog niet bekend.

Jamai en partner winnen Dancing with the Stars  (foto: ANP)

Armstrong weg bij terugkeer Vinokourov

Er is wat onrust ontstaan binnen Astana. Mocht Aleksandr Vinokourov namelijk bij de wielerploeg terugkeren, dan moeten onder meer Lance Armstrong en Johan Bruyneel vertrekken.

Een vice-voorzitter van de wielerfederatie van Kazachstan heeft tegen het Franse L'Equipe gezegd dat men alleen met Spanjaarden en Kazachen verder wil. Dat betekent dat Alberto Contador wel mag blijven.

Daarnaast is de vice-voorzitter niet lovend over Bruyneel. "Hij heeft een slecht beeld van ons land opgehangen. Misschien moet hij maar zijn eigen team opstarten in de Verenigde Staten."

'Goldman manipuleert markten grootschalig'

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ligt flink overhoop met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. In een groot artikel genaamd The Great American Bubble Machine ging de Rolling Stone-onderzoeksjournalist Matt Taibbi dieper in op de rol die Amerikaanse zakenbanken als Goldman hebben gespeeld sinds de Grote Depressie.

Zo ontdekte Taibbi dat zakenbanken de financiële markten fors manipuleren en dat de banken doen aan het opblazen van economische zeepbellen zoals de internetbubbel eind jaren 90. Pensioenfondsen, particulieren, verzekeraars en andere institutionele beleggers worden gelokt om te investeren in dingen waarvan zakenbanken wisten dat het complete rotzooi was.

Vervolgens moet bij elke barsting van een zeepbel de gewone burger een extra rekening betalen middels de belasting om bijvoorbeeld bailouts te financieren.

Ex-Goldmans op veel machtige posities
Taibbi kwam tot de ontdekking dat Goldman diep verweven is met machtige posities bij regulators, de politiek en de media, waarvan velen door ex-werknemers van Goldman worden bekleed. Zo was de vorige minister van Financiën Henry Paulson, de hoofdarchitect van de vele bailouts na het uitbreken van de crisis, vroeger CEO van Goldman.

Ook was Goldman met 981.000 dollar de grootste private contributeur van de presidentiële campagne van Barack Obama. Veel Amerikaanse politici zouden onder de duim zitten van Goldman, omdat zij anders niet voldoende financiering voor hun campagne kunnen krijgen.

Goldman ontkent
Goldman heeft furieus gereageerd op het artikel: "Dit is een hysterische compilatie van complottheorieën! We ontkennen de beschuldiging dat wij economische zeepbellen aanwakkeren en vervolgens profiteren als de zeepbel barst. Wij zijn er juist erg van bewust van het feit dat wij belangrijk zijn om 'het goede' te dienen."

Onlangs kregen alle Goldman-medewerkers een bonus van gemiddeld 0,7 miljoen dollar, de hoogste bonussen bij de zakenbank in 140 jaar. Volgens Taibbi is de volgende grote zeepbel die Goldman wil opblazen de handel in rechten om CO2 uit te stoten.

Lees hier het artikel The Great American Bubble Machine met bijbehorende interviews met Matt Taibbi.

'Goldman Sachs manipuleert financiële markten grootschalig'
 
Interview Matt Taibbi op Business News Network over het artikel

Geen No More Heroes meer op de Wii na deel 2

Hoewel het tweede deel van de absurde maar bijzonder stijlvolle action-game voor de Wii moet nog in de winkels verschijnen, heeft de developer van No More Heroes al aangegeven dat verdere titels uit de serie niet meer voor de Wii gemaakt zullen worden.
quote
I really want to make NMH a big franchise, and with this second episode have bigger success. I'm putting a lot of care into developing this IP, as I feel there's a lot of potential.

Goichi Suda, CEO van Grasshopper Studios (de developer in kwestie) voegde hier echter het volgende aan toe:
quote
To expand NMH to new possibilities, we need a new platform. Wii is a great platform, but we've done everything we can with it now.


Suda heeft onlangs nog aangegeven dat hij veel potentie ziet in Microsofts Natal-project en dat hij over games aan het nadenken is met Natal in het achterhoofd. Wellicht kunnen we het volgende deel van No More Heroes dus op de Xbox360 terug gaan vinden.

'Ervaren militair schiet vaker per ongeluk'

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem, dat militaire strafzaken behandelt, krijgt relatief vaak meldingen van militairen die ongewild schoten hebben gelost in Afghanistan. Bij de manschappen daar doen zich één á twee keer per week dergelijke incidenten voor. Tot grote zorg van het OM.

