[MotoGP] Start Lorenzo nog onzeker

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo hoopt vandaag op Laguna Seca te starten. De Spanjaard pakte weliswaar poleposition voor Valentino Rossi en Casey Stoner, maar ging er ook hard af, waarbij hij zijn rechtersleutelbeen beschadigde en zijn rechtervoet kneusde.

Lorenzo crashte in de kwalificatie tweemaal. Eerst ging hij in bocht tien op twintig minuten voor het einde onderuit en kon na gerend te hebben naar de pits de pole pakken. Daarna kreeg hij in dezelfde bocht een high-sider, waarna hij geblesseerd raakte. "Ik probeerde te pushen, maar eerst had ik al wat verkeer en daardoor waren mijn banden koud, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren," zei Lorenzo.

"Ik ben teleurgesteld dat ik twee keer gecrasht ben, maar ik ben ok en ik hoop dat ik morgen kan rijden. De Amerikaanse doktoren en de mobiele kliniek doen hun best om me morgen te kunnen laten starten. Ik wil alle Amerikaanse mensen bedanken voor hun steun."

Of Lorenzo kan starten wordt later vandaag besloten. Casey Stoner zal in ieder geval wel starten nadat de Australiër in bocht drie van de motor geworpen werd. Hij heeft naast zijn al bestaande maagproblemen bij de crash wel een liesblessure opgelopen, maar hij wil starten.