[MotoGP] Pedrosa zegeviert op Laguna Seca

Peterselieman
Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race op Laguna Seca gewonnen. De Spanjaard boekte de eerste overwinning voor Honda in een jaar tijd en bleef Valentino Rossi en Jorge Lorenzo nipt voor. In het klassement verstevigde Rossi zijn leidende positie.

Lorenzo begon van poleposition, maar de zwaargehavende Yamaha-coureur zag bij de start al vijf man voorbij komen. Pedrosa pakte de leiding voor Casey Stoner en Rossi. De Italiaan ging Stoner na twee ronden voorbij, maar de Ducati-coureur sloeg al snel terug. Ondertussen reed Pedrosa snel weg bij de rest van het veld met zeer snelle en constante rondetijden.

Daarachter konden Stoner, Rossi en Lorenzo het tempo niet volgen. Rossi ging halverwege de race Stoner wel voorbij en probeerde het gat dat al vier seconden met de leider bedroeg te dichten. Daarachter was het Lorenzo die de druk op Stoner aan het opvoeren was en hem uiteindelijk passeerde. Beide Yamaha-coureurs snoepten een seconde van de voorsprong van Pedrosa af, waarna Lorenzo met nog vijf ronden te gaan Rossi probeerde in te halen voor start/finish. De Spanjaard ging wijd, waarna de Italiaan het tempo opschroefde. Dit resulteerde er in dat hij in de laatste bocht van de race Pedrosa nog bijna inhaalde, maar verder dan het achterwiel van de Honda kwam Rossi niet meer.