Dat bevestigt een woordvoerster van het OM in Arnhem vandaag na berichtgeving in het Reformatorisch Dagblad. "Het is niet de vraag óf, maar wanneer er iemand geraakt wordt", aldus de woordvoerster. De schoten worden vaak ongewild gelost bij het schoonmaken van het wapen.

Volgens de woordvoerster neemt het aantal incidenten toe met de routine van de manschappen. "Als mensen langer dan twee maanden in het kamp zijn, komt het vaker voor. We willen vooral zeggen: wees er bedacht op."

Hacker verraden door stomme student

Een tweedejaarsstudent van de Avans School of International Studies in Breda hoeft niet meer op school te komen. Hij hackte de computer van zijn leraar om zo de tentamenvragen en -antwoorden te kunnen stelen.

De student gaf de tentamenvragen ook aan twee medestudenten, waarvan er één stom genoeg was om de uitwerking mee te nemen naar het tentamen. Alle tentamencijfers van het drietal uit de afgelopen periode zijn ongeldig verklaard wegens fraude.

De directeur van de hogeschool laat weten dat de student een apparaatje had geplaatst tussen het toetsenbord en de pc van de docent. Hiermee kon hij thuis alle toetsaanslagen uitlezen en inbreken in de computer. De directie van de hogeschool denkt er over om aangifte te doen tegen de computerkraker.

Met dank aan Vird voor de submit.

DVD: The Tattooist

The Tattooist is volgens dvd-verdict.com een boven natuurlijk mysterie dat ook je echt weet te vermaakt. Het verhaal van regisseur Peter Berger klinkt in ieder geval veel belovend. De trailer is ook erg prettig om naar te kijken, maar of de rest van de film de kracht van de trailer weet vast te houden is de vraag. Want hoeveel spanning kan er in een verhaal zitten over tatoeages die mensen vermoorden. Is het wel een horror scenario?

Vrouw ligt vijf jaar dood in appartement

In Edinburgh, Schotland, is een 89-jarige vrouw dood aangetroffen in haar appartement. De politie laat weten dat de vrouw, Isabella Purves, al vijf jaar dood in haar appartement heeft gelegen. Dit meldde The Daily Mail gisteren.

Het lichaam van de vrouw werd ontdekt nadat een onderbuurman vocht door zijn plafond zag lekken. Hij belde de instanties die in het appartement van de vrouw wilden gaan kijken. Toen de vrouw niet open deed, hebben ze de deur geforceerd. Dat eenmaal gedaan, moesten ze zich door een grote stapel post heen manoeuvreren om vervolgens het lichaam van de vrouw te ontdekken.

Niemand heeft de dood van de vrouw opgemerkt. Ze was niet getrouwd en kreeg een pensioen dat rechtstreeks op haar bankrekening gestort werd. Hiermee werden ook de rekeningen betaald. Er is weinig over de vrouw bekend en detectives zijn inmiddels begonnen met het opsporen van de familie van Isabelle Purves.

De bloemist die haar winkel onder het appartementencomplex heeft waar de vrouw woonde, vindt het afschuwelijk wat er gebeurd is. Ze kan dan ook niet begrijpen dat niemand iets geroken heeft al die tijd. Lucy Balloch (28), een buurvrouw van Isabella Purves, laat weten: "Het is erg triest en een ware schok. Veel mensen verhuizen hier continu en het is niet gemakkelijk je buren te leren kennen. Daarom heeft misschien niemand vermoed dat daar iemand lag."

Met dank aan ESKael voor de submit.

Man zorgt voor commotie met zwemtocht in IJ

Elke dag met de pont over het IJ naar Amsterdam-Noord is ook maar saai. Dat dacht een 32-jarige man uit de hoofdstad vermoedelijk toen hij donderdagavond laat besloot bij het Westerdok het water in te duiken om naar zijn huis in Amsterdam-Noord te zwemmen. Hij legde zijn twee telefoons op de kade en sprong met rugzak en al het water in om de oversteek te wagen, zo liet de politie weten.

Een zeer gevaarlijke onderneming, vanwege de sterke stroming in het IJ. Enkele omstanders alarmeerden daarom meteen de politie. Toen de man daarop verdwenen bleek, rukten de hulpdiensten in groten getale uit om hem te zoeken. Zonder resultaat: de vermiste man kwam niet boven water.

Ook een bezoek van agenten aan het huis van de man de volgende ochtend leverde niets op, wat het ergste deed vrezen. Vrijdagmiddag bleek ineens dat de man helemaal niet verdronken was: hij belde doodleuk naar zijn eigen telefoon, die inmiddels in handen van de politie was. De man had de overtocht veilig volbracht, vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Agenten hebben inmiddels 'een goed gesprek' met de zwemmer gevoerd om hem duidelijk te maken dat hij voortaan beter weer met de pont naar huis kan gaan.  Achtergrondinfo in de videoreportage.

