Operation Flashpoint 2 evenement

Na een korte rustpauze gingen we door met een nieuwe missie waarbij we een groot nepgeweer moesten zoeken in het fort. Het fort zelf was echter één grote modderpoel, zeker naar mate je meer aan de Belgische kant kwam. Mijn mooie rode schoenen leken hierna meer op een hoop bruine drab. Maar toen er werd afgefloten hadden mijn team-maatje en ik net een gang gevonden die achter de Belgische basis uit kwam. Gelukkig hadden anderen wel het nepgeweer gevonden en was de stand weer 1-1.


Voor de volgende missie, het bij gamers welbekende capture the flag, was de eerder gevonden tunnel uitermate handig. Samen met hetzelfde team-maatje en een aanvulling ging ik deze donkere modderige tunnel weer door, ondertussen een aantal keer bijna vallend en m’n schoen verliezend omdat deze vacuüm werd gezogen door de modder. De Belgen hadden onze komst echter totaal niet verwacht en we verrasten de paar bewakers die achteraan bij de vlag stonden. Helaas was dat niet genoeg, en na een omtrekkende beweging legden we één voor één het loodje, terwijl de Belgen zichzelf afvroegen waar we in hemelsnaam vandaan kwamen. De tweede poging was echter een stuk succesvoller en toen ik aan het eind van de lange tunnel kwam hadden beide maatjes van net de vlag al veroverd na een Rambo-actie van één van hen. Het terugbrengen naar onze basis was relatief gezien een peulenschilletje. 2-1 voor ons!


Omdat we nog wat tijd over hadden konden we nog één potje deathmatch doen waarbij dood ook echt game over was. Deze wedstrijd hebben we helaas niet helemaal uit kunnen spelen maar toen ik samen met andere overgebleven Nederlanders weer bij de kleedruimte aan kwam waren daar alweer verrassend veel omgeklede Belgen... Onofficieel dus 3-1 voor Nederland.

Tijdens het omkleden bleek dat de legerbroek toch niet voldoende was, mijn hele enkels waren zwart geworden van de modder, net als mijn schoenen én mijn (voorheen witte) sokken. Mijn schone broek was direct na het aantrekken al niet schoon meer dus :\') Gelukkig hadden ze bij de roltrap op het station van Antwerpen zo’n schoenpoets-randje waardoor ik nog enigszins fatsoenlijk weer thuis aan kwam. Ik ben met sokken aan onder de douche gestapt en ook mijn schoenen mochten mee douchen. Na een bonusrondje in de wasmachine hebben beide het relatief goed overleefd, al zal het witte nooit meer wit zijn maar altijd lichtgrijs. Hoe ranziger je bent, hoe toffer het was over het algemeen en dat geldt zeker ook voor dit event! Voor meer over Operation Flashpoint 2: Dragon Rising zelf moet je nog enkele dagen geduld hebben, dan kun je onze uitgebreide preview van de game lezen.