Ex-vriend Mickey Hoogendijk drugsbaron op Ibiza

"Een van de grootste drugsbazen van Europa opgepakt" en "Grootste xtc-handelaar van Ibiza opgepakt" koppen Spaanse kranten. Het gaat om de 44-jarige Nederlander Tjalling van KV., de ex-vriend van Mickey Hoogendijk, die al acht jaar op het eiland in de Middellandse Zee woont.

Hij is daar bekend onder de naam Carlos. De Spaanse politie ontdekte afgelopen week in de haven van Ibiza een vrachtwagenlading met 138 kilo aan chocolade, afkomstig van het vasteland. In elk van de 5.000 chocoladerepen zat 5 ons van de drug LSD.

Agenten vonden de zaak verdacht, omdat op de verpakking geen merknaam stond, alleen ' pure chocolade'. Ook meldden de chauffeurs dat ze last hadden gehad van hallucinaties, nadat ze van de lading hadden gesnoept.

De Guardia Civil ging over tot arrestatie toen 'Carlos' zelf naar het transportbedrijf ging om de lading te laten overplaatsen naar zijn woning. In zijn huis had de drugsbaas nog eens 12 kilo methamfetamine liggen, 32.000 xtcpillen en 12.000 euro aan contanten.

Overlord 2 komt niet verder dan de tiende positie

Deze week worden de eerste 7 posities bezet door games die vorige week ook in de top 10 stonden. Waarbij The Sims 3 en Wii Fit het klassement nog steeds aanvoeren.
Nieuw in de top zijn Pro Cycling Manager 2009, Guitar Hero 4: World Tour en Overlord 2.

Wellicht zal het de jongens van Triumph Studios uit Delft tegenvallen dat alleen de Xbox 360 versie een positie heeft weten te veroveren en de PC en de PlayStation 3 versies niet.

1 THE SIMS 3 (PC)
2 WII FIT (Wii)
3 MARIO KART (Wii)
4 POKEMON PLATINUM (DS)
5 ANNO 1404 (PC)
6 PROTOTYPE (PS3)
7 PROTOTYPE (XBOX 360)
8 PRO CYCLING MANAGER 2009 (PC)
9 GUITAR HERO 4/WORLD TOUR (Wii)
10 OVERLORD 2 (XBOX 360)

1 Wii - 3
1 PC - 3
3 XBox 360 - 2
4 DS - 1
4 PS3 - 1

Elektrische auto levert veel voordeel op

Het kabinet gaat fors investeren om de elektrische auto veel aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een plan om van Nederland dé internationale proeftuin voor elektrische auto's te maken. Eigenaren van een elektrische auto hoeven geen aanschaf- en wegenbelasting te betalen.

Bedrijven krijgen ongeveer 8.000 euro aan belastingvoordelen en subsidies. Die voordelen lopen door tot 2018. Ook krijgen elektrische auto's de laagste kilometerheffing. Verder komt er een fiscaal voordeel van 20 procent op investeringen in oplaadpunten voor de batterijen van de auto's.

Ook komt het kabinet met 65 miljoen euro over de brug om betere batterijen te ontwikkelen. Zo hoopt minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat dat er in 2020 meer dan 200.000 elektische auto's rondrijden.

Elektische auto's worden als het vervoermiddel van de toekomst gezien, omdat deze zuinig, stil en milieuvriendelijk zijn. Zo kan er voor ongeveer 10 euro aan stroom 500 kilometer worden gereden en kan er thuis worden opgeladen.

Model S van Tesla Motors, een van de pioniers van elektrische auto's
 

Sarah Palin stapt op als gouverneur Alaska

Sarah Palin, de gouverneur van de Amerikaanse staat Alaska die vorig jaar kandidaat was voor het vice-presidentschap namens de Republikeinen, legt haar functie later deze maand neer. Dat maakte ze bekend tijdens een persconferentie in haar woonplaats Wassila, zo meldde CNN.

Palin bekleedde het hoogste ambt in Alaska sinds november 2006. Volgend jaar staan nieuwe verkiezingen op het programma in de staat in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten. De politica zei dat ze dan niet gaat proberen een nieuwe termijn in de wacht te slepen.

Amerikaanse media en politieke deskundigen speculeren al langer over de ambities van Palin. Zij zou een gooi willen doen naar de kandidatuur namens haar partij tijdens de presidentsverkiezingen in 2012.

Sarah Palin  (foto: ANP)

CD: Grizzly Bear - Veckatimest

OK, hij is wat laat deze recensie. Maar het excuus is dat ik ten tijde van de release van deze plaat namelijk vlakbij de echte grizzly bears zat in Yellowstone en de Rocky Mountains. Een stuk of 10 van deze reuzen op tientallen meters voorbij zien schuifelen is indrukwekkend en tot op zekere hoogte ietwat gevaarlijk. Maar zolang je maar harder rent dan de fotograaf naast je is er weinig aan de hand.

Grote schoonmaak bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft aangegeven dat een viertal spelers mogen vertrekken bij de club. Het gaat om Morten Skoubo, Ali Boussaboun, Hans Somers en Tom Caluwé. De club is nog altijd op zoek naar een nieuwe doelman nadat Sander Westerveld niet door de medische keuring is gekomen.

Voor Boussaboun, Somers en Caluwé is er veel belangstelling. Utrecht zal dan ook meewerken aan een transfer indien een club concreet wordt. "Dat hebben we met Ali besproken, net als met Hans", zegt technisch directeur Foeke Booy aan het Algemeen Dagblad.

"Met Tom is het verschil tussen vraag en aanbod te groot. Daar komen we ook niet meer uit. Hij is in onderhandeling met een club, maar ook hij ligt nog een jaar vast. Dus gratis laten we hem zeker niet gaan."

Voor de voorhoede is Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga gehaald waardoor Skoubo niet op veel speeltijd kan rekenen. "We hebben een flink aantal spitsen rondlopen, waarvan het duidelijk zal zijn dat Ton du Chatinier zich eerst richt op de aankopen."

Ook hoopt Booy nog altijd op een nieuwe doelman. De technisch directeur laat geen namen los over mogelijke versterkingen. "Daarbij zijn de keepers van het kaliber Westerveld schaars. We gaan even rustig kijken wat we gaan doen", aldus Booy.

Luis Fabiano gecharmeerd van AC Milan

Luis Fabiano wil het liefst volgend seizoen bij AC Milan spelen. Dit heeft zijn zaakwaarnemer aan de pers laten weten. Ook is naar voren gekomen dat de Italiaanse club al een officieel bod heeft uitgebracht.

"Milan heeft een officieel bod uitgebracht op Luis Fabiano", vertelt Jose Fuentes aan Sky Italia. De spits van Sevilla wil heel erg graag naar Italië vertrekken. "Hij wil volgend seizoen voor Milan spelen. Ik weet niet hoe hoog het bod is, maar er is sprake van een officieel voorstel."

De zaakwaarnemer denkt dat de deal binnenkort is beklonken. "Het is nu aan Milan en Sevilla om tot een overeenkomst te komen. Daarna zullen mijn cliënt en ik met Milan gaan praten. Ik denk dat het twee tot drie weken zal duren, maar niet langer dan dat", aldus Fuentes.


'Ajax toont interesse in Joaquín'

De Spaanse media meldt dat Ajax interesse heeft in Joaquín Sánchez Rodríguez, ook wel bekend als Joaquín. De middenvelder van Valencia maakte een rommelig periode mee en Ajax wil hiervan profiteren om hem naar Nederland te halen.

De clubs gingen eerder deze week om tafel om de vraagprijs te bespreken. Het zou gaan om een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro. Dit bedrag is meer dan wat Ajax bereid is te betalen voor de 27-jarige speler. Joaquín heeft nog een contract tot 2012 bij Valencia.

De middenvelder heeft drie seizoen bij Valencia gespeeld, daarvoor was hij actief bij Real Betis Sevilla. Door zijn onnavolgbare acties op het middenveld dwong hij een transfer af naar Valencia.

Sparta: "Vandenbussche laat niks van zich horen"

Sparta en SC Heerenveen heeft een akkoord bereikt over de doelman Brian Vandenbussche, maar vooralsnog heeft de man in kwestie geen reactie gegeven op de transfer. De keeper is nog niet ingegaan op het aanbod van de club uit Rotterdam.

Richard Grootscholten, technisch directeur van Sparta, hoopt snel een akkoord te bereiken met de keeper. De club heeft weinig geduld met de 27-jarige keeper omdat de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al in volle gang zijn.

Eerder speelde Vandenbussche al vier seizoen voor Sparta. Vorig seizoen huurde de club Cassio Ramos van PSV maar omdat de doelman terugging naar Eindhoven, moest Sparta op zoek naar een nieuwe keeper.

De Jong: "Suárez vindt dat ik op Cocu lijk"

Siem de Jong heft een duidelijk doel voor zichzelf neergezet. De middenvelder van Ajax wil graag een plek zo dicht mogelijk bij de eerste elf. Er is veel interesse voor de middenvelder voor een huurperiode maar het liefst wil hij schitteren bij Ajax.

"Iedereen krijgt gelijke kansen", zegt De Jong, als hem gevraagd wordt naar komend seizoen. "De trainer heeft gezegd dat iedereen als het ware opnieuw moet beginnen. Ik ga in de voorbereiding gewoon voor mijn kansen. Ik wil in ieder geval bij de eerste achttien zitten en zo dicht mogelijk tegen de basiself aan."

Ook fysiek vooruit gaan hoort erbij volgens de middenvelder. "Ook wil ik sneller en explosiever leren worden", vervolgt de geboren Zwitser. "Door te trainen krijg je dat voor elkaar. Ook op het middenveld is handelingssnelheid belangrijk."

De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt door teamgenoot Suárez, "Phillip" genoemd. "Luis vindt dat ik op Phillip Cocu lijk, als ik mijn haar voorover heb hangen", lacht De Jong. "Ik heb dat wel eens vaker gehoord."

Gibbs verlengt bij Arsenal

Eerder werd duidelijk dat Jack Wilshere, Theo Walcott, Aaron Ramsey en Lukasz Fabianski allemaal hun contract hebben verlengd bij Arsenal. Nu heeft ook Kieran Gibbs zijn huidige contract verlengd.

Het is nog niet duidelijk voor hoe lang de linksback verlengd heeft. De negentienjarige speler kwam in 2007 voor het eerst in actie voor de Gunners. Afgelopen seizoen kreeg hij zelfs een aantal keren een basisplaats, mede door de blessureleed van Gaël Clichy. Verder was hij ook op het EK onder 21 actief met Engeland.

Arsenal-coach Arsène Wenger is tevreden over de jonge linksback. "Kieran heeft zich afgelopen jaar fantastisch ontwikkeld. Hij is een intelligente speler met veel kwaliteiten, die vorig seizoen heeft laten zien dat hij veel potentie heeft."

Ophef in Turkije om religieus spelprogramma

Een Turks spelprogramma waarin atheïsten zich kunnen laten bekeren, heeft aan de stok gekregen met de autoriteiten. Wie in het programma Boetelingen in Competitie het licht ziet, wint een pelgrimstocht naar een religieuze attractie naar keuze. De overheid is echter not amused door "disrespectvolle programma" en weigert een imam te leveren.

In de show worden tien ongelovigen in een kamer gezet met een rabbi, een christelijke priester, een boeddhistische monnik en een imam. Afhankelijk van het geloof van de deelnemer valt er een ticket naar Mecca, Jerusalem, het Vaticaan of Tibet in de wacht te slepen. Een team van theologen onderzoekt of potentiële kandidaten god wel echt de rug hebben toegekeerd, en niet gewoon azen op een gratis vakantie.

Het Directoraat voor Religieuze Aangelegenheden is woest om het programma. "Religie gebruiken om hoge kijkcijfers binnen te slepen is niet respectvol", fulmineerde het hoofd van het Directoraat. De makers van de show zijn zich echter van geen kwaad bewust. "We keuren atheïsme niet goed. God is groot en het maakt niet uit tot welke religie je behoort", aldus het hoofd van de televisiezender Kanal T.

Noord-Korea vuurt weer twee raketten af

Noord-Korea heeft zaterdag vanaf de oostkust vier korteafstandsraketten afgevuurd. Dat heeft de Zuid-Koreaanse legertop zaterdag bekendgemaakt. Eerder deze week werden ook al dergelijke 'tests' uitgevoerd.

Het gaat om Scuds met een bereik van 500 kilometer. De eerste twee raketten werden om acht uur 's ochtends (lokale tijd) afgevuurd, aldus een anonieme Zuid-Koreaanse regeringsbron. De derde en vierde werden enkele uren later afgevuurd.

De spanningen op het Koreaanse schiereiland zijn de laatste tijd opgelopen, nadat Noord-Korea een langeafstandsraket en enkele raketten voor de korte afstand had afgeschoten. Internationaal ontstond er bovendien veel ophef door een nucleaire proef door Noord-Korea.

Enkele weken geleden is in een VN-resolutie onder meer opgeroepen tot een totaalverbod op wapenexporten uit Noord-Korea. Ook mag het land nauwelijks nog wapens importeren. Verder is landen gevraagd geen financiële overeenkomsten meer met Noord-Korea te sluiten, behalve voor humanitaire doeleinden.

Los Angeles worstelt met kosten ceremonie

De Amerikaanse stad Los Angeles zit met de handen in het haar door de verwachte komst van hordes Michael Jackson-fans. De stad zit door de economische crisis diep in de rode cijfers, en zit niet te wachten op de hoge kosten die de publieke herdenking van het overleden popicoon met zich meebrengt.

Ook het politiekorps van de stad zit met de fans in de maag. Wie geen kaartje voor de publieke herdenkingsdienst van komende week heeft bemachtigd is niet welkom, maar dit zal honderdduizenden belangstellenden er volgens de politie niet van weerhouden om alsnog een kijkje te gaan nemen.

Omdat de stad krap bij kas zit zijn volgens een lokaal radiostation circa 1400 agenten gevraagd om als vrijwilligers bij te springen. Plaatsvervangend burgemeester Jan Perry zei te hopen dat een andere partij bereid is om de portefeuille te trekken voor zaken als transport en sanitaire voorzieningen.

Voor de dienst zijn 17.500 kaartjes verloot via het internet. De belangstelling was daarbij zo groot dat de website er vrijwel onmiddellijk de brui aan gaf. De organisatoren roepen fans op om zich verantwoordelijk te gedragen, en hun toegangsbewijzen niet te verkopen. Ook wordt er gewaarschuwd voor vervalste kaartjes.

2,5 ton in matras gevonden

Toen drie medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Rd4 een routinematige ontruiming van een huis in Simpelveld uitvoerden, deden ze een niet alledaagse ontdekking. 

In een matras vonden ze 250.000 euro, goed verstopt. De mannen overhandigden het geld keurig aan de opdrachtgever van de ontruiming, aldus Wil Sijstermans van Rd4. Het geld was van de overleden bewoonster.

Op vindersloon hoeft het drietal niet te rekenen; zij moeten het doen met een pluim van hun baas. 

 

Met dank aan John6 voor de submit 

Van Hummel begint en Sastre eindigt in Tour

Kenny van Hummel wordt - rampspoed daargelaten - de eerste wielrenner die in deze Ronde van Frankrijk een officiële tijd achter zijn naam krijgt. De Nederlandse sprinter van debutant Skil-Shimano vertrekt om 16.00 uur als eerste deelnemer in Monaco voor de eerste etappe van de Tour, een individuele tijdrit over 15,5 kilometer.

De Spaanse titelverdediger Carlos Sastre is om acht minuten over zeven de laatste.

Halfweg het parkoers ligt een klimmetje, de Côte de Beausoleil. De klassementsrenners moeten op hun hoede zijn; gezien de lengte van het traject kunnen er al echte verschillen worden gemaakt. Sastre is dit jaar niet de topfavoriet, dat is zijn landgenoot Alberto Contador (Astana). Sastre is wel een van zijn uitdagers, hetzelfde geldt voor onder anderen de Australiër Cadel Evans, de Rus Denis Mentsjov, de Luxemburger Andy Schleck en de Amerikaan Lance Armstrong.

  (foto: ANP)

Korpschef woont vaak buiten eigen regio

Bijna driekwart van de korpschefs en hun plaatsvervangers woont buiten de 'eigen' politieregio. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van het AD.

De krant deed bij alle politiekorpsen navraag. Van de 21 vaste korpschefs wonen er dertien buiten hun regio, een enkeling zelfs op anderhalf uur rijden. Dat geldt nog meer voor hun plaatsvervangers. Van de 22 actieve loco-korpschefs zijn er achttien forens.

Het is voor politiemensen niet verboden buiten het eigen werkgebied te wonen. Maar voormalig hoofdcommissaris Eric Northolt van Amsterdam vindt zoiets "onacceptabel". "Het zijn mensen die betrokkenheid horen te tonen. Als je niet in je gebied wilt wonen, moet je er geen baas willen worden," zegt hij in het AD.

Kwakoe festival in Amsterdam barst weer los

Het jaarlijkse Kwakoe festival in Amsterdam-Zuidoost begint zaterdag weer. Het evenement vindt zes weekeinden achter elkaar plaats in het Bijlmerpark.

Bezoekers kunnen genieten van muziekoptredens en een voetbaltoernooi. Verder zijn er een podium met culturele shows en een speciaal programma voor jongeren. Vanzelfsprekend ontbreken ook de vele stands met tropische drankjes en exotisch eten niet.

Kwakoe begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland. De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de Stichting Kwakoe Zomerfestival.

Overigens is er deze zomer ook een Kwakoe festival in Almere. Dat wordt georganiseerd door het Kwakoe On Tour Team. De voorganger van deze organisatie was lang verantwoordelijk voor het festival in Amsterdam, maar kreeg het enkele jaren geleden aan de stok met de gemeente.

Wimbledon viert weer Amerikaanse 'Sister Act'

De vrouwenfinale op Wimbledon is zaterdag voor de vierde keer het toneel van een Amerikaanse 'Sister Act'. Titelverdedigster Venus Williams hoopt tegen haar jongere zus Serena haar zesde titel op het Londense grandslamtoernooi binnen te halen. Serena gaat voor haar derde eindzege op het heilige gras.

De stand in onderlinge duels is inmiddels 10-10. Serena heeft drie grandslamtitels meer dan haar oudere zus, maar Venus heeft op gras de betere papieren. Dat liet ze ook in de halve finale zien tegen Dinara Safina, de nummer één van de wereld. Die won één game. Venus stond sinds de derde ronde van 2007 op Wimbledon geen set meer af. Ze won tot nu toe 35 sets op rij. Vorig jaar versloeg ze haar zus in de eindstrijd in twee sets: 7-5 6-4.

  (foto: ANP)

Rotterdam verwelkomt TMF Awards Festival

In aanwezigheid van tienduizend muziekliefhebbers worden zaterdagavond in Rotterdam de TMF Awards uitgereikt. De bekendmaking van de winnaars van de muziekprijzen wordt opgeluisterd door optredens van nationale en internationale artiesten op drie podia onder de Erasmusbrug, tijdens de eerste editie van het TMF Awards Festival.

De afgelopen maanden konden TMF-kijkers op de site van de muziekzender stemmen op hun favoriete artiesten in zeven categorieën. Een van de prijzen die worden uitgereikt, is de TMF Borsato Award. De bands Valerius en Voicst, zangeres Nikki en rapper Dio zijn in de race om de prijs die zanger Marco Borsato twee jaar geleden in het leven riep.

Dj Armin van Buuren trapt het evenement zaterdag om 17.00 uur af. Daarna zullen onder anderen de Black Eyed Peas, NERD, Esmée Denters, Agnes, VanVelzen en Chuckie optreden op het hoofdpodium. Op de andere twee podia treden onder anderen eliZe, Hardwell, DIO& Friends, Kempi en theFringe op.

De TMF Awards worden voor de dertiende keer uitgereikt. Na jaren trouwe dienst in de Rotterdamse zaal Ahoy, verkaste de uitreiking in 2006 en 2007 naar de Amsterdamse Heineken Music Hall. Vorig jaar werden de prijzen niet uitgereikt. De prijsuitreiking is dit jaar voor het eerst niet live op tv te zien.

  (foto: ANP)

McLaren wil bolide rustiger ontwikkelen

McLaren heeft een meer beproefde aanpak gekozen bij het updaten van haar Formule 1-auto. Om de opgelopen achterstand in te halen gebruikte McLaren dit jaar de trial-and-error-methode, maar deze blijkt niet te werken. Daarom grijpt teambaas Martin Whitmarsh terug naar de traditionele aanpak.

Voor een van de komende races zit er een grote update aan te komen voor de MP4-24 en McLaren heeft de keuze om deze snel op de auto te zetten of te wachten en het eindresultaat zo beter te laten worden. Whitmarsh geeft de voorkeur aan dit laatste.

"Wat is het? Weet niet hoe het werkt, maar het is op een andere auto, jat het en zet het op onze auto," zei Whitmarsh over de gangbare situatie in de Formule 1. McLaren wil daar nu van af wijken, tenzij ze voor de race in Duitsland in de windtunnel een grote doorbraak vinden.

McLaren zal zich richten op aanpassingen van de voorzijde van de auto, want daar lijkt het fout te zitten bij de bolide. Ook de achterzijde van de bodem van de auto zal geüpgrade gaan worden en nog enkele aerodynamische tweaks. Deze zullen in Hongarije en Valencia gaan komen bij het Britse team.

Dodental brand Londen loopt verder op

Zeker zes personen zijn afgelopen avond in Londen om het leven gekomen tijdens een grote brand in een appartementenflat. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Eerder stelden de autoriteiten dat er sprake was van twee doden.

Het gaat om drie volwassenen en drie kinderen, onder wie een drie weken oude baby en een 7-jarig kind. De brand vond plaats in een gebouw van twaalf verdiepingen in de wijk Camberwell in het zuidoosten van Londen. De brand is inmiddels onder controle.

De brand brak uit op de vierde verdieping en verspreidde zich snel naar de elfde verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te bestrijden. Circa dertig mensen werden bevrijd uit een benarde positie. Dertien van hen, onder wie de baby en het 7-jarige kind, werden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

'Hollandse Nieuwe extreem goed'

De Hollandse Nieuwe is dit jaar van "extreem goede kwaliteit". Dat concluderen keurmeesters Aad Taal en Martin Gouda naar aanleiding van de 28e Nationale Haringtest van het AD. De krant maakt de resultaten vandaag bekend.

Het hoge vetpercentage kan de vis volgens de experts extra lekker maken, maar brengt ook een risico met zich mee. De vis is vatbaarder voor bederf. Het is dus oppassen geblazen voor visboeren. Vooral met de koeling gaan veel zaken de fout in, zo hebben de keurmeesters tijdens hun rondgang vastgesteld.

Ruim de helft (56) van de 102 bezochte verkooppunten kreeg minimaal een voldoende, waarbij 21 bedrijven een rapportcijfer van 9 of hoger toebedeeld kregen. Bij 46 bedrijven bleek de haring onder de maat. Zeventien bedrijven scoorden zelfs een 0. Vooral bij supermarkten was de kwaliteit volgens de keurmeesters uitermate teleurstellend.

De lekkerste Hollandse Nieuwe is dit jaar te krijgen bij Schmidt Zeevis in Rotterdam. "Gewoon perfect", concluderen de keurmeesters. De haring van Schmidt krijgt dan ook het hoogst mogelijke rapportcijfer: een 10. Vishandel Koning in Rijswijk en Atlantic in Leiden krijgen van de jury een 10-, evenals de nummer vier, Volendammer vishandel Nieuwland in Amersfoort.

Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom kwam vorig jaar als beste uit de Nationale Haringtest.

TVM-ploeg geschokt na nieuws Pechstein

De TVM-schaatsploeg is geschokt door het nieuws dat Claudia Pechstein betrapt is op bloeddoping. De Nederlandse ploeg is van mening dat dit de sport ernstig kan beschadigen.

"Als Pechstein inderdaad doping heeft gebruikt, dan is dat een steek recht in mijn hart," zei coach Gerard Kemkers. "Ik heb altijd geloofd in een schone sport. Daarom is dit nieuws waar je van schrikt. Dit is slecht voor de schaatssport, want dit straalt ook af op alle andere schaatsers. Ik ken nog niet alle details, maar als ik het goed begrijp is zij geschorst op basis van de bloedwaarden die de ISU al enige tijd bijhoudt. Ik wist niet eens dat dat kon."

Ook schaatster Ireen Wüst snapt er niets van. "Waarom doe je zoiets? Je wilt je toch recht in de ogen kunnen blijven kijken? Het is ook zonde voor de sport. Ik weet van mezelf voor honderd procent dat ik 'clean' ben en ik baal ervan dat nu mensen door dit nieuws daar toch aan gaan twijfelen. Mijn sport wordt nu in een hoek geduwd waar 'ie niet thuishoort. Aan de andere kant is het ook goed dat dit is gebeurd. Ik hou niet van valsspelen en dan moet je mensen die dat wel doen er tussenuit halen."

Power terug bij Penske

Het Penske-team heeft aangekondigd dat Will Power dit jaar nog vijf races in de IndyCar Series zal gaan rijden. De Australiër zal volgende week in de straten van Toronto weer in de bolide plaats gaan nemen.

Power was in het begin van dit seizoen bij Penske de vervanger van Helio Castroneves die te maken had met een belastingfraudezaak. Toen de Braziliaan op de vrijdag van de race in Long Beach vrijgesproken werd, vloog hij naar Californië om daarna gelijk in de auto plaats te gaan nemen. Power moest toen uitwijken naar de reserveauto die Penske mee had genomen.

Het team had geen geld om de Australiër het hele jaar te laten racen, maar gunde hem op Indianapolis wel een stoeltje, wat hij beloond zag worden met een vijfde plaats. Nu mag Power gaan rijden in Toronto, Edmonton, Kentucky, Sears Point en Homestead.

"Will heeft goed werk verricht voor Penske Racing en hij heeft het verdiend om in meer races te mogen rijden. Hij is een prachtig bezit voor het team," zei teambaas Roger Penske.

Het Rockband-effect


De Jack Thompson-mentaliteit heerst bij de massa: Gamen maakt agressief, gamen is verslavend en zonder games zou er wereldvrede zijn. Uiteraard roept de gamerscommunity dat dit onzin is, vaak gevolgd met een reeks argumenten over de educatieve waarde, dat het juist een uitlaatklep voor agressie is, en dat de invloed die het op ons heeft wel meevalt. Maar stiekem weten we allemaal wel dat het ons leventje beinvloedt.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.